اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت رادار نفوذ زمین GPR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت رادار نفوذ زمین GPR

تا حالا شما جایی مشاهده کردید گیرنده به صورت سوئیجی توی 3 مد تقویت و تضعیف و عادی کار کنه .
    شما یک با استفاده از یک دکمه حالتهارو تغییر میدید اصلا به چه درد میخوره داخل 3 مد کار کنه متداوما تغییر کنه ؟
    اگر اشباع شد میری تو تضعیف
    اگر حساسیت خوب خواستی میری تو تقویت و ....

دلیل استفاده از فرکانس 12 گیگ رو نمی فهمم؟
    جدیدترین ویرایش توسط Dummy Eng; ۲۱:۲۵ ۱۳۹۸/۰۳/۲۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamedyashar0 نمایش پست ها
      چطور میشه عکس بزاریم تو انجمن؟؟؟؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

آقا adrissana عزیز لطفا ایمیلتون را بزارین تا من چندین عکس در همین رابطه براتون بفرستم...توی انجمن که هر کاری کردم نشد.
      آیدی تلگرام Eddy_E4
      البته قبلش یادت نره @ بذار

ممنون میشم بفرستی :-)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dummy Eng نمایش پست ها
        تا حالا شما جایی مشاهده کردید گیرنده به صورت سوئیجی توی 3 مد تقویت و تضعیف و عادی کار کنه .
        شما یک با استفاده از یک دکمه حالتهارو تغییر میدید اصلا به چه درد میخوره داخل 3 مد کار کنه متداوما تغییر کنه ؟
        اگر اشباع شد میری تو تضعیف
        اگر حساسیت خوب خواستی میری تو تقویت و ....

دلیل استفاده از فرکانس 12 گیگ رو نمی فهمم؟
        خب صحبتای زیادی شد و مطالب زیادی نوشتم از دلیل اینکارم

خلاصه عرض کنم خدمتتون که ساختار و طرز کار دستگاه gpr اینجوریه که یک پالس منتشر میکنه و این سیگنال به عمق زمین نفوذ میکنه و گیرنده دستگاه امواج منعکس شده رو تحلیل میکنه ولی تنها تحلیلی که دستگاه روی سیگنال دریافتی میتونه انجام بده فقط و فقط دامنه سیگنال توی واحد زمان هستش
        یعنی خبری از موج مدوله شده fm نیست که بخوایم تک تک تناوب سیگنال رو با دوره تناوب مشخص بررسی کنیم
        فکرشو بکن مال یک سیگنال با طول موج 100 مگاهرتز ارسال کردیم حالا توی قسمت گیرنده ما میخوایم بدونیم این موج هنگام عبور از لایه های مختلف زمین و زیر سطح چه تغییراتی کرده تا جنس لایه ها مشخص بشه بنابراین از سیگنال دریافتی نمونه برداری میکنیم، خب طبق اصول برای تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال ده برابر فرکانس اولیه نمونه برداری کردن خیلی عالی ولی مثلا صد مگاهرتز فرستادیم حال با یک گیگاهرتز نمونه برداری میکنیم اما یه اشکال اینجا وجود داره چون دوره تناوب یک گیگاهرتز چیزی حدود سی سانتی متره در عمل با در نظر گرفتن سرعت حرکت امواج رادیویی یا همون الکترومغناطیسی ما داریم وضعیت دامنه سیگنال رو هر سی سانتی متر اندازه میگیریم یعنی ضخامت لایه های زیر سطحی رو با دقت سی سانتی متر میتونیم تحلیل بکنیم ولی برای داشتن دقت بیشتر مثلا برای داشتن دقت ده سانتی متر باید فرکانس نمونه برداریمون سه گیگاهرتز باشه
        خب برای اینکه شکل سیگنالی که دریافت میکنم کاملا دقیق باشه باید با دقت بالایی تقویت بشه واسه همین از تقویت کننده 12 گیگاهرتزی استفاده کردم البته فرکانس کاریش رو حدود 6 گیگاهرتز در نظر میگیرم
        دلیلش هم اینکه دوره تناوب مشخصی نداریم توی سیگنال دریافتی
        خصوصا که الان فرکانس نمونه برداری من 2.8 گیگاهرتز هستش خب کوچکترین تغیرات ذر واحد زمان رو باید توی گیرنده داشته باشم
        برای همین هم از فرستنده با توان بالا استفاده میکنم تا بتونم فرکانس پالس ارسالی رو بالاتر ببرم

بطور مثل فرض کنیم یک لایه با ضخامت ده سانتی متر توی عمق یک متری داریم که تراوایی مغناطیسی متفاوتی از لایه زیرین و لایه بالایی داره پس وقتی سیگنال به این سطح میرسه قسمتی از سیگنال منعکس میشه و قسمتی از ضخامت ده سانتی متری لایه رد میشه و وقتی به فصل مشترک بعدی برسه بازم منعکس میشه
        در نتیجه ما دوتا انعکاس با فاصله زمانی حدود 300 پیکو ثانیه داریم
        خب اگه فرکانس نمونه برداری یک گیگاهرتز باشه احتمال اینکه این دوتا موج باهم جمع بشن یا همدیگه رو خنثی بکنن خیلی زیاده
        در کل اصلی ترین مواردی که باعث میشه کارایی سیستم بالا بره اینا هستن که گفتم
        بعضی نمونه های دستگاه وجود دارن که دنبال اهداف خاص در عمق خاص هستن طرز کار و مشخصه های این نوع دستگاهها خیلی آسونتره ولی وقتی بخوای عمق کمتر از یک متر تا چند ده متر یا حتی صد متر عمق و تمام لایه های زیر سطحی رو تحلیل و شناسایی بکنی دیگ جریان فرق میکنه

حالا منم اینهمه اینجا نوشتم دنبال همون ایده ای هستم که تاحالا بهش نرسیدم یعنی چجوری انجامش بدم انحصار و نبود منابع کافی باعث میشه نفهمم چجوری اینکار انجام میشه ولی اگه این راهش نیست راه چی میتونه باشه اگه میدونستم چجوری که نمیپرستم انجامش میدادم
        واسه همین پرسیدم ببینم چه راهی برای اینکار وجود داره
        یعنی چجوری میشه سیگنالی با دامنه متغیر صفر تا 120 ولت رو به یک مبدل آنالوگ به دیجیتال وارد کرد که حداکثر ولتاژ ورودیش 5 ولته :-(

همچنین در خصوص همین نکته که پرسیدین
        بله هممون دیدیم نمونه خیلی دم دستش تطبیق آمپدانس یا بالون 1:2 که هدفشون تقویت سیگنال ورودی هستش خب پس میشه ازش بعنوان تضعیف کننده هم استفاده کرد
        خب کاربرد سویچینگ هم که گفتین این هستش که توجه کنید نزدیکترین انعکاسی که به آنتن گیرنده میرسه دامنه بالایی داره یعنی ولتاژش بالاست کل مدار دیجیتال دستگاه رو میسوزونه اگه از آنتن وارد طبقه دیجیتال بشه واسه همین باید با نسبت بالایی تضعیف بشه این رو هم باید از آزمایش و خطا بدست بیارم که مثلا در شرایط و محیطهای مختلف بالاترین دامنه ها تا چند نانونه ثانیه به گیرنده میرسن مثلا فرض میکنیم در همه شرایط مختلف بعد از بیست نانو ثانیه نهایتا حداکثر داکنه سیگنال منعکس شده به 12 ولت کاهش رسیده پس اینبار برای اینکه صرفا دقت نمونه برداری بالا بره میام از خط دوم تضعیف استفاده میکنیم با نسبت سه برابر تضعیف، فکرشو بکن همین دوازه ولت رو تقسیم بر سه بکنیم میشه چهار ولت که adc با ولتاژ مرجع 5 ولت اونو یه عدد بزرگ به ما نشون میده خب به نظر اگه توی همون خط انتقال اولیه با نسبت تضعیف بیست برابر میگرفتیم چی میشه ؟
        تفاوتش توی دقت نمونه برداریه یعنی اگه نسبت تضعیف بیست برابر باشه adc مثلا با دقت 5 نانو ولت اندازه گیری میکنه اما با تضعیف 5 برابر دقت اندازه گیریش 1 نانو ولته
        خیلی خیلی حالگیری این دستگاه هر لحظه یه مسکل جدید سر راهم میذاره دهنم آسفالت سد بخدا بس که تحقیق کردم و بهش فکر کردم :'(
        جدیدترین ویرایش توسط Edrissna; ۰۵:۵۴ ۱۳۹۸/۰۳/۲۲.

دیدگاه

edrissna عزیز من نتونستم به تلگرام شما دسترسی پیدا کنم.نمیدونم کجای کار اشکال داشت....اگه میشه یه کانال ارتباطی به من معرفی کنید تا عکس ها را براتون بفرستم.

دوستان اشتباه نشه....سیگنالی که توسط فانکشن ژنراتور تولید شده اکه دیجیتال هست حتما باید از یه ناژول مبدل دیجیتال به آنالوگ استفاده بشه و سپس یک طبقه تقویت شده و بعد به فرستنده فرستاده بشه.
          آنتن گیرنده هم همینطور امواج الکترو مغناطیس را از زمین به صورت آنالوگ میگیره و سپس بوسیاهmixer تلفیق شده و بعد از اون مجددا به وسیله یه مبدل آنالوگ به دیجیتال سیگنال های دریافتی توسط میکرو کنترل تجزیه و تحلیل شده و بعد از اون بوسیله یک آمپ ویدیویی به لپ تاپ فرستاده میشه.

دیدگاه

سلام
            خوبی ؟! شرمنده درگیر یک کاری شدم یه چند ماهی نبودم - به کجا رسیدی
            فرکانس نمونه برداری 2.8 گیگو عشق است . با روش خازن رفتی یا adcهای موازی ؟ یا ترک های کوچیک بزرگ ؟
            نوشته اصلی توسط Edrissna نمایش پست ها
            یعنی چجوری میشه سیگنالی با دامنه متغیر صفر تا 120 ولت رو به یک مبدل آنالوگ به دیجیتال وارد کرد که حداکثر ولتاژ ورودیش 5 ولته :-(

تقسیم مقاومتی بزار - یک مقاومت صد کیلو و یک مقاومت دو کیلو مثلا ^__^

خیلی خیلی حالگیری این دستگاه هر لحظه یه مسکل جدید سر راهم میذاره دهنم آسفالت سد بخدا بس که تحقیق کردم و بهش فکر کردم :'(

باید سخت باشه وگر نه این همه مهندس الکترونیک داریم که هم رشتشون الکترونیک بوده و هم بیست سال تجربه دارند هنوز نتونستند اینو بسازن .اونوخت تو که نه رشتت اینه و .... تصمیم گرفتی اینو بسازی بابا کوتا بیا

دیدگاه

سلام خدمت همه اساتید و بزرگواران
              ببخشید من حوصلم نکشید از اول همه پست هارو بخونم چون اطلاعاتم از الکترونیک سطحیه دلیل عضو شدنمم همینه که بتونم با کمک شما اساتید عمیق ترش کنم
              راستش رشته اصلیم مکانیک ماشین ابزاره و همونطور که عرض کردم خیلی سطحی از برق حالیم میشه و قصد جسارت ندارم ولی تا جایی که خاطرم هست تویه تست های غیر مخرب NDT بهترین و کارآمدترین روشی که برای تحلیل امواج بازگشتی از اجسام صلب از جمله زمین میشد استفاده کرد این بود که به جای استفاده از امواج رادیویی فرکانس بالا از ارتعاشات فرکانس بالا یا همون التراسونیک استفاده بشه البته تنبلی کردم پستارو نخوندم نمیدونم اشاره شده یا نه قصد جسارتم نداشتم گفتم شاید بتونم کمک کوچیکی بکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
                سلام
                خوبی ؟! شرمنده درگیر یک کاری شدم یه چند ماهی نبودم - به کجا رسیدی
                فرکانس نمونه برداری 2.8 گیگو عشق است . با روش خازن رفتی یا adcهای موازی ؟ یا ترک های کوچیک بزرگ ؟

تقسیم مقاومتی بزار - یک مقاومت صد کیلو و یک مقاومت دو کیلو مثلا ^__^

باید سخت باشه وگر نه این همه مهندس الکترونیک داریم که هم رشتشون الکترونیک بوده و هم بیست سال تجربه دارند هنوز نتونستند اینو بسازن .اونوخت تو که نه رشتت اینه و .... تصمیم گرفتی اینو بسازی بابا کوتا بیا

سلام قربونت ممنون داداش آقا مسخره نکن خدایی همچین سخت هم نیست :-)
                خب چیزی نمونده یکم درگیر مدار فرستنده بودم و به این نتبجه رسیدم بهترین گزینه برای فرستنده که هزینه و پیچیدگیش هم کم باسهثدار تخلیه LC استفاده بکنم که یدونه تک پالس فقط تولید بکنه با دامنه بالا که توی شبیه سازی هم جواب داده ولی فعلا مونتاژ نکردم تا گیرنده کامل بشه
                در مورد adc هم دوتا مبدل سری استفاده کردم با فرکانس بالا که یمیشون با لبه بالا نده و یکی دیگه با لبه پایین رونده پالس فعال میشن و ورودیشون هم از مدار نمونه بردار و نگهدار خازنب که گفتم استفاده کردم با سویچ spdt پر سرعت اینجوری فواصل زمانی نمونه برداری رو کم کردم یا به اصطلاح سرعت نمونه برداری خیلی بالا هرچند که دیگه در این حالت تعداد پالسهای ارسالی بیشتر شده خیلی سعی کردم مصرفدستگاه تا حد امکان کم بشه تا عمر باطری بیشتر باشه چون باطری کوچیک در نظر گرفتم
                و اینکه داداش راستش خوره شده بودتو مخم دیگه باید تمومش بکنم یجورایی مرض ساختن دارم هرچی که بگن سخته ساختنش میرم سراغش
                راستی جدیدترین دستاوردم همین مدار فرستنده هستش به نظرت چجوری شت جریان رو حساب بکنم سیگنالی که به آنتن میره
                اینجوریه که یه مدار RLC در نظر بگیر جوری تنظیمش کردم فقط یک دوره تناوب داره یعنی خروجیی که به کابل آنتن وصله نیم سیکل اول به دامنه 184 ولت میرسه و نیم سیکل دوم که جهت جربان عوض شده دامنه به 67 ولت میرسه و بعدش آروم آروم به صفر بر میگرده یعنی تنها یک پالس با دامنه بالا داریم حالا یه سوال فنی
                اگه مدار RLC رو بجای یدونه خازن دوتا خازن موازی بذارم برای افزایش شدت جریان جواب میده به نطرتون چون توی شبیه یاز ارور میده کلا انداره اسنی خازنها رو هم به اندازه تک خازن قبلی گذاشتم مشکل چی میتونه باشه ؟

نوشته اصلی توسط H.Marshal نمایش پست ها
                سلام خدمت همه اساتید و بزرگواران
                ببخشید من حوصلم نکشید از اول همه پست هارو بخونم چون اطلاعاتم از الکترونیک سطحیه دلیل عضو شدنمم همینه که بتونم با کمک شما اساتید عمیق ترش کنم
                راستش رشته اصلیم مکانیک ماشین ابزاره و همونطور که عرض کردم خیلی سطحی از برق حالیم میشه و قصد جسارت ندارم ولی تا جایی که خاطرم هست تویه تست های غیر مخرب NDT بهترین و کارآمدترین روشی که برای تحلیل امواج بازگشتی از اجسام صلب از جمله زمین میشد استفاده کرد این بود که به جای استفاده از امواج رادیویی فرکانس بالا از ارتعاشات فرکانس بالا یا همون التراسونیک استفاده بشه البته تنبلی کردم پستارو نخوندم نمیدونم اشاره شده یا نه قصد جسارتم نداشتم گفتم شاید بتونم کمک کوچیکی بکنم
                سلام ممنون خب همونجور که خودت گفتی انعکاس امواج از سطح اجسام سلب یعنی سیگنال یا موجی از جسم عبور نمیکنه و همینجاست که بایدبگم کاملا برعکس ما میخوایم امواج از جسم سلب یا همون زمین عبور بکنه میزان انرژی موج عبوری از جیم به ما میگه که از چی رد شده یعنی با افت سیگنال در واحد زمان نیفهمیم جنس خاک و یا جسم مدفون چیه
                امواج صوتی امواج مکانیکی هستن و از جسم رد نمیشن یا کمی از اون رد میشه بستگی به جسم داره در مورد زمین باید بگم که برلی اعماق زیاد باید شدت و قدرت خیلی زیاد باشه ربطی به فرکانسش هم نداره یعنی یه چیزی مثل زلزله مصنوعی لازمه و فرستنده ها ی التراسونیک اصلا توان این کارو ندارن توی معدن یابی و یا گسل شناسی برای یافتن و عمق گسل از این روش استفاده میشه یا معدن یابی اونم به این صورت که امواج صوتی توسط ویبراتورهای بزرگ یا انفجار دینامیت یا دستگاههایی که باهاش زمین رو متراکم میکنن یعنی یه وزنه خیلی بزرگ رو به سطح زمین میکوبن و انتسار امواج رو زیر زمین بررسی میکنن

دیدگاه

در مورد adc هم دوتا مبدل سری استفاده کردم با فرکانس بالا که یمیشون با لبه بالا نده و یکی دیگه با لبه پایین رونده پالس فعال میشن و ورودیشون هم از مدار نمونه بردار و نگهدار خازنب که گفتم استفاده کردم با سویچ spdt پر سرعت اینجوری فواصل زمانی نمونه برداری رو کم کردم یا به اصطلاح سرعت نمونه برداری خیلی بالا هرچند که دیگه در این حالت تعداد پالسهای ارسالی بیشتر شده خیلی سعی کردم مصرفدستگاه تا حد امکان کم بشه تا عمر باطری بیشتر باشه چون باطری کوچیک در نظر گرفتم بررسی میکنن
                  در مورد adcمیشه بیشتر توضیح بدی - مدار نگه دارنت چی هست ؟
                  اینو می دونی که کوچکترین ظرفیت خازنی در مسیر دریافت ، مخصوصا قسمت تقویت سیگنال ضعیف داشته باشی کلی از داده هات از بین میره
                  اول یک پیش تقویت کننده نیاز داری با نویز کم . مثلا اگه از opamp استفاده کنی باید تقویت کننده ات فرکانس بالا باشه . که بتونه پالس های سوزنی
                  دریافتی را تقویت کنه . وقتی به این مرحله برسی می بینی تقویت کننده ات نمی تونه این پالسهای سوزنی که همون داده هات هستند - تقریبا ندیده می گیره یا در بهترین شرایط
                  میانگین می گیره و این خیلی بد میشه ....
                  به نظرت چجوری شت جریان رو حساب بکنم سیگنالی که به آنتن میره
                  اینجوریه که یه مدار RLC در نظر بگیر جوری تنظیمش کردم فقط یک دوره تناوب داره یعنی

در نگاه اول روش جالبی نمیاد ! : ) مخصوصا دوره ی تناوب داری ، کی می خوای خاززن را شارژ کنی
                  برای افزایش جریان نمی تونی خازن را زیاد کنی چون فرکانس رزونانس کم می شود
                  به هر حال اگه می خواهی از این روش استفاده کنی به یک ولتاژ 20 کیلو ولت نیاز داری
                  البته روش جایگزین دیگه ی هم نداریم فعلا
                  این یک داستان و داستان دیگه از چه مداری برای شارژ کردن اون خازن ها می خواهی استفاده کنی
                  نمشه چنتا از این lc ها داشته باشی چون فرکانس نوساناتشون متفاوت هست
                  حالا که اینفدر دوست داری کار سخت انجام بدهی روش ماکروفر به نظرم خوب باشه : )))
                  در این روش الکترون می سازی شتابش میدی و وقتی به جنس خاصی بخوره انرژی ساطغ می شه . اشه ی ایکس - گاما - رادیویی - نورانی مثل لامپ تصویر .....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط antipa نمایش پست ها
                    در مورد adcمیشه بیشتر توضیح بدی - مدار نگه دارنت چی هست ؟
                    اینو می دونی که کوچکترین ظرفیت خازنی در مسیر دریافت ، مخصوصا قسمت تقویت سیگنال ضعیف داشته باشی کلی از داده هات از بین میره
                    اول یک پیش تقویت کننده نیاز داری با نویز کم . مثلا اگه از opamp استفاده کنی باید تقویت کننده ات فرکانس بالا باشه . که بتونه پالس های سوزنی
                    دریافتی را تقویت کنه . وقتی به این مرحله برسی می بینی تقویت کننده ات نمی تونه این پالسهای سوزنی که همون داده هات هستند - تقریبا ندیده می گیره یا در بهترین شرایط
                    میانگین می گیره و این خیلی بد میشه ....

در نگاه اول روش جالبی نمیاد ! : ) مخصوصا دوره ی تناوب داری ، کی می خوای خاززن را شارژ کنی
                    برای افزایش جریان نمی تونی خازن را زیاد کنی چون فرکانس رزونانس کم می شود
                    به هر حال اگه می خواهی از این روش استفاده کنی به یک ولتاژ 20 کیلو ولت نیاز داری
                    البته روش جایگزین دیگه ی هم نداریم فعلا
                    این یک داستان و داستان دیگه از چه مداری برای شارژ کردن اون خازن ها می خواهی استفاده کنی
                    نمشه چنتا از این lc ها داشته باشی چون فرکانس نوساناتشون متفاوت هست
                    حالا که اینفدر دوست داری کار سخت انجام بدهی روش ماکروفر به نظرم خوب باشه : )))
                    در این روش الکترون می سازی شتابش میدی و وقتی به جنس خاصی بخوره انرژی ساطغ می شه . اشه ی ایکس - گاما - رادیویی - نورانی مثل لامپ تصویر .....
                    در موردمدار نگهدار از خازن و سویچ spdt استفاده میکنم توی 200 پیکو ثانیه سویچ میکنه و آره درست میگی خازن نباید شارژ نگهداره و خیلی سریع باید دشارژ بشه واسه همین دوتاspdt گذاشتم یدونه قبل از خازن یدونه هم بعد از خازن و در در ادامه یه مصرف کننده میذارم که خازن رو سریع دشارژ بکنه وقتی که توی مدار در حالت باز قرار داره و وقتی کهمدار بسته میشه نه جریانیواردخازن میشه و نه از خازن جریانی سمت مصرف کننده میره مصرف کننده یه مقاومته که زمین شده
                    تقویت کننده هم rf fet هستش که از dc تا فرکانس 12 گیگاهرتز کار کار میکنه
                    یادته گفتم چندین خازن دشارژ بشن و زمان تخلبه رو برای بدست آوردن ولتاژ اندازه بگیرم خب کل کارو به دوتا adc 250 مگاهرتز که سری شدن انجام میدن
                    نه توی گیرنده از اپ امپ استفاده نمیکنم ولی خب برای داشتن دقت بالا باید سیگنال دریافتی در اول تضعیف بشنو یه دوره هم بایدتقویت بشن
                    گفتی از تقسیم ولتاژ مقاومت استفاده کنم توی فرکانس بالا عملیه اینکار یعتی هیچ خطایی نداره ؟
                    شبیه سازی توی چندتا نرم افزار هم انجام دادم جواب میداد ولی خب تا عملی نبندمش تست کنم مطمن نمیشم
                    ولی به احتمال زیاد برای تضعیف از بالون ولتاژ توی مدارآنتن استفاده بکنم که با سوییچ کردن بشه مسیر حریان رو کنترل کرد و جایی که نیاز به تضعیف نیست تقویتش کنم
                    اینadc ها مشکلی که دارم اینکه خروجی تفاضلی دارن 13 بیتی هستن و هرکدوم 26 پایه خروجی دارن اینجوری شاید مجبور بشم از دوتا fpgaاستفاده کنم تپی دیتاشیت چیز بدرد بخوری ندیدم به نظرت میشه بیخیال پایه های تفاضلی شد یا همون وارونگر یعنی فقط 13 پین ناوارونگر رو بعنوان خط انتقال در نظربگیرم
                    میدونم که ممکنه دچار خطا بشه ولی درصد احتمال اینکه دچار خطا بشه چقدر میتونه باشه ؟

راستی من چندتا سایت و انجمن خارجی بازدید کردم و نمونه مدارهای زیادی دیدم تقریبا همه دستکاههای موجود هم طبق دیاگرامشون یک قسمت به ایم مولد ولتاژ بالا دارن فک میکردم مولد فرستنده ترانزیستوری باسه تا اینکه توی یه انجمن نوسته بود تقریبا همه دستگاهها از مدار Rlc استفاده میکنن برای تولید پالس ولتاژ بالا منن یه چندتا نمونه شبیه سازی زدم خیلی خوب به نظر میومد نتیجه ش و موقع تست کردن هم عملی میشه نهایتا با چندبار تغییر دادن مقدار مقاومتها به نتیجه خوب رسید چونکه مقاومت تابشی آنتن نمیدونم دقیقا چقدره طبق محاسبات حدود 55 اهم باید باشه ولی خب من گذاشتم برای تست تا به نتیجه خوب برسم

دیدگاه

سلام
                      ازون جایی که قراره این مدار ساخته شه بهتره بلوک به بلوک پیاده سازی شه
                      الان بلوک فرستنده چی شده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hayahoo نمایش پست ها
                        سلام
                        ازون جایی که قراره این مدار ساخته شه بهتره بلوک به بلوک پیاده سازی شه
                        الان بلوک فرستنده چی شده؟
                        پیشنهاد شما برا فرستنده چیه
                        مدار تخلیه LC مد نظر منه

دیدگاه

یک طبقه تقویت کننده ترانزیستوری گذاشتم خروجیش سینوسیه
                          اگه جواب نداد مربعی میکنم خروجیشوو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hayahoo نمایش پست ها
                            یک طبقه تقویت کننده ترانزیستوری گذاشتم خروجیش سینوسیه
                            اگه جواب نداد مربعی میکنم خروجیشوو
                            سلام عالیه چندتا سوال دارم فقط یه راهنمایی بکن، چه ترانزیستوری استفاده کردی و تغذیه اش چقدره در ضمن عرض پالست چقدره یعتی توی چه فرکانسیه حدودا

دیدگاه

سلام
                              ترانزیستور MRF136 & 137
                              فرکانس و توان که مشخصه توی دیتا شیتشون
                              دیوتی سایکل هم چون مولد موج دیجیتاله از یک درصد تا 99 درصد قابل تغییر و کنترله هرکدوم بهتر جواب بده بستگی ب شرایط محیطی داره
                              کلا برای سیستمم یک تاچ ال سی دی گذاشتم ک همه چیو بسته به شرایط در لحظه تغییر بدم

دیدگاه

سلام عالیه چندتا سوال دارم فقط یه راهنمایی بکن، چه ترانزیستوری استفاده کردی و تغذیه اش چقدره در ضمن عرض پالست چقدره یعتی توی چه فرکانسیه حدودا
                                سلام.تایپیک خوبیه و اطلاعات خوبی راجبه سیستم های gpr نوشته شده.
                                اما در پستی نوشته بودید که نور داخل زمین عبور نمیکنه .من مدتی پیش در یک انجمن خارجی مطلبی رو خوندم که تکنولوژی جدیدی هست برای زمین شناسی که نور لیزر رو به صورت پالس وارد اجسام میکنند.همچنین نوشته بود به این تکنولوژِی میشه اجسام رو نامرئی کرد.اما متاسفانه اسمش یا ادرس مطلبش رو نتونستم دوباره پیدا کنم .
                                حالا بگذریم.یک سوال...تا اونجا که فهمیدم در این سیستم شما یک موج به داخل جسم ممیفرستید و موج برگشتی رو دریاف میکنید.خب این انتشار موج به چ صورتی هستش ؟اگر موج مثلا در فاصله 1 متری به دو جسم برخورد کنه اونوقت شما همزمان دو موج متفاوت دریافت میکنید.
                                و اینکه موج برگشتی از جسم فقط دامنش تغییر میکنه یا فرکانس و شکل موجشم تغییر میکنه؟
                                بهتر نبود شما این سیستم رو در ابعاد کوچکتر پیاده سازی میکردید یعنی با دامنه کوچکتر و ساده تر و برای ازمایش هم یک ظرف استوانه ای با اجسام مشخص مثل گچ و اهن استفاده میکردید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X