اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت تقویت کننده برای نوسانساز کریستالی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت تقویت کننده برای نوسانساز کریستالی

سلام
    من یه نوسانساز کریستالی دارم که فرکانس 150 مگ رو برام تولید میکنه منتها مشکل اینجاست که دامنه خروجیش خیلی کمه حدودا ۱۵۰ میلی ولت و عملا قابل استفاده نیست برام
    میخواستم تقویتش کنم، سعی کردم با امیتر مشترک این کار رو انجام بدم ولی کلا خروجی صفر میداد (ترانزیستورم BC547 و 2N3904 بود) که فکر کنم به خاطر خازن پارازیتی بیس-کلکتور این اتفاق میفته
    بیس مشترک رو آزمایش کردم یه کوچولو تقویت کرد (حدودا یک و نیم برابر) ولی مشکل اینه که امپدانس ورودی بیس مشترک خیلی کمه
    کسی میدونه یه همچین سیگنالی رو با چی میشه تقویت کرد؟

برای تقویت سیگنال **۱۵۰ مگاهرتز**، می‌توانید از **آی‌سی‌های تقویت‌کننده RF** استفاده کنید. برخی از گزینه‌های مناسب شامل موارد زیر هستند:

- **آی‌سی‌های تقویت‌کننده کم نویز (LNA)**: این آی‌سی‌ها برای افزایش قدرت سیگنال‌های ضعیف با **حداقل نویز** طراحی شده‌اند.
    - **آی‌سی‌های تقویت‌کننده عملیاتی (Op-Amp) با پهنای باند بالا**: برخی از مدل‌های **AD8021AR** و **AD826AR** برای فرکانس‌های بالا مناسب هستند...،
    (https://www.bornaelec.com/op_amp "1").
    - **آی‌سی‌های تقویت‌کننده توان بالا**: مانند **RF2114** که برای کاربردهای مخابراتی و فرکانس‌های بالا طراحی شده است......
    اگر توضیح در باره تقویت کننده ترانزیستوری خواستی بفرمایید تا کمکت کنم ...
    ممنون عزیز ..
    موفق،باشید

دیدگاه

پیام اشتباهی بود
      حذفش کردم
      جدیدترین ویرایش توسط hamidreza.nayeri; ۱۴:۲۶ ۱۴۰۴/۰۲/۲۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DAVID347 نمایش پست ها
        برای تقویت سیگنال **۱۵۰ مگاهرتز**، می‌توانید از **آی‌سی‌های تقویت‌کننده RF** استفاده کنید. برخی از گزینه‌های مناسب شامل موارد زیر هستند:

- **آی‌سی‌های تقویت‌کننده کم نویز (LNA)**: این آی‌سی‌ها برای افزایش قدرت سیگنال‌های ضعیف با **حداقل نویز** طراحی شده‌اند.
        - **آی‌سی‌های تقویت‌کننده عملیاتی (Op-Amp) با پهنای باند بالا**: برخی از مدل‌های **AD8021AR** و **AD826AR** برای فرکانس‌های بالا مناسب هستند...،
        (https://www.bornaelec.com/op_amp "1").
        - **آی‌سی‌های تقویت‌کننده توان بالا**: مانند **RF2114** که برای کاربردهای مخابراتی و فرکانس‌های بالا طراحی شده است......
        اگر توضیح در باره تقویت کننده ترانزیستوری خواستی بفرمایید تا کمکت کنم ...
        ممنون عزیز ..
        موفق،باشید
        سلام دوست عزیز
        ممنون از پاسخ تون
        واقعیتش این آپ امپ ها البته خوب هستند ولی کاری که میخوام رو نمیتونن انجام بدن
        مثلا همین آپ امپی که شما گفتید جریان خروجیش حدود ۶۰ میلی هستش من میخوام یه فرستنده توان بالا درست کنم مثلا ۳ وات
        البته میشه با آپ امپ بافر جریان بالا هم ساخت ولی باز همون مسائل ترانزیستور میاد وسط
        میشه در مورد تقویت کننده های ترانزیستوری راهنماییم کنید؟ اصلا یک سوال ترانزیستور bc547 برای فرکانس های مخابراتی مناسبه؟​

دیدگاه

با سلام به شما دوست عزیز
          ..
          اگر به دنبال تقویت **۱۵۰ مگاهرتز** هستید، این ترانزیستورها گزینه‌های بهتری هستند:..
          ترانزیستور ،BC547,,برای،فرکانس ۱۵۰
          مگاهرتز مناسب نیست .. در این فرکانس،بهره ترانزیستور.
          bc547 پایین
          می آید..

| فرکانس قطع،( شماره ترانزیستور ) | کاربرد معمول |
          |-گیگا هرتز-------------|----------------|---------------------|**BFR92A|**۸ گیگاهرتز | تقویت‌کننده RF |
          | **2N5109** | ۱.۲ گیگاهرتز | تقویت‌کننده پرقدرت RF |
          | **BFG135** | ۷ گیگاهرتز | تقویت‌کننده مایکروویو |
          | **MRF901** | ۱.۵ گیگاهرتز | تقویت‌کننده VHF/U​..
          فرکانسهای،فوق الذکر ممکن در بعضی ‌کتابها فرق داشته باشند ..
          جدیدترین ویرایش توسط DAVID347; ۰۴:۴۷ ۱۴۰۴/۰۲/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidreza.nayeri نمایش پست ها

سلام دوست عزیز
            ممنون از پاسخ تون
            واقعیتش این آپ امپ ها البته خوب هستند ولی کاری که میخوام رو نمیتونن انجام بدن
            مثلا همین آپ امپی که شما گفتید جریان خروجیش حدود ۶۰ میلی هستش من میخوام یه فرستنده توان بالا درست کنم مثلا ۳ وات
            البته میشه با آپ امپ بافر جریان بالا هم ساخت ولی باز همون مسائل ترانزیستور میاد وسط
            میشه در مورد تقویت کننده های ترانزیستوری راهنماییم کنید؟ اصلا یک سوال ترانزیستور bc547 برای فرکانس های مخابراتی مناسبه؟​
            خیلی ممنون از راهنمایی تون

دیدگاه

خیلی ممنون از راهنمایی تون
              برای رسیدن به قدرت بالا در تقویت‌کننده فرکانس رادیویی ،،
              لازم است که از چند طبقه تقویت کننده استفاده کنیم ...
              .
              اگر سوالی بود در خدمتم ..
              موفق باید .
              جدیدترین ویرایش توسط DAVID347; ۲۱:۲۹ ۱۴۰۴/۰۲/۲۰.

دیدگاه

سلام
                من یه نوسانساز کریستالی دارم که فرکانس 150 مگ رو برام تولید میکنه منتها مشکل اینجاست که دامنه خروجیش خیلی کمه حدودا ۱۵۰ میلی ولت و عملا قابل استفاده نیست برام
                میخواستم تقویتش کنم، سعی کردم با امیتر مشترک این کار رو انجام بدم ولی کلا خروجی صفر میداد (ترانزیستورم BC547 و 2N3904 بود) که فکر کنم به خاطر خازن پارازیتی بیس-کلکتور این اتفاق میفته
                بیس مشترک رو آزمایش کردم یه کوچولو تقویت کرد (حدودا یک و نیم برابر) ولی مشکل اینه که امپدانس ورودی بیس مشترک خیلی کمه
                کسی میدونه یه همچین سیگنالی رو با چی میشه تقویت کرد؟
                با سلام و خسته نباشید ،
                ترانزیستور BC547 و امثالش چندان مناسب فرکانس مد نظر شما نیستن ، بهتره از ترانزیستور هایی مثل C3355 استفاده کنید که تا اواسط محدوده UHF رو جوابگو هستن.
                برای ساخت فرستنده ، در بخش RF معمولا آپ امپ استفاده نمیکنن، چون خیلی گرون در میاد و البته کارایی لازم رو نداره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X