همون طور که دوستمون گفتن 1971 گزینه خوبیه.2sc2101 هم عالیه.از مدار معروف زیر استفاده کنید:
من خودم یکیشو رو درست کردم و 10 وات ازش گرفتم ،عکسش رو هم گذاشتم،با وجودی که رو برد سوراخدار هست حدود 50 گیلومتر بردشه.سختی کار بیشتر تولید سیگنال اولیه اف ام هست تا تقویت کردنش،بهتر برای این کار از ام پی تری های فندکی که البته دارای ای سی فرستنده اف ام جداگونه هستن استفاده کنید و صدا رو با فیش AUX کناری بهش بدبد یا این که از ای سی های فرستنده اف ام استفاده کنید.کار با فرستنده های اف ام قدرت خیلی برای من جالبه ،یکیش اینه که مثلا شما خروجی فرستنده رو از یک خازن 10 پیکوفاراد یا حتی کمتر عبور میدید ، بعدش باهاش یک لامپ 12 ولت چند واتی رو روشن میکنید.یا این که اگه نزدیک نوت بوکتون روشنش کنید سیستمش هنگ میکنه.زیاد هم بهش نزدیک بشید و در مدت زمان زیاد سردرد میگیرید البته موقعی که خروجی همین 1971 رو با یه ترانزیستور مثل 1972 دوباره تقویت کنید.انتن رو هم دست کم نگیرید،اگه یک فرستنده هر چند هم قوی باشه انتن مناسب نداشته باشه هیچ فایده ای نداره،بهترین انتن هم اگه گیر بیارید انتن های سه شاخه هوایی تلفن های بیسیم سنائو هست البته اگه اصلیش که اسرائیلی هست گیرتون بیاد.
با سلام
بنده مدار پایین رو با 2n2222ساختم بردش با هزار التماس به هفت هشت متر میرسه
انتن هم حدود 30cmاستفاده کردم بدتر شد
مشکل چیه ؟
اصلا این مدار پایینی با ترانزیستور خودش چن متر برد داره؟
در ضمن از تغذیه 5 ولت استفاده کردم
با تلاش هدف یک ارزو نیست بلکه ارزو یک هدف است
(jon looli (1939-1996
همون طور که دوستمون گفتن 1971 گزینه خوبیه.2sc2101 هم عالیه.از مدار معروف زیر استفاده کنید:
من خودم یکیشو رو درست کردم و 10 وات ازش گرفتم ،عکسش رو هم گذاشتم،با وجودی که رو برد سوراخدار هست حدود 50 گیلومتر بردشه.سختی کار بیشتر تولید سیگنال اولیه اف ام هست تا تقویت کردنش،بهتر برای این کار از ام پی تری های فندکی که البته دارای ای سی فرستنده اف ام جداگونه هستن استفاده کنید و صدا رو با فیش AUX کناری بهش بدبد یا این که از ای سی های فرستنده اف ام استفاده کنید.کار با فرستنده های اف ام قدرت خیلی برای من جالبه ،یکیش اینه که مثلا شما خروجی فرستنده رو از یک خازن 10 پیکوفاراد یا حتی کمتر عبور میدید ، بعدش باهاش یک لامپ 12 ولت چند واتی رو روشن میکنید.یا این که اگه نزدیک نوت بوکتون روشنش کنید سیستمش هنگ میکنه.زیاد هم بهش نزدیک بشید و در مدت زمان زیاد سردرد میگیرید البته موقعی که خروجی همین 1971 رو با یه ترانزیستور مثل 1972 دوباره تقویت کنید.انتن رو هم دست کم نگیرید،اگه یک فرستنده هر چند هم قوی باشه انتن مناسب نداشته باشه هیچ فایده ای نداره،بهترین انتن هم اگه گیر بیارید انتن های سه شاخه هوایی تلفن های بیسیم سنائو هست البته اگه اصلیش که اسرائیلی هست گیرتون بیاد.
دوست عزیز میشه نقشه رو با لیست قطعات قرار دهید خیلی ممنون
با تلاش هدف یک ارزو نیست بلکه ارزو یک هدف است
(jon looli (1939-1996
با بورد سوراخدار تونستید تو همچین فرکانسی 10 وات توان و نتیجه عملی 50 کیلومتری بگیرید؟
سال 89 یه وات سنج گرفتم 500 هزار تومن و باهاش فرستنده های fm خودم رو که با توانهای 2 و 3 و 5 و 7 وات کار میکردن رو تست کردم.واتهای مذکور رو میتونستم با تنظیم مناسب ازشون بگیرم ولی فرکانس از فرکانس دلخواه من فاصله میگرفت و تا میومدم فرکانس رو هم تنظیم کنم توان پایین میومد.
نکته مهمتر اینه که طی صحبت و مشاوره ای که از نزدیک با استاد امین ا... مستوفی (نویسنده کتاب فرستنده های fm و البته سازنده اونها) گرفتم ایشون دستگاهی نشونم دادن که وجود یا عدم وجود هارمونیک رو تو یه فرستنده قدرت نشون میداد که بدون داشتن همچین تجهیزاتی ساخت تقویت کننده های فرکانس بالا با راندمانهای ذکر شده تقریبا غیر ممکنه.
همچنین به یه فرکانس متر- وات متر بی سیم مثل GY561 نیاز دارید.
با سلام
بنده مدار پایین رو با 2n2222ساختم بردش با هزار التماس به هفت هشت متر میرسه
انتن هم حدود 30cmاستفاده کردم بدتر شد
مشکل چیه ؟
اصلا این مدار پایینی با ترانزیستور خودش چن متر برد داره؟
در ضمن از تغذیه 5 ولت استفاده کردم
در خوشبینانه ترین حالت 50 تا 100 میلی وات میشه ازش توان گرفت.
دقت کردین تو مهمونیا یه کیوی رو وقتی با پوست میخورین چه جور نگاتون میکنن.!!!!
هیچگاه چیزی را خوب نمی فهمی، مگر اینکه بتوانی آن را برای مادربزرگت شرح دهی!((آلبرت انیشتین))
برای دوستانی که به مباحث رادیو آماتوری علاقه دارن و دوست دارن یه تقویت کننده قدرت FM بسازن ولی تجربه کافی ندارن پیشنهاد میکنم اگه تونستن تو بازار ایران پیدا کنن از ماژولهای آماده ای مثل این که تقریبا 50 دلار قیمتش هست استفاده کنن:
این تقویت کننده میتونه دامنه سیگنال ورودی رو تا 30 برابر تقویت کنه و حداکثر میشه باهاش 15 وات توان رو تحویل آنتن داد(به شرط استفاده از کابل مناسب تو ورودی و خروجیش برای تطبیق امپدانس).
منظورم اینه که اگه یه فرستنده 500 میلی وات داشته باشین اون رو 15 وات میکنه و اگر یه فرستنده 50 میلی واتی مثل مداری که یکی از دوستان تو پست قبل روی برد بورد بسته بودن بهش بدین تو خروجیش 1.5 وات توان میتونین تحویل آنتن بدین(بازم میگم به شرط داشتن تجهیزات مناسب و البته تطبیق امپدانس).
برای تطابق امپدانسی و همچنین جزییات دقیق طول آنتن حتما حتما حتما از swr متر استفاده کنید.
تطابق امپدانسی و آنتن مناسب برای فرستنده رو خیلی خیلی خیلی جدی بگیرید.یادمه یه بار خواستم یه دونه از این تلفنهای بی سیم قدرتمند خانگی 7 وات با برند senao رو تو ماشین استفاده کنم.اینو بگم که من خودم با آنتن هوایی مناسب خودشون تو دید مستقیم 40 کیلومتر رو تست کرده بودم.اومدم و از بی تجربگیم از یه سیم معمولی(نه کواکسیال) استفاده کردم و به آنتن ماشین وصلش کردم.برد 40 کیلومتری به 500 متر تقلیل پیدا کرد.
این نکته رو هم در نظر داشته باشین که ممکنه به علت درست تنظیم نبودن مدارتون نتونید هارمونیک اول رو که توان اصلی رو تشکیل میده بگیرید و ندانسته با هارمونیک های دیگه کار کنید. مدارتون با استفاده از تجهیزات باید طوری تنظیم شده باشه که تقریبا همه هارمونیک های دیگه حذف بشن و این توان فقط در هارمونیک اول مصرف بشه. اندازه گیری ها در حوزه فرکانس برای ما مشخص میکند که چه مقدار انرژی در هر فرکانس خاص وجود دارد که برای این کار از spectrum analyzer استفاده میکنیم.
بعد از کسب تجربه میتونین با یک دهم این قیمت خودتون تقویت کننده فرکانس بالا بسازید. در نظر داشته باشین که یک فرستنده FM با چنین توانی به شرط داشتن آنتن مناسب میتواند حتی تا شعاع 75 کیلومتر را پوشش دهد.
پس کار با این چنین تقویت کننده ای نیاز به مجوز از سازمانهای ذیربط را دارد و ما در اینجا صرفا جنبه آموزشی آن را در نظر میگیریم.
موفق باشین.
این تقویت کننده میتونه دامنه سیگنال ورودی رو تا 30 برابر تقویت کنه و حداکثر میشه باهاش 15 وات توان رو تحویل آنتن داد(به شرط استفاده از کابل مناسب تو ورودی و خروجیش برای تطبیق امپدانس).
منظورم اینه که اگه یه فرستنده 500 میلی وات داشته باشین اون رو 15 وات میکنه و اگر یه فرستنده 50 میلی واتی مثل مداری که یکی از دوستان تو پست قبل روی برد بورد بسته بودن بهش بدین تو خروجیش 1.5 وات توان میتونین تحویل آنتن بدین
این رو اصلاح میکنم که به خاطر تقویت کننده قدرت بودن تقویت 50 میلی وات به 1.5 وات نمیتونه صحیح باشه چون ترانزیستور نمیتونه ولتاژ کافی تو بیسش برای راه اندازی داشته باشه و فقط برا توان های بالای 500 میلی وات به بالا کارایی داره و اونا رو تا 30 برابر میتونه تقویت کنه.
دیدگاه