اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی اسیلاتور 13.56MHz

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی اسیلاتور 13.56MHz

خوشحال میشم نظر آقای عزیزی رو هم بدونم.
    majid_valentin بی پرواست.جسورانه می پرسد.رودروایسی ندارد.هر چه دلش خواست می گوید!!
    اهل مراعات نیست.
    معنی ساخت و پاخت را نمیداند.
    بزرگ و کوچک را نمیشناسد ..
    بی باکی را یواشکی آموخته. در تاریکی می نشیند و روشنایی را می پاید.
    پر انرژی و با نشاط است واز سانسور و فیلترینگ غمین است نیش دارند اما آزار ندارد!!!!

دیدگاه

.

بله تحلیلتون درسته . اون مقاومت دو سرگیت معمولا به اسم مقاومت start up هم نامیده میشه. کارش همونه که فرمودید .
      ولی در این نوسان سازها و دیگر مدلها فقط فرکانس نامی کریستال تقویت نمیشه . هارمونیکهای آن هم نسبت به دامنه اصلیشون
      تقویت میشن . البته نکته ای که من در طرح دوستان دیدم این بود که مقاومت موازی گیت 1.15کیلو اهم انتخاب شده که مقداره کمیه
      و احتمال اینکه اون گیت اصلا کار نکنه هست . معمولا این مقدار به آستانه تحریک گیت بستگی داره و بین 1 تا 2 مگا اهم قرار میگیره .
      در مورد تعداد فرد گیت های نات هم درست گفتی اگه زوج باشه تو این روش جواب نمیده. icon_mrgreen

دیدگاه

من این اسیلاتور رو با شبیه ساز پیاده سازی کردم , تواب خوبی هم گرفتم.یعنی امکانش هست که اشکال از شبیه ساز بوده باشه؟اصلاً چرا باید این مقاومت تو این رنج انتخاب شه؟توجیهش چیه؟

دیدگاه

سلام
          من یه سری ماژول اسیلاتور تو بازار دیدم.اما خوب تو اون فرکانسی که من میخواستم نبود.اما میخوام با تقسیم کننده فرکانسی و یه سری تغییرات دیگه به 13.56 برسم . 2 نوع ماژول هستن که من میتونم استفاده کنم.یکی اون دسته ای که اگه تقسیم بشه فرکانس حاصل کمتر از 13.56 میشه و دسته دیگه اوناییند که بعد از تقسیم بزرگتر از 13.56 میشن .حالا سوالم اینه که استفاده از کدومیک از این 2 دسته بهتره و کم دردسر تر؟

دیدگاه

سلام
            من یه سری ماژول اسیلاتور تو بازار دیدم.اما خوب تو اون فرکانسی که من میخواستم نبود.اما میخوام با تقسیم کننده فرکانسی و یه سری تغییرات دیگه به 13.56 برسم . 2 نوع ماژول هستن که من میتونم استفاده کنم.یکی اون دسته ای که اگه تقسیم بشه فرکانس حاصل کمتر از 13.56 میشه و دسته دیگه اوناییند که بعد از تقسیم بزرگتر از 13.56 میشن .حالا سوالم اینه که استفاده از کدومیک از این 2 دسته بهتره و کم دردسر تر؟

دیدگاه

سلام

دیدگاه

.

سلام

شما وقتی کریستال برای این فرکانس داری چرا کار خودتو سخت میکنی . اگه همون مدار ترانزیستوری رو ببندی من کارکرد اون رو تضمین میکنم .
                نهایتا برای افزایش دامنه مجبور بشی یه طبقه ترانزیستوری اضافه کنی .
                کار با گیت های لاجیک بگیر نگیر داره . نمیشه گفت 100% کار میکنن . باید روی قطعات مختلف تست کنی . ولی کار با ترانزیستور کاملا عملیه .

دیدگاه

فرمایشتون کاملاً یعنی از کالپیتس یا هارتلی استفاده کنم؟تو طراحیش میتونین کمکم کنین؟ ولی اینهم بگم اون ماژولها با گیت لاجیک نیسن.یه پکیج 4 پایه که تو فرکانسهای مختلف ارائه شدن.

دیدگاه

.

سلام

اگه منظورتون از اون پکیج های 4 پین کریستال اسیلاتوره (به این اسم معروفه) باید بگم که اونها هم داخلش مدار لاجیک داره و سازگار با TTL هستش و
                    ولتاژ تغذیه 5 ولتی دارند . ضمنا بخاطر وجود همین مدارات لاجیک خروجبش مربعیه یعنی از مدارات اشمیت تریگر استفاده کردند .
                    -
                    ضمنا من نگفتم با لاجیک امکان پذیر نیست فقط این رو در نظر داشته باشید که مشخصه های الکتریکی این نوع قطعات با هم تفاوت دارند . یعنی اگه شما
                    2 تا آی سی 4093 رو بخرید با مارک های فیلیپس و تگزاس نمیتونی در خیلی از موارد به جای هم استفاده کنی . این قضیه رو همه میدونن و خود شرکت های
                    سازنده هم گاهی توصیه کردن که مشخصه های محصول ما کمی متفاوته . حالا فرض کن شما با قطعات فیلیپس اسیلاتور خودت رو بستی و بعد دیگه نتونستی
                    این قطعه رو پیدا کنی پس باید قطعات استفاده شده در مدارت رو دوباره محاسبه کنی . این بارها برای من اتفاق افتاده .
                    -
                    ولی با اسیلاتور های رایج ترانزیستوری این مسئله کمتر دیده میشود و معمولا با هر ترانزیستوری میشود یه اسیلاتور ساخت . شما اون شماتیک که در صفحه
                    اول قرار دادم را اگر بسازی مطمئن جواب میگیری چون خودم قبلا همون رو روی فیبر سوراخ دار بستم .

دیدگاه

بله دقیقاً همونطوریکه شما هم گفتین من هم به این مشکل برخوردم قبلاً اما نمی دونستم این 4 پینا هم با گیتای لاحیکن.در مورد اون مدار ترانزیستوری که گذاشتید سوالم اینه که آیا میشه بجای سری ترانزیستورهای bc817-25 از ترانزیستور دیگه ای استفاده کرد؟آخه شبیه سازم(proteus) ترانزیستور bc 817 رو نداره. مثلاً 2n2222 یا bc107 جواب میده؟

دیدگاه

.

سلام

بله چون فرکانس پاییته تقریبا از هر ترانزیستوری میتونید استفاده کنید مشکل نداره . فکر کنم خودم از BF199 استفاده کردم.

دیدگاه

امیر خان من این مدارو شبیه سازی کردم اما جوابش مطلوب نبود.خروجیش در حد پیکو بود.البته رفتم قطعاتش رو گرفتم و میخوام رو فیبر سوراخ دار ببندم و بصورت عملی نتایجش رو ببینم .مسئله اصلی اینه که من به یه توان خروجی در حدود 0.5 وات نیاز دارم دامنه ی خروجیم هم محدودیتی نداره اما با توجه به قطعاتم جریان زیادی نمی تونم داشته باشم(درسته؟).شما چه تقویت کننده ای رو پیشنهاد می کنید؟مدار عملی سراغ دارین؟

دیدگاه

.

سلام

یعنی چی به نیم وات توان نیاز داری ؟ یعنی بعنوان فرستنده رادیویی میخواهی استفاده کنی؟ یا بصورت لینیری می خواهی افزایش جریان و
                            ولتاژ داشته باشی؟ کمی بیشتر راجع به طرز کار نهایی این مدار توضیح بده . چه استفاده ای از آن میخواهی بکنی ؟

دیدگاه

قبلاً توضیح داده بودم.واسه RFID میخوام.نمیدونم چقدر آشنایی دارید با سیستمش،اما من باید یه ریدری طراحی کنم که این ریدر با فرستادن این موج با همچین توانی، TAG رو روشن کنه و TAG با این حاملی که واسش از طرف ریدر میاد دیتا رو مجدداً انتقال بده به ریدر.حالا اگرم خواستین مطالب کامل تری هم دارم.می تونم براتون بفرستم.
                              اما همونطور که خودتون هم گفتین این توان فرستندم هست.من باید برای همچین توانی از چه طبقاتی استفاده کنم؟آیا یه RF Amp به تنهایی کافیه یا اینکه نه از یه طبقه تقویت کننده قدرت هم باید استفاده کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fantomf_14
                                حالا اگرم خواستین مطالب کامل تری هم دارم.می تونم براتون بفرستم.
                                سلام
                                اگه میشه برای من بفرستید
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X