چه جالب، یعنی هر ماده ناشناسی رو داخلش قرار بدی انواع عناصر(تمام عناصر از 118 عنصر جدول مندلیف؟) موجود رو به همراه مقدارش به کاربر اطلاع میده؟
بله دوست عزیز NMR مخفف nuclear magnetic resonance هست که از انواع اسپکتروسکوپیه!
در تمامی انواع اسپکتروسکوپی میزان مولکول یا اتم بسته به نوع اسپکتروسکوپی بر اساس سطح زیر منحنی محاسبه میشه و نوع اون بر اساس فرکانس رزونانس!
این تجهیزات قیمت های چند صد هزار دلاری تا میلیون دلاری دارند و انواع ریل تایم اونها هم موجوده!
در خیلی از ازمایشهای انالیز شیمی و ... از این تجهیزات استفاده میشه
روشهای دیگری هم هست
بله دوست عزیز NMR مخفف nuclear magnetic resonance هست که از انواع اسپکتروسکوپیه!
در تمامی انواع اسپکتروسکوپی میزان مولکول یا اتم بسته به نوع اسپکتروسکوپی بر اساس سطح زیر منحنی محاسبه میشه و نوع اون بر اساس فرکانس رزونانس!
این تجهیزات قیمت های چند صد هزار دلاری تا میلیون دلاری دارند و انواع ریل تایم اونها هم موجوده!
در خیلی از ازمایشهای انالیز شیمی و ... از این تجهیزات استفاده میشه
روشهای دیگری هم هست
ممنون، بله منم دربارش تحقیق مختصری توی سایت های داخلی و خارجی داشتم، خب پس بیاید ساختار اجزا و کارکردشو تحلیل کنیم شاید تونستیم فناوری ساختش رو بومی سازی کنیم
سوال: هلیوم مایع توی این دستگاه چه کاربردی داره؟ (باتوجه به اینکه هلیم مایع یک ابررسانا شناخته شده)
من یک تعداد عکس و یک کلیپ پیدا کردم و اینجا قرار میدم تا راجبشون بیشتر صحبت کنیم
کلیپ:
لطفا اگه شما هم فایل هایی درباره نحوه کارکرد دستگاه NMR دارید اونو توی این تاپیک قرار بدین، متشکرم
با سلام
با توجه به سالها تجربه ای که در زمینه تجیزات آزمایشگاهی دارم به شما اعلام میکنم که از ده ها سال قبل تجهیزاتی در زمینه شناسایی عناصر معدنی و آلی با دقتهای بسیار بالا PPB ساخته شده که بعضا به آنها اشاره میکنم :
1- اسپکتروفتومتر
2- جذب اتمی
3- ICP
4- گاز کروماتوگراف
5- گاز کرماتوگراف جرمی
......
برای اطلات بیشتر به تجهیزات آزمایشگاههای شیمی و پتروشیمی مراجعه نمایید .
ضمنا چون چرخ یکبار اختراع شده بنظرم دیگر نیازی به اختراع دوباره آن نیست و لذا قبل از آنکه مطلبی را که به ذهنتان میرسد را بخواهید به ظهور برسانید بهتر است در مورد کارهای علمی که در گذشته روی آن شده تحقیقات کافی بفرمایید تا سرمایه و وقت خود را بیهوده هدر ندهید .
با سلام
با توجه به سالها تجربه ای که در زمینه تجیزات آزمایشگاهی دارم به شما اعلام میکنم که از ده ها سال قبل تجهیزاتی در زمینه شناسایی عناصر معدنی و آلی با دقتهای بسیار بالا PPB ساخته شده که بعضا به آنها اشاره میکنم :
1- اسپکتروفتومتر
2- جذب اتمی
3- ICP
4- گاز کروماتوگراف
5- گاز کرماتوگراف جرمی
......
برای اطلات بیشتر به تجهیزات آزمایشگاههای شیمی و پتروشیمی مراجعه نمایید .
ضمنا چون چرخ یکبار اختراع شده بنظرم دیگر نیازی به اختراع دوباره آن نیست و لذا قبل از آنکه مطلبی را که به ذهنتان میرسد را بخواهید به ظهور برسانید بهتر است در مورد کارهای علمی که در گذشته روی آن شده تحقیقات کافی بفرمایید تا سرمایه و وقت خود را بیهوده هدر ندهید .
سلام دوست عزیز متشکرم از راهنمایی هاتون، بله منم تصمیمم اختراع این ایده نیست، اما مگه اشکال داره ما اینجا بتونیم فناوری ساخت این دستگاه رو بدست بیاریم و اونو مهندسی معکوس کنیم؛ مگه همه مسائلی که توی انجمن ECA بیان شده گام اختراعی داره؟ نخیر
من معتقدم تا دقیقا ندونیم چه چیزهایی تاکنون توی دنیا ساخته شده، نمی تونیم چیزی بسازیم که هنوز ساخته نشده و مفید واقع میشه. من امیدوارم که با تحلیل و بحث راجب نحوه کارکرد این دستگاه شاید در آینده ای نچندان دور بتونیم جرقه ای ایجاد کنیم برای ساخت دستگاه های جدیدی که هنوز ساخته نشدن و می تونن خیلی مفید واقع بشن
اگه شما هم با نظر بنده موافقید پس لطفاً با من همراه بشید تا راجب نحوه طراحی، ساخت، بهره برداری،تعمیر و نگهداری و... این دستگاه تبادل نظر کنیم و اطلاعات مفیدتری بدست بیاریم
سوال: هلیم مایع توی این دستگاه چه کاربردی داره؟ (باتوجه به اینکه هلیم مایع یک ابررسانا شناخته شده)
هلیوم مایع ابر رسانا نیست ! برای خنک کردن یک ماده ای استفاده میشه که اون ماده (سرامیک) در دمای خیلی پایین ابررسانا میشه!
خیلی عالیه که قصد ساخت دارید ولی قصد نا امید کردن شما رو ندارم ولی برای ساخت باید چند برابر قیمت یکی از اینها هزینه کنید و بسیاری از قطعاتش هم به علت تحریم ها از شرکتهای خاص امریکایی هستند ,و ...
لازمه که عرض کنم این تجهیزات مثل hplc - GC-GC mass جز تجهیزات اولترا های تک محسوب میشن
البته مقایسه این تجهیزات که اسم بردید با چرخ کمی کم لطفیه!!
ایشون که به کنار حتی یک کشور هم بتونه خودش این تجهیزات رو دوباره بسازه کاملا بسیار غرور افرینه و کم از غنی سازی و سایز موارد نداره که بیشتر هم هست!!!
به امید روزی که کشور ما پیشرو باشه در این زمینه ها - ولی دوستمون باید بدونند که این تجهیزات با این صحبتها و سرمایه ها قابل ساخت نیست! هر چند غیر ممکن نیست
هلیوم مایع ابر رسانا نیست ! برای خنک کردن یک ماده ای استفاده میشه که اون ماده (سرامیک) در دمای خیلی پایین ابررسانا میشه!
خیلی عالیه که قصد ساخت دارید ولی قصد نا امید کردن شما رو ندارم ولی برای ساخت باید چند برابر قیمت یکی از اینها هزینه کنید و بسیاری از قطعاتش هم به علت تحریم ها از شرکتهای خاص امریکایی هستند ,و ...
لازمه که عرض کنم این تجهیزات مثل hplc - GC-GC mass جز تجهیزات اولترا های تک محسوب میشن
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
البته مقایسه این تجهیزات که اسم بردید با چرخ کمی کم لطفیه!!
ایشون که به کنار حتی یک کشور هم بتونه خودش این تجهیزات رو دوباره بسازه کاملا بسیار غرور افرینه و کم از غنی سازی و سایز موارد نداره که بیشتر هم هست!!!
به امید روزی که کشور ما پیشرو باشه در این زمینه ها - ولی دوستمون باید بدونند که این تجهیزات با این صحبتها و سرمایه ها قابل ساخت نیست! هر چند غیر ممکن نیست
دستتون درد نکنه! حالا اگه ساختم چی؟؟
دوستان بنظرم بجای اینکه هنوز چوب نخورده آخ بگیم، بیاید راجب قسمت های مختلفشو تحلیل کنیم
اول از اسیلاتور شروع می کنیم:
1- فرکانس کاری این دستگاه در چه بازه ای است؟
2- شکل سیگنالی که اسیلاتور این دستگاه تولید می کنه چه شکلیه؟ (مربعی، مثلثی،سینوسی و...)
3- اگه سیگنالی که توسط اسیلاتور این دستگاه تولید میشه مدولاسیون میشه، مدولاسیون اون در چند مرحله و چه کلاسی و به چه شکلی صورت می گیره؟
4- توان سیگنال تولیدی این دستگاه حدودا چقدره؟
سلام دوستان می خوام با کمک هم یک دستگاه بسازیم که وقتی در اون مواد ناشناسی (مخلوط و محلول) قرار میدیم از انواع عناصر موجوددر اون ماده بصورت دقیق مطلع بشیم
من خودم در نظر دارم که برای این کار از پدیده تشدید (رزونانس) کمک گرفته بشه؛ به نحوی که مثلا یک محفظه چندلایه کاملا عایق شبیه دستگاه مایکرویو خونگی ساخته بشه که ابتدا هر یک از عناصر موجود از 118 عنصر جدول تناوبی رو بصورت خالص و جدا جدا با حجمی مشخص قرار بدیم و با انتشار امواج الکترومغناطیسی با فرکانس های متغیر، مقدار دقیق فرکانس رزونانس ساختار اتمی عنصر هر عنصر رو بدست بیاریم و سپس در بانک اطلاعاتی اون ذخیره کنیم، که برای این کار میشه از یک میکروکنترلر کمک گرفت کهدر نهایت ما دستگاهی داشته باشیم که باهاش بشه با قراردادن هر مواد ناشناسی، از انواع عناصر موجود در اون مطلع به سادگی بشیم.
البته من دلم میخواد آپشن مطلع شدن از مقدار دقیق عناصر موجود در ماده ناشناس هم به این دستگاه اضافه کنیم که می دونم با به خرج دادن یکم خلاقیت راه حلش پیدا میشه
سوالات و ابهامات برای اجرای ایده: 1- محفظه و آنتن:
1-1. چطور میشه محفظه ای به ابعاد حداقل 30*30 سانتی متر و حداکثر 100* 100 سانتی متر، ساخت که برای سیگنال های الکترومغناطیسی با فرکانس های بین 3 هرتز تا 300 گیگاهرتز کاملا عایق باشه؟
1-2. آیا بهتر نیست محفظه از چند لایه ساخته بشه؟ "من چهار لایه به همراه رنگ روغنی آنتی استاتیک در آخر پیشنهاد می کنم"
1-3. جنس لایه های محفظه از چی باشه بهتره؟ "من لایه اول رو پلی اتیلن و لایه دوم رو سربی،لایه سوم دوباره پلی اتیلن، لایه چهارم گالوانیزه و در آخر رنگ آنتی استاتیک پیشنهاد می کنم"
1-4. محفظه به چه شکلی ساخته بشه بهتره؟ مکعب مربعی؟گرد؟ استوانه ای؟ (در نظر داشته باشیم که باید کمترین تلفات انرژی داشته باشیم)
1-5. آنتن کجای محظه نصب بشه بهتره؟
1-6. جنس و شکل آنتن چطور باشه بهترین بهره وری رو داره؟
1-7. درب محفظه چطور ساخته بشه بهتره که وقتی داره دستگاه کار میکنه امواجش به بیرون راه نداشته باشه؟ 2- اسیلاتور و آنتن:
2-1. من برای اینکه بتونیم تمامی عناصر رو به رزونانس بندازیم پیشنهاد می کنم یک اسیلاتور متغر(یا مجموعه از اسیلاتورها) ساخته بشه که از فرکانس 3 هرتز تا 300 گیگاهرتز تولید بشه که فرکانس رزونانس تمامی عناصر رو در بر بگیره
2-2. من در نظر دارم که با توجه به ساختار اتمی یا مولکولی عناصر اون ها سیگنال الکترومغناطیسی در تمامی باند های فرکانسی اعمال کنیم که با کمک میکروکنترلر با توجه به افزایش جریان الکتریکی و بارمصرفی اسیلاتور در فرکانسی خاص مدار تعبیه شده تشخصیص بده که این فرکانس رزونانس ماده هست
2-3. آیا میشه از پدیده فرکانس هارمونیک استفاده کرد که سبب بشه دستگاه به اسیلاتوری با این فرکانس بالا نیاز نداشته باشه؟
(((پیشاپیش از همه دوستانی که توی پیشرفت این پروژه پژوهشی کمک میکنن متشکرم)))
1-7. درب محفظه چطور ساخته بشه بهتره که وقتی داره دستگاه کار میکنه امواجش به بیرون راه نداشته باشه؟
سلام
به نظرم برای اینکه کمترین تلفات را داشته باشیم نباید از درب محفظه به عنوان راهی برای قرار دادن مواد در جایگاهش استفاده کرد درواقع میتوان مواد را از طریق لوله هایی به جایگاهش هدایت کردو از درب محفظه فقط درمواقع ضروری استفاده کرد.
مسئله ی دیگه ای که باید بهش توجه داشت عمق نفوذ مواد مختلف است .باید برای ساخت بدنه ازموادی استفاده کرد که عمق نفوذ امواج کمترین مقدار باشد.
به نظرم از اصول ساخت دستگاه تکار درفیزیوتراپی میتوان کمک کرد .نوعی مدولاتور پیشرفته است و دررزونانس مواد تاثیر دارد
سلام
به نظرم برای اینکه کمترین تلفات را داشته باشیم نباید از درب محفظه به عنوان راهی برای قرار دادن مواد در جایگاهش استفاده کرد درواقع میتوان مواد را از طریق لوله هایی به جایگاهش هدایت کردو از درب محفظه فقط درمواقع ضروری استفاده کرد.
مسئله ی دیگه ای که باید بهش توجه داشت عمق نفوذ مواد مختلف است .باید برای ساخت بدنه ازموادی استفاده کرد که عمق نفوذ امواج کمترین مقدار باشد.
به نظرم از اصول ساخت دستگاه تکار درفیزیوتراپی میتوان کمک کرد .نوعی مدولاتور پیشرفته است و دررزونانس مواد تاثیر دارد
سلام، خیلی ممنون از پیشنهادات مفیدتون، بله این تکنیکی که می فرمایید هم ایده خیلی خوبیه اما یک مشکلی که هست همه نوع مواد رو مثل قطعات جامد، مواد پودری، مواد شکننده و... نمیشه با لوله به داخل دستگاه فرستاد
دیدگاه