اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عبور امواج رادیویی از آب یا در اب ...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

عبور امواج رادیویی از آب یا در اب ...

دوستان سلام
    یه سوال برام پیش اومده اگه یه فرستنده رادیویی داشته باشیم زیر آب وقتی یه سیگنالی رو برای گیرنده ی بیرون می فرسته چه تغییری در فرکانس موج ما(سیگنال) داده می شه؟

حالا اگه گیرندمون هم تو همون محیط(زیر آب) باشه چطور؟
    مهندسین عزیز کمک کنن
    ممنون
    نیا باران . . . زمین جای قشنگی نیست !
    من از اهل زمینم خوب می دانم که
    گل در عقد زنبور است ولی سودای بلبل دارد و پروانه را هم دوست می دارد . . .

پاسخ : عبور امواج رادیویی از آب یا در اب ...

فکر کنم سوالتون خراب باشه. واسه فرکانس فکر نکنم اتفاقی بیفته. ظاهرا امواج شکست پیدا میکنه و همچنین فکر کنم امواج پلاریته میشه.

دیدگاه

هرچی فرکانس موج بیشتر باشه بیشتر توسط آب جذب میشه و انرژیش کاهش پیدا میکنه ، برای همین برای ارتباطات زیرآبی روی باند ELF ارسال میکنند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kamransj
        هرچی فرکانس موج بیشتر باشه بیشتر توسط آب جذب میشه و انرژیش کاهش پیدا میکنه ، برای همین برای ارتباطات زیرآبی روی باند ELF ارسال میکنند
        تشکر از جوابتون
        یعنی فرکانس تغییر نمی کنه ؟ و آیا با همین فرستنده گیرنده های معمولی می شه در زیر اب (فرستنده داخل و یرنده بیرون آب) ار تیاط بر قرار کرد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
          فکر کنم سوالتون خراب باشه. واسه فرکانس فکر نکنم اتفاقی بیفته. ظاهرا امواج شکست پیدا میکنه و همچنین فکر کنم امواج پلاریته میشه.
          ممنونم
          یعنی چه خرابه؟
          اگه شکست پیدا کنه که احتمالا طول موج تغییر می کنه دیگه...
          منظورتون از پلاریته می شه چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط davood 00
            ممنونم
            یعنی چه خرابه؟
            اگه شکست پیدا کنه که احتمالا طول موج تغییر می کنه دیگه...
            منظورتون از پلاریته می شه چیه؟
            ببین تغییر فرکانس پیدا نمیکنه. بر فرض مثال یه نور قرمز به یه منشور بزن. اگه از یه طرف دیگه به یه رنگ دیگه شد پس فرکانس رو تغییر میده. که البته می دونیم اینجوری نمیشه چون نور به همون رنگ قرمز می مونه. ممکنه توان امواج تغییر کنه ولی فرکانس تغییر نمیکنه. به عبارتی رنگ قرمز کمتر میشه یعنی موج ضعیف میشه ولی رنگ عوض نمیشه یعنی فرکانس ثابت می مونه. به تصویر زیر هم نگاه کن:

ما تو ناحیه نور مرئی مثلا با هر فرکانس یه رنگ رو می بینیم.

دیدگاه

در مورد پلاریته هم یه جستجو کن خیلی مطلب پیدا میکنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                ببین تغییر فرکانس پیدا نمیکنه. بر فرض مثال یه نور قرمز به یه منشور بزن. اگه از یه طرف دیگه به یه رنگ دیگه شد پس فرکانس رو تغییر میده. که البته می دونیم اینجوری نمیشه چون نور به همون رنگ قرمز می مونه. ممکنه توان امواج تغییر کنه ولی فرکانس تغییر نمیکنه. به عبارتی رنگ قرمز کمتر میشه یعنی موج ضعیف میشه ولی رنگ عوض نمیشه یعنی فرکانس ثابت می مونه. به تصویر زیر هم نگاه کن:

ما تو ناحیه نور مرئی مثلا با هر فرکانس یه رنگ رو می بینیم.
                تشکر مجدد از جواب خوبتوم...
                پس احتمالا اگه با یه فرستنده گیرنده تست کنم احتمالا باید جواب بده ....
                درسته؟

دیدگاه

تا جایی که من میدونم به خاطر تضعیف بالای امواج رادیویی در آب امکان استفاده از رادار وجود نداره به همین دلیل از سونار (امواج صوتی) استفاده میشه. بهتره بگردی دنبال منبعی که میزان اتلاف توان امواج رادیویی بر حسب فاصله رو از توش دربیاری. شاید برای فاصله ای که تو میخوای امکان پذیر نباشه.
                  لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
                  لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
                  با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
                  اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
                  یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط davood 00
                    تشکر مجدد از جواب خوبتوم...
                    پس احتمالا اگه با یه فرستنده گیرنده تست کنم احتمالا باید جواب بده ....
                    درسته؟
                    اگه آنتنت از همه طرف بتونه امواج منتشر کنه و گیرنده هم از همه طرف بتونه بگیره فکر نمی کنم مشکلی پیش بیاد. فکر کنم بهتر باشه از امواج رادیویی فرکانس پایین مثل رادیو های خانگی استفاده کنی. اونم با توان بالا.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                      اگه آنتنت از همه طرف بتونه امواج منتشر کنه و گیرنده هم از همه طرف بتونه بگیره فکر نمی کنم مشکلی پیش بیاد. فکر کنم بهتر باشه از امواج رادیویی فرکانس پایین مثل رادیو های خانگی استفاده کنی. اونم با توان بالا.
                      تشکر فراوان ...
                      احتال 99 درصد می شه حالا تست می کنم ببینم چی می شه....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هـادی
                        تا جایی که من میدونم به خاطر تضعیف بالای امواج رادیویی در آب امکان استفاده از رادار وجود نداره به همین دلیل از سونار (امواج صوتی) استفاده میشه. بهتره بگردی دنبال منبعی که میزان اتلاف توان امواج رادیویی بر حسب فاصله رو از توش دربیاری. شاید برای فاصله ای که تو میخوای امکان پذیر نباشه.
                        تشکر از جوابتون...
                        البته فکر می کنم دلیل استفاده از سونار مکانیکی بودن این موج و خصوصیات موج مکانیکی باشه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                          در مورد پلاریته هم یه جستجو کن خیلی مطلب پیدا میکنی.
                          راستی یه چیز دیگه..
                          اگه در مورد این پلاریته شدن یه توضیح مختص بدید خیلی لطف می کنید ....
                          چون چیز بدرد بخور پیدا نکردم(یا خوب نگشتم).....

دیدگاه

سلام
                            یه سوال برام پیش اومده اگه یه فرستنده رادیویی داشته باشیم زیر آب وقتی یه سیگنالی رو برای گیرنده ی بیرون می فرسته چه تغییری در فرکانس موج ما(سیگنال) داده می شه؟
                            عبور موج از مرز دو (با توجه به ضرایب تعریفی محیط )می تواند باعث تغییر فرکانس ،تغییر زاویه نسبت به خط افق و تضعیف آن خواهد شد
                            حالا اگه گیرندمون هم تو همون محیط(زیر آب) باشه چطور؟
                            مهندسین عزیز کمک کنن
                            بابت یکی بودن محیط، فرکانس کمتر تغییر پیدا می کند ولی تضعیف بسته به فرکانس موج می تواند زیاد یا کم باشد(در درس آنتن برد مفیدی تعیین می شود که با توجه به محیط آب برای امواج مگاهرتزی تضعیف آن در محیط هوا بیشتر خواهد بود)

موج در محیط دارای خاصیت انبساط هست که در فیزیک کوانتومی به این موضوع بسیار پرداخته می شود این بدان معناست که دنیا در حال رشد هست و کوچک نمی شود و بابت همین هست نور ساطع شده است ستارگان به رنگ قرمز متمایل می شوند یعنی فرکانس آنها می تواند در محیط تغییر کند.قضیه دوپلر نیز تغییر فرکانس را نیز با توجه به فاصله و حرکت نیز بیان می کند.از همین تغییر فاز و فرکانس در تشخیص نوع ماده نیز استفاده می شود.

برای افزایش برد و کاهش خطا در محیطهای با ضریب رسانایی مختلف ، ابتدا وضعیت کانال تخمین زده می شود و ضریب گذردهی ، رسانای و نفوذ پذیری با توجه به بسامد موج تعیین و بر اساس آن بهترین فرکانس، مودلاسیون ، پلارازیسیون ، پهنای باند ، مشخصات آنتن (منجمله دیرکتیویتری ، بیم ، و توان تشعشعی) تعیین می گردد.

برای اطلاعات بیشتر کتاب چنگ ، مخابرات کارسون و همچنین طراحی آنتنها از بالانیس توصیه و پیشنهاد می شود

کاربر گرامی جناب "rozeh" اگر زحمتی نیست براتون امکان داره در مورد "پلاریته شدن" توضیح بدین؟دقیقا متوجه مفهوم این عبارت و کاربرد آن نشدم؟ممنون می شم
                            هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
                              سلامعبور موج از مرز دو (با توجه به ضرایب تعریفی محیط )می تواند باعث تغییر فرکانس ،تغییر زاویه نسبت به خط افق و تضعیف آن خواهد شدبابت یکی بودن محیط، فرکانس کمتر تغییر پیدا می کند ولی تضعیف بسته به فرکانس موج می تواند زیاد یا کم باشد(در درس آنتن برد مفیدی تعیین می شود که با توجه به محیط آب برای امواج مگاهرتزی تضعیف آن در محیط هوا بیشتر خواهد بود)

موج در محیط دارای خاصیت انبساط هست که در فیزیک کوانتومی به این موضوع بسیار پرداخته می شود این بدان معناست که دنیا در حال رشد هست و کوچک نمی شود و بابت همین هست نور ساطع شده است ستارگان به رنگ قرمز متمایل می شوند یعنی فرکانس آنها می تواند در محیط تغییر کند.قضیه دوپلر نیز تغییر فرکانس را نیز با توجه به فاصله و حرکت نیز بیان می کند.از همین تغییر فاز و فرکانس در تشخیص نوع ماده نیز استفاده می شود.

برای افزایش برد و کاهش خطا در محیطهای با ضریب رسانایی مختلف ، ابتدا وضعیت کانال تخمین زده می شود و ضریب گذردهی ، رسانای و نفوذ پذیری با توجه به بسامد موج تعیین و بر اساس آن بهترین فرکانس، مودلاسیون ، پلارازیسیون ، پهنای باند ، مشخصات آنتن (منجمله دیرکتیویتری ، بیم ، و توان تشعشعی) تعیین می گردد.

برای اطلاعات بیشتر کتاب چنگ ، مخابرات کارسون و همچنین طراحی آنتنها از بالانیس توصیه و پیشنهاد می شود

کاربر گرامی جناب "rozeh" اگر زحمتی نیست براتون امکان داره در مورد "پلاریته شدن" توضیح بدین؟دقیقا متوجه مفهوم این عبارت و کاربرد آن نشدم؟ممنون می شم
                              چشم
                              ولی چون زیاده من یه مطلب ویکی پدیا رو میذارم که کامل بدونید:

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%...D9%87%D8%A7%29

البته در مورد پلاریته شدن من گفتم که احتمالش هست. من امتحان نکردم.
                              لطفا اگه میشه یه منبع معرفی کنید که توش نوشته باشه که در اثر تغییر محیط ممکنه فرکانس موج تغییر کنه. برام عجیبه!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X