اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی اسیلاتور 13.56MHz

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی اسیلاتور 13.56MHz

سلام آقای عزیزی
    جناب من این مدار ترانزیستوری رو بستم اما نتونستم یه شکل موج صاف بدست بیارم، شما از مقادیر این مقاومتها مطمئن هستید؟
    به من یه شکل موج با دامنه p-p در حدود 2 ولت داد که به حالت اشباع رفته بود .چطور این مشکل رو حل کنم.اصلاً اگه تو حالت اشباع باشه و من تقویتش کنم و بفرستم روی آنتن مشکلی پیش خواهد اومد؟

دیدگاه

.

سلام

صاف نبود یعنی چی ؟ یعنی سینوسی کامل نبود یا مربعی کامل نبود ؟ کجا این شکل رو دیدید ؟ روی اسکپ ؟
      خروجی مدار باید سینوسی باشه و اگه به ولتاژ بیشتر از 2 ولت پیک تو پیک نیاز داری باید یک یا چند طبقه
      تقویت کننده براش بزاری برای افزایش دامنه . یا توسط یک OPAMP با یک گین مشخص دامنشو زیاد کنی .

ولی اگه این مدار رو به یک گیت لاجیک متصل کنی دیگه سینوسی نداری و شکل موجت با همون فرکانس
      بصورت مربعی خواهد بود .
      برای ارسال روی آنتن باید مدارات تطبیق امپدانس و تطبیق آنتن و مدارات LOW PASS FILTER داشته باشی
      تا مدارت به شکل یک فرستنده عمل کنه . در حال حاضر خطی کار میکنه و بعنوان سیگنال ژنراتور هستش .

دیدگاه

بله سینوسیه اما همونطور که گفتم به حالت اشباع رفته
        می خوام بدونم که این مسئله یک نقیصه به حساب میاد یا نه؟یعنی مشگلی پیش نمیاد اگه همین سینوسی نامتقارن فعلی رو تقویت کنم و بفرستم رو آنتن؟فرکانسمم که میدونید چیه دیگه

دیدگاه

.

سلام

یعنی چی به اشباع رفته ؟؟؟
          یعنی ترانزیستور روشن مونده و نوسان نمیکنه ؟ یا سر شکل موج کات شده و دیگه سینوسی نیست ؟
          میتونی شکلش رو بزاری ببینیم چطوریه ؟

دیدگاه

متاسفانه امکانش نیست که شکلش رو بذارم
            شکل سینوسی از بالا کات شده و این در حالی بود که وقتی خروجی رو از پشت بیس(خروجیه کریستال) گرفتم یه سینوسیه متقارن بود .

دیدگاه

.

سلام

شما میتونید با افزایش مقاومت روی بیس ترانزیستور جریان کلکتور رو کم کنید . احتمالا شما از ترانزیستوری با hfe بالاتری
              استفاده کردید و همین باعث شده جریان بیشتری روی کلکتور داشته باشید.(باید مدل BC817-25 باشه)

اگر اطلاعی از hfe ترانزیستور خودت نداری میتونی توسط یک پتانسیومتر 200 کیلو اهم سری شده با همون مقاومت بیس مقدار
              مناسب رو بدست بیاری و روی اسکپ شکل مناسب رو ببینی .
              یعنی مقدار رو کم کم افزایش بدی تا دامنه کاهش پیدا کنه و سینوسی کامل نمایان بشه .

دیدگاه

سلام، میشه بگید توان خروجی که از این اسیلاتور گرفتید چقدر بود؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid_valentine نمایش پست ها
                  شاید سوالمو خوب بیان نکردم

منم سال هاست همین کار رو می کنم!!!!!!!!!!!!!!

من می خوام اثر کریستال در اسلاتور هایی که با کریستال فزکانس نوسان تثبیت میشه رو کاملا درک کنم.

در واقع می خوام این نوع از اسیلاتور ها رو کاملا تحلیل کنم.
                  سلام
                  آدرس تاپیک فرمول های مخابراتی رو میخوام
                  منم میخوام یه اسیلاتور موج مربعی با فرکانس 20 یا 30 مگ طراحی کنم و میخوام از کریستال استفاده کنم نمیدونم چرا شکل موجم مربعی نمیشه فقط کمی برش میخوره
                  اگه میتونین راهنماییم کنین، ممنون

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط original نمایش پست ها
                  سلام

این اسیلاتوری که دوستان در پست بالا معرفی کردن در واقع یک Pierce Oscillator میباشد که خودش انواع مختلفی داره .
                  لینک زیر یک نمونه از همین اسیلاتور را نشان میدهد و فرمول و عملکرد همه اجزا رو شرح داده است .
                  اگه تونستم لینک یا جزوه فارسی معتبر راجع به اسیلاتورهای کریستالی پیدا کنم حتما در بخش فرمولهای مخابراتی قرار میدهم .

http://www.chrontel.com/pdf/an06.pdf
                  سلام، میشه آدرس بخش فرمولهای مخابراتی رو بدین
                  ممنون
                  جدیدترین ویرایش توسط هنر; ۲۲:۲۰ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X