اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت رادار نفوذ زمین GPR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت رادار نفوذ زمین GPR

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
    چند بار مطالبتو با دقت خواندم
    این که سیگنال را از طول معنی عبور دهیم و در فاصله ی معینی یک نمونه بگیرم ایده خوبه ی که تا به حال بهش بر نخوردم . مطمعنی که تحصیلاتت میکانیک جامدات هست ؟!!
    از نظر تئوری جواب میده اما از نظر عملی نمی دونم .
    همه ی اتفاقات باید زیر یک نانو ثانیه اتفاق بیفته . ترانزیستور سویچ بشه خازن شارژ بشه و ترانزیستور خاموش . فکر کنم زمان روشن شدن ترانزیستور خیلی بیشتر از یک نانو ثانیه باشه . از طرفی تو اون زمان کم همه ی ترک ها حالت سلفی به خودشون می گیرند - یعنی به الکترون ها اجازه ی عبور نمی دن که جریان پیدا کنند و خازن شارژ شه . حالا ما میگیم عیب نداره با یک ضریب خطا یی هم خازن شارژ شد مشکلی نیست .
    fpga بعد از خاموش کردن او ترانزیستور شروع کرد به شمارش .چطور بفهمد خازن شارژش خالی شده . اگر نظرت یک مقایسه کننده است که سطح صفر را مشخص کند . این سطح خودش بالا پایین می شود چون مرجعی نداریم . حتی اگر خطای مرجع را صرفنظر کنیم خطای زمان تریگر شدن را داریم . حالا فرض کن از این مدارات ده تا کنار هم داریم .
    من حتی از این خطاها و شلوغی ها نگران نیستم .
    مشکل اصلی توی fpga به وجود میاد . که باید چند کلاک روی داده ها کار کند - تا رجیسترهایش خالی بشوند برای ده داده ی بعد. فرض اگر 5 کلاک نیاز باشد قویترین fpga را فرکانس کاریش را می آورد زیر 100 مگ ....
    اما من میگم به جای استفاده از این ایده که در جواب گرفتنش هم ابهاماتی هست -از چنتا adc استفاده بکنیم . با این کار پیچیدگی طراحی pcb را برداشتم . فشار از روی fpga هم برداشته می شود . و مطمعن هستیم جواب می دهد . حده اقل قسمت adc .
    اما همونطور که گفتی دوتا مشکل هست یکی قیمت میره بالا و دومی فرکانس نمونه برداری کمتر میشه - این یعنی اجسام بزرگتر را می توانیم دیتک کنیم . این روش برای شروع خیلی بهتر است .از قدیم میگن سنگ بزرگ نشانه ی نزدن است.
    اول بزار اجسام بزرگ دیتکت شوند . بعد اگر در قسمت های دیگر مدار به مشکل بر نخوردیم یواش یواش بقیه چیزاشو آپدیت می کنیم . چون می دونی فقط adc مهم نیست . پردازش داده هایی که ذخیره میشن خلیی مهمتره و کلی زمان میگره و از طرفی همه ی این ها باید نمایش داده بشه . همین نمایش داده ها کار 5 ماه هست
    خلاصه
    بهتره یک چیزی خیلی ابتدایی درست کنیم و به سرانجام برسونیم - اینجوری شاید کمک مالی هم پیدا کردیم . قدم بعدی فرکانس نمونه برداری را بیشتر می کنیم
    سلام ممنون از نظرت خب درسته کاملا موافقم ولی در اصل دقیقا میخواستم همین مشکل قیمت رو حل بکنم حالا من یک صرف نظر دیگه هم میکنم و فرکانس نمونه برداری رو یک گیگاهرتز یعنی دقت سی سانتی متر در نظر میگیرم چهارتا ADC 250 مگاهرتز که توی ایران میشه پیدا کرد یک ملیون و دویست هزار تومن قیمتش میشه برای چهارتاش و نمیشه باهم سریشون کرد مبدلهای ADC هرچی فرکانسشون پایینتر باشه زمان گرفتن نمونه بالاتره نمونه بگیر و نگه دار رو یادت بیار
    ضمنا درسته حرفت همش با دقت بالا انجام میشه برای اینکه خازن شارژ کامل بشه چندتا مسله رو باید در نظر گرفت ما قبل از نمونه برداری یک واحد تقویت کننده داریم باید جریانی که از تقویت کننده میگیریم رو مد نظر بگیریم ببینم مثلا توی بیشترن دامنه چند نانو وات انرژی توی یک نانو ثانیه ازش میشه گرفت
    ترانزیستوری که برای سویچینگ استفاده میکنیم باید بتونه توی آون یک نانو ثانیه جریان زیادی رو عبور بده وگرنه نقش یه مقاومت بازی میکنه و فرصت کافی به خازن برای شارژ شدن نمیده،
    در مورد fpga اصلا جای نگرانی نیست ما بیشترین پایداری رو هم در نظر بگیریم توی شمارنده میشه شمارنده ای درست کنیم با فرکانس چهار گیگاهرتز خب
    فرض کنیم خازن درست و بی نقص شارژ شده و شروع به تخلیه اش میکنیم زمان تخلیه رو با یک مقاومت جوری در نظر میگیریم که برای بالاترین ولتاژ بیشترین زمان ممکن رو داشته باشیم برای رزولوشن بالا یعنی عدد شمارش شده بزرگتر باشه
    خب آگه ما 60 خط مدار خازنی داشته باشیم توی fpga برای هرکدوم شمارنده جداگانه میذاریم با همون کلاک مرجع خازن توی یک نانو ثانیه حداکثر شارژ شده
    فرکانس کلاک شمارنده 250 پیکو ثانیه طول هر پالسشه پس یک نانو ثانیه چهار کلاک پالس طول میکشه اگه سرعت تخلیه رو صد نانو ثانیه بذاریم به عدد 800 یعنی بزرگترین عدد قابل شمارش میرسیم این خیلی قابل قبوله ولی مسله اینجاست که باید خیلی دقت توی انتخاب خازن و ترانزیستور سویچینگ،
    حالا چرا صد نانو ثانیه بهش مهلت دادم در صورتی که 60 عدد مدار ترانزیستوری داریم
    چون 60 ضرب در 30 سانتی متر میشه 18 متر عمق پس میشه اسکن دووم رو برای 18 متر دووم بعد از اسکن اول با یکبار دیگه اسکن انجام بدیم جوری که در اسکن دووم نمونه برداری بعد از 60 نانو ثانیه یا 18 متر انجام بشه،
    خب توی fpga بعد از شمارنده ها بجای حافظه لچ هم من از شیفت رجیستر استفاده کردم اطلاعات یا اعداد بصورت باینری با طول ده بیت مثلا برای هر شمارنده بعد از کامل شدن شمارش برای شمارش دوم شیفت داده میشن حجم اطلاعات خیلی پایینه حتی آگه ده کیلو بیت هم باشه چهارصد هزار گیت منطقی حجم کل برنامه روی fpga نمیشه بعد از هر بار اسکن کردن هم اطلاعات با سرعت پایین به کامپیوتر منتقل میشه البته فعلا حرفی از برنامه نویسی سمت کامپیوتر و پردازش داده ها نزدیم آون برای بعدا به نظر من همه چیزش شدنیه تنها مسله ای که فکرمو درگیر کرده همونطور که خودتون هم گفتین اینکه توی همچین زمان کمی میشه خازن رو کامل شارژ کرد! یک نانو ثانیه ترانزیستوری پیدا میشه جدقل مقاومت رو در جریان عبوری داشته باشه
    من دیشب به تقویت کننده های rf fet فکر میکردم ولی چیزی ازشون نمیدونم واقعا نمیدونم فرکانسی که نوشتن به نظرم اومد فرکانسیه که از خودشون عبور میدن و تقویت میکنن برای سویچینگ هم یه ماسفت پیدا کردم 850 مگاهرتز سرعتشه Bf998
    شاید بشه باهاشکار کرد ولی آگه گیر بیاد همه فروشگاهها غدم موجودی زدن انگار پرمصرف و گرون هم باشه ببین میتونی ترانزیستور خوب پیدا کنی؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط Edrissna نمایش پست ها
    در مورد ADC کسی نظری نداد چیز بدرد بخوری هم پیدا نکردم پس خودم دست به کار شدم بنا بر اصول کار مبدلها یه ADC بزرگ طرح ریزی کردم ساختش خیلی راحته و میتونه برا کارای آماتوری و کم هزینه خوب باشه چون حتی آگه ADC فرکانس بالا هم گیر بیاد قیمتش خیلی بالاست
    توی ADC ها یه چیزی هست که مشترکه توی یک دوره متناوب از سیگنال آنالوگ نمونه برداری میکنه یعنی سطح ولتاژ رو در یک برش از سیگنال اندازه گیری میکنه میشه گفت یک ولت سنج با سرعت بالاست
    یک روش معمول و بصرفه مقایسه ولتاژه یعنی چندین مقایسه گر و در نتیجه تعداد بسیار زیاد قطعات برای یه رزولوشن مناسب که اصلا فکر خوبی نیست
    یه روش دیگه و پایه هم هست که با اندازه گیری جریان اختلاف پتانسیل بدست میاد
    شبیه به همون کاری که توی بعضی مبدلها انجام میشه کاری که من کردم:
    مدار rc، آگه یک خازن رو با یه ولتاژ شارژ بکنی و هنگام تخلیه یک مقاومت سر راهش قرار بدیم سرعت تخلیه خازن کم میشه آگه سرعت تخلیه رو زیاد بکنیم و با یه شمارنده با دقت بالا تعداد میشه ولتاژ رو بدست آورد
    حالا فکرشو بکن در حوزه زمان سیگنال آنالوگ روی یک خط سیم یک نانو ثانیه طول میکشه آگه ما یه ترانزیستور پر سرعت سر راه این سیگنال قرار بدیم و به مدت یک نانو ثانیه جریان رو به سمت خازن هدایت کنیم خازن شارژ میشه حالا ولتاژ هرچی که باشه تخلیه اش میکنیم با یک مقاومت سرعت تخلیه رو با شمارنده داخل fpga شمارش میکنیم حالا آگه ما سه متر خط سیگنال در نظر بگیریم و هر سی سانتی متر یک خط تخلیه شامل همون مدار تخله که توضیح دادم یعنی ترانزیستورها و ختزن و مقاومت، خب یعنی ما ده نانو ثانیه به مدت یک نانو ثانیه نمونه برداری میکنیم و 9 نانو ثانیه برای شمارش وقت داریم هر خط تخلیه خازن به یک پایه fpga وصل میشه و هرکدوم جداگونه شمارش میشه حالا ما یه نمونه بردار داریم که توی دوره تناوب صد مگاهرتز کار میکنه و با فرکانس یک گیگاهرتز نمونه برداری میکنه ترانزیستور ها باید fet یا jfet باشن تا جریان نشتی تداخل بوجود نیاره ترانزیستور سه گیگاهرتز کیخوام تا فاصله سی سانتی که گفتم رو به ده سانتی متر کاهش بدم و فرکانس نمونه برداری بالاتر بره،
    خب حالا چندتا پارامتر مهم: هرچقدر تعداد خطوط نمونه بردار یا همون مدار خازنی بیشتر باشه سرعت تناوب کل مدار پایین میاد مثلا آگه بجای دهتا خط بیست خط داشته باشیم فرکانس تناوب کاری به 50 مگاهرتز میرسه و خاصیتش هم اینه که وقت بیشتری برای شمارش داریم یعنی لازم نیست شمارنده خیلی سریع باشه یا برعکس سرعت شمارنده بالا نگه داریم در عوض رزولوشن رو بالا ببریم یعنی بجای اینکه هشت بیتی باشه ده بیتی باشه
    حالا فکرشو بکن 60 خط نمونه برداری داشته باشیم و هر کدوم به یک پایه fpga وصل بشن و جداگونه شمارش بشن دقت بالا رزولوشن قابل قبول و سرعت عمل البته معایبی هم داره که باید دقت کرد مدارات منطقی بشدت به نویز و سطح ولتاژ حساس هستن تغذیه طبقات مدار باید دقت بشه من برای تغذیه ولتاژ تغذیه رو از دوتا رگولاتور عبور دادم قبل از رگولاتور و همچنین بعد از رگولاتورها خازن گذاشتم تا هنگام کار افت جریان کمترین تاثیر رو داشته باشه
    عیب دیگه اینکه مدار بزرگتره قطعات و خطول فرکانس بالای زیادی در جریان هستن که هم نویز پذیرن بشدت هم میتونن منبع نویز باشن برای بقیه قطعات و طبقات بنابرین باید مدار خیلی با دقت طراحی بشه خطول طولانی بین ترانزیستور که گفتم رو در نظر بگیر بین هر ترانزیستور 30 سانتی متر خب اینو مثل خطوط آنتن روی مدار بکش طوری که فاصله ترانزیستورها از هم کم بشه و حجم مدار کمتر بشه حالا باید روی این خطوط شیل قرار بگیره که مثل آنتن عمل نکنه و نویز رو به خودش جذب بکنه یا حتی ممکنه نقش منتشر کننده هم داشته باشه کل مدار بصورت چند قسمت جداگونه باید بخوبی شیلد بشه من از شیلد سه لایه استفاده کردم یک لایه مسی یا همون فیبر مدار چاپی یک لایه ورق آلومنیوم نازک و یک لایه فلزی روکش کروم یا همون حلبی که شناخته شده است، توی انتشار امواج یک چیز مهم وجود داره آگه یک سیگنال آنالو یا دیجیتال رو بسمت یک قطعه بفرستیم اگر مصرف و یا ورودی آون قطعه کمتر از جریان ارسالی باشه بقیه جریان بصورت امواج مغناطیسی از خط سیگنال دفع میشه که میتونه نویز بوجود بیاره پس خیلی توی انتخاب قطعات باید دقت کرد تمام جریانها ولتاژها و خطوط باید دقیق باشن.
    حالا fpga من پالس کلاک رو بصورت داخلی ساختم بعدا در موردش حرف میزنم کلاک ورودی رو از مینی کامپیوتر رزبری پای میگیریم مثلا یک گیگاهرتز
    حالا شمارنده رو میشه با دقت دوبرابر ساخت یک ماژول شمارنده با هرتعداد بیت که مد نظرت هست هشت، ده، یا اصلا شونزده بیتی، بعد ماژول رو هردو لبه بالا رونده و وایین رونده حساس میکنیم اینجوری با هر بار تغییر لبه یک عدد به شمارشگر اضافه میشه یعنی فرکانس دو گیگاهرتز مسله تغذیه fpga رو بخاطر همین گفتم مهمه چون در فرکانس بالا سرعت خیلی بالاست و تغییر سطح ولتاژ ممکنه باعث اعمال دستور خطا توی برنامه بشه و کل برنامه بدردنخور میشه

خلاصه کلام اینکه Gpr یک شندونده خیلی دقیقه یعنی شما باید به چشم یک ADC در نظرش بگیرید در حقیقت چالش اصلی و اهمیت اصلی نمونه برداریه دقت نمونه برداری یعنی اینکه بتونه هنگام اسکن کردن زیر سطح زمین یک فصل مشترک رو بخوبی نشون بده دستگاهی که دقت سی سانتی متر داشته باشه یک شی یا لایه با ضخامت کمتر از سی سانتی متر رو همون سی سانتی در نظر میگیره و خیلی جاها که دقت بالا لازم باشه این یک عیب بزرگه حالا فرض کن زیر سطح دوتا لایه داشته باشیم که هردوتاشون به هم چسبیدن و هردوشون باهم سی سانتی متر ضخامت دارن اینجاست که دستگاه از تشخیص جنس آون لایه ها عاجز میمونه چون سیگنال منعکس شده دو فاز نزدیک به همدیگه هستن حالا اختلاف دامنه هم آگه داشته باشن دستگاه نمونه برداری میانگین این دوتا فاز رو در نظر میگیره مثل این میمونه بخوای از یک سیگنال با فرکانس دو گیگا هرتز با یک مبدل ADC با سرعت یک گیگاهرتز نمونه برداری بکنی نصف موج رو از دست میدی
    این همه پرحرفی کردم که بگم دقت نمونه برداری در بعضی مثال اهمیت ویژه ای داره البته بستگی به کاربرد دستگاه داره ممکنه یه دستگاه با دقت یک متر کار بکنه برای پیدا کردن منابع آب زیر زمینی و یه دستگاه با دقت یک سانتی متر برای پیدا کردن کابلهای باریک یا مین های جنگی
    اگر کسی نظر بهتری برای ساخت ADC داره مارو هم بی نصیب نکنه ممنونم.

شاید یکم مسخره به نظر بیاد ولی یکک دقیتر بهش فکر کنیم فکر بدی هم نیست آگه اصول طراحی رعایت بشه خب نظرت چیه آگه جاییش رو متوجه نشدی بگو ضمنا بهشفکر کن اگه راه حل یا پیشنهادی داشتی بهم بگو حتما ممنون

یادم رفت بگم خازن با دوازده ولت شارژ شده باشه که نمیشه مستقیم رو fpga خالیش کرد اونجا هم از fet استفاده میکنیم یعنی زمانی که خازن در حال خالی شدن هستش گیت ترانیزستور رو تحریک میکنه حالا ولتاژ خارن هرچی که باشه و جریان سور به درین fet باز میشه و در نتیجه جریان 3 ولتی به سمت fpga میره
    شمارنده داخل fpga زمانی شروع به شمارش میکنه که از ولتاژ بهش برسه و زمانی که شارژ خازن خالی بشه جریان آون ترانزیستور هم قطع میشه و شمارش توی fpga متوقف میشه حالا چون fet جریان خیلی کمی مصرف میکنه برای روشن شدن و کل جریان خازن هم ضعیف هستش هنگام تخلیه یه سوال دارم بعد از خازن بین مقاومت و گیت ترانزیستور جریان رو به پایه منفی خازن وصل بکنیم تا سرعت تخلیه ثابت باشه چون آگه ترانزیستور جریان کمتری از خازن بکشه در نتیجه خیلی دیر خالی میشه باید به نظرم میزان مصرف ترانزیستور هرچند پیکو آمپر هم باشه در نظر بگیریم و از طرف دیگه هم هرچی فکر میکنم خازن برای تخلیه حتما باید بعد از مقاومت به پایه منفی خودش اتصال داشته باشه تا تخلیه بشه من یکم مخم رگ به رگ شد انقد محاسبه کردم هر قطعه ای میبینم میشینم جریانشو محاسبه میکنم فک کنم مغزم سرعتش اومده پایین اورکلاکش کنم :-))

دیدگاه

سلام مجدد به همه دوستان بعد از مدتی میبینم که گویا کسی دیگه علاقه ای به همکاری و همفکری نشون نمیده
      دارم روی دستگاه کار میکنم خیلی خیلی پیچیده و سخت شده بودبرام اوایل ولی الان خیلی سونتر از اون چیزی که فکرشو میکردم به نظر میرسه پیشرفت خوبی داشتم مدارات دیجیتال دستگاه رو طراحی و ساختم خیلی از قسمتهاش رو قسمت تغذیه مدار کامل شده پردزشگر سیگنال فقط کار تمام شودن برنامه نویسیش مونده،
      مدار گیرنده تقریبا داره تموم میشه دارم روش کار میکنم توی مراحل ساختشم
      مدار فرستنده کامل شده فرکانس سیگنال ارسالی قابل تنظیم هساش توان سیگنال ارسالی بالا هستش و تنها قسمتی که طراحیش تموم نشده مرحله اول گیرنده هستش یعنی قبل از مبدل آنالوگ به دیجیتال چون پالس ارسالی دامنه و توان بالایی داره اولین انعکاسها به مدار گیرنده آسیب میزنه باید سیگنال وردی قبل از رسیدن به بخش مبدل آنالوگ به دیجیتال اگر قوی باشه باید تضعیف بشه و اگر ضعیف شده باشه باید تقویت بشه،تصمیم دارم همین قسمت رو بصورت سویچینگ کنترل بکنم و به چهار مرحله تقسیمش بکنم به طورمثال سیگنال های منعکس شده از لحظه اول تا مثلا چند متر عمق سطح اول به یک نسبت ثابت ضعیف بشن تا دامنه نهایی قابل قبول باشه بعد سویچ بشه روی تضعیف کننده مرحله دوم و اینبار نسبت کمتری تضعیف انجام بشه و بعد مرحله سوم که نه تضعیف میشه و نه تقویت مستقیم به واحد مبدل میرسه و بعدش مرحله چهارم که سیگنال ورودی از مدار تقویت کننده عبور میکنه با یک نسبت تقویت ثابت اینجوری با دونستن اینکه در کدوم مرحله سیگنال با چه نسبتی تضعیف یا تقویت شده میشه دامنه سیگنال رو پردازش کرد و از صدمه دیدن مدارات دیجیتال هم جلوگیری میشه چون باید عرض کنم پالس ارسالی دامنه خیلی بالایی داره آنتن فرستنده سیگنال با توان حدود صد وات کار میکنه که اگه همون انعکاس میدان نزدیک اولین سطح که فاصله خیلی نزدیمی داره حتی ده درصد سیگنال اولیه هم باشه کل مدار گیرنده رو از کار میندازه
      حال شما دوستان گرامی اگر نظری دارین و میتونین کمکم کنید ممنون میشم به نظرتون کاری که میخوام انجام بدم درسته یا نه ؟

دیدگاه

سلام دوستان...منم دارم روی gpr کار میکنم....از یه ماژول vco RF که فرکانس کاریش از ۱۳۰۰ الی۲۷۰۰ MGH میباشه....به اینصورت که بوسیله فانکشن ژنراتور فرکانس تولید میکنه و بوسیله فرستنده که در بالا ذکر کردم این فرکانس های رادیویی بوسیله یه تقسیم کننده دوشاخه میشه....یک شاخه مستقین به آنتن فرستنده میره و یک شاخه دیگر امواج الکترو مغناطیس که بسیار ضعیف بوده را به وسیله یک آمپلیفایر بانویز کم تقویت شده را یکی میشود و مجددا به وسیله آمپلی فایر دوم ZX60 تقویت شده و به آمپلی فایر ویدیویی که ماژول اون در بازار موجوده فرستاده میشه و خروجی اون به لپ تاپ و بعد اون هم نرم افزار GPR_FMCVجهت تجزیه و تحلیل داده ها و خروجی سه بعدی در لپ تاپ یا بوسیله ماژول های تبدیل کننده به صفحات نمایشگر دو تا سه اینچی که در فروشگاه سایت موجود میباشد....ولی اونرقسمت تبدیل آنالوگ به دیجیتال که فکر میکنم ماژول اون هم به راحتی پیدا میشه....
        سوالی که از دوستان دارم اینه که به نظر شما با این دامنه فرکانسی میشه به نفوذ خوبی در سطح زمین دست پیدا کرد یا نهایتا با عمق سی چهل سانتی باید بسنده کرد؟؟؟؟؟

دیدگاه

سلام
          میتونی از یک کوپلر استفاده کنی که نمونه برداری کنه و با زیاد شدن VSWR تقویت کننده خودش رو خاموش کنه

البته شما به یک مدار دتکتور نیز احتیاچ داری
          برای قسمت توانهای مختلف میتونی از VGA استفاده کنی
          اگر سوالهای زیر را جواب بدید شاید کسی بتونه کمک کنه
          1- فرکانس کاری
          2-نوان ارسالی
          3-نوع تقویت کننده
          4-نوع سیستم فول یا هلف داپلکس
          جدیدترین ویرایش توسط Dummy Eng; ۱۸:۴۱ ۱۳۹۸/۰۳/۱۷.

دیدگاه

[QUOTE=hamedyashar0;699427]سلام دوستان...منم دارم روی gpr کار میکنم

سلام ممنون که شرکت کردی
            در مورد اینکه گفتی چقدر نفوذ میکنه باید بگم که این مشکل من هم بود ولی خب میدونی این ماژول ها برای تبادل اطلاعات ساخته شدن و برد مفیدشون توی جو زمین هستش یعنی سیگنال ارسالی توان کافی برای نفوذ در زمین رو نداره
            بزرگترین مشکل فرستنده ها افت دامنه سیگنال هستش
            چون در محیط انتشار قسمت زیادی از توانشون تلف میشه خصوصا اگه زمین یا خاک مرطوب باشه
            اوایل من روی یک مولد پالس با تغذیه 12 ولت کار میکردم بعد متوجه شدم نهایتا یکی دو متر بیشتر نفوذ نمیکنه توی زمین بنابرین یک مولد پالس رادیویی لازم داشتم که یک پالس با دامنه خیلی بالاتر تولید و منتشر بکنه چیزی که الان دارم روش کار میکنم فرستنده 100 وات هستش با تغذیه 120 ولت DC که ماژول و نمونه مشابه و مدار و شماتیک پیدا نکردم که حتی جواب سوالاتم رو بده پس شروع کردم به ساختنش
            یادت نره سیگنال ارسالی اگه پالسی باشه فقط یک موج با توان بالا کافیه و نیازی به ماژول رادیویی نیست باید مولد پالس ترانزیستوری باشه
            برای گیرنده هم دقیقا باید میزان افت سیگنال برامون با دقت نشون بده که بفهمیم توی عمق مورد نظر مثلا چقدر افت داشته و عرض پالس منعکس شده چقدره و این اطلاعات توی پردازنده برای شناسایی و تفسیر لایه ها کمکمون میکنه

نوشته اصلی توسط Dummy Eng نمایش پست ها
            سلام
            میتونی از یک اپتو استفاده کنی که نمونه برداری کنه و با زیاد شدن VSWR تقویت کننده خودش رو خاموش کنه

البته شما به یک مدار دتکتور نیز احتیاچ داری
            برای قسمت توانهای مختلف میتونی از VGA استفاده کنی
            اگر سوالهای زیر را جواب بدید شاید کسی بتونه کمک کنه
            1- فرکانس کاری
            2-نوان ارسالی
            3-نوع تقویت کننده
            4-نوع سیستم فول یا هلف داپلکس
            اپتو کوپلر جواب نمیده چون دامنه سیگنال رو تغییر میده
            فرکانس هم زیاد چیز مهمی نیست چون تک پالس هستش و عرض پالس گوینده فرکانس سیگناله اما چون بعضی مواقع دوتا انعکاس با فاصله خیلی کمی از هم باشن ممکنه خیلی جاها دامنشون با هم جمع بشه مثل دوتا سیگنال همفاز پس فرکانس رو نمیشه مبنای کار قرار داد
            مهمترین کاری که باید انجام بدم اینکه دامنه سیگنال انعکاس شده که به آنتن میرسه رو با یک دوره تناوب مشخص اندازه بگیرم یا همون مبدل آنالوگ به دیجیتال
            حالا ما یک سیگنال ورودی داریم با دامنه 1ولت تا 120 ولت حالا چند میکرو ولت رو دیگ نمیگم ولی برای مبدل آنالو به دیجیتال تقریبا میشه گفت یک بالون یا مچینگ آنتن میخوام که 1:20 باشه ولی سوالی که برام پیش اومده اینکه از بالون استفاده بکنم یا تقسیم ولتاژ با مقاومت ؟
            یا راه دیگه ای داره

آپ امپ هم بدرد نمبخوره چون فرکانس نمونه برداری خیلی بالاست

دیدگاه

اگر سامانه شما شبیه رادار هست پس در یک فرکانس کار نمیکند سیگنال چیرپ کا می کنه به نظر می یاد شاید در یک فرکلن هم فازی و جمع بشند ولی بقیه فرکانسها چی؟
              در مورد مطلب آخرتون هدف شما از بالون تضعیف هست تقویت هست چی هست؟
              اگر بخوای سیگنال بالا رو محدود کنی خوب لیمیتر بزار فقط یک خورده نویز فیگرت به هم میریزه
              گیرنده ها اغلب 3 الی 4 ناحیه کاری دارند
              تقویت عادی تضعیف
              فرستنده ها هم غالبا قبل از تراتزیستور قدرت یک VGA برای کنترل تقویت دارند
              جدیدترین ویرایش توسط Dummy Eng; ۱۶:۱۲ ۱۳۹۸/۰۳/۱۷.

دیدگاه

اگر سامانه شما شبیه رادار هست پس در یک فرکانس کار نمیکند سیگنال چیرپ کا می کنه به نظر می یاد شاید در یک فرکلن هم فازی و جمع بشند ولی بقیه فرکانسها چی؟
                در مورد مطلب آخرتون هدف شما از بالون تضعیف هست تقویت هست چی هست؟
                اگر بخوای سیگنال بالا رو محدود کنی خوب لیمیتر بزار فقط یک خورده نویز فیگرت به هم میریزه
                گیرنده ها اغلب 3 الی 4 ناحیه کاری دارند
                تقویت عادی تضعیف
                فرستنده ها هم غالبا قبل از تراتزیستور قدرت یک VGA برای کنترل تقویت دارند
                بله راداری هستش ولی سیگنال مدوله شده نیست که بخوایم مثلا داپلر محاسبه بکنیم به هیچ وجه قرار نیست شکل موج بازسازی بشه هدف اینکه تغییرات شکل موج منعکس شده بررسی بشه
                بالون هم برای تضعیف گفتم برای تقویت مشکلی ندارم میتونم از تقویت کننده های هطی با فرکانس بالا استفاده بکنم فیلتر و لیمیتر هم به شکل موج آسیب نمیزنه به نظرتون ؟
                Vga رو متوجه نشدم دقیقا چیکار میکنه ؟

دیدگاه

تا حالا ندیدم برای تضعیف از بالون استفاده شود جایی دید شما که می خواید اینکار رو انجام بدید باید پای بزنی برای تضعیف ایسی هاشم الان موجوده
                  شما کلا یک مسیر برای گیرنده می خواید بزارید ؟
                  variable gain amplifier
                  جدیدترین ویرایش توسط Dummy Eng; ۱۸:۳۸ ۱۳۹۸/۰۳/۱۷.

دیدگاه

تا حالا ندیدم برای تضعیف از بالون استفاده شود جایی دید شما که می خواید اینکار رو انجام بدید باید پای بزنی برای تضعیف ایسی هاشم الان موجوده
                    variable gain amplifier
                    برای تضعیف سیگنال نه خودمم تاحالا بهش برنخوردم
                    اینی که گفتین رو نفهمیدم (پای بزنی) اینو میشه بیشتر توضیح بدین و یا آی سی که گفتین معرفی کنید
                    من تحصیلات الکترونیک ندارم متاسفانه ولی مطالعه کردم تا حدودی
                    خیلیا ممکنه با خودشون بگن این چیزی حالیش نیست قبلش خودمم اینجوری فک میکردم و سعی کردم از اهل فن و اساتیدی که توی این زمینه تحصیل داشتن بپرسم و ازشون کمک بگیرم و همیشه به یک جمله ختم شده ( این کار سدنی نیست و سخته نمیشه انجامش داد) البته پنداشت من این بود که اونا واقعا نمیتونستن انجامش بدن بگذریم حالا
                    راه حل شما برای اینکه سطح دامنه سیگنال رو با یک نسبت ثابت کاهش بدیم چیه مثلا بیست برابر کاهش دامنه سیگنال چون باید مستقیم واردadc بشه تنها چیزایی که به ذهنم رسید استفاده از مدولاتور و یا تقسیم ولتاژ مدولاتور دامنه منظورمه که شکل سیگنال ورودی خراب نشه و البته دادن سیگنال با دامنه بالا به خود مدولاتور هم همین مشکلات رو داره
                    شاید من چیزی رو استباه متوجه شدم یا اینکه تکنیکی وجود داره و من ازش بیخبرم :-(

variable gain amplifier
                    راستی منظورتون از یک مسیر برای گیرنده چی بود ؟
                    جدیدترین ویرایش توسط Edrissna; ۰۳:۱۳ ۱۳۹۸/۰۳/۱۸.

دیدگاه

بالاییها برای att هست
                      شما نمیتونی همیشه سیگنالتو تضعیف کنی شاید بعضی وقتها حتی بخوای تقویت کنی یا عادی باشه
                      خوب راهش استفاده از سوئیچ یا دیود یا ...هست که مسیر مخلف داشته باشه
                      مثلا سوئیج https://ww2.minicircuits.com/WebStore/Switches.html
                      جدیدترین ویرایش توسط Dummy Eng; ۰۰:۱۲ ۱۳۹۸/۰۳/۱۹.

دیدگاه

سلام ممنون که شرکت کردی
                        در مورد اینکه گفتی چقدر نفوذ میکنه باید بگم که این مشکل من هم بود ولی خب میدونی این ماژول ها برای تبادل اطلاعات ساخته شدن و برد مفیدشون توی جو زمین هستش یعنی سیگنال ارسالی توان کافی برای نفوذ در زمین رو نداره
                        چون در محیط انتشار قسمت زیادی از توانشون تلف میشه خصوصا اگه زمین یا خاک مرطوب باشه
                        اوایل من روی یک مولد پالس با تغذیه 12 ولت کار میکردم بعد متوجه شدم نهایتا یکی دو متر بیشتر نفوذ نمیکنه توی زمین بنابرین یک مولد پالس رادیویی لازم داشتم که یک پالس با دامنه خیلی بالاتر تولید و منتشر بکنه چیزی که الان دارم روش کار میکنم فرستنده 100 وات هستش با تغذیه 120 ولت DC که ماژول و نمونه مشابه و مدار و شماتیک پیدا نکردم که حتی جواب سوالاتم رو بده پس شروع کردم به ساختنش
                        یادت نره سیگنال ارسالی اگه پالسی باشه فقط یک موج با توان بالا کافیه و نیازی به ماژول رادیویی نیست باید مولد پالس ترانزیستوری باشه
                        برای گیرنده هم دقیقا باید میزان افت سیگنال برامون با دقت نشون بده که بفهمیم توی عمق مورد نظر مثلا چقدر افت داشته و عرض پالس منعکس شده چقدره و این اطلاعات توی پردازنده برای شناسایی و تفسیر لایه ها کمکمون میکنه

فرکانس هم زیاد چیز مهمی نیست چون تک پالس هستش و عرض پالس گوینده فرکانس سیگناله اما چون بعضی مواقع دوتا انعکاس با فاصله خیلی کمی از هم باشن ممکنه خیلی جاها دامنشون با هم جمع بشه مثل دوتا سیگنال همفاز پس فرکانس رو نمیشه مبنای کار قرار داد
                        مهمترین کاری که باید انجام بدم اینکه دامنه سیگنال انعکاس شده که به آنتن میرسه رو با یک دوره تناوب مشخص اندازه بگیرم یا همون مبدل آنالوگ به دیجیتال
                        حالا ما یک سیگنال ورودی داریم با دامنه 1ولت تا 120 ولت حالا چند میکرو ولت رو دیگ نمیگم ولی برای مبدل آنالو به دیجیتال تقریبا میشه گفت یک بالون یا مچینگ آنتن میخوام که 1:20 باشه ولی سوالی که برام پیش اومده اینکه از بالون استفاده بکنم یا تقسیم ولتاژ با مقاومت ؟
                        یا راه دیگه ای داره

آپ امپ هم بدرد نمبخوره چون فرکانس نمونه برداری خیلی بالاست[/
                        با تشکر از شما دوست عزیز
                        ولی تا اونجایی که من میدونم امواج رادیویی مایکروویو قدرت نفوذ بیشتری نسبت به پالس های مغناطیسی دارند. همینطور که در بیشتر تجهیزات نظ-امی
                        و رادار های فوق پیشرفته دارن از امواج rf با فرستنده های با توان بالا استفاده میکنند.یا اپراتور های موبایل یا موج های AM یا FM رادیو و همچنین ارتباطات ماهواره ای که از هزاران کیلومتر آنطرف تر دارن سیگنال های صدا یا تصویر یا دیتا را با خودشون حمل میکنن.
                        حالا بر میگردیم به نفوذ این امواج در زمین که اگر با گوشی موبایل صحبت کنین و داخل تونل بشین مسلما آنتن دهی موبایل ضعبف تر میشه ولی قطع نمیشه که این نشان از قدرت نفوذ امواج مایکروویو را نشون میده.
                        حالا فرستنده ای که من میخوام استفاده کنم با تغذیه 12 ولت کار میکنه با خروجی 1600تا 2800 مگا هرتز که البته بعد از اون با چند تا آمپلی فایر که تغذیه های 27 ولت و 6.5 ولت دارن تقویت میشه....با توجه به اینکه قطعات مخابراتی قیمتشون بالاست شک من در اینه که عمق نفوذ این سیستم چقدر میتونه باشه؟؟؟؟؟؟؟
                        در کشور ما اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با این گونه از سیستم ها وجود نداره یا خیلی محدود هست.
                        ساخت این گونه از دستگاه ها هم تکنولوژی بالایی میخواد که تا اونجایی که بنده اطلاع دارم در انحصار چند کشور بیشتر نیست که نقشه مدارشون هم در دسترس عموم نمیباشد.
                        و حالا شما دوست عزیز میتونین از فرستنده هایی که توانایی ارسال تا 20GHدارند استفاده کنید که در رادار های فضایی استفاده میشن.
                        البته به نظر من آنتن های فرستنده و گیرنده هم در این مدل از سیستم ها خیلی میتونه مفید باشه که بنده اطلاعات کاملی از آنتن های مخابراتی ندارم.
                        خوشحال میشم دوستان اگر اطلاعات کاملی از این نمونه از سیستم ها و همچنین آنتن های مصرفی جهت این سیستم دارند در اختیار دوستان بزارن تا کمکی
                        بشه جهت پیشرفت و کسب اطلاعات کامل از این نمونه از سیستم ها.

با تشکر از شما دوست عزیز
                        ولی تا اونجایی که من میدونم امواج رادیویی مایکروویو قدرت نفوذ بیشتری نسبت به پالس های مغناطیسی دارند. همینطور که در بیشتر تجهیزات نظ-امی
                        و رادار های فوق پیشرفته دارن از امواج rf با فرستنده های با توان بالا استفاده میکنند.یا اپراتور های موبایل یا موج های AM یا FM رادیو و همچنین ارتباطات ماهواره ای که از هزاران کیلومتر آنطرف تر دارن سیگنال های صدا یا تصویر یا دیتا را با خودشون حمل میکنن.
                        حالا بر میگردیم به نفوذ این امواج در زمین که اگر با گوشی موبایل صحبت کنین و داخل تونل بشین مسلما آنتن دهی موبایل ضعبف تر میشه ولی قطع نمیشه که این نشان از قدرت نفوذ امواج مایکروویو را نشون میده.
                        حالا فرستنده ای که من میخوام استفاده کنم با تغذیه 12 ولت کار میکنه با خروجی 1600تا 2800 مگا هرتز که البته بعد از اون با چند تا آمپلی فایر که تغذیه های 27 ولت و 6.5 ولت دارن تقویت میشه....با توجه به اینکه قطعات مخابراتی قیمتشون بالاست شک من در اینه که عمق نفوذ این سیستم چقدر میتونه باشه؟؟؟؟؟؟؟
                        در کشور ما اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با این گونه از سیستم ها وجود نداره یا خیلی محدود هست.
                        ساخت این گونه از دستگاه ها هم تکنولوژی بالایی میخواد که تا اونجایی که بنده اطلاع دارم در انحصار چند کشور بیشتر نیست که نقشه مدارشون هم در دسترس عموم نمیباشد.
                        و حالا شما دوست عزیز میتونین از فرستنده هایی که توانایی ارسال تا 20GHدارند استفاده کنید که در رادار های فضایی استفاده میشن.
                        البته به نظر من آنتن های فرستنده و گیرنده هم در این مدل از سیستم ها خیلی میتونه مفید باشه که بنده اطلاعات کاملی از آنتن های مخابراتی ندارم.
                        خوشحال میشم دوستان اگر اطلاعات کاملی از این نمونه از سیستم ها و همچنین آنتن های مصرفی جهت این سیستم دارند در اختیار دوستان بزارن تا کمکی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamedyashar0 نمایش پست ها
                          سلام دوستان...منم دارم روی gpr کار میکنم....از یه ماژول vco RF که فرکانس کاریش از ۱۳۰۰ الی۲۷۰۰ MGH میباشه....به اینصورت که بوسیله فانکشن ژنراتور فرکانس تولید میکنه و بوسیله فرستنده که در بالا ذکر کردم این فرکانس های رادیویی بوسیله یه تقسیم کننده دوشاخه میشه....یک شاخه مستقین به آنتن فرستنده میره و یک شاخه دیگر امواج الکترو مغناطیس که بسیار ضعیف بوده را به وسیله یک آمپلیفایر بانویز کم تقویت شده را یکی میشود و مجددا به وسیله آمپلی فایر دوم ZX60 تقویت شده و به آمپلی فایر ویدیویی که ماژول اون در بازار موجوده فرستاده میشه و خروجی اون به لپ تاپ و بعد اون هم نرم افزار GPR_FMCVجهت تجزیه و تحلیل داده ها و خروجی سه بعدی در لپ تاپ یا بوسیله ماژول های تبدیل کننده به صفحات نمایشگر دو تا سه اینچی که در فروشگاه سایت موجود میباشد....ولی اونرقسمت تبدیل آنالوگ به دیجیتال که فکر میکنم ماژول اون هم به راحتی پیدا میشه....
                          سوالی که از دوستان دارم اینه که به نظر شما با این دامنه فرکانسی میشه به نفوذ خوبی در سطح زمین دست پیدا کرد یا نهایتا با عمق سی چهل سانتی باید بسنده کرد؟؟؟؟؟
                          [QUOTE=Edrissna;699691][QUOTE=hamedyashar0;699427]سلام دوستان...منم دارم روی gpr کار میکنم

سلام ممنون که شرکت کردی

یا راه دیگه ای داره

آپ امپ هم بدرد نمبخوره چون فرکانس نمونه برداری خیلی بالاست[/QUOT

[QUOTE=Edrissna;699691][QUOTE=hamedyashar0;699427]سلام دوستان...منم دارم روی gpr کار میکنم

سلام ممنون که شرکت کردی

یا راه دیگه ای داره

آپ امپ هم بدرد نمبخوره چون فرکانس نمونه برداری خیلی بالاست[/QUOT

دیدگاه

https://chemandy.com/calculators/mat...calculator.htm

بالاییها برای att هست
                            شما نمیتونی همیشه سیگنالتو تضعیف کنی شاید بعضی وقتها حتی بخوای تقویت کنی یا عادی باشه
                            خوب راهش استفاده از سوئیچ یا دیود یا ...هست که مسیر مخلف داشته باشه
                            مثلا سوئیج https://ww2.minicircuits.com/WebStore/Switches.html
                            ایول خیلط عالی بود ممنون بابت لینک
                            این یه راه حل خیلی خوبه به فکرش بودم ولی کمی شک داشتم دنبال راه دیگه ای میگشتم توی پستهای قبلی هم بهش اشاره کردم اگه خونده باشین سویچهای spdt نمونه ای پیدا کردم خیلی سرعت سویچینگ بالایی داره و چندتا هم اتفاقا خریدم و دارم ولی تنها مشکلشون اینه که حداکثر ولتاژی که میتونن عبور بدن بنا بر دیتا شیت خیلی کمتره نهایتا بیست ولت و بر این شدم که از ترانزیستور های jfet قدرت استفاده کنم و خیلی هم پیدا کردنشون طول کشید ترانزیستوری که پیدا کردم دو مدل هستن یکیشون ریس تایمش 5 نانو ثانیه و فال تایمش 15 نانو ثانیه هستش و اونیکی مدل کاملا برعکس و ریس تایمش 15 نانو ثانیه هستش خب منم به این 5 نانو ثانیه بسنده کردم چون ترانزیستوری سریعتر از این دو مدل پیدا نکردم با ولتاژ بالا ظرفیت دویست ولت رو دارن ولی خب spdt متاسفانه سطح ولتاژشون پایین بود وگرنه توی 200 پیکو ثانیه سوییچ میکنن و تا فرکاتس 500 مگاهرتز هم میتونن کار کنن

سلام ممنون که شرکت کردی

یا راه دیگه ای داره

آپ امپ هم بدرد نمبخوره چون فرکانس نمونه برداری خیلی بالاست[/
                            با تشکر از شما دوست عزیز

با تشکر از شما دوست عزیز

خب حرف شما درسته بعضی رادارها با اهداف خاص از فرکانس بالا استفاده میکنن و حتی با توان بالا ولی دلیل اصلی برد بالای اینها بخاطر توان فرستنده هستش نه فرکانس بالای ماکروویو هرچی طول موج بیشتر باشه یعنی فرکانس پایینتر باشه قدرت نفوذ و برد سیگنال بیشتره اینو در مورد فرکانس مطمنم و قطعا هم هرچقدر توان فرستنده صرف نظر از فرکانس کاریش بیشتر باشه بازم برد و قدرتش بیشتره
                            ولی اصلی ترین مولفه ی سیگنال که توی محیط انتشار تضعیف میشه دامنه سیگنال هستش رادارهایی با فرکانس چند گیگاهرتز با توان بالا برای این استفاده میشن چون بیشتر منعکس میشن مثلا توی رادارهای هواشناسی
                            توی gpr هم با فرکانس تا 2 گیگاهرتز هم کار میشه و دستگاهش هم وجود داره ولی برای اهداف مدفون در عمق کم و ابعاد کوچیک از این فرکانس استفاده میشه مثلا برای پیدا کردن مین ها و مواد منفجره مدفون تا عمق نکمتر از یک متر
                            من چندتا منبع خارجی خودنم و توی یه عکس دیاگرام دیدم که یه قسمت اضافه توی دستگاه وجود داره به اسم مولد ولتاژ بالا و چند روزی تحقیق توی چندتا سایت خارجی متوجه شدم که پالسی که دستگاههای gpr برای نفوذ در اعماق زیاد استفاده میکنن توی بعضی دستگاهها تا دامنه 600 ولت هم میرسه حالا فرکانس هرچقدر که میخواد باشه
                            آنتن های دستگاه هم دایرکشنال هستن و داخل محفظه یا همون شیلد قرار دارن خصوصا آنتن گیرنده بخاطر اینگه انعکاسات سطحی و امواج مزاحم به گیرنده نرسه

حالا مسله ای که باهاش سرو کار دارم اینکه سیگنال ارسالی به اولین سطح که میرسه منعکس میشه و اولین اعکاسات خیلی دامنه بالایی دارن و برای اینکه به قسمت دیجیتال دستگاه وارد بشن باید تضعیف بشن
                            خب من در نظر گرفتم گیرنده شامل چهار خط باشه با سویچینگ خط انتقال اول تضعیف سیگنال با نسبت ثابت بیست برابر
                            خط دووم انتقال تضعیف 10 برابر
                            خط سووم انتقال بدون تضعیف و بدون تقویت البته با در نظر گرفتن فیلتر
                            و خط چهار با یک تقویت کننده rf خطی که تا فرکانس دوازده گیگاهرتز هم کار میکنه و ضریب تقویتش 27 دسیبل هست
                            یعنی مثلا ببست نانو ثانیه اول خط اول بیست نانو ثانیه دووم خط دووم و بیست نانو ثانیه سوم خط سوم و بقیه کار رو خط چهارم فعال میشه

دیدگاه

چطور میشه عکس بزاریم تو انجمن؟؟؟؟

آقا adrissana عزیز لطفا ایمیلتون را بزارین تا من چندین عکس در همین رابطه براتون بفرستم...توی انجمن که هر کاری کردم نشد.

دیدگاه

چطور میشه عکس بزاریم تو انجمن؟؟؟؟

آقا adrissana عزیز لطفا ایمیلتون را بزارین تا من چندین عکس در همین رابطه براتون بفرستم...توی انجمن که هر کاری کردم نشد.
                                خیلی ساده!
                                توی یک آپلودسنتر مثل این:
                                آپلود عکس و فایل رایگان با لینک مستقیم - Free file upload service

هر چند تا عکس دارید یکجا می توانید آپلود کرده و لینک هر عکس را اینجا copy/paste کنید.
                                البته برای اینکه معطل نشوید و ترافیک اینترنت شما و دیگران هم زیاد هدر نرود پیشنهاد می شود عکسها را قبل از آپلود، کم حجم کرده باشید مثلا با فوتوشاپ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X