اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع مدارات فرستنده رادیویی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع مدارات فرستنده رادیویی

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
    اقای گیج بنظرم باید تو هر صفحه با فونت بزرگ و قرمز بنویسی که ( اینجا سوال نپرسید ) البته بازم بعیده که کسی گوشش بدهکار باشه

خوب بگذریم
    این نقشه قسمت فرستنده تلفن SENOA با برد بالا و انتن هوایی است که از روی دستگاه کشیدم

من قبلا همین نقشه رو از روی برد ترسیم کرده بودم تا بتونم فرکانس را به محدوده رادیویی fm برسونم کلی با IF و سیم پیچ ها و خازنها کلنجار رفتم ولی بی فایده بود یک چیزی دستگیرم شد این بود که قطعاتی که توسط کارخونه استفاده شده انحصاریه و شماره قطعات همون شماره اصلی قطعه نیست جهت جلوگیری از کپی. طرز کار این فرستنده تلفن هم اینطوریه که ابتدا فرکانس 18 و خورده ای ساخته میشه سپس ترانزیستور بعدی دوبل میکنه 36 MHZ سپس 72 MHZ و در اخر به 145 MHZ میرسه و ترانزیستو قدرت اخری
    که یا 3950 یا 3959 یا 4200 یا 1971 2SC هستند حود 3 تا 3.5 وات خروجی میده.
    فرکانس فرستنده دستگاه مادر 145 MHZ فرکانس فرستنده گوشی حدود 223MHZ هست
    این تلفنها تو جنوب زیاد پیدا میشد خودم مدل 328 که 20 KL برد میداد گرفتم 50000 تومان
    ولی خیلی مشکل ایجاد میکردن از تلفن که استفاده میکردی تلویزیون کلیه همسایه ها و بی سیم های دولتی اطراف تعطیل و یک چیز جالب تر اینکه با دستکاری جزیی صاحب یک بوق شماره مجانی میشدی

دیدگاه

راستی میتونید در کنار این تاپیک یک تاپیک هم برای سوال و جواب در موردشون بذارید و یا ...
      ببخشید اگر شلوغ میشه
      یک چیزی دستگیرم شد این بود که قطعاتی که توسط کارخونه استفاده شده انحصاریه و شماره قطعات همون شماره اصلی قطعه نیست جهت جلوگیری از کپی. طرز کار این فرستنده تلفن هم اینطوریه که ابتدا فرکانس 18 و خورده ای ساخته میشه سپس ترانزیستور بعدی دوبل میکنه 36 MHZ سپس 72 MHZ و در اخر به 145 MHZ میرسه و ترانزیستو قدرت اخری
      فرکانس در طبقه اول اسیلاتور با 3 برابر فرکانس کریستال فیلتر میشه (36 مگاهرتز) و در 2 طبقه بعد با 2 برابر فیلتر میشه

اگر با خازن و سیم پیچ اسیلاتور بسازیم پایداری کمی داره و خیلی سخته چون نزدیک کردن دست از 10 سانتی تاثیر گذاره و باید از کریستال استفاده کنیم و هارمونیک هایی که از ضریب فرکانس کریستال بدست میاد که حالا 2 برابر یا 3 برابر یا بیشتر هست رو فیلتر میکنیم و در طبقات بعدی تقویت میشه
      در ضمن کریستال ها رو اگر اشتباه نکنم تا 0.75 کیلوهرتز جابجا میشه کرد که برای مدولاسیون میشه بهره برد و خوب اگر از ضریب فرکانس ها استفاده کنیم این مقدار بیشتر هم میشه و مدولاسیون بهتری خواهیم داشت

دیدگاه

این ها قسمتی از مراحل ساخت فرستنده 40 مگاهرتزی است که برای ارسال دیتا ساختم . که البته قابلیت ارسال صوت رو هم با کیفیت قابل قبول داره

مراحل طراحی ؛ تست و راه اندازی

پرینت PCB و ساختن مدار چاپی که اون بالایی لامذهب تا برسم خونه باد زد رنگهاشو برد :biggrin:

و این هم مدار منتقل شده و تکمیل شده این فرستنده که با تست موفق همراه بود و در این عکس به یک انتن 90 سانتی وصل هست و یک لامپ هم با

انتن سری کردم

دیدگاه

با سلام : این مدار ها منتخب مداراتی هست که از یک سایت خارجی گرفتم و نام مدار در نام تصویرش موجوده

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام بر مهندسین بزرگوار .ساخت مدارات الکترونیک زمانی میسر است که امکانات ساخت و تهیه قطعات و علمو تکنولوژی ان دم دست ادم باشه . وقتی من نوعی مداری رو از اینترنت میگیرم و زمان خود رو برای ساخت ان صرف میکنم وقتی به تکنولوژی ان اشنا باشم میتونم با یه نگاه عملی بودن این مدارات رو پیش بینی کنم. از طرفی مرکزی نیست که بتوان دقیق دقیق مشکلات بوجود اومده رو مطرح کردو جواب قانع کننده دریافت نمود .نمی دونم این چینی ها چقدر در ساخت این مدارات خبره ان .نمونه ای در ژاپن یا المان بطور مثال ساخته میشه فرداش مدل چینی ان به بازار ارائه میشه ! به نظرم بستر های مناسب برای ساخت در این کشور وجود دارد.اما این بستر فعلا در کشور ما موجود نیست .برای مثال اگر بنده بخواهم یه قطعه ای رو تهیه کنم اگر اون قطعه خاص باشد باید فروشگاههای پایتخت رو زیر رو کنم تا شاید بتونم اون قطعه مورد نظر رو تهیه کنم .حالا سوا از قیمت سر سام اور اون قطعه رو در نظر نگیریم.. از طرفی با عرض شرمندگی حتی دوستانی که دانشنامه لیسانس رو در زمینه مثلا الکترونیک رو که دریافت کرده اند حتی نمیتونند یه مدارا ساده چشمک زن رو خودشون طراحی بکنند .من بارها با این عزیزان صحبت کردم و انها این مطلب رو خود به زبان اورده اند .فقط تئوری خواندن مشکل رو حل نمیکنه باید عملا نیز بتونند در زمینه تحصیلی کار کرده باشند . امید وارم بتوانیم در همه ابعاد علم و صنعت خود حرفی برای گفتن داشته باشم و طرحی رو به بازار ارائه بدهیم که کپی مدل کشور های صاحب این علوم نباشد .شاد کام باشید :agree:

دیدگاه

سلام و عرض احترام خدمت دوستان
              در رابطه با ساخت و طراحی مدارات مخابراتی امکانات و دانش بالایی نیاز هست که با خوندن کتاب های امثال بخت آور و کپی کردن نقشه از سایت ها حاصل نمیشه
              چند جا دیدم به سادگی از تغییر دادن اجزای مدار صحبت شده یا مثلا دستکاری حلقه قفل فاز...شاید عزیزان مدارات مخابراتی رو با مدارات الکترونیکی اشتباه گرفتند که حتی در مدارات الکترونیکی هم انجام تغییرات به این سادگی که دوستان فکر میکنن نیست
              در ضمن باید در نظر داشته باشیم بر فرض ساخت و عملی بودن مدارات معرفی شده مسائلی مثل مچینگ آنتن یا تغذیه مدار کار ساده ای نیست

دیدگاه

شما مداری دارین که با چیپ های آماده در بازار کار کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس الکترونیک
                  شما مداری دارین که با چیپ های آماده در بازار کار کنه؟
                  شما چیپش رو بگو، بقیه رو میشه حل کرد.
                  معمولا واسه هر چیپ توی دیتاپیتش یک یا چند مدار پیشنهادی خود شرکت سازنده میذاره. البته اگه شرکت اصیلی مثل موتورولا باشه نه این چینی های مزخرف!

دیدگاه

با سلام و تشکر از لطفتون
                    واقعا مفید بود
                    عظمت را در چشم کسانی دیدم که بی توقع مهربانند .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                      این ها قسمتی از مراحل ساخت فرستنده 40 مگاهرتزی است که برای ارسال دیتا ساختم . که البته قابلیت ارسال صوت رو هم با کیفیت قابل قبول داره

مراحل طراحی ؛ تست و راه اندازی

پرینت PCB و ساختن مدار چاپی که اون بالایی لامذهب تا برسم خونه باد زد رنگهاشو برد :biggrin:

و این هم مدار منتقل شده و تکمیل شده این فرستنده که با تست موفق همراه بود و در این عکس به یک انتن 90 سانتی وصل هست و یک لامپ هم با

انتن سری کردم

یه سوال میشه به جای این سلفها از سلفهای حاظری که شبیه مقاومتن استفاده کرد؟

دیدگاه

سلام حالتون خوبه.
                        میخواستم بدونم اگه یه مدار فرستنده وگیرنده داشته باشیم با سیم پیچ مربعی هسته هوا به طول وعرض 27در32 وظرفیت 5.5 میلی هانری و مقاومت 4.2 اهم حالا ما اگه بخوایم اینو روی فریت استوانه ای ببپیچیم میشه اینکارو کرد ایا جهت دار میشه امواج ما.ایا خاصیتش در برد عوض میشه؟؟با احترام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط starmoml
                          سلام حالتون خوبه.
                          میخواستم بدونم اگه یه مدار فرستنده وگیرنده داشته باشیم با سیم پیچ مربعی هسته هوا به طول وعرض 27در32 وظرفیت 5.5 میلی هانری و مقاومت 4.2 اهم حالا ما اگه بخوایم اینو روی فریت استوانه ای ببپیچیم میشه اینکارو کرد ایا جهت دار میشه امواج ما.ایا خاصیتش در برد عوض میشه؟؟با احترام

خوب آدم سالم معلومه که نمیشه یه کم فکر کن
                          این کجا و آن کجا

دیدگاه

http://s6.picofile.com/file/8174302226/Three_Transmitters_FM.rar.html

سه فولدر هست و هر فولدر یه فرستنده جداگانه هست

این لینک را برای یکی از دوستان اماده کرده بودم و سعی شده که مدارات قابل ساخت باشن

مداراتی که در این لینک وجود داره توسط افرادی ساخته شده و عملی بودن انها تایید شده

البته ممکنه بعضی از این مدارات را در همین انجمن درج کرده باشم ولی در این لینک تمام جزئیات را با هم قرار دادم
                            --------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام مهندس
                              یک سوال داشتم

اینکه یک فرستنده AM داشته یاشیم ولی پیام ما دو حالت داشته باشه صفر و یک حالا من میخوام بدنم این فرستنده AM ما چند بیت در ثانیه رو میتونه بفرسته
                              چنتا صفر و یک رو؟

واسه FM هم همین صادق هست

ممنون
                              آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
                              آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PHoenixhome
                                سلام مهندس
                                یک سوال داشتم

اینکه یک فرستنده AM داشته یاشیم ولی پیام ما دو حالت داشته باشه صفر و یک حالا من میخوام بدنم این فرستنده AM ما چند بیت در ثانیه رو میتونه بفرسته
                                چنتا صفر و یک رو؟

واسه FM هم همین صادق هست

ممنون
                                سلام PHoenixhome
                                منم یبار خواستم با یه فرستنده اف ام دیتای دیجیتال بفرستم واسه همین به مشکل شما بر خوردم. در کل باید بگم که یه فرمول ساده داره که متاسفانه الان در دسترسم نیست ولی به سرعت انتقالت ربط داره .یعنی با افزایش سرعت انتقال ( مثلا 9600) پهنای بانده بیشتری نسبت به مثلا 4200 ایجاد می کنه ولی در کل فرستنده اف ام با افزایش سرعت انتقال بجز افزایش پهنای باند مشکل خاصه دیگه ای پیش نمی یاره.ولی واسه ای ام وارد نیستم. سعی کردم خلاصه بگم. امیدوارم مفید بوده باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X