اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خطوط تلفن وارسال داده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

خطوط تلفن وارسال داده

سلام خدمت دوستان و با عرض پوزش به خاطر تاخیر، که دلیلش ماموریتهای پیاپی هستش.
    در مورد سوالات دوستمون، اجازه بدید یه توضیح کلی بدم:

انتقال صوت در بخش دسترسی توسط زوج سیم به هم تابیده ی بدون پوشش Unshielded Twisted Pair انجام می گیره، که به اون دسترسی در مایل آخر می گن. مدار تلفن به هنگام صحبت دارای 600 اهم مقاومت هست. پورتهای مخابراتی معمولاً تا 1800 اهم رو می تونن با ولتاژ 48 ولت تغذیه کنن، در نتیجه حداکثر فاصله اهمی بین تلفن و پورت 1200 اهم می شه. با توجه به ضخامت سیم، این مقدار از یک تا سه کیلومتر می تونه باشه. برای بهبود کیفیت صحبت، و برای خنثی کردن اثر خازنی خط، در 300 فوت نخست و سپس در فواصل 1000 فوتی سلف قرار داده می شه.
    تا وقتی که در باند پایه کار کنیم، مساله بسیار ساده است. صدای انتقالی معمولا تا 3800 هرتز بیش از 98 درصد انرژی رو داره و در نتیجه 4 کیلو هرتز، پهنای باند استاندارد خطوط مخابراتی برای حدود 150 سال بوده. با کدینگهای مختلف، مثلا ً QPSK4 می شه 3 تا 4 بیت بر هرتز دیتا رو انتقال داد. کدینگهای جدیدتر ACELP، QPSK16, 64 و سایرین می تونن تا 56 کیلوبایت (بیت 8 به عنوان Error Detection) یا 64 کیلو بایت رو بر روی خط معمولی در باند پایه بفرستند. استانداردهای این خطوط رو احتمالا همه می شناسند، مثلا V.92 یا V.24 .
    نکته اساسی اینه که اگر مدل درستی از خطوط، با در نظر گرفتن سلفهای میانی و تپهای ناشی از تعمیر ناقص خطوط ایجاد بشه، می شه با خنثی سازی اثر از طریق فیلنرهای مناسب، در باندهای بالاتر هم کار کرد، و این همون کاریه که DSL انجام می ده.
    نسخه های اولیه DSL در 142 کیلوبایت، 1.536 مگا و 2.048 مگابایت عمل می کرد. انواع سنکرون اون (که نرخ ارسال و دریافت یکیه) به درد سرورها و ارسال صدا می خوره، نظیر HDSL و ورژن جالبترش که در باند پایه آزاده و می شه باهاش در عین حال صحبت تلفنی هم کرد، یعنی G.HDSL و انواع آسنکرونش مثل ADSL که نرخ دریافت چند برابر ارسال هست هم به درد کاربران می خوره (End Users).
    در این زمینه اگر سوال بیشتری هست در خدمت دوستان هستم. تعدادی کتاب کمیاب هم موجوده که خدا می دونه کی وقت کنم بذارم توی سایت!

یا حق.
    .محمدرضا
    نظر بدهید، چیزی بگویید؛ تا حرفی نزنیم، گفتگویی نیست، زندگی بی گفتگو می میرد.
    http://i6.tinypic.com/11ui9f7.gifhttp://i5.tinypic.com/11ui7hs.gifhttp://i6.tinypic.com/11ui7f4.gif

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

نوشته اصلی توسط tayfeh
      در این زمینه اگر سوال بیشتری هست در خدمت دوستان هستم. تعدادی کتاب کمیاب هم موجوده که خدا می دونه کی وقت کنم بذارم توی سایت!
      مرسی محمد رضا ، دستت درد نکنه
      منتظر کتاب ها هستیم

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

محمد رضا جان دست شما درد نکنه لطفا اگر امکان دارد اسم این کتابها را بگویید شاید توانستم از کتابخانه دانشگاه گیر بیاورم
        خیلی وقت بود می خو استم بدانم که این adsl چگونه کار می کند
        ر کسی را بهر کاری در جهان آورده اند
        کار ما عشق است و ما را بهر آن آورده اند

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

نوشته اصلی توسط radioamator
          لطفا اگر امکان دارد اسم این کتابها را بگویید شاید توانستم از کتابخانه دانشگاه گیر بیاورم
          خیلی وقت بود می خو استم بدانم که این adsl چگونه کار می کند
          مهمترین کتاب در این زمینه که کتاب مرجع دانشگاهی هم هست:

Digital Telephony, 3rd Edition
          John C. Bellamy
          ISBN: 0-471-34571-7
          Hardcover
          672 pages
          February 2000

£71.50 / ¤101.30

From the reviews of the Second Edition . "The book stresses how systems operate and the rationale behind their design, rather than presenting rigorous analytical formulations . [It provides] the practicality and breadth essential to mastering the concepts of modern communications systems." -Telecommunication Journal In this expanded new edition of his bestselling book, telephony expert John Bellamy continues to provide telecommunications engineers with practical, comprehensive coverage of all aspects of digital telephone systems, while addressing the rapid changes the field has seen in recent years. Bellamy discusses the near-complete conversion to digital technology in telephone networks worldwide, examines both existing and emerging technologies, and explores the intricacies of carrying voice over data networks as well as the use of telephone networks for carrying data for Internet access. He emphasizes system design, implementation, and application, but also correlates the practice to communications theory. With 30 percent new material, Digital Telephony, Third Edition features:
          * Clear explanations on how to overcome problems associated with the replacement of old analog technology with new digital technology
          * A new chapter on digital mobile telephone technology
          * New material on how, data networks support voice communication
          * A new chapter on digital subscriber access technologies
          * More than 300 graphs illustrating concepts
          * Examples from the U.S. network as well as ITU public telephone networks
          نظر بدهید، چیزی بگویید؛ تا حرفی نزنیم، گفتگویی نیست، زندگی بی گفتگو می میرد.
          http://i6.tinypic.com/11ui9f7.gifhttp://i5.tinypic.com/11ui7hs.gifhttp://i6.tinypic.com/11ui7f4.gif

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام دوستان
            من نمی دونم درست فهمیدم یا نه ولی میخواستم چند نکته رو که میدونید یاد آوری کنم:
            1-همونطور که دوستان گفتن محدوده فرکانس صوت اختصاص داده شده به هر کانال تلفن حدودا 4کیلوهرتز(300تا3400وگاها تا 3720 هرتز)
            2-با توجه به محدودیتهای گفته شده توسط دوستان معمولا ارسال دیتا بصورت FSK و ماکزیمم تا 1200باود ریت هستش(البته از TCM هم برای استفاده بهینه از پهنای باند محدود جهت افزایش باودریت استفاده میشه)
            3-ADSL خارج از این باند 4 کیلو هرتز کار میکنه و چون دو طرف خط(سمت مشتری و سمت مرکز)
            دو تا مودم مخصوص قرار میدن سیگنالهای ارسالی روی خط که خارج باند4 کیلو هرتز هستند و توسط دستگاه مرکز تلفن فیلتر میشن میتونن براحتی وارد این مودمها شده و پردازش بشن لذا کاملا مستقل از کانال تلفنه و خط رو اشغال نمی کنه
            4- به دلیل وجود فیلتر در دستگاه مرکز تلفن چنانچه بخواهید از دو خط تلفن مختلف با سیگنالهای بالای رنج 4 کیلو هرتز با هم ارتباط برقرار کنید موفق نخواهید شد
            با تشکر

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام
              از جوابهاتون ممنونم
              آقا همونطوری که گفتم من فایلی که می خوام بفرستم خیلی کم حجمه آخرش بهترین راه کدومه؟
              در ضمن هر دو طرف میکرو هست و مودم در کار نیست
              با a/d وd/a می شه این کارو انجام داد ؟
              چند وقته توی این کار موندم :roll:

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام
                فکر کنم راه حلش پیدا کردم
                یک آی سی پیدا کردم که مشکل رو حل می کنه
                آی سی mt8841 که برای کالر آی دی استفاده می شه که فرکانس1200hz رو بیت صفرو2200hz رو به بیت یک تبدیل میکنه
                فقط مونده تولید این فرکانسها با میکرو که زحمت بچه های مخابرات میشه
                اگه دوستان کمک کنن واقعا ممنون می شم

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

شما یه فرستنده و گیرنده fskبرای خط تلفن میخوای از اول هم به شما گفتم تو کتاب جان مارکوس نمونش هست
                  بکم صبر کن یه مدار برات میکشم مشکلت حل شه

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام
                    باشه منتظرم

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام
                      آقا این بحث طولانی شد و ما به نتیجه ای نرسیدیم

من می خواستم به صورت سریالی دیتا بفرستم بدین صورت که با پیکر بندی میکرو در حالت سریال و با baude=2400 و سری کردن یک مقاومت 1k و زمین کردن یک خازن 100nf این کارو انجام بدم که فایدهای نداشت من برای تست با پروتئوس بستم وبا یک خازن سری کردم (10uf ) توی پروتئوس جواب می داد ولی رو خط تلفن نه
                      یکی از دوستان آی سی 4046 رو معرفی کردن که در مودم استفاده میشه و میشه استفاده کرد ولی من نه تخصص کافی دارم نه وسایل مجهزی اگه دوستان این امکانات دارن کمک کنن که واقعا کلافه شدم (در ضمن اگه راهی ساده تر سرغ دارین حتما بگین)مدارات زیر رو ببینید بیشتر متوجه می شید
                      http://www.4shared.com/dir/886902/66b65d94/sharing.html

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

آقای 123456za والا من نمیدونم شما معطل چی هستی؟
                        :?: 1- مثلا خودت گفتی آی سی MT8841. خوب مشکلش چی بود.
                        2- اگر تهران هستی برو آرا الکترنیک اونجا یک لیست داره اسم آی سی های مودمی که داره رو نوشته من خودم پشت یک کارت نوشته بودم هرچی گشتم پیدا نشد؟
                        3- از همین مدار هایی که خودت گذاشتی همه چیز رو میشه در آورد. وقتی صفر و یک رو به سیگنال مورد نظر تبدیل کردی با یک ترانسفور مر یک به یک بفرستش رو خط تلفن؟

البته با Baud ی که گفتی شاید نشه ولی تو باود های پایینتر اصولا نباید مشکلی باشه.

شهریار
                        Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام.
                          یک سوال.
                          سیگنالی که بین خطوط تلفن رد و بدل میشه حتما باید سینوسی باشه؟
                          یعنی نمیشه مربعی باشه (0 و 1)؟
                          و اگر میشه چه نیازی به D/A و A/D در آی سی های مربوط به کارهای ارسال و دریافت از طریق خط تلفن هست؟

(بیشتر به سواد من شک کنید تا فهم خودتون).
                          الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

شما میتونی اینطرف سیگنال مربعی بدی اما در گیرنده یعنی 2 کیلومتر اونطرف تر بخاطر کاپاسیتانس خط دیگه سیگنال مربعی نداری بلکه یک سیگنال برش خورده که معلوم نیست چی هست داری.

شهریار
                            Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

سلام.
                              PM شما رو خواندم.
                              چشم . انگار راه دیگه ای نمونده :cry:

در مورد ارسال یعنی ما میتونیم از این طرف مربعی بفرستیم بعد اونطرف با A/D دیتا رو درست دریافت کنیم؟ یا اونطرف بی ربطه؟
                              الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

خطوط تلفن وارسال داده

آقا بد بختانه سفارش دادم ولی گیر نیوردن(یعنی دنباله نخود ام)
                                :roll: نه من شهرستانم
                                گفتم که این مدارهایی که دادم مقدارهای خازن هاش و مقاومتش چند بذارم؟
                                در ضمن من توی basic
                                baude کمتر یعنی 1200 گذاشتم error می ده من موندم والا :shock:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X