اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیستم های OFDM

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سیستم های OFDM

    سلام دوستان.کسی راجع به سیستم های OFDM اطلاعاتی داره؟ممنون میشم کمکم کنیید؟

    #2
    پاسخ : سیستم های OFDM

    FDM که یعنی مالتی پلکس فرکانسی اطلاعات
    اون که اولش گزاشتی یعنی چه

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سیستم های OFDM

      orthogonal
      جدید ترین نوع ارسال اطلاعات

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سیستم های OFDM

        با سلام،
        OFDM نوعی مدولاسیون باند پایه است که در واقع به عنوان Coding می توان از آن نام برد. در حال حاضر نمی دانم اطلاعات عزیزان در مورد مباحث مخابراتی تا چه میزان است بنابراین با عذر خواهی از اساتید محترم کل موضوع را به ساده ترین شکل ممکن بیان می کنم.
        1- مدولاسیون OFDM: این مدولاسیون همانطور که از اسمش پیداست (Orthogonal frequency-division multiplexing (OFDM عملیات مالتی پلکسینگ را با استفاده از تقسیم فرکانس البته به صورت Orthogonal اجرا می کند. در این جا ممکن است سوالی مطرح شود که مفهوم Orthogonal در تقسیم فرکانس چیست؟ باید گفت در واقع این مفهوم که تعامد(عمود بودن) سیگنالها اشاره دارد به یک تعریف ریاضی بر میگردد که در آن هرگاه دو تابع سینوسی در هم ضرب شوند ، انتگرال این حاصلضرب بر روی هر پریود زمانی برابر صفر خواهد بود. در این جا سوال دیگری نیز مطرح می شود که این موضوع چه کمکی به ما می کند: اگر کمی از لحاظ تاریخی به عقب برگردیم می بینیم پیش از این نوعی مدولاسیون در صنایع نظامی استفاده می شده که به آن Multi tone می گفتند یعنی یک بازه فرکانسی را به چندین فرکانس حامل یا به عبارت علمی تر زیرحامل(Sub Carrier) تقسیم می کردند و بر روی هرکدام از این زیر حامل ها بخشی از اطلاعات را ارسال میکردند. مزیت این روش یکی ارسال دیتا به صورت موازی بود و دیگر غلبه بر محو شدگی فرکانس گزین (Frequency Selective Fading) چرا که در این حال هر قسمتی از دیتا روی بازه ی کوچکی از باند فرکانسی حمل می شود که این نوع محو شدگی روی این بازه ی کوچک عملا به صورت خطی ظاهر می شود و قابل جبران شدن و نهایتا استخراج سیگنال است. حال ببینیم تعامد یا Orthogonality در این میان چه نقشی را باز ی میکند و چه اثر مثبتی در سیستم ایجاد میکند. در واقع مدل OFDM مدولاسیون Multi Tone باعث میشود که هرکدام از این زیر حاملها "دو به دو " با هم متعامد باشند و نتیجاتا بد دلیل قابلیت تفکیک پذیری زیرحامل ها که متاثر ازین خاصیت به وجود می آید میتوان آنها را به گونه ای در کنار هم چید که بر روی هم همپوشانی داشته باشند چیزی که در حالت Multi Ton امکان نداشت. براحتی می توان دریافت که بر اساس این قابلیت منطقا در یک بازه فرکانسی نسبت به حالت Multi Tone میتوان تعداد بالاتری از زیرحاملها ایجاد کرد و این خود به معنی امکان ارسال نرخ بیت بیشتر در پهنای باند فرکانسی کمتر است مثلا ارسال 30Mbps در 6MHz که نسبت این دو یعنی عدد 5 بعنوان بهروری فرکانسی مطرح می شود. البته این بخشی از توانایی های این نوع مدولاسیون است توانایی غلبه بر Multi path Fading، Frequency Selective Fading،... از دیگر مزایای استفاده از این سیستم است . ناگفته نماند که در عین حال این سیستم نسبت به رفتارهای غیر خطی بخصوص در حوزه ی فاز سیگنال بسیار حساس و آسیب پذیر است به همین دلیل معمولا تقویت کننده های توان در این نوع سیستم ها بسیار گرانقیمت تر از نوعی است که در مدولاسیونهای دیگر مثل DSSS یا FHSS (طیف گسترده) استفاده می شوند. قابل ذکر است که همانطور که در ابتدا گفته شد OFDM نوعی Coding باند پایه است و برای ارسال آن باید از یکی از روشهای DPSK، QPSK ، یا nQAM که (....n=16,64,128) استفاده کرد.
        2- نحوه ی اجرای این نوع مدولاسیون نیز البته بسیار جالب است، با استفاده از خاصیتی که در تبدیل فوریه( این مفاهیم در دروس ریاضی مهندسی، سیگنال سیستم وDSP بحث میشود) وجود دارد می توان برا ی ایجاد چنین هسته پردازشی استفاده کرد. البته با توجه به تفاوتهای جزئی بین IFFT , FFT یا همان Inverse Fast Fourier Transform معمولا در مدولاتور از IFFT و در دمدولاتور نیز از FFT برای بازیابی سیگنال استفاده می کنند.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سیستم های OFDM

          ممنون از توضیحات خوبتون...
          کسی می تونه ارتباط OFDM رو با MIMO بگه؟
          It's okay to pick your friends, but don't pick them to pieces- means give prize then criticism if it's a friend!

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : سیستم های OFDM

            http://wimax.blogfa.com/

            این سایت واقعا عالیه

            همون چیزیه که همتون می خواید

            ofdm هم در وایمکس استفاده میشه

            نویسنده وبلاگ انسان بسیار با وجدان و محترمیه

            به همه سئوالاتون جواب میده

            انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)
            انجمن شبکه های عصبی(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=207.0)
            *****

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : سیستم های OFDM

              سلام اون o که اولش گذاشته یعنی ortogonal(سیگنالهای متعامد فکر می کنم برای جلوگیری از تداخل) در اینترنت کامل توضیحات آمده(با کلید OFDM)

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : سیستم های OFDM

                سلام
                من می خوام یک ترانسیور که بتونم دیتا و صدای دیجیتال رو از طریق سیم در حد اقل فاصله 3 کیلومتر و حد اقل پهنای باند 2mbps بسازم فکر کنم بهترین گزینه همین پیاده سازی ofdm باشه آیا اشتباه نمیکنم در ضمن اگر بتونید در مورد پیاده سازی این مدولاسیون با DSP کمی اطلاعات بدید ممنون میشم.
                با تشکر از مسئولین این سایت بسیار مفید

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : سیستم های OFDM

                  سلام. در ایران OFDM تا کجا کار شده است و چه کاربردهایی در چه صنایعی دارد؟ منظورم پیاده سازی کامل در ایران است نه اینکه مثلا نسل چهارم موبایل که می خریم 4G است. به نظر شما کار تحقیقاتی و سرمایه گذاری روی این مسأله و پیاده سازی آن مثلا روی برد FPGA در ایران فروش خواهد داشت. ممنون از پاسخ شما.
                  nemati.abbas@gmail.com

                  دیدگاه

                  لطفا صبر کنید...
                  X