اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راحلی مناسب و پرتابل و ارزان برای یک اوسیلاتور 60 تا 70 مگاهرتز دقیق

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راحلی مناسب و پرتابل و ارزان برای یک اوسیلاتور 60 تا 70 مگاهرتز دقیق

من ابی الکترونیک که معدنه کریستاله رفتم گفت نداریم ! اسم بازاریش دقیقا چیه ؟! منم گفتم کریستال اوسیلاتور . من یه دون از اینارو باز کردم ، داخلش دقیقا یه دونه 7404 بود با کریستال ، یه مقاومت برای 100 برابر کردن گین ورودی گیت و دوتا خازن . عین همین مداری که من میبندم .

در موردPLL هم ، وقت دارم ولی مظاحم نمشیم . اگه فرصت کردی ممنون میشم ، اگرم نه که چندتا رفرنس معرفی کنی ...
    فتو بلاگ من
    کاردستی ها :
    روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
    فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
    کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

.

سلام

بیشتر فروشنده های قطعات الکترونیک بصورت شرکتی کار میکنند و شما اونهارو معمولا نمیبینید . آبی الکترونیک بدترین
      فروشنده از لحاظ تعداد قطعاته .معمولا چیز بدرد بخوری نداره .
      دقیقا بگو چه کریستال اسیلاتوری میخواهی تا راهنماییت کنم.آخر نفهمیدم 50 بود یا 60 یا 70 مگاهرتز icon_confused

در زمینه سینتی سایزر هم رفرنسی معتبر تر از خودم نمیشناسم icon_mrgreen icon_biggrin .اون رو هم دقیقا مشخص کن
      که چی میخواهی تا انشاالله بتونیم درستش کنیم .

دیدگاه

همون 50 مگ بسته :mrgreen: در مورد سینتی سایز.

VCO دقیقا چطور کار میکنه ؟!
        فتو بلاگ من
        کاردستی ها :

دیدگاه

.

سلام

خب نمونه اولیه درست شد . کمی راجع به VCO و مدار سینتی سایزری توضیح میدم . خود VCO مخفف
          اسیلاتور کنترل شده با ولتاژ هستش . در شکل مربوط به VCO یک اسیلاتور کولپیتس و یک سیم پیچ حدود
          0.33UH و تعدادی خازن و یک دیود واریکاپ داریم . این مقادیر محدوده فرکانس کاری رو تعیین میکنند . یعنی
          نوسانات سیم پیچ در حال حاضر (بدون پی ال ال ) مقدار ثابتی نداره و با کم و زیاد شدن ولتاژ ترانزیستور و
          عوامل محیطی مثل گرما باعث تغییر در فرکانس میشه .
          مدار سینتی سایزر با گرفتن نمونه ای از فرکانس اسیلاتور و تقسیم کردن آن در داخل پرس کالر خودش
          ولتاژی متناسب با اون فرکانس برای دیود واریکاپ تهیه میکند . دیود واریکاپ یا دیود خازنی که در مدار رزونانس
          دخالت دارد با کم و زیاد شدن ولتاژش - ظرفیت خازنیش هم تغییر میکند . تغییر ظرفیت خازن هم باعث تغییر
          فرکانس میشود .
          ظرفیت خازنی این دیود ها با ولتاژ رابطه عکس دارند . یعنی با افزایش ولتاژ روی آنها ظرفیت کم میشود و فرکانس
          افزایش می آید و با کاهش ولتاژ ظرفیت خازنی زیاد میشود و فرکانس کاهش می یابد .
          پس سینتی سایزر با کنترل دیود واریکاپ و ثابت نگهداشتن ولتاژ روی اون به فرکانس تابتی هم دست پیدا میکند .
          و هر عاملی که باعث کم یا زیاد شدن عرض پالس یا فرکانس شود با تغییرات ولتاژ دیود به سرعت جبران میشود .

این مدار در حال حاضر فقط یک موج سینوسی 50.00 مگاهرتزی تولید میکند . فقط باید یک PCB جمع و جور براش
          طراحی کنی . ممکنه مشکلات کوچکی هم داشته باشه که براحتی قابل حله .
          فایل های پیوست شده

دیدگاه

خوب ببین ، VCO یک مدار انالوگه ( ایا IC هم براش هست که بیشتر قطعات پسیو رو تو خودش جا بده ؟! قطعا باید باشه ) . یعنی اینکه بسته به ترانزیستور ، تولرنس قطعات پس قاعدتا PLL باید همیشه نمونه فرکانس خروجی رو داشته باشه ، و اونو با چیزی که ازش خواسته شده مقایسه کنه و ولتاژ VCO رو کم و زیاد کنه .

اساس کارش هم بر اثاث واریکاپ هست ! واریکاپ، ترانزیستور و کلا قطعات انالوگ دیگه همشون در برار دما تغیرات نشون میدن ! خوب مدار من یه شرایط دیگه هم داره که باید دربرابر تغییرات ناگهانی دما هم مقاوم باشه .

وقتی یه تغییر دمایی ( مثلا از -10 درجه بیاد تو 20 درجه ) برای چند لحظه تا قطعات به اون دما برسن و PLL ولتاژ VCO رو کم و زیاد کنه فرکانس تغییر میکنه!

فتو بلاگ من
            کاردستی ها :

دیدگاه

راستی این IC رو نگاه بندازید

http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/DS1086-DS1086Z.pdf

فکر کنم راست کاره منه . اینم درواقع یک انچیپ Pll سینتیسایزر و Vco هست دیگه ؟!

پیدا میشه تو بازار ؟!
              فتو بلاگ من
              کاردستی ها :

دیدگاه

.

سلام

دقیقا درسته . همه چیز روی یک VCO میتونه تاثیر بذاره ولی سینتی سایزر در هر تانیه میلیون ها بار فرکانس رو
                مقایسه میکنه (هر نیم سیکل به نیم سیکل) و ولتاژ میکرو ولتی سر دیود واریکاپ رو کم یا زیاد میکنه .
                انقدر سرعت بالاست که اصلا تاثیری در فرکانس نخواهید داشت .
                وقتی شما به دیتا شیت سینتی سایزر نگاه کنید متوجه میشوید که در چه رنج دمایی و با چه سرعتی عمل میکنه.
                خیالت راحت باشه . بهترین گزینه همینه . حتی DDS هم برای کلاک خودش از سینتی سایزر استفاده میکنه .

در دیتاشیت آی سی نوشته مولد موج مربعی با استپ سایز 10 کیلوهرتز . یعنی شبیه مال ما . بااین فرق که خروجی
                ما سینوسی هستش . احتمالا از مدارات RC و ضرب کننده ها برای این کار استفاده کرده . من تو بازار ندیدم .

دیدگاه

اون IC هم VCO داره ولی فرکانس رفرنسش نمیدونم ازکجا میاد . RC هم نیست کریستال هم نیست ( اگه دقت کنی مدارشو کشیده ، جز یه خازن برای دیکوپلینگ هیچی دیگه نداره .
                  فتو بلاگ من
                  کاردستی ها :

دیدگاه

.

سلام

اقا تصمیم به ساخت گرفتی یا نه ؟ icon_biggrin تا چندتا مدار رو تست نکنی نمیشه فهمید چه مزایا و معایبی دارند .
                    مشکل اکثر بچه ها اینجاست که انقدر دنبال یه چیز کامل میگردن که از کل قضیه دور میشن . بنظرم فقط
                    باساخت میشه پیشرفت کرد. گاهی اوقات تا عینآ عملکرد مداری رو نبینیم نمیتونیم دنبال یه چیز کامل تر بگردیم .
                    من خودم فرصت انجام هیچ کاری در الکترونیک رو از دست نمیدم.هزاران مدار ساخته شده دارم. هرکدومش یه تجربس.

دیدگاه

تصمیم به ساخت صد درصده ، ولی چون مدار پرتابله و من بخواهم همین چندتا قطعه رو توش بزار دیگه خیلی بزرگ میشه ، همین الانش افسایده .

--

یا باید دنبال IC هایی باشم که pll سینتیسایزر ، vco و ... رو توش داشته باشه ، ارزان ( درحد 5 6 تومن ) باشه و در بازار ما هم پیدا بشه .

احتمالا هفته دیگه میام تهران ببینم اون IC بالایی رو که گفتم پیدا میکنم یا نه ، تقریبا چیزیه که من میخوام . pll سینتسایزر کامل .

--

راستی کریستال اوسیلاتور ( همون گنده ها ! اسمش چیه ...؟!) 50 مگا رو از کدوم مغازه میشه پیدا کرد ؟!

---

مشکل اکثر بچه ها اینجاست که انقدر دنبال یه چیز کامل میگردن که از کل قضیه دور میشن . بنظرم فقط
                      باساخت میشه پیشرفت کرد. گاهی اوقات تا عینآ عملکرد مداری رو نبینیم نمیتونیم دنبال یه چیز کامل تر بگردیم .
                      من خودم فرصت انجام هیچ کاری در الکترونیک رو از دست نمیدم.هزاران مدار ساخته شده دارم. هرکدومش یه تجربس.
                      اوه ! مداراتو رو برید بورد نمیسازی ؟! من همه رو بریدبورد میزنم ، هروقتم هم که ازمایشم تموم شد پاکشون میکنم :mrgreen:
                      فتو بلاگ من
                      کاردستی ها :

دیدگاه

فقط یه سوال ، کلاک رفرنس سینتیسایزر فقط برای تولید ولتاژ VCO استفاده میشه ؟! برای سنجش فرکانس خروجی VCO و مقایسه اون از چی استفاده میشه ؟!

من مدارشما رو که دیده بودم از همون کریستالی که واسه PIC گزاشته بودید و فرکانسش برای مقایسه گر استفاده شده . حالا با تغییرات فرکانس رفرنس ایا خطایی در مقایسه گر ایجاد نمیشه ؟!
                        فتو بلاگ من
                        کاردستی ها :

دیدگاه

.

سلام

کلاک ایجاد شده توسط کریستال تقریبا تمام قسمتهای داخلی سینتی سایزر مثل کانتر ها و تقسیم کننده ها و
                          مدارات لاجیک داخلی رو ساپورت میکنه و این تقسیمات ریز فرکانس منجر به تولید ولتاژهای میکروولتی برای کنترل
                          VCO میشه .که شامل سنجش فرکانس VCO با همین رفرنس هم میشه .

من برای صرفه جویی در هزینه از یک کریستال بطور مشترک استفاده کردم . ولی اگه کسی مایه دار باشه میتونه
                          2 تا کریستال بزاره و بطور مجزا عمل کنند icon_mrgreen.

یک چیز جدید هم بگم که دونستنش بد نیست : کریستال اسیلاتورهای خامی تو بازار اومده که فروشنده سرپایی با متصل
                          کردن اون به کامپیوتر فرکانس مورد نیازت رو فورا بهت میده . الان در کل اروپا و آمریکا این قضیه مد شده .
                          تو ایران هم فقط یک نفر کریستال اسیلاتور خامش رو داره و میفروشه ولی میگه هنوز برنامشو نداره .
                          شما فرض کن همین مدار ما رو کوچیک کردن و با قطعات SMD با سایز بسیار کوچک در یک پکیج قرار دادن .

دیدگاه

نه حرف من چیز دیگه ایه ، ببین برای هر کالیبراسیونی باید یه مرجع دقیق داشته باشیم درست ؟! در pll سینتیسایزر هم مرجع همون کلاک مرجعی هست که ما بهش میدیم ( حالا بعد میره تو پری اسکالر و تبدیل به ولتاژ میشه رو کار نداریم ) ، درسته ؟! وقتی مرجع ما درست نباشه ، قطعا کالیبراسیون هم درست نخواهد بود دیگه ؟!

---

البطه منظور من از کریستال اوسیلاتور اونی که شما گقتی نبود ( البطه اونم تقریبا همون ولی با یک تفاوت اصلی ) ، منظور من اینهاست :

یه پایه vcc و یکی دیگه هم gnd ، و پایه سوم هم خروجی کلاک ، مثلا من 25 مگاهرتزی شو دارم و یه دونه دیگه هم داشتم که به ذحمت بازش کردم و دیدم همون مدار پیرس هست با یک کریستال کوچک کنارش . اینارو میگم نمیدونید کجا می فروشند ؟!
                            فتو بلاگ من
                            کاردستی ها :

دیدگاه

.

سلام

بابا این قطعه در اکثر فروشگاه ها موجوده و اسمش هم کریستال اسیلاتوره .
                              پاساژ امجد طبقه اول فروشگاههای ردیف وسط اندیشه الکترونیک که کارشون فقط همینه و
                              پشت ویترین انواع اونها رو قرار دادن. در همکف هم فروشگاه آرپی داره .
                              پاساژ توکل در همکف مثل فروشگاه مجید و زیر همکف هم مثل پیشتاز دارند .
                              در پاساژ عباسیان هم چندین فروشگاه مثل جوان و ایفل دارند .
                              اصلا قطعه خاص و کمیابی نیست که نتونی پیدا کنی تا 500 مگاهرتز اون پیدا میشه .

دیدگاه

باسلام ، اقای عزیزی ، سری 74 سرامیکی هاش ، همونایه که زرد رنگه و یک تکه فلزی هم از وسط IC بیرون زده هست دیگه !؟! من یه چندتا از اینارو از روی مادربرد های قدیمی مین فریم برداشتم ، ولی اونی که میخوام نیستن ، من 74391 میخواهم . نوع HC ان را دارم ولی نوع سرامیکی که میگوید کیفیت بالاتری دارد را از کدام فروشگاه میتوان تهیه کنم ؟! ( بازار تهران منظورم هست . ) .

ممنون .
                                فتو بلاگ من
                                کاردستی ها :

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X