اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توان خروجی فرستنده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

توان خروجی فرستنده

با سلام
    من یک مشکل برای اندازه گیری توان خروجی فرستندهای فرکانس بالا دارم.
    من برای اندازه گیری فوق, از یک مدار یکسو ساز که از 2عدد دیود(1N4148)و 2عدد خازن(100pf)تشکیل شده, استفاده میکنم.این مدار رو از یک سایت دریافت کردم.
    مدار رو به خروجی فرستنده وصل میکنم.با مولتی متر ولتاژ وجریانی که در مدار یکسو ساز ایجاد میشه رو اندازه میگیرم.بعد این ولتاژ و جریان رو در هم
    ضرب میکنم.عدد حاصل نمایانگر توان است(ولتاژ×جریان=توان بر حسب وات).
    سوال من از دوستان اینه که آیا این اندازه گیری قابل قبوله؟(چون یک بار یک فرستنده ساختم که فرکانسش 1GHZبود و توان خروجیش که از طریق فوق
    محاسبه کردم به عدد شگفت انگیز3وات رسیدم!!! :eek: تازه اونم با ترانزیستورهایی که حداکثر توان مجازشون 600میلی وات بود.البته لازم به ذکر است که فرستنده من
    یک طبقه کلاسBداشت).
    خلاصه سرتان را درد نیارم.من می خواهم بدانم آیا روشم در اندازه گیری درسته؟آیا روش مطمئن تر وقابل دسترس تر(غیر از بکار گیریه دستگاهای توان متر
    و.....)وجود داره؟
    ممنون میشم کسی از دوستان که مطلع هست منو راهنمایی کنه.
    باتشکر @};-

پاسخ : توان خروجی فرستنده

سلام

اون توانی که از I*V بدست میاد، توان مصرفیه، ولی توانی که واسه فرستنده مطرح میشه، یه توان دیگه است که یه رابطه لگاریتمی داره که اصلاً توان مصرفی نیست.

دیدگاه

ولتاژ رو باید روی بار مصرفی اندازه بگیرین
      به عبارت دیگه باید یه مقاومت 50 اهمی هم هنگام اندازه گیری با این مدار تو کار باشه وگرنه اعداد بدست اومده واقعی نیست
      در ضمن دیود 1N4148 بدرد فرکانسهای بالا نمی خوره

دیدگاه

سلام
        تو فرستنده های مخابرات بی سیم معمولا توان رو بر حسب dBm میگن که رابطش با وات هم به این شکله:
        Po(dBm)=10log(Po(watt))+30
        که تو این رابطه توان خروجی رو بر حسب وات با رابطه زیر میشه محاسبه کرد:
        Po(watt)=0.5real(Vo*conj(Io که مقاومت بار رو هم به شکل استاندارد 50 اهم میگیرن (در واقع امپدانس ورودی انتن)
        که البته اندازه گیری توان تو هارمونیک اصلی هم انجام میشه.
        نمیدونم این رابطه با مولتی متر قابل اندازه گیری هست یا نه
        حاصل عمرم سه سخن بیش نیست
        خام بودم - پخته شدم - سوختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++
          ولتاژ رو باید روی بار مصرفی اندازه بگیرین
          به عبارت دیگه باید یه مقاومت 50 اهمی هم هنگام اندازه گیری با این مدار تو کار باشه وگرنه اعداد بدست اومده واقعی نیست
          در ضمن دیود 1N4148 بدرد فرکانسهای بالا نمی خوره
          سلام
          ازهمه دوستان بابت تاخیری که در ارسال این پاسخ داشتم,طلب پوزش میکنم چون مریض بودم. :sad:
          راستش یه مطلب رو توی تایپک قبلیم جا انداختم.مدار یکسو سازم یه مقاومت بار 75اهمی داشت :redface:
          مطلب دیگه اینکه خب شما چه دیودی رو پیشنهاد میکنید؟دیود شاتکی خوبه :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roberto
            سلام
            تو فرستنده های مخابرات بی سیم معمولا توان رو بر حسب dBm میگن که رابطش با وات هم به این شکله:
            Po(dBm)=10log(Po(watt))+30
            که تو این رابطه توان خروجی رو بر حسب وات با رابطه زیر میشه محاسبه کرد:
            Po(watt)=0.5real(Vo*conj(Io که مقاومت بار رو هم به شکل استاندارد 50 اهم میگیرن (در واقع امپدانس ورودی انتن)
            که البته اندازه گیری توان تو هارمونیک اصلی هم انجام میشه.
            نمیدونم این رابطه با مولتی متر قابل اندازه گیری هست یا نه
            سلام
            پاسخ شما یادآوری خوبی بود دوست عزیز!
            من هم قبلا این رابطه را دیده بودم.چند نکته به نظرم رسیده که با اجازه دوستان همین جا مطرح میکنم:
            1.این درسته که برای اندازه گیریه دقیق توان خروجی باید هارمونیکهای خروجی تا حدممکن حذف بشن؟چون خود هارمونیکها (بخصوص مرتبه دوم)دارای خاصیت جمع آثار هستند.
            2.توی رافوقVoوIoهمون ولتاا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ژوجریان مقاومت بار هستند دیگه؟
            3.آیا میشه بدون محاسبه فوق واندازه گیریهای وقت گیر و احتمالا دارای خطا,با دانستن اینکه فرستنده ما
            در چه کلاسی کار میکنه(A,B,C,...H)و نیز این مطلب که هر کلاسی یک بازده وتوان خروجیه مشخص واز قبل
            اندازه گیری شده داره,صرفا با داشتن پارامترهای مدار(ولتاژ تغذیه,توان مصرفی ترانزیستور,نقطه کار مدار...)
            توان خروجی را دقیق تخمین زد و به همین اکتفا کرد؟(البته با شرط تطبیق بار).
            به عنوان مثال یک تقویت کننده کلاسBپوش پول میتونه توان خروجی5 برابر همون تقویت کننده از نوع کلاسA
            رو داشته باشه.
            ممنون میشم با دوستان روی این موضوع هم بحث کنیم.
            با تشکر @};-

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آریانژاد
              سلام

اون توانی که از I*V بدست میاد، توان مصرفیه، ولی توانی که واسه فرستنده مطرح میشه، یه توان دیگه است که یه رابطه لگاریتمی داره که اصلاً توان مصرفی نیست.
              دوست گرامی
              مطلبی که شما فرمودید تا حدی درسته,ولی از این نکته غافل نشو که در عمل,شما هرگز نمیتونی توان خروجیه دستگاهی رو اندازه بگیری مگر اینکه به خروجیش یک مصرف کننده اتصال بدی!به بیان دیگه حتی در مورد فرستندها
              نیز آنتن یک مصرف کننده(به عبارت بهتر یک مبدل) به شمار می آید!!
              در ضمن خوشحال میشم بتونی اون رابطه رو برام ارسال کنی.
              (دنیای الکترونیک بقدری گسترده است که هر چه هم بدونی بازم مطلب وجود داره که ازچشمت پوشیده مانده)

با تشکر @};-

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mh.mohammadi
                سلام
                ازهمه دوستان بابت تاخیری که در ارسال این پاسخ داشتم,طلب پوزش میکنم چون مریض بودم. :sad:
                راستش یه مطلب رو توی تایپک قبلیم جا انداختم.مدار یکسو سازم یه مقاومت بار 75اهمی داشت :redface:
                مطلب دیگه اینکه خب شما چه دیودی رو پیشنهاد میکنید؟دیود شاتکی خوبه :question:
                مقاومت بار رو برای خروجی rf معمولا 50 اهم میگیرند
                من تو مدار تست خودم از 1N34 استفاده میکنم ( از دیود های شیشه ای ژرمانیومی )

دیدگاه

به یاری یزدان
                  دوستان گرامی
                  همان طور که دوستان گفتند بدون بار نمی توان ؛توان خروجی را اندازه گرفت ولی دوستان از نکته قافلند که شما نسبت Swr و توان برگشتی را در نگر بگیردید وگرنه عددی که شما می بیند درست نیست.

دوست خوبم بهتر است برای نمونه گیری از توان خروخی خروجی را به یک ترانس 1:40 بدی و به راحتی روی توان قضاوت کنی .
                  توان از اولیه ترانس یک دور است رد می شود و مقدار کمی در ثانوبه می رود ؛دوست گرامی مدار شما اگر یک فرستنده کامل باشد باید به این مدار دارا باشید.به یاری این مدار می توانید توان خروجی توان برگشتی و از قطعی انتن به طور پیویسته اگاهی داشته باشید

شاد و پیروز باشید :nice:

دیدگاه

سلام
                    پاسخ شما یادآوری خوبی بود دوست عزیز!
                    من هم قبلا این رابطه را دیده بودم.چند نکته به نظرم رسیده که با اجازه دوستان همین جا مطرح میکنم:
                    1.این درسته که برای اندازه گیریه دقیق توان خروجی باید هارمونیکهای خروجی تا حدممکن حذف بشن؟چون خود هارمونیکها (بخصوص مرتبه دوم)دارای خاصیت جمع آثار هستند.
                    2.توی رافوقVoوIoهمون ولتاا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ا¾ژوجریان مقاومت بار هستند دیگه؟
                    3.آیا میشه بدون محاسبه فوق واندازه گیریهای وقت گیر و احتمالا دارای خطا,با دانستن اینکه فرستنده ما
                    در چه کلاسی کار میکنه(A,B,C,...H)و نیز این مطلب که هر کلاسی یک بازده وتوان خروجیه مشخص واز قبل
                    اندازه گیری شده داره,صرفا با داشتن پارامترهای مدار(ولتاژ تغذیه,توان مصرفی ترانزیستور,نقطه کار مدار...)
                    توان خروجی را دقیق تخمین زد و به همین اکتفا کرد؟(البته با شرط تطبیق بار).
                    به عنوان مثال یک تقویت کننده کلاسBپوش پول میتونه توان خروجی5 برابر همون تقویت کننده از نوع کلاسA
                    رو داشته باشه.
                    ممنون میشم با دوستان روی این موضوع هم بحث کنیم.
                    با تشکر @};-
                    سلام
                    1- حالا برای اندازه گیری توان نمیدونم ولی بطورکلی و در حالت ایده ال در خروجی تقویت کننده های توان غیرخطی یه فیلتر میزارن که فقط هارمونیک اصلی بره رو انتن، چون ارسال بقیه هارمونیک ها در واقع یه جور تلف کردنه توانه و راندمان رو کاهش میده ولی خوب چون فیلتر ایده ال نداریم یه مقدار هارمونیک تو خروجی وجود داره که مثلا استفاده از زوج تفاضلی میتونه هارمونیک های زوج رو فرضا حذف کنه. منظورت از جمع اثار رو متوجه نمی شم چون خوب وقتی هارمونیک داریم(فرکانس های جدید) مدار خوب غیرخطیه ، جمع اثار هم که برای مدار های خطیه!
                    2- بله جریان و ولتاژ مقاومت بارند.
                    3-واژه دقیق و تخمین با هم جور در نمیاد :smile: کلاس کار هم معمولا برای تقویت کننده توان بکار میره نه کل فرستنده. نه ،فکر نمی کنم صرفا با دونستن اینکه تقویت کننده توان در چه کلاس کاری هست بشه تخمین دقیق زد حالا تخمین غیر دقیق شاید! چون میزان توان خروجی، خوب برای کلاس ها به طور دقیق مشخص نشده میزان راندمان هم مثلا برای همه تقویت کننده های توان رده سوییچینگ 100% گفته میشه به لحاظ تئوری، ولی تو عمل میرسه به زیر 50% !! ضمنا تو عمل تقویت کننده های توان معمولا بین دو کلاس کار میکنند.

حاصل عمرم همه گشت این سخن
                    خام بودم، پخته شدم، خوردنم! :biggrin:
                    حاصل عمرم سه سخن بیش نیست
                    خام بودم - پخته شدم - سوختم

دیدگاه

دوست گرامی
                      مطلبی که شما فرمودید تا حدی درسته,ولی از این نکته غافل نشو که در عمل,شما هرگز نمیتونی توان خروجیه دستگاهی رو اندازه بگیری مگر اینکه به خروجیش یک مصرف کننده اتصال بدی!به بیان دیگه حتی در مورد فرستندها
                      نیز آنتن یک مصرف کننده(به عبارت بهتر یک مبدل) به شمار می آید!!
                      در ضمن خوشحال میشم بتونی اون رابطه رو برام ارسال کنی.
                      (دنیای الکترونیک بقدری گسترده است که هر چه هم بدونی بازم مطلب وجود داره که ازچشمت پوشیده مانده)

با تشکر @};-
                      سلام
                      رابطه ایی که من تو فکرم بود، همونیه که دوستمون در بالا بهش اشاره کردن، چون دقیق یادم نبود، همونجا نگفتمش، موضوع صحبت من این نبود که نباید مصرف کننده ایی در مدار باشه، گفتم جنس این دو توان با هم متفاوته، موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدیا
                        به یاری یزدان
                        دوستان گرامی
                        همان طور که دوستان گفتند بدون بار نمی توان ؛توان خروجی را اندازه گرفت ولی دوستان از نکته قافلند که شما نسبت Swr و توان برگشتی را در نگر بگیردید وگرنه عددی که شما می بیند درست نیست.

دوست خوبم بهتر است برای نمونه گیری از توان خروخی خروجی را به یک ترانس 1:40 بدی و به راحتی روی توان قضاوت کنی .
                        توان از اولیه ترانس یک دور است رد می شود و مقدار کمی در ثانوبه می رود ؛دوست گرامی مدار شما اگر یک فرستنده کامل باشد باید به این مدار دارا باشید.به یاری این مدار می توانید توان خروجی توان برگشتی و از قطعی انتن به طور پیویسته اگاهی داشته باشید

شاد و پیروز باشید :nice:
                        با سلام
                        از همراهی شما در بحث اخیر ممنونم!
                        نکته ای که بیان کردید درسته.ولی گمان نکنم این روش برای فرکانسهای بسیار بالای UHFجواب بده.(منظورم فرکانسهای بالایGHZاست)چون اون نیاز به نوع خاصی
                        از ترانس موسوم به ترانس خط انتقالی داره که من توی محاسباتش ضعیفم.
                        البته نکته سنجی شما در مورد وجود موج ساکن در خروجی فرستنده وتاثیر اون بر توان خروجی قابل تقدیر است.
                        راستی اگه ممکنه روشی رو که فرمودید کمی بیشتر (با یک مثال )توضیح بدید :smile:
                        باتشکر @};-

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roberto
                          سلام
                          1- حالا برای اندازه گیری توان نمیدونم ولی بطورکلی و در حالت ایده ال در خروجی تقویت کننده های توان غیرخطی یه فیلتر میزارن که فقط هارمونیک اصلی بره رو انتن، چون ارسال بقیه هارمونیک ها در واقع یه جور تلف کردنه توانه و راندمان رو کاهش میده ولی خوب چون فیلتر ایده ال نداریم یه مقدار هارمونیک تو خروجی وجود داره که مثلا استفاده از زوج تفاضلی میتونه هارمونیک های زوج رو فرضا حذف کنه. منظورت از جمع اثار رو متوجه نمی شم چون خوب وقتی هارمونیک داریم(فرکانس های جدید) مدار خوب غیرخطیه ، جمع اثار هم که برای مدار های خطیه!
                          2- بله جریان و ولتاژ مقاومت بارند.
                          3-واژه دقیق و تخمین با هم جور در نمیاد :smile: کلاس کار هم معمولا برای تقویت کننده توان بکار میره نه کل فرستنده. نه ،فکر نمی کنم صرفا با دونستن اینکه تقویت کننده توان در چه کلاس کاری هست بشه تخمین دقیق زد حالا تخمین غیر دقیق شاید! چون میزان توان خروجی، خوب برای کلاس ها به طور دقیق مشخص نشده میزان راندمان هم مثلا برای همه تقویت کننده های توان رده سوییچینگ 100% گفته میشه به لحاظ تئوری، ولی تو عمل میرسه به زیر 50% !! ضمنا تو عمل تقویت کننده های توان معمولا بین دو کلاس کار میکنند.

حاصل عمرم همه گشت این سخن
                          خام بودم، پخته شدم، خوردنم! :biggrin:
                          سلام
                          بله من خودم هم به اشتباهم در مورد قضیه جمع آثار پی بردم!(اعتراف میکنم این مطلب رو با یه چیز دیگه اشتباه گرفتم!!)
                          منظور من در مورد کلاس کار ,فقط بخش انتهایی فرستنده بود که معمولا از یک تقویت کننده خطی(اگر قصد سینتر سایز کردن نداشته باشیم)استفاده میشه
                          البته اشاره شما به توان وبازده تقویت کنندها کاملا بدون اشکاله ولی این نکته هم قابل برسی است که اگر شما اصول طراحی رو دقیق رعایت کنید
                          میتونید انتظار داشته باشید که عملکرد مدار شما به ایده آل نزدیک باشه.
                          شما به یک نکته اشاره کردید(کار کردن توی 2کلاس)البته من گمان نمیکنم که اثر زیادی بر عملکردسیستم بگذاره(مثلا تقویت کنندهای عملی کلاسBبر خلاف انتظار ما یک جریان کوچک تغذیه ای دارند{کلاسABنامیده میشن} که با روش بایاس مناسب میتونه مورد فایده هم قرار بگیره)
                          خب!

اگه صلاح بدانید یک مطلب در مورد توان فرستنده مطرح کنم!
                          با اجازه دوستان :mrgreen:
                          توی یک کتاب خوندم فرستنده با توان 1وات برد متوسطی برابر با 1.7کیلومتر داره!این جمله رو بیایید نقد کنیم.
                          نظرات خودم به این شرحه که این جمله برای فرستندهای بافرکانس متوسط وVHF بیان شده.
                          البته ارتفاع آنتن خیلی تاثیر داره.من با مطالعه سطحی معادله فریس(برگرفته از کتاب الکترومغناطیس نوشته دیوید. چنگ)به این نتیجه رسیدم.(برای فرستندهای با فرکانس بسیار بالا برد کمی متفاوت است)
                          ولی موفق نشدم رابطه دقیق بین ارتفاع موثر آنتن و برد نهایی یک فرستنده پیدا کنم.البته میدونم کمی کلی گویی به نظر میاد!
                          دوست دارم از اطلاعات دوستان در این مورد بهره مند شوم.
                          با تشکر @};-

دیدگاه

یهتره پولاتون رو بزارین رو هم یه وات متر درست حسابی بگیرین چون این روشها یه چیز قابل قبول نشون نمیده
                            یک وات میتونه با یه انتن خوب روی وی اچ اف برد زیادی حتی تا جایی که انحنای زمین اجازه بده برد بده ولی بستگی داره انتن چی باشه و گیرنده چی باشه و محیط هم اثر داره

دیدگاه

سلام
                              یه کتابی هست چند بار تا حالا گرفتمش از کتابخونه ، تو اون کتاب چند تا مدار برای اندازه گیری توان خروجی فرستنده ها گذاشته
                              کتاب بسیار مفیدی در زمینه اف امه . اسمش دقیق یادم نیست اما تا حد زیادی مطمئنم "فرستنده های اف ام" باشه
                              بازم اگر خواستین بگین تا هم اسم کتابو دقیق بگم هم مطالبشو اسکن کنم براتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X