اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای ساخت فاصله یاب لیزری

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    کمک برای ساخت فاصله یاب لیزری

    با سلام من در حال جمع آوری اطلاعات برای ساخت یک سنسور فاصله یاب لیزری با برد 1تا 500 سانتی متر هستم که فقط خطی بودن خروجی ملاک است.
    من اطلاعات کمی درباره مدارات فرکانس بالا دارم و اصلا تجربه ای ندارم.
    ایده ی من برای اندازه گیری فاصله استفاده از فرستنده گیرنده رادیویی یا لیزری است. اما فکر می کنم ساخت فاصله یاب لیزری دقیق تر و ساده تر و کم نویز تر باشد.
    در ضمن ابعاد فاصله یاب باید از یک موبایل کوچکتر باشد.
    من برای گیرنده این سنسور رو پیدا کردم (BPV10) که پیک حساسیتش 700 نانومتره برای نور لیزر قرمز 650 نانومتر عالیه (http://roboeq.com/PDF/0401005.pdf)
    مسئله ی مهم فرستنده است که در هیچ دیتاشیتی برای لیزر ها فرکانس کاری آنها مشخص نشده. منظور زمان روشن و خاموش شدن.
    اندازه گیری باید با استفاده از اختلاف فاز باشد. برای این منظور من در نظر گرفتم که فرستنده با یک فرکانس 250 مگا هرتزی روشن خاموش شود و این سیگنال تابع یک سیگنال 30 مگاهرتزی باشد که با این فرکانس فرستنده خاموش یا به حالت پالسی روشن شود.
    سیگنال دریافتی از گیرنده ابتدا کمی تقویت شده (مثلا 10 برابر) و سپس از یک فیلتر میان گذر 250 مگاهرتزی با کیفیت پایین یا اصلا فقط یک فیلتر بالاگذر باید عبور داده شود. علت این است که اصولا تپ چندمگاهرتزی نور در محدوده نور سبز تا مادون قرمز (300-1100 نانومتر) تقریبا وجود ندارد.
    سپس سیگنال باید دوباره تقویت شود و از فیلتر پایین گذر عبور داده شده و ترشولد گرفته شود تا یک پالس دی سی 30 مگاهرتزی با دیوتی سایکل حدودا 50% بدست آید. این پالس چند اختلاف فاز با پاس تولید شده برای فرستنده دارد که برای ما اختلاف فاز در اثر عبور نور مهم است. اختلاف فاز هایی در مدارات بخاطر فیلتر و تقویت کننده ها بوجود می آید که اگر مقدار آنها کم باشد می توان در نظر نگرفت.
    اختاف فاز دو سیگنال 30 مگاهرتزی بدست آمده از فرستنده و گیرنده با یک گیت اکستلاسیو اور یا یه چیزی شبیه آن که فرکانس کاری 10 گیگا هرتز دارد, بدست می آید و این سیگنال اختلاف فاز از یک فیلتر پایین گذر عبور داده شده تا یک ولتاژ ثابت بدست آید. این ولتاژ یک ولتاژ اولیه دارد که بخاطر عدم دقت در طراحی و قطعات است که اگر تغییر نکند قابل چشم پوشی است. در اینجا با یک کحاسبه ساده نتیجه گیری می شود که با هر سانتی متر تغییر فاصله ولتاژ خروجی بدون درنظر گرفتن ریپل 0.002 مقدار ولتاژ مرجع تغییر خواهد کرد که بسیار مطلوب است.
    اما اصلا من نمی دونم این فیلتر ها و اسیلاتورها و آمپلیفایر ها رو با چی درست کنم و چه تکنیک هایی باید برای طراحی در نظر بگیرم؟
    مسوله مهم این است که فرستنده های لیزر 650 نانومتری می توانند با فرکانس 250 مگاهرز روشن و خاموش شوند؟
    گیت اکستلاسیو اور یا مداری با کارایی مشابهه برای اندازه گیری اختلاف فاز با فرکانس کاری 10 گیگا هرتز چی هست در بازار؟
    آیا در مرحله ترشولد گیری از سیگنال باید از قطعات با فرکانس چند گیگاهرتزی استفاده کرد تا اختلاف فاز برای 1 سانتی متر به درستی اندازه گیری شود؟
    کوچک ترین زمان برای اختلاف فاز این مقدار است ------> 1.5*10^-11 ثانیه که یعنی 15 گیگا هرتز که 3 گیگاهرتز هم برای قطعات موجود باشد قابل قبل است فقط برد اولیه دستگاه 5 سانتی متر خواهد شد.
    لطفا راهنمایی کنید.
    با تشکر :nerd:

    اضافه شده در تاریخ :
    کسی نیست کمک کنه؟
    این سنسور خیلی شبیه فرستنده کنترل تلوزیون و ارتباط مادون قرمز هستش. اگه کسی درباره ی ارتباط مادون قرمز اطلاعاتی داره کمک کنه لطفا.

    #2
    پاسخ : کمک برای ساخت فاصله یاب لیزری

    لیزر با لنز معنی پیدا میکنه
    لنز هم با شیشه های با کیفت و ماشین الات حساس معنی پیدا میکنه
    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : کمک برای ساخت فاصله یاب لیزری

      من تو یه مقاله دیدم نوشته بود که با اندازه گیری اختلاف فاز نور مادون قرمز توسط مدار می شه فاصله رو تشخیص داد. یعنی همچین سنسوری هست ولی گفته بود گرونه. مداراش شبیه مدارای راداره فکر کنم. یعنی می خوام یه رادار بسازم که فرستنده گیرندش لیزر هتستش
      این که می گین لنز مرقوب لازمه برای فاصله های دور تا چند کیلومتر که فکوس گیرنده باید درست روی فرستنده باشه. همچنین می دونم با یک سری مواد در حرکت نور وقفه ایجاد می کنن یا به اصتلاح سرعت نور رو کاهش می دن برای اندازه گیری دقیق تر. که خیلی گرونه.
      من می خوام تا فاصله 3-4 متر رو تشخیص بدم اونم با دقت 1 سانتی متر و خروجی خطی نه چیز دیگه ای. سنسور پیرنده ای که انتخاب کردم فرکانس بالاس (250 مگاهرتز) و دیدش تا حداکثر 30 درجه هست که یعنی نیازی به لنز و اینا نداره چون لیزر تا 2-3 متر نورش افت توان زیادی نداره و بازتابش هم قابل تشخیصه.
      یه جورایی باید یک موج رو یک موج دیکه سوار کنیم و در گیرنده استخراجش کنیم و موج بزگتره رو با موج فرستاده شده با یک قطعه فرکانس بالا اختلاف فازشو بدست بیاریم.
      همچین بلوک دیاگرامی رو قبلا دیدم برای همین رو این نظر تاکید دارم.

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X