اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طول موج am و طول آنتن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طول موج am و طول آنتن

با سلام .
    1) مگه این طور نیست که طول آنتن باید نصف یا یک چهارم یا یک هشتم طول موج باشه پس چه جوری رادیو AM با یه آنتن 1 متری سیگنال 1 مگاهرتزی رو که 300 متر طول موجشه رو میگیره ؟

این سوال رو برای این می پرسم که من دارم یه ماژول fsk درست می کنم که فرکانسش 1.5 مگاهرتزه .
    2) من از یه آنتن بیست سانتی برای این کار استفاده کردم حالا برای تطبیق امپدانسی نمی دونم باید امپدانس آنتن رو چقد بگیرم. ( برد زیادی نمی خام حدودا 7 متر )
    ای با من و پنهان چو دل از دل سلامت میکنم توکعبه ای هر جا روم قصد مقامت می کنم
    هر جا که هستی حاضری از دور در ما نا ظری شب خانه روشن میشود چون یاد نامت میکنم
    گه همچو باز آشنا بر دست تو پر میزنم گه چون کبوتر پرزنان آهنگ بامت می کنم

مرا گویی تورا با این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم اگر مرغ هوایی این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم من چه دانم

پاسخ : طول موج am و طول آنتن

سلام

این قائده بیشتر برای فرستنده ها صادقه تا گیرنده ها . فرستنده ها برای تطبیق امپدانس آنتن با فیلتر های خروجی
    خودشون حتما باید ضریبی از طول موج رو بعنوان آنتن داشته باشند تا برگشتی امواج به حداقل برسه .
    -
    برای گیرنده های AM عموما نیازی به آنتن نیست و همون زغال کادر آنتن که چند صد دور سیم داره کار گیرندگی رو هم
    انجام میده . گیرنده ها معمولا همگی دارای باند پس فیلتر هستند و فرکانسی غیر از اونیکه باید آشکار کنند رو از فیلترشون
    عبور نمیدن پس بنظرم فرقی نمیکنه طول آنتن چقدر باشه فقط باید امواج به یه طریقی به تیونر گیرنده برسه و اون هم فقط
    همون امواج مورد نظر رو عبور میده و بقیه رو حذف میکنه .
    از طرفی برای جبران طول آنتن در گیرنده ها که باید ولتاژ بیشتری رو به تیونر هدایت کنه از طبقات خیلی حساس استفاده میکنند
    و همون سیگنال ضعیف رو در چند طبقه برای افزایش دامنه تقویت میکنند تا قابل آشکار سازی باشه .
    -
    حالا یه سئوال ؟؟؟ شما چطور میخواهید پالسهای FSK رو با فرستنده و گیرنده AM انتقال بدید ؟؟؟ تا اونجایی که من یادمه FSK به
    معنی FREQUENCY SHIFT KEYING هستش و این پالسهای سریال قراره فرکانس رو تحت تاثیر قرار بده نه دامنه رو !!!
    بنظرم باید ASK کار کنی که بتونی از فرستنده و گیرنده AM استفاده کنی .

دیدگاه

با تشکر از این که وقتتون رو صرف کار من می کنید
      اگه تاپیک های بنده رو دیده باشید که تا حالا کسی بهشون جواب نمی داد
      من این ترم برای پروژم می خام یه ماژول FSK بسازم ولی مشکلی که دارم اینه که PLL که من می شناختم 4046 تا نهایت فرکانس 2 مگ کار می کنه
      و در تاپیک قبلیم کسی PLL با فرکامس بیشتر بهم معرفی نکرد. و استادمون می گفت که تو این فرکانس ابعاد آنتن مشکل ساز میشه . به خاطر همین
      بود که بحث AM و آنتن رو مطرح کردم چون این فرکانس نزدیک به AM هستش .
      حالا می خام بدونم واسه فرستنده ای که می خاد فرکانس 1.5 مگ بفرسته اگه از یه آنتن 20 سانتی استفاده کنم با ید چه کار کنم تا
      تطبیق امپدانسی اتفاق بیفته یا هر طور که شده برد مدار بیشتر بشه.

مرا گویی تورا با این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم اگر مرغ هوایی این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم من چه دانم

دیدگاه

سلام

دوست عزیز من توصیه میکنم اصلا این کار رو نکنید . چون با پایین آوردن فرکانس پهنای باندت هم خودبخود کم میشه بحدی
        که شاید نتونی چند پالس رو با سرعت دلخواهت انتقال بدی . برای ارسال دیتا فرکانس کارت بیش از حد پایین است .
        در این فرکانس صوت رو هم به زور میشه منتقل کرد .آنتن برای فرستنده 20 سانتی متر خیلی کمه و مشکل ساز میشه .
        -
        اگه محدوده فرکانس کاریت دست خودته میتونی از فرکانس های بالاتر با قطعات جدید تر استفاده کنی . و از آنتنی متناسب با
        طول موجت استفاده کنی .

کمی راجع به پروژت توضیح بده که با چه سرعتی میخواهی دیتا رو انتقال بدی ؟ و آیا باید مدارات رادیویی روخودت بسازی یا
        میتونی از ماژول های آماده تهیه کنی ؟ حداکثر فرکانس کار و توان خروجیت چقدر باید باشه ؟

دیدگاه

با سلام
          در مورد این که چرا فرکانس رو بالا نمی برم مشکلم اینه که من قطعه های فرکانس بالا رو نمی شناسم یعنی من
          فقط 4046 رو می شناختم که به زور می تونه رو 2 مگ قفل کنه و اگه pll با فرکانس بالا تر که تو ایران پیدا میشه
          بهم معرفی کنید خیلی ممنون میشم .
          در مورد اینکه چه توانی و چه بردی می خام دستم بازه و می تونه هر مقداری داشته باشه ولی حد اقل ده بیست
          متر برد داشته .
          در مورد اینکه چه کار می خام باهاش بکنم می خام برای ارتباط سریال میکرو کنترلر ها ازش استفاده کنم و فکر می کنم
          1200 bit/sec کافی باشه ولی اگه بیشترم باشه بهتره .
          ضمنا نمی تونم از ماژول های آماده استفاده کنم کل پروژم اینه که یه ماژول بسازم.

دیدگاه

سلام

فایل ضمیمه شده شامل 2 عدد فرستنده میباشد که یکی مبتنی بر PLL سینتی سایز بشماره TSA5511 میباشد و
            فرستنده دیگر برای تثبیت فرکانس از SAW RESONATOR با فرکانس 433.92 مگاهرتز استفاده شده است .
            -
            مدار سینتی سایزری شامل فایل HEX برای پروگرام کردن آی سی میکروکنترلر بشماره PIC12F629 میباشد که برای
            فرکانس 434 مگاهرتز نوشته شده است . این مدار برای کنترل دیود واریکاپ روی مدار فرستنده بکار میرود و با گرفتن
            فیدبک فرکانسی از فرستنده و تقسمات داخلی روی فرکانس مورد نظر قفل شده و LED مورد نظر روشن میشود .
            ورودی دیتا در هر دو فرستنده برای وارد کردن پالسهای FSK میباشد .
            -
            مدار فرستنده مبتنی بر SAW RESONSTOR در واقع شبیه مدارات کریستالی عمل کرده و فرکانس مورد نظر ما رو میسازد .
            -
            گیرنده برای هر دو مدار سازگار میباشد و پالسهای دیتای خروجی رو میتوان از آی سی LM358 در گیرنده دریافت کرد و به
            مدارات جانبی یا میکروکنترلر دیگری متصل کرد .
            -
            کلیه قطعات از قبیل ترانزیستورها - میکروکنترلر-SAW RESONATOR - و سینتی سایزر در بازار تهران موجود میباشد .این
            قطعات رو میتونید از پاساژ توکل فروشگاه مدرن برای SAW و از سایت www.pll.ir برای سینتی سایزر تهیه کنید .
            فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام
              آقای عزیزی از لطفتون خیلی ممنونم که بدون هیچ چشم داشتی وقتتون رو صرف کار دیگران می کنید.
              اگه میشه به این چند تا سوال هم جواب بدین .
              1) آدرس پاساژ توکل ؟
              2) فایل سی برنامه اون میکرو کنترلر رو هم داری بهم بدی و آیا میشه از میکرو avr به جای اون pic استفاده کرد چون تا حالا من با
              pic کار نکردم و گر نه باید برم قسمت pic از بچه ها کمک بگیرم ضمنا در مورد برنامه pic به استادم چی بگم ؟
              3) یه رفرنس در مورد آنتن بهم معرفی کن .

دیدگاه

سلام

پاساژ توکل نرسیده به تقاطع حافظ و جمهوری هستش . تو جمهوری بپرسی بهت میگن .
                -
                برنامه هیچ سینتی سایزری رو با C یا یسکام نمی نویسند . همه این برنامه ها با اسمبلی نوشته میشن
                چون نکات دستوری خیلی ریزی دارند که برنامه های دیگه نمیتونند ساپورت کنند .متاسفانه سورس رو ندارم .
                میتونی این فایل هگز رو DISASSEMBLE کنی و محتویات داخلش رو ببینی . اگه بلد نیستی بگو برات انجام بدم .
                -
                شما به راحتی یه آی سی میخری به مبلغ 400 تومن و فایل هگز رو روی اون میریزی.اگه پروگرم نداری تو خود
                جمهوری با مبلغ 200 تومن مغازه دارها برات پروگرام میکنند .
                -
                تو جمهوری در پاساژ فرشته و مغازه جهان کیت میتونی انواع آنتن رو خریداری کنی . رفرنس منظورت چیه؟ طرز
                ساخت آنتن و مشخصه های فنی ؟ یا فروشنده؟
                کتابهایی برای طراحی آنتن هم تو جمهوری هست که اکثر مغازه دارها دارند .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.j
                  با تشکر از این که وقتتون رو صرف کار من می کنید
                  اگه تاپیک های بنده رو دیده باشید که تا حالا کسی بهشون جواب نمی داد
                  من این ترم برای پروژم می خام یه ماژول FSK بسازم ولی مشکلی که دارم اینه که PLL که من می شناختم 4046 تا نهایت فرکانس 2 مگ کار می کنه
                  و در تاپیک قبلیم کسی PLL با فرکامس بیشتر بهم معرفی نکرد. و استادمون می گفت که تو این فرکانس ابعاد آنتن مشکل ساز میشه . به خاطر همین
                  بود که بحث AM و آنتن رو مطرح کردم چون این فرکانس نزدیک به AM هستش .
                  حالا می خام بدونم واسه فرستنده ای که می خاد فرکانس 1.5 مگ بفرسته اگه از یه آنتن 20 سانتی استفاده کنم با ید چه کار کنم تا
                  در گیرنده هایAM جهت قرار گرفتن گیرنده نقش اول رو بازی می کنه و طول آنتن گیرنده چندان تاثیر گذار نیست. اگر دیده باشید آنتن فرستنده های AM چندین متر طول دارن اما گیرنده ها عموما یک آنتن کوتاه چند سانتی متری دارن.

همونطور که دوستان گفتند تطبیق امپدانس در فرستنده مهم تر از گیرنده هست.برای تطبیق امپدانس فرستنده کار زیادی از دست شما بر نمیاد جز اینکه یک آنتن آماده خریداری کنید و امپدانس خروجی مدارتون رو حول و حوش 75 اهم قرار بدید.
                  دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                  زبانی اند و نانی اند و جانی
                  به نانی نان بده از در برانش
                  محبت کن به یاران زبانی
                  و لیکن یار جانی را به دست آر
                  به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

میتونی این فایل هگز رو DISASSEMBLE کنی و محتویات داخلش رو ببینی . اگه بلد نیستی بگو برات انجام بدم .
                    رفرنس منظورت چیه؟ طرز
                    ساخت آنتن و مشخصه های فنی ؟ یا فروشنده؟

با سلام
                    اگه زحمتی نیست برات می تونی disassemble کردن رو بهم یاد بدی با چه نرم افزاری هست و چه جوری و ضمنا نگفتی با avr می شه
                    یا باید حتما pic باشه ؟
                    منظور من از آنتن ساخت ومشخصه های فنی اون هست و خاستم از نظر شما استفاده کنم و کتابی رو که مفید تر هست رو
                    بخونم .
                    ضمنا فکر می کنید پاساژ توکل تا حالا باز شده یا باید بعد از تعطیلات برم بخرم چون من تهران نیستم.
                    با تشکر موفق باشید

دیدگاه

سلام

چندتا کتاب برای آنتن ها در بازار هست که من هیچ کدوم رو ندارم . اگه مسیرم به جمهوری افتاد اسم کتاب و نویسنده
                      رو براتون میزارم. دیروز بعضی از مغازه های پاساژ توکل باز بودن . بهتره صبر کنی بعد تعطیلات خرید کنی . اگه تهران
                      نیستی به همون سایتی که برات گفتم هم تماس بگیری میتونه برات بخره و ارسال کنه .
                      -
                      برای دیس اسمبل کردن باید به برنامه هایی که برای هر زبان نوشته شده مراجعه کنی . مثلابرنمه های PIC با AVR و بقیه
                      فرق دارن . میتونی به همین اسم تو اینترنت سرچ کنی و برنامه های زیادی وجود داره و یکیشو انتخاب کنی .
                      الان فایل ضمیمه شده سورس همون فایل هگز FSK هستش . اگه PIC کار نکردی باید به یه طریقی این دستورات رو با AVR
                      شبیه سازی کنی و مثل اون رو با AVR بنویسی . ولی نمیدونم چطوری ! icon_confused
                      فایل های پیوست شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.j

براتون یه فرمول کاربردی پیدا کردم. Rt=790 (L/Y)^2 که L طول آنتن میله ای و Y طول موج و Rt امپدانس آنتن شما رو بر حسب اهم به دست میده. Y هم از تقسیم سرعت نور بر فرکانس کاری شما بدست میاد. با این حساب آنتن شما حتی یک هزارم اهم هم امپدانس نداره. در صورتی که شما باید اونو به 75 اهم برسونید. البته برای ناامید نشدنتون بگم که 50 اهم هم در عمل خیلی خوشبینانه هست.
                        محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

با سلام
                          آقا آرش می دونی امپدانس 0.001 یعنی چی ؟
                          اگه حقیقی باشه یعنی اتصال کوتاه.
                          اگه خازنی باشه یعنی خازن با ظرفیت بی نهایت.
                          اگه سلفی هم باشه یعنی اگه 1 ولت بهش بدیم جریان 1000A جریان می کشه .
                          اگه اشتباه می کنم بگید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.j
                            با سلام
                            آقا آرش می دونی امپدانس 0.001 یعنی چی ؟
                            اگه حقیقی باشه یعنی اتصال کوتاه.
                            اگه خازنی باشه یعنی خازن با ظرفیت بی نهایت.
                            اگه سلفی هم باشه یعنی اگه 1 ولت بهش بدیم جریان 1000A جریان می کشه .
                            اگه اشتباه می کنم بگید .
                            خب نظر من هم همینه دیگه. یعنی خیلی بده. اگر خودتون حساب کنید می فهمید که خیلی کمتر هست.
                            محبت کن به یاران زبانی

دیدگاه

آقا آرش از اینکه تو این تاپیک شرکت کردی ممنونم .
                              ولی هر چه فکر می کنم میبینم وقتی یه عنصری با مدار مچ نیست و بود و نبودش تو مدار فرقی نمی کنه
                              مثل اینه که امپدانس بالایی داره و اون قسمت مدار به high impedance بودن نزدیک تره مثل یه مقاومت 1meg که
                              اگه به هر جای مدار بزنی تغییر زیادی تو رفتار مدار ایجاد نمی کنه مگر این که مدار رو از یک جا از هم باز کنی و
                              اون مقاومت رو سری کنی که ما هم آنتن رو تو مدار سری نکردیم.

موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X