اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مخابراتیها بگویند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مخابراتیها بگویند

با سلام خدمت دوستان و اساتید محترم

می خواستم روند رسیدن به طراحی RF رو بدونم. بصورت nut shell چطور میشه طراح شد. در مباحث الکترونیک آنالوگ خصوصا مخابرات از مباحث انتزاعی به نظر میرسه. در کتاب the Art o Electronics که با عنوان هنر الکترونیک در ایران چاپ شده نویسنده میگوید "رفتار مدار را از بین مشتی فرمول نمی توان دریافت کرد". حال مخابرات که همه فرمول است. با امکانات موجود در ایران و با سیستم آموزشی خودمان چطور میشه به سطح مطلوب رسید.
    البته بسیاری از کسانی که ادعای طراحی دارند بیشتر کارشان کپی برداری از مدارات خارجی و استفاده از قطعات موجود بازار است که البته خود این کار هم نیاز به اطلاعات و تجربه کافی داره و قابل تقدیر است. البته با قطعات جدید و نرم افزارهایی که اومده طراحی ماژول ها ساده می آید و بیشتر شبیه چیدن پازل ها کنار هم می آید.گرچه به این سادگی ها هم نیست. لیکن منظور من رسیدن به شعور عملی و بینش نسبت به سیستم است. نمی دونم مفهوم است یا خیر.آیا لازم است که من اون مسیری رو که مثلا طراح PLL بیست سال پیش رفته من هم بروم یا یه آی سی PLL بگیرم یه نگاهی به دیتا شیت بندازم و دو تا قطعه کناش ببندم و خوشحال باشم که سیستم روی فرکانسی که می خوام لاک میکنه. حالا اونهایی که به این سطح از گاهی رسیده اند این مسیر سیر و سلوک مخابراتیشونو بنویسن ممنون خواهم شد.
    Growth for the sake of Growth is the idealogy of cancer cells

پاسخ : مخابراتیها بگویند

pll رو نمیشه با یه نگاه به دیتا شیت بست
    شایدم میشه
    اگه میشه لطف کنید شما با یه نگاه به دیتا شیت یکیش رو ببندید تا ما بفمیم اشکال از ماست شاید زیادی خنگیم :sad:

دیدگاه

:redface:با کمال احترام فکر می کنم شما سوال من رو درک نکردید. در مثل مناقشه نیست. به هر حال منظور من از آوردن این مثال حال و هوای حاکم بر برخی طراحی هاست. اگرچه خودم طراح نبوده ام ولیکن در جریان طرح مدارات مخابراتی هستم. منظور من ساده انگاری نیست.مسلما pll من با دو قطعه کار نمی کند. :smile: میخواهم تفاوت را بیان کنم. یک مثال دیگه
      امروز VCO یک قوطی فلزی است که در رنجهای مختلف فرکانسی تو بازار پیدا میشه. سینتیسایزر های دیجیتال که تا رنج گیگا وجود داره. saw فیلتر که داریم . دیمد مدولاسیونهای مختلف هم داریم. مسلما طراحی امروز با ده سال پیش فرق میکنه.نمی گم ساده است. الان طراح RF اگر بخواد local oscillator طراحی کنه خیلی دنگ و فنگ قدیم رو نداره. اون قدیم قدیما طراح مثلا بعد از مکافات طراحی اسیلاتور و شبیه سازی تو نرم افزارهای شبیه سازی با محیط نوشتاری و فیلتر هارمونیکها و طراحی فیلتر و .. آخرش کل بسته رو میکرد تو یه oven تازه یه مدار کنترل دما هم بهش اضافه میشد. حالا کی تق لحیمکاریش در میومد و proper connection به cold solder و lose connection تبدیل میشد با کرام الکاتبین بود.
      به نظر من الان سنگینی یا کار پر زحمت طراحی رادیو به طرف ماکس و بخش دیجیتال سیستمه]اصلا سوال من این چیزها نبود. دوست داشتم بدونم ] کسیکه فکر میکنه طراح آر افه , کارشو چجور شروع کرده.اصلا اول چه ماژولی طراحی کرده و چطوری؟ ثانیا از چه منابعی استفاده کرده و چه آموزشهایی دیده؟
      والا فقط همینو پرسیدم

دیدگاه

سلام
        ببخشید بنده هم کلا عرض کردم
        به هر حال اون جور که گفتید خیلی از جاهای مخابرات تقریبا کلیشه ای شده البته حمونجور که فرودید در مثل مناقشه نیست

به نظر من برد با کسی هست که ریشه ای کار کنه شاید یه جور شد که این امکان پیش امد که بشه تو کشور یراحتی ای سی طرح کرد
        کما این که در خارج شرکتهایی هست که شما طرح مدارتون رو میدی و اونها اون رو بصورت ای سی براتون تولید انبوه میکنن

دیدگاه

حالا آقای امینی خودت بگو. اولین ماژولی که طراحی کردی و براش درگیر محاسبات شدی چی بود؟

در رابطه با طراحی آی سی هم که تو ایران آقای دکتر فتوت استادشه. تو یکی از مصاحبه هاش گردش کاری شرکتشو 7 - 26 میلیون دلار اعلام کرده. گفته اگر همین شرکتو تو آمریکا تاسیس میکرده می تونسته برای سال اول به گردش کاری 200 میلیون دلار در سال برسه

دیدگاه

تقریبا هر کاری که شروع میکنم سعی میکنم محاسبه هم همراه داشته باشه و ابکی نباشه

فکر میکنم درسهای اموزش و پرورش و دانشگاه خلاقیت ادما یا حد اقل بنده رو کور میکنه

هرچند که از همون اول ابتدایی تا اخر دانشگاه بنده راه خودم رو رفتم و هیچ وقت نمره بیست نشدم

ابته نمیگم نمره بیست شدن بده

بهر صورت نمیتونم منظورم رو درست براتون بنویسم

دیدگاه

در مورد اقای دکتر فتوت بیشتر بگید
              یعنی ایشون خودشون تو ایران ای سی تولید میکنن

در مورد ساخت ای سی بنده تا صنایع نیمه هادی وزارت defa رو اطلاع دارم

شنیده بودم یکی از اساتید دانشگاه تبریز مه درس VLSI دارن در این مورد خیلی پیشرفت و .. داشتن
              اقای دکتر فتوت همین ایشون نند

دیدگاه

دانشگاه تبریز نه دانشگاه ارومیه فکر کنم
                اشتباه نکنم دکتر حدیدی باشن
                I ❤️ ECA

دیدگاه

آقای دکتر فتوت تحصیل کرده آمریکا و از اساتید دانشگاه شریف بودند. ایشان شرکتی دارند که با کمک فارغ التحصیل های فوق و دکترا طراحی آی سی انجام می دهند. البته درباره ساخت چیپ که ما صفریم. ولی ساخت آی سی تو کشورهایی مثل تایوان و سنگاپور انجام میشه.یکی از چیپ هایی که تو این شرکت طراحی شده یک چیپ ردیابی با ارتباط ماهواره ای است که براحتی تو یه ساعت مچی قابل جاسازی است. البته در رابطه با کاربرد این آی سی گفته شده که برای اینه که اعضای خانواده از موقعیت هم خبر داشته باشند ولی مسلما کاربردهای نظامی هم داره.البته اخیرا شنیدم ایشون یه شرکت تو دبی تاسیس کرده. به هر حال ایشون طراح آی سی هستند.

دیدگاه

اگه کسی طالب هست
                    می تونم اطلاعات به روزی از اقای دکتر حدیدی بدست بیارم
                    تا حد شماره شناسنامه و آدرس خونه اشون
                    شوخی نمی کنم

دیدگاه

ادرس شرکت دکتر فتوت استاد شریف
                      www.afratab.com
                      www,kavoshcom.com