اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لطفا هر کس در مورد تلفن هر چی می دونه بیاد کمک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

لطفا هر کس در مورد تلفن هر چی می دونه بیاد کمک

سلام دوستان
    من درام رو یه پروژه کار می کنم که یه قسمتی از اون باید این کار هایی که می گم را بکنه، ولی متاسفانه تو چنتا سایت مطرح کردم ولی جواب نگرفتم :sad: . یکی از دوستانم این سایت را به عنوان یه سایت حرفه ای معرفی کرد امید وارم که بتونم جوابم را اینجا بگیرم. :redface:
    واما مباحث:
    1. :question: مقدار ولتاژ فرکانس بوق آزاد و اشغال خط تلفن بعد از حذف ولتاژ dc (من می خوام از بوق تلفن با میکرو نمونه گیری کنم تا بفهمم که بوق آزاد هست یا اشغال پس باید بدونم که ولتاژ فرکانسم راباید تقویت کنم یا تضعیف که اون را به اشمیت تریگر بدم. اگر کسی مدار عملی داره ممنون می شم بهم معرفی کنه. من خودم میخوام با خازن dc را حذف کنم بعد با یک دیود مثلا 1n4148 یکسو کنم بعد با یک خازن و مقامت صافش کنم تا کل مدت زمان فرکانس بوق به یک پالس تبدیل بشه و بعد به اشمیت تریگر بدم تا یک پالس منطقی داشته باشم)

2. وقتی گوشی تلفن را بر نداشتیم ولتاژ تقریبی 48 ولت روی خط تلفن برقرار هستش (نصبت به منطقه های مختلف متغییر هست) و وقتی گوشی را بر می داریم یک مقاومت باعث افت ولتاژ در حدود 6.5 ولت می شه تا مرکز تلفن از برقرار ارتباط مطلع بشه. حالا سوال: :question: این مقدار مقاومت چقدر هستش.

3. فرض کنید ما بوق اشغال و آزاد را با میکرو تشخیص دادیم. :question:حالا چطور می شه به میکرو فهماند تماس برقرار شده.

4. برای ارسال صدا بر روی خط تلفن ترانس سه سر آبی که در تلفن های قدیمی از اون استفاده می شه، به من معرفی شد، تا هم تقویت بشه هم تطبیق امپدانس داشته باشیم. :question: کسی می دونه پایه های این ترانس را باید چطوری به خروجی یک آیسی ضبط صدا(isd25120) وصل کنم.

از دوستانی که در هر یک از مسائل بالا اطلاعانی دارند خواهش می کنم تا هر چقدر که می تونن کمک کنند.

پاسخ : لطفا هر کس در مورد تلفن هر چی می دونه بیاد کمک

در مورد سوال 2- شاید اگه مقدار جریان اتصال کوتاه خط رو اندازه بگیری ، اندازه مقاومت هم بدست بیاد. ولی بعید می دونم به این سادگی باشه! :icon_razz: اما اگه هدفت اینه که عمل برداشتن گوشی رو شبیه سازی کنی ، با گذاشتن یه بار 100 اهمی رو خط ، می تونی جریانی حدود 30 تا 40 میلی آمپر از خط تلفن بکشی که این مقدار جریان کافیه تا سیستم های مخابرات متوجه برداشتن گوشی بشن. البته همون طور که گفتی ، ولتاژ خطوط همه جا برابر نیست. مثلا ولتاژ خط ما 60 ولت هست! در هر صورت می تونی با آزمون و خطا و امتحان کردن مقاومت های مختلف ، به این مقدار جریان برسی .
    در مورد سوال 4- من بهت توصیه می کنم برای کوپل کردن این آی سی به خط تلفن ، از هیچ عنصری جز خازن استفاده نکنی. خروجی این آی سی به شدت به اضافه بار حساسه و خیلی سریع داغ میشه و می سوزه. مخصوصا ترانس ( یا همون چوک )! فکر کنم آی سی رو دود کنه بفرسته هوا! خودم دو تا شو سوزوندم! ( دوباره خریدنش هم خیلی سوزش داره! ) . حتی به یک خازن هم اکتفا نکن. سعی کن هم مثبت و هم منفی خروجی رو با خازن کوپل کنی ! چون تجربه ثابت کرده که با یه خازن هم بازم آی سی داغ می کنه. البته خودم هم نفهمیدم چرا! می تونی خودت امتحان کنی! برای تقویت صدا ، از یه تقویت کننده ساده ترانزیستوری استفاده کن. گین زیادی هم لازم نداری. بقیش رو هم که من نمی دونم :redface:

دیدگاه

سلام . خوبی دوست عزیز؟
      در مورد تلفن و مدار اشغال خط و ... یه پروژه هست با عنوان "تلفن گویا" با همین عنوان جستجو کنی پیداش میکنی . یه نگاهی بنداز فکر میکنم مفید باشه.
      موفق باشید.
      شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
      هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
      چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

مقدار استاندارد مقاومت برای برداشته شدن گوشی 560 اهم هست.
        در مورده اینکه از کجا بفهمی ارتباط برقرار شده یک بنده خدایی می گفت مرکز یک پالس 40 هرتز می فرسته البته به حرفاش نمی شد خیلی اعتماد کرد ولی صحت این موضوع رو میتونی زنگ بزنی تکنسین مخابرات بپرسی.
        در مورده اتصال چوک :
        امپدانس خروجی ای سی های صدا اگر درست یادم مونده باشه 200 اهم هست.(دیتاشیت) اهم چوکت رو بگیر هر طرف نزذیک تر بود وصلش بکن.
        احتمالا دوستمون به این خاطر ای س رو سوزوندن چون ای سی های صدا DC کوپل هستن برای همین از دوتا خازن سرامیکی مثلا 1 میکرو برای اتصال به خط تلفن استفاده کن. اتصال ای سی به چوک هم با همین خازن ها یا بیشتر مناسب هست. علت اینکه می گم از دو تا خازن برای اتصال به خط استفاده کن اینه که بالانس خط تلفن حفظ بشه. یکی بذاری تلفن رو که برداری یک صدای خش خش می شنوی.
        این لینک رو هم نگاه کن
        http://www.4shared.com/file/3245243/6b779293/600_ohm.html
        همچنین:
        http://www.4shared.com/file/3360193/5add2270/callerid20decoder.html

HTH - Shahriar
        Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahriar
          مقدار استاندارد مقاومت برای برداشته شدن گوشی 560 اهم هست.
          در مورده اینکه از کجا بفهمی ارتباط برقرار شده یک بنده خدایی می گفت مرکز یک پالس 40 هرتز می فرسته البته به حرفاش نمی شد خیلی اعتماد کرد ولی صحت این موضوع رو میتونی زنگ بزنی تکنسین مخابرات بپرسی.
          در مورده اتصال چوک :
          امپدانس خروجی ای سی های صدا اگر درست یادم مونده باشه 200 اهم هست.(دیتاشیت) اهم چوکت رو بگیر هر طرف نزذیک تر بود وصلش بکن.
          احتمالا دوستمون به این خاطر ای س رو سوزوندن چون ای سی های صدا DC کوپل هستن برای همین از دوتا خازن سرامیکی مثلا 1 میکرو برای اتصال به خط تلفن استفاده کن. اتصال ای سی به چوک هم با همین خازن ها یا بیشتر مناسب هست. علت اینکه می گم از دو تا خازن برای اتصال به خط استفاده کن اینه که بالانس خط تلفن حفظ بشه. یکی بذاری تلفن رو که برداری یک صدای خش خش می شنوی.
          این لینک رو هم نگاه کن
          http://www.4shared.com/file/3245243/6b779293/600_ohm.html
          همچنین:
          http://www.4shared.com/file/3360193/5add2270/callerid20decoder.html

HTH - Shahriar
          آقا دستت درد نکنه می رم بررسی می کنم اگه مشکل داشتم بازم مزاحمت می شم.
          راستی من خروجی یه ic را اول با lm386 تقویت کردم بعد به ترانس دادم.
          برای ترانس هم اومدم یه تلفن قدیمی را باز کردم و هر چی داشت را یه راست گذاشتم تو مدارم حالا صدا درست می ره .
          در مورد فرستاده شدن موج روی خط توسط مخابرات برای فهمیدن برقرراری تماس من هم یه چیزائی شنیدم بنده خدا اشتباه نمی کرده. :smile:
          بازم ممنون

دیدگاه

نیاز به LM386 نداره. لقمه رو دور سرت چرخوندی :smile:
            من خودم وصلش کردم خیلی با حال هم کار کرده.
            فقط حواست به اهم چوک باشه.

HTH - Shahriar
            Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد نحوی
              سلام . خوبی دوست عزیز؟
              در مورد تلفن و مدار اشغال خط و ... یه پروژه هست با عنوان "تلفن گویا" با همین عنوان جستجو کنی پیداش میکنی . یه نگاهی بنداز فکر میکنم مفید باشه.
              موفق باشید.
              سلام آقای نحوی
              پروژه جالب و قشنگی بود، خیلی چیزها ازش یاد گرفتم مخصوصا اون قسمت از مدارتون که با پل دیود خط تلفن را به 8870 وصل کردید تا مثبت و منفی خط را حذف کنید و فرستادن صدا روی خط تلفن به این سادگی و بدون استفاده از ترانس. ولی این پروژه با چیزی که من می خوام بسازم یه ذره فرق می کنه:
              1- کسی قرار نیست به سیستم من زنگ بزنه بلکه سیستم من به کسی زنگ میزنه
              2- چون سیستم به شخص زنگ می زنه باید بوق آزاد و اشغال را تشخیص بده
              3- باید بفهمه که ارتباط برقرار شده تا به شخص بگه که با فشار دادن هر دکمه می تونه چی کار بکنه. (سوال اصلی من)
              4- از کامپیوتر به عنوان منبع صوتی استفاده نمی کنه و با یه آیسی ضبط صدا، پیام ها را ضبط و پخش می کنه.
              5- به جای اینکه ولتاژ ورودی (زنگ تلفن) را کم کنه باید اون را زیاد کنه (بوق آزاد و اشغال) تا بتونه ازش نمونه گیری کنه.
              پس دیدید یه ذره کوچولو با این پروژه فرق می کرد. :smile:
              از راهنمائی و حسن توجه شما متشکرم و امید وارم باز هم از اطلاعات مفید شما استفاده کنم. و شما هم کماکان به من کمک کنید :job:

دیدگاه

2 - مقاومتی بین 600 تا 1800 اهم برای این کار استفاده میشه - (گوشی تلفن های 600 اهمی یادته؟)
                3 - وقتی بوق آزاد وجود داشت و قطع شد و به بوق اشغال تبدیل نشد یعنی گوشی برداشته شده.
                4 - راستش من با ترانس 1 به 1 600 اهمی (اونم آبی کوچیکه) اینکار رو کردم که 4 سره (2 تا یک طرف و 2 تا طرف دیگه) که از یک طرف به آیسی صدا و از طرف دیگه به مداری که به خط وصل میشه.

اگر در مورد اول هم به نتیجه ای رسیدی حتما نتیجه رو برای من هم بفرست .
                موفق باشید.
                الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

سلام محمود جان، حالت خوبه؟ :smile:

برای تشخیص اشغال بودن می تونی به این ترتیب عمل کنی:
                  در زمان اشغال بودن خط، یک پالس با Ducty Cycle پنجاه درصد و فرکانس 2 هرتز که در یک Tone با فرکانس حدود 400 هرتز ضرب شده از طرف مرکز تلفن به شما ارسال میشه، شما اگر بتونی اینو به یک فیلتر پایین گذر بدی و پالس رو استخراج کنی، بعد می تونی این پالس رو به عنوان یک وقفه به میکرو بدی و فرکانس اش رو اندازه بگیری و اگر 2 هرتز بود، می تونی تشخیص بدی که خط اشغاله.
                  فعلا این ساده ترین راهیه که به ذهنم میرسه.
                  There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shockley
                    سلام محمود جان، حالت خوبه؟ :smile:

برای تشخیص اشغال بودن می تونی به این ترتیب عمل کنی:
                    شما اگر بتونی اینو به یک فیلتر پایین گذر بدی و پالس رو استخراج کنی ........
                    دوست عزیز ممکنه مدار یک فیلتر پایین گذر برای این منظور معرفی کنی؟

دیدگاه

سلام،

این چطوره؟

From: http://www.brannonelectronics.com/images/LOWPASS10Hz.pdf

:smile:
                      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

اول از همه از تمام دوستانی که لطف کردن و به سوال من جواب دادن ممنونم.
                        آقا اگه یادتون باشه من در مورد تبدیل بوق به پالس سوال کردم حال اگه میشه این سوالم را جواب بدین.
                        من برای تبدی بوق به پالس می خوام با پل دیود موج را یکسو کنم بعد تقویت کنم بعد با خازن و مقاومت صافش کنم تا تمام مدت بوق به یه پالس تبدیل بشه بعد بفرستمش تو اشمیت تریگر. حالا سوال:
                        آقا ببینید من فقط vcc 5 ولت تو دستگاهم دارم و نمی خوام به خاطر یه پمپ (741) از 2 تا رگولاتور دیگه هم برای تولید 12+- یا 15+- ولت استفاده کنم.
                        1- اول اینکه پمپی سراغ دارید به جای 741 بزارم با vcc 5 ولت ؟
                        2- برای یکسو کردن موجم از ژرمانیم استفاده می کنم ولی می خوام بدونم 1n4148 را می تونم به 15 ولت (ولتاژ خط) بزنم یا نه؟ اگه نه یه شماره بگید
                        3- حالا باید موج تقویت بشه با همون پمپ؟....
                        4- حالا باید با خازن و مقاومت مناسب، نسبت به ولتاژ تقویت شده از موجم رایپل بگیرم و یه جورائی برای وارد کردنش به اشمیت تریگر صافش کنم . مقدار مقاومت و خازن؟

لطفا، خواهشا، التماسا، به این سوال کامل جواب بدین چون ترم داره تموم می شه و ما اندر خم یک کوچه ایم :cry:

دیدگاه

میشه یکی بگه این مدار می تونه یه مدار عملی برای تبدیل بوق به پالس منطقی باشه یا نه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahmood karimi
                            میشه یکی بگه این مدار می تونه یه مدار عملی برای تبدیل بوق به پالس منطقی باشه یا نه
                            سلام.
                            چرا توی پروتئوس امتحان نمیکنید؟ اگه قرار باشه جوابده اونجا هم جواب میده.
                            موفق باشید.
                            شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
                            هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
                            چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

سلام
                              دوست عزیز
                              یه سر به اینجا بزن

http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,6363.0.html

موفق باشید
                              [left][move][b][color=green][size=11pt]ما می توانیم .
                              ، همین ... *. * * *. * * * [color=re

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X