سلام دوستان اگه میشه مداراتی صد در صد عملی رو در رابطه با ساخت فرستنده ها و گیرنده ها قرار بدید که قوی باشند (حداقل 2 وات) وساختشون امکان پذیر باشه به طوری که قطعاتش تو بازار موجود باشه وهمچنین نقشه pcb هم داشته باشه که هم بنده بتونم ازش استفاده کنم وهم دوستان علاقه مند بهره ای برده باشند اگر دوستان مداری رو در این رابطه خودشون ساختن وتجربه دارن لطفا راهنمایی کنند واگر هم اطلاعاتی مفید دراین زمینه دارند لطفا در اختیار ما و دوستان قرار بدن من خودم از کتاب محمود بخت آور مدارات فرستنده fmشو ساختم ولی اکثرا کار نکرده لطفا بنده رو راهنمایی بکنید که بسیار به راهنمایی های شما محتاجم.
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
آموزش وساخت واکی تاکی قوی و صد درصد عملی
Collapse
X
-
پاسخ : آموزش وساخت واکی تاکی قوی و صد درصد عملی
نوشته اصلی توسط saman95سلام دوستان اگه میشه مداراتی صد در صد عملی رو در رابطه با ساخت فرستنده ها و گیرنده ها قرار بدید که قوی باشند (حداقل 2 وات) وساختشون امکان پذیر باشه به طوری که قطعاتش تو بازار موجود باشه وهمچنین نقشه pcb هم داشته باشه که هم بنده بتونم ازش استفاده کنم وهم دوستان علاقه مند بهره ای برده باشند اگر دوستان مداری رو در این رابطه خودشون ساختن وتجربه دارن لطفا راهنمایی کنند واگر هم اطلاعاتی مفید دراین زمینه دارند لطفا در اختیار ما و دوستان قرار بدن من خودم از کتاب محمود بخت آور مدارات فرستنده fmشو ساختم ولی اکثرا کار نکرده لطفا بنده رو راهنمایی بکنید که بسیار به راهنمایی های شما محتاجم.
من در این مورد سالهاست که کار میکنم مثلا همین چند وقت پیش بود که یه سیستم مخابراتی طراحی کردم در باند fm که توان اون 50 وات بود و یکی دیگه هم 6 وات و یکی هم 25 وات قدرت حقیقی . منظورم این که روی انتن تزریق کردم . بود . البته شرمند هستم ولی برای خودم دلایلی دارم که نمیتونم بگم . ویا مداری قرار بدم .
فقط یه نکته بگم که ساختن مدارات مخابراتی حتی اگه جنبه اموزشی هم داشته باشه کسی به این راحتی در اختیار نمیزاره مخصوصا این که خودش کاملا ساخته باشه و عملی جواب داده باشه .
چرا ؟
چون من که نمی دونم طرف چه کاره هست و منظورش از ساخت این سیستم چی هست
و هم این که ساختن مدارات مخابراتی و استفاده از اون در باند های غیر از ism و باند های ازاد ممنوع هست
ولی میتونی خودت بسازی بدون این که کسی بفهمه . :mrgreen:
فقط راهنمایی که میتونم بکنم اینه که بری سراغ طراحی سیستم هایی که با استفاده از تکنیک PLL و سنتی سایزر ها کار میکنن . چرا که هم مدارات مجتمع و ای سی های اون در قسمت های سنتی سایزر و هم TX و RX و PLL زیاد هست و هم راحت گیر میاد و هم این که قسمت های تقویت فینال RF حتی چند طبقه هم راحت هست و قطعات اون هم راحت گیر میاد
مثلا چند وقت پیش خودم نیاز به اسیلاتور باند FM که واقعا دقیق باشه و دیجیتالی هم باشه و بتونم براش برنامه بنویسم که قسمت تقویت کننده فینال RF را ساخته بودم . و فقط نیاز به این قسمت داشتم بودم که دیگه طراحی نکنم . یکی از دوستان بهم گفت برو سایت و فروشگاه سام کیت و درخواست کن . وقتی من رفتم ودرخواست دادم با اون که چیز بدرد بخوری یا مدار پیچیده ای نبود بهم گفتن که ما فقط کیت میسازیم و میفروشیم و نقشه یا مدار و قطعات نمیدیم . بعد کلی خواهش و توضیح که دادم یه مدار ی که دستکاری کرده بودن برای رد گم کنی . که از نت گرفته بودن بهم دادن . فکر کردن با بچه طرف هستن . منم رفتم و خودم طراحی کردم الان هم چند وقتی هست مشکلی براش پیش نیومده . :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nice: :nice: :nice:
-
سلام متشکرم بابت اطلاعاتتون ولی فکر نکنم بشه با یک مدار ساده چند واتی کار های غیر قانونی و غیره کرد اما بحث من در اینجا چیز دیگری است حالا با صرف نظر از این که نمیشه ونمی تونیم وحرف های نا امید کننده بنده خودم خیلی تو این زمینه کار کردم وخوبم نتونستم نتیجه بگیرم اما بقول شما افرادی هستند که بالاخره تو این زمینه کار کردند ونتیجه گرفتند ویا اطلاعات مفیدی در این زمینه دارند دوستان کمک کنید تا ما هم با کمک شما بتونیم تو این زمینه به موفقیت برسیم شاید باور نکنید اما دیگه ساختن یه فرستندهfm حداقل حداقل 1 واتی کم کم داره جز آرزو هامون میشه اگر مداری هم دارید که واقعا عملی هست نقشه مدار وpcb شو بگذارید تا استفاده کنیم مطمئن باشید که اگر برای کار های غیر قانونی کسی بخواد ازش استفاده کنه خب میره سراغ ماژول های آماده تو بازار به خودش زحمت ساختشو نمیده ولی کسانی که دنبال اینن که یه چیزی یاد بگیرن وعلاقه مند هستن تا بسازنش میرن سراغ ساختش امید وارم با کمک شما دوستان عزیز این آرزو به واقعیت تبدیل بشه.
دیدگاه
-
سلام
البته ببخشید من قصد بی احترامی به کسی را ندارم .ولی خوب جریان اینطوری هست وگرنه همه خوبن و مشکلی ندارن . و این جا هم بقول شما مکان اموزشی هست . و اونی که بخواد سوء استفاده کنه خودش میره و میخره نیازی به درست کردن نیست . در هر صورت اگه شما ساختن یه فرستنده حتی یک وات براتون در حد ارزو هست .
برادرانه بهتون بگم همین الان شروع کنید و برید سراع بالا بردن اطلاعات تخصصی در این زمینه . تا یک روزی خودتون بتونید بدون کمک دیگران بسازید انوقته که لذت داره و با هیچ چیزی تو دنیا نمیشه عوضش کرد . و عجله نکنید برای ساختنش چون من خودم این راه ها را قبلا رفتم . و در صورتی که بخواهید سریعا و بدون علمش بسازید . جزء هزینه کردن زیاد و تلف کردن وقت و سردرد و خستگی چیزی نصیبتون نمیشه . و حتی گیریم کسی کمک کرد وساختید
چون مبحث فرکانس و سیستم های مخابراتی چیزی جز تجربه و علم کامل نیست . هر دفعه که کوچک ترین مشکلی برا سیستم شما پیش بیاد ممکنه که چیز خواصی نباشه ولی به دلیل نداشتن علم اون . حتی ممکنه ازش زده بشین و دیگه طرفش نرین . اینا را با تجربه که خودم داشتم میگم و از جایی پیدا نکردم که میگم .
در هر صورت فقط برید و مباحث فرکانس و مخابرات و انتن ها و انواع انتن ها و سیستم ها را هر چی بود بخونید تا انوقت که تا حد وسط رسیدیت
میفهمی که اون قدر هم که فکر میکردی اسون نبوده . حتی همین ساختن یک فرستنده در حد نیم یا یک وات
در هر صورت این عکسی که این جا میبینی قسمت تقویت کننده RF باند FM فرکانس 79 الی 108 مگاهرتز هست که توان حداکثر 7 وات را داره و بردی که من تست زدم در محیط متوسط شهری با انتن سه زاویه حدود 28 کیلومتر شد .
[/img]
- تشکرها 2
دیدگاه
-
من قصد ساخت واکی تاکی داشتم البته میخواستم که از دوتا فرستنده قوی و دوتا رادیو FM استفاده کنم و تقریبا می شد که ارتباط همزمان داشت. شما اگر بتونی فرستنده ای با برد بالا پیدا کنی(مشکل مجوز نداشته باشه) به نظر من بقیش سادس...اگر از تاپیکی بدتون میاد...
اگر با استارتر تاپیکی مشکل دارین...
اگر خواستین تاپیکی فراموش بشه...
...بگین که
[glow=red,2,300]من تو اون تاپیک پستی ارسال کنم.[/glow]
- تشکرها 1
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط montaghedمن قصد ساخت واکی تاکی داشتم البته میخواستم که از دوتا فرستنده قوی و دوتا رادیو FM استفاده کنم و تقریبا می شد که ارتباط همزمان داشت. شما اگر بتونی فرستنده ای با برد بالا پیدا کنی(مشکل مجوز نداشته باشه) به نظر من بقیش سادس...
شما می تونی یه بیسیم بگیری و ازش استفاده کنی!!!بقیش سادس.....
منظورم طراحی فرستنده و گیرنده از صفر بود
یعنی هیچگونه مدار کمکی از جایی نگیرید :agree:
دیدگاه
-
سلام دوستان من خودم مدارهای فرستنده fmاز جلد 2و 5 محمود بخت آور رو ساختم در کل سری کتاب های ایشون برای آشنا شدن با مدارات الکترونیکی و مخابراتی خیلی مفید هست وبرای طراحی مدارات خیلی بدرد می خوره من خودم کتابهای ایشون رو خیلی توصیه میکنم و درخصوص ساخت واکی تاکی هم باید بگم که اگر قدرت فرستندش زیر 400 میلی وات باشه زیاد واسه ی یه بیسیم ارزش ساختشو نداره و من خودمم بیشتر دنبال پرقدرتش هستم مداری که در بالا قرار دادم ازجلد 5 محمود بخت آور هستش در ضمن من نقشه وpcb مدارات بیشتری رو تو اینجا قرار خواهم داد که مورد استفاده دوستان واقع بشه از این بابت زیاد نگران نباشید واگر هم نقشه مداری رو خودتون دارید که حتما عملی اینجا بذارید به زودی فرستنده های 4 وات و3وات(27 مگاهرتز)و 500 میلی وات وهمین طورمدارات عملی که بدرد واکی تاکی بخورن هم خواهم گذاشت در مورد گیرنده هاش هم نگران نباشید من نقشه گیرنده های قوی سوپر ریجنراتیو (همfmو هم27 مگاهرتز) وهمینطور گیرنده های بسیار بسیار قوی سوپر هت(fmو27 مگاهرتز) رو خواهم گذاشت که حتما عملی هستن در ضمن اگر دوستان نرم افزاری رو برای طراحی مدارات مخابراتی و الکترونیکی میشناسن که مفید هست برای دانلود در اینجا قرار بدن ویا معرفی کنن.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط aawwwسلام دوست عزیز
من در این مورد سالهاست که کار میکنم مثلا همین چند وقت پیش بود که یه سیستم مخابراتی طراحی کردم در باند fm که توان اون 50 وات بود و یکی دیگه هم 6 وات و یکی هم 25 وات قدرت حقیقی . منظورم این که روی انتن تزریق کردم . بود . البته شرمند هستم ولی برای خودم دلایلی دارم که نمیتونم بگم . ویا مداری قرار بدم .
فقط یه نکته بگم که ساختن مدارات مخابراتی حتی اگه جنبه اموزشی هم داشته باشه کسی به این راحتی در اختیار نمیزاره مخصوصا این که خودش کاملا ساخته باشه و عملی جواب داده باشه .
چرا ؟
چون من که نمی دونم طرف چه کاره هست و منظورش از ساخت این سیستم چی هست
و هم این که ساختن مدارات مخابراتی و استفاده از اون در باند های غیر از ism و باند های ازاد ممنوع هست
ولی میتونی خودت بسازی بدون این که کسی بفهمه . :mrgreen:
فقط راهنمایی که میتونم بکنم اینه که بری سراغ طراحی سیستم هایی که با استفاده از تکنیک PLL و سنتی سایزر ها کار میکنن . چرا که هم مدارات مجتمع و ای سی های اون در قسمت های سنتی سایزر و هم TX و RX و PLL زیاد هست و هم راحت گیر میاد و هم این که قسمت های تقویت فینال RF حتی چند طبقه هم راحت هست و قطعات اون هم راحت گیر میاد
مثلا چند وقت پیش خودم نیاز به اسیلاتور باند FM که واقعا دقیق باشه و دیجیتالی هم باشه و بتونم براش برنامه بنویسم که قسمت تقویت کننده فینال RF را ساخته بودم . و فقط نیاز به این قسمت داشتم بودم که دیگه طراحی نکنم . یکی از دوستان بهم گفت برو سایت و فروشگاه سام کیت و درخواست کن . وقتی من رفتم ودرخواست دادم با اون که چیز بدرد بخوری یا مدار پیچیده ای نبود بهم گفتن که ما فقط کیت میسازیم و میفروشیم و نقشه یا مدار و قطعات نمیدیم . بعد کلی خواهش و توضیح که دادم یه مدار ی که دستکاری کرده بودن برای رد گم کنی . که از نت گرفته بودن بهم دادن . فکر کردن با بچه طرف هستن . منم رفتم و خودم طراحی کردم الان هم چند وقتی هست مشکلی براش پیش نیومده . :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nerd: :nice: :nice: :nice:
با تشکر--------------------------- --------------------------
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط aswhu600با سلام به دوست عزیز سوالی داشتم : مشخصات ترانزیستور های قدرتی که شما برای مدارهاتون استفاده میکنید چی هستند یا در بازار کدام ترانزیستور های فرکانسی امیدی برای پیدا شدنش وجود داره
با تشکر
خوب من همه نوعش را با توان های مختلف خواستم هم داخل پیدا کردم و هم از بیرون راحت برام اوردن
مثلا اینا را داخل پیدا کردم راحت . C4821 - 2N3866 - C3950 , - C1971 , و بعضی را هم از بیرون برام اوردن مثل BFR ها که چهار پایه دارن و دو تا از پایه هاشون به هم متصل هست و معمولا امیتر هستن و هم NPN هستن که واقعا توان بالایی دارن با همینا تونستم بالاتر از 50 وات درست کنم .
برای تست توان راحت و بدون داشتن تجهیزات . کافیه یه لامپ 12 ولت پر امپر را تا 5 امپر را با 10 دور سیم استخونی به دوسر لامپ بزنی و تا فاصله نیم یا یک متری بسته به توان فرستنده به فرستنده و انتن اون نزدیک بشی حتی لامپ را سفید میکنه که نشونه کار کرد عالیه فرستنده هست . من یه بار LED را با همین روش از فاصله 10 متری روشن کردم ..
دیدگاه
-
چند سال پیش فقط یه دونه شانسی C1972 با توان 14 وات گیرم اومد و تا حالا هم وقتشا نداشتم و هم ترس از سوختنش باعث شده تا حالا دست بهش نزنم ....
البته چند وقت پیش هم یه دونه 2N3553 گیرم اومد خدا بخواد با این دوتا و یه اسیلاتور کریستالی یه فرستنده پدر مادر دار درست کنم
اطفا از قیمت ها هم بگید اون 4 پره ها چند قیمت هستند و شمارهاش را هم بگید
--------------------------- --------------------------
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط aswhu600چند سال پیش فقط یه دونه شانسی C1972 با توان 14 وات گیرم اومد و تا حالا هم وقتشا نداشتم و هم ترس از سوختنش باعث شده تا حالا دست بهش نزنم ....
البته چند وقت پیش هم یه دونه 2N3553 گیرم اومد خدا بخواد با این دوتا و یه اسیلاتور کریستالی یه فرستنده پدر مادر دار درست کنم
اطفا از قیمت ها هم بگید اون 4 پره ها چند قیمت هستند و شمارهاش را هم بگید
نترس اگه همیشه قسمت بیس ترانزیستور تا منظورم مقدار جریان و ولتاز را رعایت کنی هیچ طوری نمیشه . میتوی از دیتا شیت اون بفهمی و همیشه مقداری مقاومت مثلا برابر 150 اهم بینش قرار بدی تا فوقش ترانزیستور سرخ میشه ولی نمی سوزه . من از ان کار ها زیاد کردم .حتی یکی ازترانزیستور ها را دارم که سیاه شده و شمارش هم دیگه قابل خوندن نیست ولی سالمه . واتش هم زیاده .
دیدگاه
-
1- در این مدار C5 چگونه در مدار سیم بندی میشه ؟
2- یه فرستنده FM حدود 5 وات در شرایط معمولی چقدر برد داره ؟
3- آیا برای شما پیش اومده که به خاطر فرستنده های پرقدرت از ارگان های دولتی (نیروی انتظامی و ....) اخطاریه ای چیزی به شما بدن
4- در فرستنده های شما ولتاژ کاری و جریان مصرفی چقدر هست
5- شما معمولا در چه رج فرکانسی کار میکنید
6- شما در مدارت تون این نکته را رعایت میکنید که دمای ترانزیستور های اصلی پایین نگاه داشته باشه و در چه حد و آیا اگر دما بر بالا بازدهی و بهر ترانزیستور میاد پایین یا نه
البته هر کدام از سوال ها را نخواستید جواب ندید
--------------------------- --------------------------
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط aswhu600
1- در این مدار C5 چگونه در مدار سیم بندی میشه ؟
2- یه فرستنده FM حدود 5 وات در شرایط معمولی چقدر برد داره ؟
3- آیا برای شما پیش اومده که به خاطر فرستنده های پرقدرت از ارگان های دولتی (نیروی انتظامی و ....) اخطاریه ای چیزی به شما بدن
4- در فرستنده های شما ولتاژ کاری و جریان مصرفی چقدر هست
5- شما معمولا در چه رج فرکانسی کار میکنید
6- شما در مدارت تون این نکته را رعایت میکنید که دمای ترانزیستور های اصلی پایین نگاه داشته باشه و در چه حد و آیا اگر دما بر بالا بازدهی و بهر ترانزیستور میاد پایین یا نه
البته هر کدام از سوال ها را نخواستید جواب ندید
1- این خازن احتمالا خازن معمولی نیست .فقط در این حد بهت بگم که یک نوع خازن ایی داریم که بدنش فلزی هست و پیچ میشن به بدنه فلزی و هم دو سرش پایه داره تا بعنوان خازن استفاده کنی البته مثل این میمونه که سه پایه داشته باشه بقیشم خودتفکر کن چی میشه
2-شرایط اگه منظورت شهری باشه اونم بسته به انتن داره اگه انتن 0یا 2 db باشه در حدود 3 یا حداکثر 4 کیلومتر ول اگه انتن بالای سقف باشه در حدود 8 کیلومتر
3- نه تا الان نه چون من خیلی چیز ها را رعایت میکنم
4- اگه منظورت قویترینش هست 10 امپر 24 ولت
5-من همه نوع ولی بیشتر 400 ب بالا
6- منظورت را نفهمدم ولی بهتره که دما همیشه از 25 بیشتر نشه
دیدگاه
-
آقای aawww شما دیگه کی هستین، :mrgreen: :mrgreen:بابا بگو از کجا شروع کردی تا ما هم شروع کنیم دیگه!!!
من دنیام انتقال اطلاعات بیسیم هست ،یعنی حتی بیشتر از زن گرفتن این بیسیم ساختن چه دیجیتالی چه آنالوگ رو دوست دارم. :redface: :mrgreen:
آدم به شما حسودیش میشه نزارین چش بزنیمآ. :nerd:
بابا یه تاپیک بساز مثلا تاپیک منابع آموزش ساخت مدارهای مخابراتی ،یزره از اون اطلاعات قشنگتو به اشتراک بزار دیگه. :applause:.
اصلا بیا بگو برای بچه ها کلاس های مجازی میزارم تا بچه ها ثبت نام کنن و هزینشو بهت بپردازیم،هرچی باشه شما هم دارین زحمت میکشین دیگه.
حالا سوال
1شما آیا برای انتقال اطلاعات از میکروکنترلر هم استفاده میکنید؟در ارتباط بیسیم میگم.
2بهترین برد و حداکثر بردی که ساختین و جواب گرفتین چندصد کیلومتر بود؟
3 ما با یاد گرفتن آنالوگ میتونیم دیجیتال هم اطلاعات بفرستیم؟
سوال طولانی شد ببخشید :nerd:به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
(پیش به سوی هدف)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط hosseinam13701شما آیا برای انتقال اطلاعات از میکروکنترلر هم استفاده میکنید؟در ارتباط بیسیم میگم.
2بهترین برد و حداکثر بردی که ساختین و جواب گرفتین چندصد کیلومتر بود؟
3 ما با یاد گرفتن آنالوگ میتونیم دیجیتال هم اطلاعات بفرستیم؟
سوال طولانی شد ببخشید :nerd:
2- این که مربوط به خودش میشه. البته شاید جوابت رو نده. چون اخراج شده.
3- چرا که نه! اساسا دیجیتال هم یه جورایی آنالوگ میشه و فرستاده میشه.
دیدگاه
دیدگاه