اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انتخاب اسیلاتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

انتخاب اسیلاتور

هو العزیز

با سلام خدمت همه اساتید انجمن

با مطالعه مطالب انجمن به این نتیجه رسیدم که برای انتخاب بهترین اسیلاتور باید از سینتی سایزر استفاده کنم از طرفی قیمت بالای اون برای اوسیلاتور مدار من مقرون به صرفه نیست.

من قصد ساخت دو اسیلاتور برای دو مدار متفاوت رو دارم یکی از اسیلاتورها باید دو فرکانس مختلف 70 و 80 کیلو هرتز رو بهم بده
    و اسیلاتور دوم فرکانسهای 10 و 15 مگا هرتز

قصد استفاده از کریستال در مدار اسیلاتور را دارم و قبلا تو مدارات میکروکنترلری از اون استفاده کردم اما نوسان ساز نساختم
    در حال حاظر چه نوع مداری برای اسیلاتور استفاده کنم که فرکانسم دقیق باشه و درمقابل نوسانات دما پایدارتر و پس از چند سال و پیر شدن کریستال کمترین تغییر فرکانس رو داشته باشم
    از اساتید می خوام تا به من کمک کنن.

پاسخ : انتخاب اسیلاتور

هوالمحبوب

سلام خدمت اساتید محترم

ممنون می شم اساتید ما رو هم از دانستنی هاشون بی بهره نزارن

دیدگاه

با سلام : اگه اسیلاتور کریستالی میخواهی اینجا

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
        با سلام : اگه اسیلاتور کریستالی میخواهی اینجا
        هوالعزیز

سلام دوست عزیز

ممنونم از پاسختون
        من فکر می کنم مدار دوم چون سلف نداره بهتره ازش استفاده کنم و ازش نتیجه بهتری بگیرم

کریستال چه مقدار خطا در تولید فرکانس داره؟ این مداره چقدر داره؟ من قصد دارم به جای استفاده از اون خازن متغیر هم یه خازن ثابت بزارم
        چون هدف من تولید یه فرکانس ثابت هستش با حداقل خطا و نیازی به تغییر فرکانس ندارم ولی دقت فرکانس و عدم انحرافش از اون فرکانس ثابت مهمه حالا چه در اثر دما باشه و چه در اثر پیری کریستال بعد از چند سال.

باز هم ممنونم از کمکتون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahre ghashang
          هوالعزیز

سلام دوست عزیز

ممنونم از پاسختون
          من فکر می کنم مدار دوم چون سلف نداره بهتره ازش استفاده کنم و ازش نتیجه بهتری بگیرم

کریستال چه مقدار خطا در تولید فرکانس داره؟ این مداره چقدر داره؟ من قصد دارم به جای استفاده از اون خازن متغیر هم یه خازن ثابت بزارم
          چون هدف من تولید یه فرکانس ثابت هستش با حداقل خطا و نیازی به تغییر فرکانس ندارم ولی دقت فرکانس و عدم انحرافش از اون فرکانس ثابت مهمه حالا چه در اثر دما باشه و چه در اثر پیری کریستال بعد از چند سال.

باز هم ممنونم از کمکتون
          با سلام :

دقت تولید فرکانس روی کریستال نوشته مثلا نوشته 27.000000 به نظر فکر کنم با دقت 1 هرتز باشه به هر حال برای افزایش دقت میشه فرکانس تولیدی را تقسیم بر n کرد و دقت را چند برابر کرد مثلا یه اسیلاتور 100MHZ را تقسیم بر 100 کرد و فرکانس خروجی 1MHZ ولی با 100 برابر دقت بیشتر حالا فرض کن ایسلاتورمونم با کریستال کار کنه با همچین کاری نهایت دقت ایجاد میشه

به هر حال برای دقت بسیار زیاد باید هزینه کرد و این هزینه یکیش اینه که کریستال را در دروه های زمانی تعویض کرد که بر اثر زمان انحراف پیدا نکنه

البته میدونید که برای کارتون نیاز به فرکانس متر دارید و در این صورت میتونید اون خازن متغیر را طوری با خازن ثابت تعویض کنید که دقیقا فرکانس تولیدی همون چیزی باشه که نیاز دارید

دیدگاه

هو الرحمن

سلام دوست گرامی ممنونم که به سوالاتم جواب می دین

من این مدار لینک بالا رو چندین بار بستم اما متاسفانه جواب نگرفتم
            شماتیک رو می زارم
            اسیلوسکوپ هیچ سیگنالی رو نشون نمی ده من با پروتیوس که جواب نگرفتم چون کریستال کار نمی کرد مجبور شدم تا از EWB نسخه پایین که داشتم استفاده کنم
            حالا نمی دونم ایراد از کجا هستش با کریستالهای مختلف هم تست کردم اما باز هم نشد.
            چندتا مدار کریستالی دیگه رو هم با همین نسخه EWB امتحان کردم و می شه گفت نسبتا جواب می داد. البته ممکنه تو عمل این مدار جواب بده ولی چون فعلا اسیلوسکوپ ندارم مجبورم تا یه اسیلوسکوپ بگیرم شبیه سازیش کنم.

در مورد تغییر فرکانس یک هرتز در 27MHZ رقم بالایی نیست و از این نظر همین مدار جواب می ده.
            برای اینکه دو فرکانس متفاوت داشته باشم 10 و 15 با همین کریستال و مدار چطوری می شه و چه روشهایی وجود داره
            من خودم حس می کنم بشه با قرار دادن دو عدد خازن عدسی ثابت به جای اون خازن متغیر و استفاده از دیپ سوییچ بشه فرکانسهای مورد نظر رو ساخت.
            نظر شما چیه؟

در ضمن فرکانس خروجی سینوسی هستش؟ چون من ندیدم خروجی رو؟ آخه من به شکل سینوسی احتیاج دارم
            ببخشید اگر سوالاتم پیش پا افتاده هستش.
            و یک دنیا ممنونم به خاطر کمکهاتون

دیدگاه

هو الرحمن

سلام دوست گرامی ممنونم که به سوالاتم جواب می دین

من این مدار لینک بالا رو چندین بار بستم اما متاسفانه جواب نگرفتم
              شماتیک رو می زارم
              اسیلوسکوپ هیچ سیگنالی رو نشون نمی ده من با پروتیوس که جواب نگرفتم چون کریستال کار نمی کرد مجبور شدم تا از EWB نسخه پایین که داشتم استفاده کنم
              حالا نمی دونم ایراد از کجا هستش با کریستالهای مختلف هم تست کردم اما باز هم نشد.
              چندتا مدار کریستالی دیگه رو هم با همین نسخه EWB امتحان کردم و می شه گفت نسبتا جواب می داد. البته ممکنه تو عمل این مدار جواب بده ولی چون فعلا اسیلوسکوپ ندارم مجبورم تا یه اسیلوسکوپ بگیرم شبیه سازیش کنم.

در مورد تغییر فرکانس یک هرتز در 27MHZ رقم بالایی نیست و از این نظر همین مدار جواب می ده.
              برای اینکه دو فرکانس متفاوت داشته باشم 10 و 15 با همین کریستال و مدار چطوری می شه و چه روشهایی وجود داره
              من خودم حس می کنم بشه با قرار دادن دو عدد خازن عدسی ثابت به جای اون خازن متغیر و استفاده از دیپ سوییچ بشه فرکانسهای مورد نظر رو ساخت.
              نظر شما چیه؟

در ضمن فرکانس خروجی سینوسی هستش؟ چون من ندیدم خروجی رو؟ آخه من به شکل سینوسی احتیاج دارم
              ببخشید اگر سوالاتم پیش پا افتاده هستش.
              و یک دنیا ممنونم به خاطر کمکهاتون
              با سلام و تشکر :

به نظرم برای راه افتادن مدار از ترانزیستور هایی مثل : 2N2222 یا 2N3904 یا BF199 یا 2N2219 و .... استفاده کنید

روی بایاس مدار (100 کیلو و 33 کیلو اهم کار کنید (تغیرشون بدید))

خازنی که با مقاومت امیتر موازی شده را بیشتر کنید مثلا یک نانو فاراد

خازن تغذیه فراموش نشه

در ضمن فرکانس خروجی سینوسی هستش؟
              نمیدونم باید با اسیلوسکپ دید ولی حداقل شبیه به سینوسی هست .

ممکنه بشه ولی اگر به جای شما بودم ترجیح میدادم جداگانه و توسط 2 اسیلاتور این فرکانس ها را تولید میکردم چون با این کار ممکنه فرکانس نویز بگیره البته این نویز به صورت مدولاسیون دامنه و م فرکانس تاثیر خودشا روی فرکانس خروجی میزاره در هر حال باید به صورت عملی تست کرد .

دیدگاه

هو المحبوب

سلام دوست عزیز

یه دنیا ممنونم از کمکتون تونستم به هر حال یه خروجی بگیرم
                فقط ترانزیستور رو تغییر دادم :wow:
                شکل موج هم دندانه اره ای هستش چطوری می تونم اون رو به سینوسی تبدیل کنم؟
                هدفم این هستش که این موج رو قبل از مدولاسیون با یک یا چند مرحله تقویت ارسال کنم و با یک گیرنده مناسب خودش دریافت کنم.

این هم تصویر مدار و شکل موج در EWB

دیدگاه

سلام
                  اگر در مدار قبلی شکل خروجیت سینوسی نیست میتونی با تغییر نقطه کار ترانریستور ( چون ترانزیستورت رو عوض کردی احتمالا نقطه کارت تغییر کرده پس با تغییر مقدار مقاومتهای بیس میتونی نقطه کار رو اصلاح کنی ) یا تغییر مقدار فیدبک ( تغییر خازنهای 100p مخصوصا خازن بین بیس امیتر ) شکل موجت رو سینوسی کنی .
                  البته اگر نخوای محاسباتش رو انجام بدی باید با سعی و خطا به بهترین شکل خروجی برسی.
                  موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi74
                    سلام
                    اگر در مدار قبلی شکل خروجیت سینوسی نیست میتونی با تغییر نقطه کار ترانریستور ( چون ترانزیستورت رو عوض کردی احتمالا نقطه کارت تغییر کرده پس با تغییر مقدار مقاومتهای بیس میتونی نقطه کار رو اصلاح کنی ) یا تغییر مقدار فیدبک ( تغییر خازنهای 100p مخصوصا خازن بین بیس امیتر ) شکل موجت رو سینوسی کنی .
                    البته اگر نخوای محاسباتش رو انجام بدی باید با سعی و خطا به بهترین شکل خروجی برسی.
                    موفق باشی
                    هو المحبوب

سلام دوست عزیز
                    ممنونم از پاسختون
                    من مقادیر رو سعی کردم تغییر بدم از بالا ترین مقادیر تا پایینترین حتی ترانزیستورهای دیگری رو هم استفاده کرده اما باز هم نتیجه همون شکل موج بود.
                    سعی کردم شکل موج قبل از بیس ترانزیستور رو با اسکوپ EWB ببینم که دامنش خیلی کم بود و دینش سخت بود ولی همون هم به نظر سینوسی نمی اومد.
                    با تغییر مقاومت 100 کیلو که تغذیه رو به بیس وصل کرده یه جایی حتی شکل موج رو خراب می کرد و از حالت دندانه اره ای هم خارج می شد.

باز از شما دوستان که به سوالاتم جواب می دین واقعا ممنونم

دیدگاه

با سلام : خوشحال برای راه افتادن مدار

گفتید بدون عمل مدولاسیون میخواهید موج را ارسال کنید خوب نیازی نیست حتما سینوسی باشه هر چی که هست تقویت کنید و بدید به آنتن ... فقط باید فرکانسش در محدوده رادیویی باشه یعنی از 100 کلوهرتز به بالا

این هم تصویر مدار و شکل موج در EWB
                      نمیشه دید لطفا لینکشا درست کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                        با سلام : خوشحال برای راه افتادن مدار

گفتید بدون عمل مدولاسیون میخواهید موج را ارسال کنید خوب نیازی نیست حتما سینوسی باشه هر چی که هست تقویت کنید و بدید به آنتن ... فقط باید فرکانسش در محدوده رادیویی باشه یعنی از 100 کلوهرتز به بالا

نمیشه دید لطفا لینکشا درست کنید

هو الرزاق

سلام دوست من
                        ممنونم از توجهتون
                        عکس رو مجددا تهیه و بار گذاری کردم

بله تو مرحله اول بدون مدولاسیون می فرستم اما می خوام موج رو سینوسی کنم تا دوباره نیام سراغ نوسان ساز. و بعد از این رو تقویت کننده کار کنم :nerd: :nerd:

باز هم ممنونم

دیدگاه

سلام
                          من قبلا این مدار رو به شکل زیر ساختم و ازش خروجی کاملا سینوسی گرفتم
                          البته ببخشید شکل رو با عجله کشیدم و همه مقادیر هم یادم نیست .

دیدگاه

هو الرزاق

سلام دوست من
                            ممنونم از توجهتون
                            عکس رو مجددا تهیه و بار گذاری کردم

بله تو مرحله اول بدون مدولاسیون می فرستم اما می خوام موج رو سینوسی کنم تا دوباره نیام سراغ نوسان ساز. و بعد از این رو تقویت کننده کار کنم :nerd: :nerd:

باز هم ممنونم
                            با سلام : هر نوع شکل موج را میشه توسط آنتن ارسال کرد و بستگی به شکل موج نداره فقط اگر بخواییم خیلی وسواس به خرج بدیم باید شکل موج تیونر گیرندمون همون چیزی باشه که در فرستنده هست

البته در عمل هم اینکه فرکانسشون با هم برابر باشن میشه دریافت کرد و شکل موج زیاد مطرح نیست

البته در موارد خواص چرا مهم هست .

دیدگاه

هوالمحبوب

من مدار دوستمون رو هم بستم اما در شبیه سازی باز هم شکل موج دندانه اره ای بود.
                              حالا یه سوال:
                              شکل موج خروجی اسیلاتور دندانه اره ای هستش یا اینکه در هنگام تقویت سیگنال توسط ترانزیستور و رفتن تو حالت اشباء این حالت رخ می ده؟( چون هرچه سعی کردم با EWB نتونستم شکل موج خروجی اسیلاتور یا بهتره بگم نوسانات رو پایه بیس ترانزیستور رو ببینم)

نوشته اصلی توسط aswhu600
                              با سلام : هر نوع شکل موج را میشه توسط آنتن ارسال کرد و بستگی به شکل موج نداره فقط اگر بخواییم خیلی وسواس به خرج بدیم باید شکل موج تیونر گیرندمون همون چیزی باشه که در فرستنده هست

البته در عمل هم اینکه فرکانسشون با هم برابر باشن میشه دریافت کرد و شکل موج زیاد مطرح نیست

البته در موارد خواص چرا مهم هست .
                              در مورد جمله بالا ببینم درست فهمیدم.
                              وقتی ما یه موج سینوسی رو ارسال می کنیم فقط یک موج سینوسی در گیرنده ظاهر خواهد شد(البته صرف نظر از نویز و غیره و در حالت ایده آل) و وقتی یک موج مربعی یا دندانه اره ای رو از فرستنده ارسال می کنیم در واقع همه موجهای سینوسی که اون موج مربعی یا دندانه اره ای را تشکیل میدن و در تبدیل فوریه اون ها رو استخراج می کنیم همه با هم پرواز می کنن و در گیرنده دریافت می شن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X