اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند تا سوال در رابطه با op-amp

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند تا سوال در رابطه با op-amp

سلام به همگی
    من چند تا سوال در رابطه با op-amp داشتم،ممنون می شم اگه کسی می دونه کمک کنه
    1. ولتاژ offsetورودی تو کدوم کاربردها و کجا اهمیت داره؟
    2. جریان بایاس ورودی کجاها محدودیت ایجاد می کنه؟
    3. برای اینکه اثر ولتاژ offset و جریان offset حذف شه،چه کار باید کنیم؟
    4. تو طراحی مدارات مجتمع برای کاهش جریان بایاس چیکار می کنن؟
    5. چرا محدودیت slew rate به وجود می یاد و چه طوری می شه تو مدارهای مجتمع افزایشش داد؟
    6. در چه مواردی و کجاها slew rate اهمیت پیدا می کنه؟
    با تشکر
    زندگی تاس خوب آوردن نیست ، تاس بد را خوب بازی کردن است

پاسخ : چند تا سوال در رابطه با op-amp

1- ولتاژ offset ورودی در تقویت دقیق مشکلاتی ایجاد می کنه. مثلا شما می خواهید یک ولتاژ 0.01 ولت را 100 برابر کنید و اگه پ امپ شما 1میلی ولت آفست داشته باشه ولتاژ خروجی بجای 1 ولت میشه 0.9 ولت. البته ولتاژ آفست را با استفاده از پتانسیومتر میشه صفر کرد. اما مشکل بزرگتر تغییرات ولتاژ افست نسبت به دماست. در واقع پ امپی خوبه که تغییرات دمایی افست اندکی داشته باشه. مثلا OP07 یک پ امپ ارزونه که هم افست کمی داره هم تغییرات دمایی افستش کمه.

2- جریان بایاس ورودی همونطور که از اسمش پیداست یعنی اینکه پ امپ در ورودیش جریان می کشه. مشکلات فراوونی ایجاد میکنه. مثلا اگه مقاومتهایی که به پ امپ وصل می کنید بزرگ باشه نباید انتظار داشته باشید دقیق تقویت کنه. یا اگه منبعی با امپدانس بالا بهش وصل کنید ولتاژ منبع افت پیدا می کنه. بعضی از سنسورها امپدانس خروجی بالایی دارند و جریان بایاس باعث خطا در تقویت ولتاژ اونها میشه.

3- همونطور که در بالا گفتم با استفاده از پتانسیومتر می تونید افست ها را حذف کنید اما حذف تغییرات دمایی افست کار چندان ساده ای نیست.

4- اگه منظورتون طراحی مدارات داخلی پ امپ است باید ترانزیستورهای ورودی را از نوع JFET یا MOSFET انتخاب کنید. این ترانزیستور ها اصلا جریان نمی کشند.

5- تمامی ترانزیستورها خازنهای داخلی دارند. همین خازنها سبب می شود در فرکانسهای بالا (شیب زیاد ولتاژ) کار ترانزیستور مختل شود. نحوه ی بستن ترانزیستور در مدار می تواند روی عملکرد این خازنها اثر بگذارد. مثلا یک تقویت کننده ی امیتر مشترک اصلا برای فرکانس بالا مناسب نیست چون خازن کلکتور- بیس در اثر پدیده ی میلر چندین برابر می شود. اما تقویت کننده ی بیس مشترک برای فرکانسهای بالا مناسب است چون اثر این خازنها بشدت کم می شود. پس با نحوه ی بستن می توان slew rate را افزایش داد. البته می توان در انتخاب خود ترانزیستورها نیز دقت کرد و ترانزیستورهای سریعتر انتخاب کرد.

6- هرجا که شیب ولتاژ زیاد باشد slew rate اهمیت پیدا می کند. مثلا اگر شما بخواهید یک پالس را با پ امپ تقویت کنید خواهید دید در خروجی بجای پالس موج مثلثی دارید! یا می خواهید یک سینوسی فرکانس بالا را تقویت کنید می بینید ولتاژ خروجی شباهت چندانی با سینوسی ندارد. پس slew rate باعث اعوجاج در شکل موجهای سریع می شود.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

آقا من می خوام یه سیگنال 10 میلی ولت را می خوام 10 برابر کنم امدم روی پایه یک op-amp یه مدار فیدبک به مقاومت فیدبک 10 کیلو و با یک مقاوومت که به همون مقاومت سری به پایه منفی اپ امپ بسته است (مقاومت سری با مقاومت فیدبک 1 کیلو هست)اما گینم 10 برابر نشد اغتشاش هم داشتم.به op-amp به پایه مثبت 12 ولت و به پایه منفی 0 ولت دادم(پایه مثبت به 0 ولت متصل).op-amp هم tl081 هست مشکل کجاست؟
      هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام دایی
        پ امپ TL081 نیاز به تغذیه دوبل یا متقارن داره. یعنی باید تغذیه منفی پ امپ رو به 12- ولت بدی نه صفر ولت.
        راه دیگه اینه که پایه مثبت ورودی رو به 6 ولت وصل کنی. می تونی با یه تقسیم مقاومتی 6 ولت رو بسازی. مثلا دوتا 10 کیلواهم
        ورودی سیگنالی که می خوای تقویت بشه هم باید نسبت به 6 ولت 10 میلی ولتا داشته باشه. و خروجی هم باید نسبت به 6 ولت سنجیده بشه.

دیدگاه

آقا از کجا فهمیدین که تغذیه حتما باید دوبل باشه؟
          هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

توی دیتاشیت پ امپ نوشته شده که با تغذیه دوبل کار می کنه یا تک.

دیدگاه

سلام خدمت دوستان و اساتید باتجربه..
              من میخواستم ولتاژ خروجی یک مدار رو که 3.3 ولت هست رو از طریق پ امپ به سطح ولتاژ 24 برسونم ..
              و همچنین من میخوام برای 16 تا پایه3.3 ولتی این کارو بکنم..
              آیا آی سی هست که چند تا پ امپ رو توش داشته باشه وبتونه این سطح ولتاژ رو برای من ایجاد کنه؟؟؟
              اگه هست شماره آی سی رو به من معرفی کنید...
              -----------
              با سپاس فراوان.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamed20200
                من میخواستم ولتاژ خروجی یک مدار رو که 3.3 ولت هست رو از طریق پ امپ به سطح ولتاژ 24 برسونم ..
                و همچنین من میخوام برای 16 تا پایه3.3 ولتی این کارو بکنم..
                آیا آی سی هست که چند تا پ امپ رو توش داشته باشه وبتونه این سطح ولتاژ رو برای من ایجاد کنه؟؟؟
                اگه هست شماره آی سی رو به من معرفی کنید...
                شما ابتدا بگو این خروجی چی هست و اون 24 ولت رو کجا میخوای استفاده کنی.
                به نظر میرسه که 3.3 ولت اولی، خروجی دیجیتال یه آی سی باشه و +24 دومی هم ورودی یه مثلا یه کلید که اینکار (یعنی تقویت با پ امپ روش خوبی نیست). راه بهتر تغییر سطح سیگنال با یه ترانزیستور ، اپتو کوپلر یا یه بافر اپن کلکتور(اپن درین) هست مثلا نوع CMOS از 7407

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X