درود
ابتدا بحث در اینجا شروع شد :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.msg476927#msg476927
خوب بصورت کامل پروژه به این صورت هست که قراره یک ماژول به داخل یک لوله آهنی
با ضخامت 9 میلی متر و قطر حدودا 7 اینچ به طول 10 کیلومتر که در ارتفاع حدودا 2 متری سطح زمین هست
فرستاده بشه .(داخل لوله آب هست)
در بتدا قصد داشتم از ماژول nrf24l01p استفاده کنم که ظاهرا به دلیل فرکانس کاری
بالا اجرایی نیست
در باره ارتباط با اتصال به لوله مشکلی نیست
در رابطه با ابعاد به هر طولی و به قطر 6 اینچ
در باره آنتن شدن لوله که فکر میکنم خیلی کمک بکنه فقط شما گفتید گیرنده رو هم وصل
کنیم به لوله که این دیکه کار رو سخط میکنه چون قراره یه نفر به موازات ماژول بره و سیگنال رو
دنبال کنه که البته این درصورتیه که نتونیم gps بزاریم اگر gps بزاریم که دیگه بحث فرق میکنه و عالی میشه
ابتدا بحث در اینجا شروع شد :
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.msg476927#msg476927
خوب بصورت کامل پروژه به این صورت هست که قراره یک ماژول به داخل یک لوله آهنی
با ضخامت 9 میلی متر و قطر حدودا 7 اینچ به طول 10 کیلومتر که در ارتفاع حدودا 2 متری سطح زمین هست
فرستاده بشه .(داخل لوله آب هست)
در بتدا قصد داشتم از ماژول nrf24l01p استفاده کنم که ظاهرا به دلیل فرکانس کاری
بالا اجرایی نیست
زنه . پس برای رد شدن امواج از زمین
1- توان فرستنده باید خوب و زیاد باشه
2- فرکانس کم باشه .
حتی همین ماژول های HMT ها هم فایده نداره چون دارای توان کم و فرکانس بالا تا 900 هستن .
عرض کردم باید فرکانس از 10 مگا بیشتر نباشه .
یه مثال بزنم .
همین فرستنده ای رادیوی شبکه منظورم رادیو FM هست را که هر روز با رادیو دریافت میکنیم . اینا فرکانسش تا 108 مگاهرتز هست . ولی خوب دقت کردین با این که فرکانس نصبتا پایینی داره . اگه سوار خودرو باشین و هنگام کوش دادن به رادیو البته FM از زیر یه پل بزرگ یا داخل تونل بشین و رد بشین . صدا قطع میشه .
خوب معلوم میشه که با اون که توان فرستنده ها از کیلو وات کمتر نیستن باز مانع تو فرکانس بالا مشکل ایجاد میکنه
1- توان فرستنده باید خوب و زیاد باشه
2- فرکانس کم باشه .
حتی همین ماژول های HMT ها هم فایده نداره چون دارای توان کم و فرکانس بالا تا 900 هستن .
عرض کردم باید فرکانس از 10 مگا بیشتر نباشه .
یه مثال بزنم .
همین فرستنده ای رادیوی شبکه منظورم رادیو FM هست را که هر روز با رادیو دریافت میکنیم . اینا فرکانسش تا 108 مگاهرتز هست . ولی خوب دقت کردین با این که فرکانس نصبتا پایینی داره . اگه سوار خودرو باشین و هنگام کوش دادن به رادیو البته FM از زیر یه پل بزرگ یا داخل تونل بشین و رد بشین . صدا قطع میشه .
خوب معلوم میشه که با اون که توان فرستنده ها از کیلو وات کمتر نیستن باز مانع تو فرکانس بالا مشکل ایجاد میکنه
خوب حالا میخوای که با gps هم باشه یانه ؟
خوب اگر بشه که خیلی عالی میشه اگر جایی گیر کرد 3 سوت میری سراغش ولی gps با ابعاد کم از اون زیر ......
نقل قول
و دیگه این که ارتفاعش از سطح زمین چقدر هست ؟
حدودا 3 متر
نقل قول
و دیگه این که داخل لوله فلزی هست که داخلش اب هست و کلا این سیستم داخل اب قوطه ور میشه ؟
به این ترتیب هست که داخل یه پک قرار میگیری و اون پک داخل آب جاری در لوله قوطه ور میشه.
خوب اگر بشه که خیلی عالی میشه اگر جایی گیر کرد 3 سوت میری سراغش ولی gps با ابعاد کم از اون زیر ......
نقل قول
و دیگه این که ارتفاعش از سطح زمین چقدر هست ؟
حدودا 3 متر
نقل قول
و دیگه این که داخل لوله فلزی هست که داخلش اب هست و کلا این سیستم داخل اب قوطه ور میشه ؟
به این ترتیب هست که داخل یه پک قرار میگیری و اون پک داخل آب جاری در لوله قوطه ور میشه.
کارت در اومد Mori!
یه لوله آهنی با اون قطر که به زمین هم وصله! مثل یه شیلد محافظ می مونه که گروند شده! توی آب هم هست(فکر کنم مسائل مربوط به ضریب شکست و این جور چیزا هم بوجود بیاد(البته فکر کنم))! زیر زمین هم هست. فعلا به توصیه های شفیق خودم aawww نوجه بکن و فرکانس رو پایین انتخاب کن.
یه لوله آهنی با اون قطر که به زمین هم وصله! مثل یه شیلد محافظ می مونه که گروند شده! توی آب هم هست(فکر کنم مسائل مربوط به ضریب شکست و این جور چیزا هم بوجود بیاد(البته فکر کنم))! زیر زمین هم هست. فعلا به توصیه های شفیق خودم aawww نوجه بکن و فرکانس رو پایین انتخاب کن.
1- ایا لوله از ابتدا تا انتها کاملا فلزی هست و بهم متصل هست .یعنی جایش را از لوله غیر فلزی استفاده نکردن .؟
خیر کل لوله آهنی هیچ جایش هم وصله پینه نخورده
نقل قول
2-قطر لوله چقدره ؟
حدودا 7 اینچ
نقل قول
3- ایا به یه سر لوله دست رسی داری . مثلا ابتدای لوله یا انتهاش ؟
بله دسترسی هست . طول مسیر هم 10 کیلومتر هست .
نقل قول
اینا را بگو تا ببینم چه خاکی تو سرم بریزم .
ینی با هویه 60 وات منو میسوزوندی بهتر بود .
خیر کل لوله آهنی هیچ جایش هم وصله پینه نخورده
نقل قول
2-قطر لوله چقدره ؟
حدودا 7 اینچ
نقل قول
3- ایا به یه سر لوله دست رسی داری . مثلا ابتدای لوله یا انتهاش ؟
بله دسترسی هست . طول مسیر هم 10 کیلومتر هست .
نقل قول
اینا را بگو تا ببینم چه خاکی تو سرم بریزم .
ینی با هویه 60 وات منو میسوزوندی بهتر بود .
نه ترس بابا . بالاخره یه چاریی میکنیم برات . دوستان هم بیان کمکم
خوب یه سوال دیگه هم بکنم و تما م .
ایا این سیستمت میتونه با لو له فلزی ارتباط فیزیکی داشته باشه یا نه .؟ حتما باید کو چیک باشه ؟
در هر صورت و با این تفاصیل بهترین گزینه اینه که یه سیستم فرستنده میسازی حتما نباید فرکانسیش پایین باشه و اطلاعات را میفرستی به بدنه فلزی لوله و از اون طرف گیرندهت را به لوله وصل میکنی تا اطلاعات را با کیفیت و خوب دریافت کنی . البته اگه این سیستمت میشه با لوله ارتباط فیزیکی داشته باشه دیگه هیچ مشکلی نداری . منظورم این که حتی میتونی فرستندهای بسازی که توان انتن خیلی کم و فرکانس بالا تا پهنای باند زیادی برای ارسال و حتی دریافت اصلا عات داشته باشی . و اونی که گفتم میشه باش موقعییتش را هم تشخیص داد . شدنی هست البته چون بحثش کسترده هست و باید از باند فرکانس بالا و نحوه ارتباط با این روش با gps را بدونی که جزو بحث شبکه GSM میشه . که بعدا بهت میگم این مورد صد در صد شدنی هست . و حتی میتونی از این شبکه و ماژول اون استفاده کنی . البته اگه نخواستی از فرستنده استفاده کنی .
خوب یه سوال دیگه هم بکنم و تما م .
ایا این سیستمت میتونه با لو له فلزی ارتباط فیزیکی داشته باشه یا نه .؟ حتما باید کو چیک باشه ؟
در هر صورت و با این تفاصیل بهترین گزینه اینه که یه سیستم فرستنده میسازی حتما نباید فرکانسیش پایین باشه و اطلاعات را میفرستی به بدنه فلزی لوله و از اون طرف گیرندهت را به لوله وصل میکنی تا اطلاعات را با کیفیت و خوب دریافت کنی . البته اگه این سیستمت میشه با لوله ارتباط فیزیکی داشته باشه دیگه هیچ مشکلی نداری . منظورم این که حتی میتونی فرستندهای بسازی که توان انتن خیلی کم و فرکانس بالا تا پهنای باند زیادی برای ارسال و حتی دریافت اصلا عات داشته باشی . و اونی که گفتم میشه باش موقعییتش را هم تشخیص داد . شدنی هست البته چون بحثش کسترده هست و باید از باند فرکانس بالا و نحوه ارتباط با این روش با gps را بدونی که جزو بحث شبکه GSM میشه . که بعدا بهت میگم این مورد صد در صد شدنی هست . و حتی میتونی از این شبکه و ماژول اون استفاده کنی . البته اگه نخواستی از فرستنده استفاده کنی .
در رابطه با ابعاد به هر طولی و به قطر 6 اینچ
در باره آنتن شدن لوله که فکر میکنم خیلی کمک بکنه فقط شما گفتید گیرنده رو هم وصل
کنیم به لوله که این دیکه کار رو سخط میکنه چون قراره یه نفر به موازات ماژول بره و سیگنال رو
دنبال کنه که البته این درصورتیه که نتونیم gps بزاریم اگر gps بزاریم که دیگه بحث فرق میکنه و عالی میشه
دیدگاه