اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تداخل فرکانسی ماژول drf7020d13 با آنتن های وایر لس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تداخل فرکانسی ماژول drf7020d13 با آنتن های وایر لس

سلام دوستان عزیزانی که با ماژول rf drf7020d13 کار کردند می خواستم ببینم ماژل
    drf7020d13
    که روی فرکانس 2.4 گیگا کار می کنه با امواج آنتن های وایرلس خانگی که روی همین فرکانس کار می کنه تداخل داره یا نه؟
    نیا باران . . . زمین جای قشنگی نیست !
    من از اهل زمینم خوب می دانم که
    گل در عقد زنبور است ولی سودای بلبل دارد و پروانه را هم دوست می دارد . . .

پاسخ : تداخل فرکانسی ماژول drf7020d13 با آنتن های وایر لس

سلام
    من دیتا شیت این قطعه رو که مطالعه کردم فرکانس کاری کمتر از 1 گیگاهرتز و درباندهای آزاد کمتر از یک گیگاهرتز کار می کنه (433Mhz ISM frequency band) که بالطبع تا هارمونیک 5 فرکانس بالای این ماژول اثر کمتری یا بهتر بگم اصلا اثری روی مودم مورد نظرتون نداره

یا شما قطعه ای دیگه ای دارین؟
    هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
      سلام
      من دیتا شیت این قطعه رو که مطالعه کردم فرکانس کاری کمتر از 1 گیگاهرتز و درباندهای آزاد کمتر از یک گیگاهرتز کار می کنه (433Mhz ISM frequency band) که بالطبع تا هارمونیک 5 فرکانس بالای این ماژول اثر کمتری یا بهتر بگم اصلا اثری روی مودم مورد نظرتون نداره

یا شما قطعه ای دیگه ای دارین؟
      ممنون
      من اشتباه نوشتم ماژول nRF24L01p چطور و اینکه یه سوال دیگه هم داشتم می خواستم ببینم ار تباط فرکانس کریر با برد یا نفوذ فرستنده گیرنده ی ما به چه صورت است مثلا آنتن ها وایرلس 2.4ghz (طول موج کم)با توانی کم مثلا 20mw بردی زیاد و موج fm باطول موجی زیاد نفوذ پذیری بالا اگه کمکم کنید ممنون می شم

دیدگاه

سلام
        ماژول بسیار خوبی رو انتخاب کردین
        با داشتن 126 RF channels نیازی به نگرانی از تداخل نخواهین داشت تنها دستگاهی که می تونه سبب مشکل بشه ماکروفر هست که بازم هم با وجود این همه کانال بر اثرات مضرر این دستگاه هم کنار خواهد آمد

رابطه بین فرکانس و توان دقیقا یک رابطه مستقیم هست با افزایش فرکانس توان نیز افزایش می یابد که به طبع افزایش برد رو شاهد هستیم اما برای کاربردها برای افزایش برد حتما از یک طبقه تقویت کننده علاوه بر فرکانس بالا استفاده می کنن چون بیشتر هدف از بالابردن فرکانس افزایش نرخ ارسال اطلاعات و سریعتر کردن حجم ارسال داده هست نه افزایش توان به واسطه افزایش فرکانس(که در فرکانس های مورد استفاده در ماژول ها و اکثر مدارات متداول اینترنتی توان زیادی رو شاهد نیستم با افزایش فرکانس بلکه مهمترین فاکتور طبقه توان خروجی هست)

با افزایش فرکانس ، موج مایل به حرکت مستقیم هست و اثرات باران ، گرد و غبار ، موانع سخت و ... اثر خودشون رو در جلوگیری از عبور موج نشون می دن و با افزایش فرکانس یا کاهش اون می تونیم بر بعضی از نویزهای محیطی غلبه کنیم به عنوان مثال با کاهش فرکانس در محدوده LF و مکانیکی بودن موج ، موج در محیطهای جامد و با ضریب گذردهی بالا به خوبی عبور می کنن اما انتشار اونها در فضا مشکلاتی رو به همراه داره(افزایش طول آنتن فرستنده و گیرنده ، نویز محیطی مکانیکی محیط و ...) که برای همین منظور فرکانس رو افزایش می دن ، حالا با افزایش فرکانس تا محدوده کمتر از 30 مگاهرتز امواج از انحنای زمین و و کجی پیروی می کنن و نهایتا در فرکانس کمتر از 40 مگاهرتز با ارسال موج به سطح لایه یونسفر موج به سطح زمین باز می گردد و با افزایش فرکانس مسیر مستقیم تری رو می گذرونن.
        یعنی توان کوچکترین جزیی هست که در هنگام انتخاب فرکانس ، پهنای باند ، حجم داده ارسالی ابتدا بها می دهن سپس با نتخاب فرکانس بر اساس شرایط مورد نیاز با طبقات PA توان رو افزایش و برد موثر رو بیشتر می کنن
        هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
          سلام
          ماژول بسیار خوبی رو انتخاب کردین
          با داشتن 126 RF channels نیازی به نگرانی از تداخل نخواهین داشت تنها دستگاهی که می تونه سبب مشکل بشه ماکروفر هست که بازم هم با وجود این همه کانال بر اثرات مضرر این دستگاه هم کنار خواهد آمد

رابطه بین فرکانس و توان دقیقا یک رابطه مستقیم هست با افزایش فرکانس توان نیز افزایش می یابد که به طبع افزایش برد رو شاهد هستیم اما برای کاربردها برای افزایش برد حتما از یک طبقه تقویت کننده علاوه بر فرکانس بالا استفاده می کنن چون بیشتر هدف از بالابردن فرکانس افزایش نرخ ارسال اطلاعات و سریعتر کردن حجم ارسال داده هست نه افزایش توان به واسطه افزایش فرکانس(که در فرکانس های مورد استفاده در ماژول ها و اکثر مدارات متداول اینترنتی توان زیادی رو شاهد نیستم با افزایش فرکانس بلکه مهمترین فاکتور طبقه توان خروجی هست)

با افزایش فرکانس ، موج مایل به حرکت مستقیم هست و اثرات باران ، گرد و غبار ، موانع سخت و ... اثر خودشون رو در جلوگیری از عبور موج نشون می دن و با افزایش فرکانس یا کاهش اون می تونیم بر بعضی از نویزهای محیطی غلبه کنیم به عنوان مثال با کاهش فرکانس در محدوده LF و مکانیکی بودن موج ، موج در محیطهای جامد و با ضریب گذردهی بالا به خوبی عبور می کنن اما انتشار اونها در فضا مشکلاتی رو به همراه داره(افزایش طول آنتن فرستنده و گیرنده ، نویز محیطی مکانیکی محیط و ...) که برای همین منظور فرکانس رو افزایش می دن ، حالا با افزایش فرکانس تا محدوده کمتر از 30 مگاهرتز امواج از انحنای زمین و و کجی پیروی می کنن و نهایتا در فرکانس کمتر از 40 مگاهرتز با ارسال موج به سطح لایه یونسفر موج به سطح زمین باز می گردد و با افزایش فرکانس مسیر مستقیم تری رو می گذرونن.
          یعنی توان کوچکترین جزیی هست که در هنگام انتخاب فرکانس ، پهنای باند ، حجم داده ارسالی ابتدا بها می دهن سپس با نتخاب فرکانس بر اساس شرایط مورد نیاز با طبقات PA توان رو افزایش و برد موثر رو بیشتر می کنن
          سلام
          بسیار بسیار ممنونم از پاسخ کاملتون
          آخرین سوال اگه اجازه هست.
          این مودلاسیون gfsk با fsk چه فرقی می کنه ؟

واینکه من می خوام داخل یه شرکت نیمه صنعتی (عامل نویز کمه و سقف نداره سر بازه و دیوار ومانع خاصی هم نداره در حد درخت و .. ) که عرض و طول اون 700 تا 900 متری می شه یه شبکه بیسیم راه بندازم که اطلاعات مختلف بین اونا رد و بدل شن الگوریتم هاشم کامل کردم فقط بین این دو تا ماژول که در پست های قبل در موردشون صحبت کردیم و rfm12(با تقویت کننده) و hmt (با تقویت کننده) کودوم رو انتخاب کنم البته فکر کنم با توجه به توضیحات شما 2.4ghz در این کار که قرار نیست آنتن ها point to point باشند خوب نیست. اگه لطف کنید یه بررسی کنید همه ی این ماژول ها رو توی کاری که من می خوام انجام بدم ممنونتون میشم

راستی این تقویت کننده های 7w که تو سایتا زده واقعا کاربردی هستند؟

ببخشید 1سوال 4 سوال شد :redface:

دیدگاه

سلام
            در fsk داده ها ی صفر و یک بعد از تولید به مودلاتور تحویل داده می شون اما در روش gfsk داده ها قبل از تحویل به مودلاتور شیفت فاز به یک طبقه فیلتر به نام gaussian داده می شود که با نرم کردن پالس پهنای مصرفی فرستنده رو به شدت کاهش می دهد و تنها به جز این بخش تمامی قسمت ها دقیقا یکی هستن

راه اندازی rm12 کمی مشکل هست اما برد و bitrate به مراتب خوبی دارد
            hm ها هم راه اندازی بسیار راحتی دارن ولی برد زیادی ندارن
            تراشه ای هم که خودتون معرفی کردین مشخصات بسیار عالی دارد اما چون تجربه ی کاری با این تراشه رو نداشتم نمی تونم نسبت به کارایی و راه اندازیش نظر خاصی بدم

برای استفاده از تقویت کننده ها باید مراتب طراحی رو مد نظر بدین تا با کوچکترین عدم تطبیق امپدانس شاهد کاهش بازده و عدم برد مناسب خود نباشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X