رادیو یک کلمه عام است و میتونه هم شامل گیرنده باشه هم فرستنده . اگه منظور شما گیرنده است که باید گفت دوران ترانزیستور در
این مقوله پایان گرفته و مدارات مجتمع با کیفیت عالی و قطعات جانبی اندک وجود دارند که ساخت آنها از عهده هر کسی بر می آید .
مثلا برای گیرنده FM میتونید از آی سی های TDA7021T (گیرنده استریو FM) و آی سی TDA7088T (گیرنده مونو FM) است استفاده کنید .
در این طرح ها دیگه از IF و فیلتر های کریستالی و سرامیکی و... استفاده نمیشه .
-
در مورد گیرنده AM هم میتونی از آی سی های شرکت فرانتی انگلیس به شماره های ZN414 - ZN415 - ZN416 استفاده کنی که اینها هم
مثل موارد بالا IF و فیلتر و و سیم پیچ های اضافی ندارند و نقشه های زیادی تو اینترنت میتوانی پیدا کنی .
-
حالا اگه منظورت از رادیو فرستنده است هم میتونی از آی سی های مخصوص فرستنده هم استفاده کنی . برای FM میتونی از BA1404F و
BH1417F بدون ارتباط با میکرو کنترلر ارسال صوت داشته باشی و مدل BH1415F هم ارتباط سریال با میکرو کنترلر دارد .
اگه متونستی شماتیکی تو اینترنت پیدا کنی همین جا پیغام بزار تا چند تا شماتیک ضمیمه کنم . ضمنا قطعات مربوط به فرستنده و گیرنده هم
در سایت www.pll.ir میتونی تهیه کنی .
سلام
کیت رادیو 7 ترانزیستوری مهران کیت رو بگیرید اگر اشنایی لازم در مورد if و دیگر المانهای مخابراتی رو ندارید تا حد اقل توی یک طرح اموزشی دچار مشکل زیاد نشین بعدا شرروع به کسب علم بیشتر و گسترده تر کنید
استاد گرامی من چندتا شماتیک براتون ضمیمه میکنم نگاه کنید شاید بدردتون خورد . اگر مشکلی هم بود همین جا
مطرح کنید تا برطرف کنیم .
-
عکس های زیر شامل یک گیرنده ترانزیستوری بسیار حساس می باشد که بدون IF و به روش Super Regenerative عمل میکند .
این گیرنده FM را خودم سالها قبل ساختم و جواب گرفتم و در صورت نیاز فایل پروتل آن را هم تقدیم میکنم .
-
و دو عکس باقیمانده هم شامل یک گیرنده FM با آی سی معروف TDA7000 میباشد . این آی سی قدیمی میباشد و حساسیت
چندانی ندارد ولی به خاطر سادگی و قطعات جانبی اندک آن هنوز هم طرفدار دارد .
-
فایل PDF ضمیمه شده هم یک گیرنده AM با آی سی MK484 یا مشابه همون ZN414 معروف میباشد . این آی سی شبیه ترانزیستور
میباشد و 3 تا پایه دارد و فقط به یک خازن واریابل یک موج و یک ذغال کادر آنتن نیاز دارد که همگی این قطعات در بازار یافت میشود .
فعلا با این مدارات ساده شروع میکنیم . انشاالله در مراحل بعدی نقشه های پیچیده تری را بررسی میکنیم .
فکر میکردم یه نقشه با ترانزیستور عهد خودم (2SB54) پیدا میشه. چندین سال پیش(!) درست کرده بودم که طبقات مختلف یک گیرنده ، از آنتن و RF و AMP و غیره در آن بود والان نقشه اش را ندارم. بیشتر دلم هوای ان رادیوی سوپر هت را کرده بود.مزیت آی سی های امروزی اینه که مصرف کم ، صدای صاف و بهره بالایی داره و دستگاه AM پیشنهادی شما حتی در یک MATCHBOX هم جا میشه. باز هم از لطف شما دوست غزیز ممنونم! :smile:
دیدگاه