اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

دوست عزیز شما وقتی میخوای چنین پروژه ای انجام بدی باید حسابی قبلش مطالعه کنی . من نمیدونم سطح علمی شما در چه سطحی هست ولی بطور کلی میگم : در مورد این ماژول حدافل 50 کامنت اول این پست به علاوه یکی دوتا pdf در مورد راه اندازیش ، همچنین مطالعه چند سایت آموزشی و از هه مهمتر دیتاشیت ماژول رو مطالعه کن . بعد بیا همین پروژه ای که توی این تاپیک هست رو انجام بده وقتی تسلط پیدا کردی که کارکردش چطوریه اونوقت میتونی خودت یک پروژه جدید انجام بدی مشکلات رو هم مطرح کن اگر بتونیم کمکت میکنیم.
    در مورد تابعی که سوال کردی توی پست قبلی توضیح دادم . اون کارهایی که گفتم رو انجام بدی خودت متوجه میشی.
    برای اینکه حداقل جوابی گرفته باشی شما تا 6 فرستنده میتونی با استفاده از تکنولوژی Enhanced ShockBurst رو شبکه کنی . هرچند که تا 128 فرستنده (اگر درست یادم مونده باشه) قابلیت شبکه شدن دارن .

دیدگاه

سلام!!!
      ماژول کار میکند ولی فقط برای یک دیتا مثلا یه عدد به راحتی روی lcd نمایش میده ولی وقتی چنتا متغیر میخوام ارسال کنم هیچی نشون نمیده
      ممنون میشم دوستان اگه مشکلو میدونند بگند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sorena01 نمایش پست ها
        دوست عزیز شما وقتی میخوای چنین پروژه ای انجام بدی باید حسابی قبلش مطالعه کنی . من نمیدونم سطح علمی شما در چه سطحی هست ولی بطور کلی میگم : در مورد این ماژول حدافل 50 کامنت اول این پست به علاوه یکی دوتا pdf در مورد راه اندازیش ، همچنین مطالعه چند سایت آموزشی و از هه مهمتر دیتاشیت ماژول رو مطالعه کن . بعد بیا همین پروژه ای که توی این تاپیک هست رو انجام بده وقتی تسلط پیدا کردی که کارکردش چطوریه اونوقت میتونی خودت یک پروژه جدید انجام بدی مشکلات رو هم مطرح کن اگر بتونیم کمکت میکنیم.
        در مورد تابعی که سوال کردی توی پست قبلی توضیح دادم . اون کارهایی که گفتم رو انجام بدی خودت متوجه میشی.
        برای اینکه حداقل جوابی گرفته باشی شما تا 6 فرستنده میتونی با استفاده از تکنولوژی Enhanced ShockBurst رو شبکه کنی . هرچند که تا 128 فرستنده (اگر درست یادم مونده باشه) قابلیت شبکه شدن دارن .

سلام دوست عزیز.
        ممنونم از وقت و جوابی که برام گذاشتی.
        راستشو بخای من یه مقداری برنامه نویسی کار کردم ولی الکترونیک رو تازه واردم و دارم به شکل تجربی یاد میگیرم. البته به کمک شما...
        من همه کامنتا و نظرات دوستان رو خونده بودم و حتی قبل آشنایی با این فروم کل مدار رو هم پیاده کرده بودم.
        نتیجه برای ارتباط بین دو ماژول خوب و کامل بود ولی وقتی تعداد ماژولها زیاد میشد، تداخل بوجود میومد.
        طبق دانسته های ناقص خودم، الگوریتمی که توضیح دادم باید جواب میداد ولی ظاهرا خصوصیت یا محدودیتی توی ماژول هست که من ازش خبر ندارم و باعث میشه روشم ناکارآمد بشه.
        سوالم این بود که اگر شما ایرادی توی روشم میبینید و دلیلی برای عدم اجراش سراغ دارید منو راهنمایی کنید.
        بازم ممنون

در ضمن کاربرد آرگومان دوم سند دیتا رو هم متوجه شدم. ممنون بابت راهنماییهای خوبتون. الان دیگه مدیونتون شدم!
        جدیدترین ویرایش توسط m.maazi; ۱۱:۵۹ ۱۳۹۵/۱۱/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.maazi نمایش پست ها
          سلام دوست عزیز.
          ممنونم از وقت و جوابی که برام گذاشتی.
          راستشو بخای من یه مقداری برنامه نویسی کار کردم ولی الکترونیک رو تازه واردم و دارم به شکل تجربی یاد میگیرم. البته به کمک شما...
          من همه کامنتا و نظرات دوستان رو خونده بودم و حتی قبل آشنایی با این فروم کل مدار رو هم پیاده کرده بودم.
          نتیجه برای ارتباط بین دو ماژول خوب و کامل بود ولی وقتی تعداد ماژولها زیاد میشد، تداخل بوجود میومد.
          طبق دانسته های ناقص خودم، الگوریتمی که توضیح دادم باید جواب میداد ولی ظاهرا خصوصیت یا محدودیتی توی ماژول هست که من ازش خبر ندارم و باعث میشه روشم ناکارآمد بشه.
          سوالم این بود که اگر شما ایرادی توی روشم میبینید و دلیلی برای عدم اجراش سراغ دارید منو راهنمایی کنید.
          بازم ممنون

در ضمن کاربرد آرگومان دوم سند دیتا رو هم متوجه شدم. ممنون بابت راهنماییهای خوبتون. الان دیگه مدیونتون شدم!
          اختیار دارید وظیفست . یک زمانی دیگران به من کمک کردند (و دارند کمک میکنن) حالا هم من به شما کمک میکنم (البته اگر در توانم باشه)

مشکل شما رو اگر درست متوجه شده باشم به این شکله که شما میخواید چند تا(مثلا" 6 تا) ماژول nrf که به سنسورهایی متصل هستند با یک ماژول مرکزی که نقش فرستنده رو داره شبکه کنی.
          قبل از هر چیز باید بگم که دیتایی که میخوای ارسال کنی باید بصورت 8 بیتی و از نوع char باشه . البته میتونی تا 32 بایت دیتا در هر پکت ارسال انجام بدی.
          در مورد شبکه کردن این تعداد ماژول من میتونم فقط راهنمایی کنم چون این کار رو خودم انجام ندادم دیگرانی هم که انجام دادن پروژشون رو میفروشن و کلا" توی سطح نت رایگان چنین چیزی ندیدم.
          این فایلی که لینکشو میگذارم ببین . کتابخانه آقای ایمانی فر هست که یه تغییرات خیلی خیلی جزئی دادم ( فکر کنم توی تعداد یکی از آرایه ها بود) ، برای اینکه با کتابخانه اصلی اشتباه نشه اسمشو عوض کردم . کامنتهای خوبی برای درک بهتر کد ها گذاشتم . حتما" مطالعه کن

و اما اصل مطلب:
          برای هر ماژول شما میتونی یک کد 5 بایتی تعریف کنی( در آرایه temp address و base address ) . ضمنا" یک ارگومان دیگه به تابع send data اضافه کن که پارامتر های 1 تا 6 رو بتونه بپذیره . بعد در فرستنده هر کدوم از سنسور ها که قراره دیتا مبادله کنه شماره فرضی اون رو به تابع send data میفرستیم . در کتابخانه هم باید در تابع send data تغییراتی ایجاد کنی . یعنی آرگومان سوم رو وارد کن. حالا بعد از if(send_actived) از دستور switch case استفاده کن . در قسمت case پارامتر ارسالی از برنامه اصلی که شماره هر کدوم از سنسور ها میتونه باشه رو قرار بده . و برای هر case باید دستورات فعلی if(send_actived) رو بگذاری البته تنها تغییری که باید انجام بدی اینه که آدرس 5 بایتی هر ماژول که اختصاصی هست وارد میکنی.

فعلا" باید برم اگر فرصت شد یک مثال هم از این تغییرات میذارم . موفق باشید

================================================== ====
          در مورد سوال شما : متاسفانه تغییرات بیشتر از چیزی هست گه فکر میکردم . به نظر من باید کتابخانه جدیدی نوشته بشه . با تغییرات جزئی این کار امکان پذیر نیست
          جدیدترین ویرایش توسط sorena01; ۲۱:۴۴ ۱۳۹۵/۱۱/۲۸.

دیدگاه

سلام دوستان عزیز
            میخواستم ببینم تو حالت گیرنده میشه این ماژول رو به اسنبای برد تا هر وقت سیگنالی دریافت کرد با میکرو انیبلش کنیم تا سیگنال رو دریافت کنه
            چون باید همیشه در حال گیرندگی باشه باطری زود خالی میشه و حتما باید به استنبای ببریم
            اگه میشه کدوم قسمت ریجستر رو باید تغییر بدم
            و یه چیز دیگه اگر کتابخانهnrf برای مگا 8 دارین میشه اپلود کنید.چون اون که هست برای مگا 32 و پایه هاش و اینتراپتش فرق داره
            با تشکر
            Fail Never
            گروه انجمن صوتی در تلگرام 09159126127
            دوستانی که تمایل دارن لطفا پیام بدین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jooly نمایش پست ها
              سلام دوستان عزیز
              میخواستم ببینم تو حالت گیرنده میشه این ماژول رو به اسنبای برد تا هر وقت سیگنالی دریافت کرد با میکرو انیبلش کنیم تا سیگنال رو دریافت کنه
              چون باید همیشه در حال گیرندگی باشه باطری زود خالی میشه و حتما باید به استنبای ببریم
              اگه میشه کدوم قسمت ریجستر رو باید تغییر بدم
              و یه چیز دیگه اگر کتابخانهnrf برای مگا 8 دارین میشه اپلود کنید.چون اون که هست برای مگا 32 و پایه هاش و اینتراپتش فرق داره
              با تشکر
              اصلا" نیازی به انجام هیچ گاری نیست که به مد استندبای برید . خود ماژول این کارو براتون انجام میده . برای اطلاعات بیشتر صفحه 37 دیتاشیت رو مطالعه کنید .
              کتابخانه ای برای مگا8 ندارم ولی همین کتابخانه موجود رو تغییرش بدید برای مگا 8 . بجای #include <mega32.h> باید مگا8 رو جایگزین کنید . بجای وقفه خارجی 2 از وقفه خارجی 0 و از همه مهمتر در قسمت config کتابخانه باید پایه های متناظر spi در مگا8 جایگزین بشن . بقیه پایه ها هم باید تغییر کنند با پایه های جدید . define های اول کتابخانه رو ببینید باید با مقادیر جدید در مگا8 جایگزین بشن طوری که تداخلی بین کارکردهای پایه ها ایجاد نشه. کلا" (باعرض معذرت) اگر تجربه شما کم هست بهتره از همون مگا32 استفاده کنید و تغییری ایجاد نکنید

دیدگاه

اصلا" نیازی به انجام هیچ گاری نیست که به مد استندبای برید . خود ماژول این کارو براتون انجام میده . برای اطلاعات بیشتر صفحه 37 دیتاشیت رو مطالعه کنید .
                کتابخانه ای برای مگا8 ندارم ولی همین کتابخانه موجود رو تغییرش بدید برای مگا 8 . بجای #include <mega32.h> باید مگا8 رو جایگزین کنید . بجای وقفه خارجی 2 از وقفه خارجی 0 و از همه مهمتر در قسمت config کتابخانه باید پایه های متناظر spi در مگا8 جایگزین بشن . بقیه پایه ها هم باید تغییر کنند با پایه های جدید . define های اول کتابخانه رو ببینید باید با مقادیر جدید در مگا8 جایگزین بشن طوری که تداخلی بین کارکردهای پایه ها ایجاد نشه. کلا" (باعرض معذرت) اگر تجربه شما کم هست بهتره از همون مگا32 استفاده کنید و تغییری ایجاد نکنید
                سلام .خیلی ممنون بابت پاسخ دهی
                من صفحه37 روخوندم ولی چیزی دستگیرم نشد یعنی میگید که نیاز نیست در حالت گیرندگی ریجستری رو تو برنامه اضافه کنیم؟ خودش این کارو میکنه ؟
                ولی من در حالت گیرندگی جریان رو اندازه گرفتم متاسفانه 14 میلی امپر بود و این برای ساختن یک ریموت که همیشه باید منتظر ارسال دیتا باشه خیلی زیاده ---باتری چند ساعته خالی میشه ولی من نیاز دارم حداقل 1 ماه برام کار کنه
                با تشکر فراوان
                Fail Never

دیدگاه

سلام .خیلی ممنون بابت پاسخ دهی
                  من صفحه37 روخوندم ولی چیزی دستگیرم نشد یعنی میگید که نیاز نیست در حالت گیرندگی ریجستری رو تو برنامه اضافه کنیم؟ خودش این کارو میکنه ؟
                  ولی من در حالت گیرندگی جریان رو اندازه گرفتم متاسفانه 14 میلی امپر بود و این برای ساختن یک ریموت که همیشه باید منتظر ارسال دیتا باشه خیلی زیاده ---باتری چند ساعته خالی میشه ولی من نیاز دارم حداقل 1 ماه برام کار کنه
                  با تشکر فراوان
                  13.5 میلی آمپر حداقل جریانی هست که شما در مد prx (گیرندگی ) مصرف میکنید . (صفحه اول قسمت Key Features) . این مقدار برای حالت دیتاریت 250 bps به 12.6 میلی آمپر کاهش پیدا میکنه (جدول 4 صفحه 14).

دیدگاه

13.5 میلی آمپر حداقل جریانی هست که شما در مد prx (گیرندگی ) مصرف میکنید . (صفحه اول قسمت Key Features) . این مقدار برای حالت دیتاریت 250 bps به 12.6 میلی آمپر کاهش پیدا میکنه (جدول 4 صفحه 14).
                    درود برشما.
                    پس با این حساب کلا کار ما خراب شد /شما پیشنهادی ندارین برای این کاری که من میخوام انجام بدم؟___من میخواستم یهریموتی بسازم مثل ریموت های مجیکار که دائم به دستگاه اصلی وصله و منتظر دریافت دیتا هست .الان فقط برای من جریان ماژول مهمه که خیلی کم باشه و دائم به اون طرف وصل باشه شما ماژول کم مصرف دیگه ای سراغ ندارین که مناسب این کار باشه __جریان باتری هم 100 میلی امپر 3.7ولت هست این حداقل بابد 1 ماه کار کنه
                    بازم ممنون از راهنمایتون
                    Fail Never

دیدگاه

درود برشما.
                      پس با این حساب کلا کار ما خراب شد /شما پیشنهادی ندارین برای این کاری که من میخوام انجام بدم؟___من میخواستم یهریموتی بسازم مثل ریموت های مجیکار که دائم به دستگاه اصلی وصله و منتظر دریافت دیتا هست .الان فقط برای من جریان ماژول مهمه که خیلی کم باشه و دائم به اون طرف وصل باشه شما ماژول کم مصرف دیگه ای سراغ ندارین که مناسب این کار باشه __جریان باتری هم 100 میلی امپر 3.7ولت هست این حداقل بابد 1 ماه کار کنه
                      بازم ممنون از راهنمایتون
                      اگر خجم دیتای زیادی مدنظرتون نیست و همینطور برد زیادی نمیخواهید میتونید از ماژول های ASK استفاده کنید . ماژول RX مصرفی در حد 2.3 میلی آمپر داره ولی بای با 5 ولت راه اندازی کنید دیتاشیت ماژول های زیگبی رو هم یه نگاهی بنداز ببین چطوره

دیدگاه

[آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

سلام میبخشید من میخاستم باnrf یه فرستنده گیرنده برای ربات جنگجو درست کنم که بتونه 6تا رله رو روشن خاموش کنه نیاز به راهنمایی داشتم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadra20000 نمایش پست ها
                          سلام میبخشید من میخاستم باnrf یه فرستنده گیرنده برای ربات جنگجو درست کنم که بتونه 6تا رله رو روشن خاموش کنه نیاز به راهنمایی داشتم.
                          برای روشن و خاموش کردن رله بهترین ماژول ASK هست. به کمک ماژول ASK و ترکیب با PT2262-PT2272 میتونید به سادگی اینکارو بکنید . راه اندازی با NRF با وجو اینکه راه اسونی هست و با کتابخانه موجود هم قابل راه اندازیه ولی کار منطقی به حساب نمیاد. درست مثل اینکه شما برای ارسال یک بسته درون شهری بجای استفاده از پیک موتوری بخواهید از یک آئودی R8 (که عشق منه ) بخواید استفاده کنید.

دیدگاه

نویز گیره؟ چون ریموت کنترل دیگران هم هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sadra20000 نمایش پست ها
                              نویز گیره؟ چون ریموت کنترل دیگران هم هست.
                              اشتباه میکنی دوس عزی. این لینک رو ببین. صفحه اول رو بخون .
                              این هم ریموت 4 کاناله رادیویی ASK لرنینگ دوستان این یه ریموت کنترلر 4 کاناله است که فرستندش همون ریموتهای ماشینه و گیرنده اون هم از ماژولهای ASK توی بازاره که قیمتشون 1500 تومان بیشتر نیست ولی فرستنده نسبت به کیفیت فرق میکنه از 5 هزار تومان تا 70 هزار تومان بستگی به خودتون داره که چه بردی رو بخواین این نوع ماژولها و ریموتها در

آی سی های pt2262 و pt2272 اینکودر و دیکودر هستن و دیتای شما رو کد بندی میکنن .
                              اگر بخواهید فقط از همین ترکیب استفاده کنید هم برای شما کافیه . به نظر من اگر بتونید با یک میکرو هم کار کنید میتونید دیتای دریافتی رو توسط میکرو پردازش کنی و در صورت تایید به خروجی بفرستید . با این کار خطا میشه گفت به صفر میرسه. و یا از ماژول های کد لرن استفاده کن که باز هم نویز و خطا رو بی اثر میکنه.
                              به هرحال اگر تصمیم به استفاده از nrf دارید اون مطالبی که در پست های قبلی برای بقیه دوستان گفتم رو باید انجام بدید.(پست 781)

دیدگاه

کتابخونه NRF برای lpc1768 هم هست؟؟؟؟
                                اگه هست لطفا بزارین
                                ! Life doesn't get easier , you just get stronger

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X