اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مدار گیرنده ی 20 مگا هرتز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت مدار گیرنده ی 20 مگا هرتز

سلام
    من یک مدار گیرنده ی 20 مگا هرتز از ناسا دارم کسی هست به من کمک کنه تغییرش بدم تا بشه تو ایران ساخت
    ممنون

پاسخ : ساخت مدار گیرنده ی 20 مگا هرتز

نوشته اصلی توسط magically.tools
    سلام
    من یک مدار گیرنده ی 20 مگا هرتز از ناسا دارم کسی هست به من کمک کنه تغییرش بدم تا بشه تو ایران ساخت
    ممنون
    خب این مدار گیرنده شما چی هست ؟ رادیو تلسکوپ ؟
    دلا یاران سه قسمند ار بدانی
    زبانی اند و نانی اند و جانی
    به نانی نان بده از در برانش
    محبت کن به یاران زبانی
    و لیکن یار جانی را به دست آر
    به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط _آرش

خب این مدار گیرنده شما چی هست ؟ رادیو تلسکوپ ؟
      اون مدار رو در اولین فرست میزارم ولی از کجا فهمیدی مال رادیو تلسکوپ هستش

دیدگاه

خب تقریبا همه می دونن اون مداری که ناسا تو سایتش گذاشته چه فرکانسی داره و چیکار می کنه.
        دلا یاران سه قسمند ار بدانی
        زبانی اند و نانی اند و جانی
        به نانی نان بده از در برانش
        محبت کن به یاران زبانی
        و لیکن یار جانی را به دست آر
        به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط _آرش
          خب تقریبا همه می دونن اون مداری که ناسا تو سایتش گذاشته چه فرکانسی داره و چیکار می کنه.
          میشه واضح تر بگی؟ منظورت چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط original

سلام
            آقا من شماتیک رو دیدم . فقط چند مو ضوع وجود داره .یکی اینکه آیا شما توضیحات یا نوشته ای راجع به این طرح دارید ؟
            شما از کجا متوجه شدید فرکانس کار مدار 20 مگاهرتز است. من با تمامی قطعات این مدار آشنایی کامل دارم .
            آی سی شمار 1 که میکسر SA602 یا NE602 یا SA612 محصول فیلیپس است فرکانس ورودی رو با فرکانس محلی LOCAL
            که به پایه 4 اعمال میشود را جمع جبری کرده و حاصل فرکانس صوتی است که به خروجی می آید .
            حالا ما نمدونیم فرکانس ورودی چقدر است و فرکانس ساخته شده توسط اسیلاتور چقدر باید باشد ؟؟؟
            آی سی شماره 3 رو میتونی کلا حذف کنی و از یک آمپلی فایر LM386 استفاده کنی .
            در مورد آی سی شماره 2 هم میتوانی از یک OPAMP بشماره LM833 استفاده کنی .چون ما در این قسمت فقط
            تقویت سیگنال صوتی رو داریم و این بهترین مشابه برای آی سی شما است .
            حالا سئوال مهم اینجاست که خروجی کریستال 20 مگاهرتز به کجا وصل میشود ؟؟؟ آیا مدار قسمت دیگری هم دارد ؟؟؟
            ضمنا دیود واریکاپ MV209 هم گران ودر حدود 2500 تومان است .
            با توضیحاتی که دادم شما هیچ مشکلی برای ساخت مدار ندارید .
            موفق باشید .
            سلام دوست عزیز
            تشکر میکنم که لطف کردید و بررسی کردید
            ببینید دوست من این مدار مال یک رادیو تلسکوپ هست که امواج الکترو مغناطیس منتشر شده از دو تا از قوی ترین چشمه های رادیویی آسمان یعنی ژوپیتر و خورشید رو در یافت میکنه و به خروجی برای اسپیکر یا هر چیز دیگه ای مثل کامپیوتر و... قسمت دیگه ای هم نداره حالا اگر برای شما مبهم هست من بگید توضیحات کامل مدار رو برای شما بفرستم
            در ضمن میشه در مورد سلف های L4-L7 یه توضیحی بدید
            باز هم ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط original

سلام
              سلف های L1-L2 و خازنهای مجاور آن یک مدار باند پس فیلتر و سلکتویته آنتن رو تشکیل میدهند که فرکانس مد نظر راتعیین کرده و عبور میدهد .
              سلف L4 وخازنهای C9-C10-C11 فرکانس تشدید ورودی میکس و نقطه کار آنرا تعیین میکنند .که باید فرکانس تشدید آن همان 20 مگ باشد .
              سلف L5 و دیود واریکاپ VD2 فرکانس اسیلاتور جهت تزریق به قسمت میکسر رو میسازند .که آن هم باید کم کمتر از 20 مگاهرتز تنطیم شود .
              و حاصل این میکس باید فرکانس 455 کیلوهرتز در پایه 5 آی سی SA602 باشد .
              سلف های L6-L7 نیز جهت فیلتر کردن و گرفتن نویز روی منبع صوتی است .البته همراه خازنهای C20-C21-C22 که یک فیلتر 5 پل رو میسازند .
              و همچنین وظیفه جدا سازی فرکانس 455 کیلو هرتز رو از فرکانس صوتی دارد .
              مدار از این ساده تر نیست . فقط بگویید کریستال اسیلاتور 20 مگاهرتز به کجا وصل میشود ؟؟؟
              شما شروع به ساخت مدار کن اگه مابین کار مشکلی بود همین جا مطرح کن .
              موفق باشید .

سلام از توضیحاتت ممنونم راستش خودم هم درست نمی دونم من فایل کامل pdf اون رو همین جا در اولین فرست میزارم در ضمن در مورد اون ترانزیستور j310 مطمئن هستی آخه یه بار به جای اون 2Sj310 رو به من دادن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط original

سلام
                سلف های L1-L2 و خازنهای مجاور آن یک مدار باند پس فیلتر و سلکتویته آنتن رو تشکیل میدهند که فرکانس مد نظر راتعیین کرده و عبور میدهد .
                سلف L4 وخازنهای C9-C10-C11 فرکانس تشدید ورودی میکس و نقطه کار آنرا تعیین میکنند .که باید فرکانس تشدید آن همان 20 مگ باشد .
                سلف L5 و دیود واریکاپ VD2 فرکانس اسیلاتور جهت تزریق به قسمت میکسر رو میسازند .که آن هم باید کم کمتر از 20 مگاهرتز تنطیم شود .
                و حاصل این میکس باید فرکانس 455 کیلوهرتز در پایه 5 آی سی SA602 باشد .
                سلف های L6-L7 نیز جهت فیلتر کردن و گرفتن نویز روی منبع صوتی است .البته همراه خازنهای C20-C21-C22 که یک فیلتر 5 پل رو میسازند .
                و همچنین وظیفه جدا سازی فرکانس 455 کیلو هرتز رو از فرکانس صوتی دارد .
                مدار از این ساده تر نیست . فقط بگویید کریستال اسیلاتور 20 مگاهرتز به کجا وصل میشود ؟؟؟
                شما شروع به ساخت مدار کن اگه مابین کار مشکلی بود همین جا مطرح کن .
                موفق باشید .

در ضن میخواستم بدونم اون سلف هایی که در موردش توضیح دادی از کجا میشه خرید آخه کد رنگش رو نگفته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط original

سلام
                  ترانزیستور J310 با اون 2SJ310 کلی تفاوت داره .مال من همونیه که تو شماتیک است .
                  من چندین ساله از این ترانزیستور استفاده میکنم . مگه دیتا شیت روندیدی ؟
                  موفق باشد .
                  چرا دیتا شیت رو دیدم ولی تهران همین دیتا شیت رو نشون سعید تو امجد دادم به من 2sj310 رو داد یعنی استباهی داد ببخشید می خواستم مطمئن بشم زود خبرت میدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر عباس عزیزی

سلام
                    اون آقا کلا تعطیله . اصلا به این شخص اطمینان نکن نه به اطلاعاتش نه به قطعاتش .
                    اون سلف هایی که رنگ دارند همان R.F.C هستند که اکثر مغازه ها دارند .ولی راجع
                    به سلف هایی که ADJUSTABLE هستند باید خودت محاسبه کرده و آنها رو بپیچی .
                    موفق باشید .
                    میشه بیشتر توضیح بدی

دیدگاه

سلام
                      آقا راجع به او کریستال اسیلاتور فهمیدم چه کاری انجام میده .
                      در واقع از اون به عنوان rf function generator استفاده میشود . یعنی شما برای تست مدارت نقطه TP1 رو به RF IN در مدار
                      وصل میکنی وفرکانس 20 مگاهرتز کریستال رو به مدار اعمال میکنی .مثل زمانی که امواج 20 مگ رو از فضا دریافت میکنی .
                      سپس به راحتی مدارت رو تنظیم میکنی . احتمالا با وصل این دو نقطه و تنظیم R7 یا TUNING و C2-C6 و L4-L5 شما باید
                      در پایه 5 آی سی SA602 یک فرکانس 455 کیلو هرتز داشته باشی . با دیدن این فرکانس دستگاه شما تنظیم است و
                      میتوانی آنرا به آنتن وصل کنی و امواج اصلی رو دریافت کنی .
                      سیم پیچ های L4 - L5 دست ساز هستند و دارای هسته فریت و گمان نمیکنم بتوانی آماده پیدا کنی .
                      موفق باشید .

سلام باز هم تشکر
                      میشه بگی L6 وL7 چی هستن

دیدگاه

سلام
                        آقا راجع به او کریستال اسیلاتور فهمیدم چه کاری انجام میده .
                        در واقع از اون به عنوان rf function generator استفاده میشود . یعنی شما برای تست مدارت نقطه TP1 رو به RF IN در مدار
                        وصل میکنی وفرکانس 20 مگاهرتز کریستال رو به مدار اعمال میکنی .مثل زمانی که امواج 20 مگ رو از فضا دریافت میکنی .
                        سپس به راحتی مدارت رو تنظیم میکنی . احتمالا با وصل این دو نقطه و تنظیم R7 یا TUNING و C2-C6 و L4-L5 شما باید
                        در پایه 5 آی سی SA602 یک فرکانس 455 کیلو هرتز داشته باشی . با دیدن این فرکانس دستگاه شما تنظیم است و
                        میتوانی آنرا به آنتن وصل کنی و امواج اصلی رو دریافت کنی .
                        سیم پیچ های L4 - L5 دست ساز هستند و دارای هسته فریت و گمان نمیکنم بتوانی آماده پیدا کنی .
                        موفق باشید .

در ضمن فکر کنم اگر مدار درست کار کنه هیچ صدایی قبل از اتصال به آنتن نداشته باشه
                        درسته

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X