با سلام .
من یه سوال از مسئله 24 کتاب جبه دار فصل دومش دارم . جواب توی حل المسائلش رو دیدم ولی من از یه روش دیگه می رم با جواب اون شکل موج ها یکی نمی شه . نمی دونم چرا روش من جواب نمی ده این سوال :

شکل موج ب همین که توی سوال بالا گفته همون تصویر اولی هست .
من روش کلی که رفتم رو می گم ببینید مشکلش کجاست اگه نیاز به هست تا به صورت ریاضی بنویسم .
خوب الان q توی سوال در واقع تابعی از v هست از طرفی v هم تابعی از t هست .
خوب تابع چند ضابطه ای q رو به دست اوردم .
=\left\{\begin{matrix}&space;\frac{1}{2}v-\frac{1}{4}\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:\:&space;\:&space;\:&space;\:v<&space;-\frac{1}{2}\\&space;\\&space;v\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:-\frac{1}{2}<&space;v<&space;\frac{1}{2}\\&space;\\&space;\frac{1}{2}v&plus;\frac{1}{4}\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:\:&space;\:&space;\:&space;\:v>&space;\frac{1}{2}&space;\end{matrix}\right.)
خوب حالا مشتق q نسبت به v رو به دست آوردم :

حالا تابع چند ضابطه ای v ( همون شکل اول که بالای محور طول هاش نوشته x ) به دست آوردم که شد :
=\left\{\begin{matrix}&space;0\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;t<&space;0\\&space;\\&space;2t\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:0<t<&space;1\\&space;\\&space;-2t&plus;4\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:1<t<&space;2\\\\&space;2t-4\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\2<t<&space;3\\&space;\\&space;-2t&plus;8\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:3<t<&space;4\\&space;\\&space;0\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:&space;\:t>&space;4\\&space;\end{matrix}\right.)
حالا مشتق v نسبت به t رو به دست آوردم :

بعد طبق این رابطه داریم :
=\frac{dq}{dt}\\\\&space;i(t)=\frac{dq}{dv}\times&space;\frac{dv}{dt})
مشتق توابع چند ضابطه ای v و q رو که گرفتم بعد هم داخل هم ضربشون کردم بعد شکل رو کشیدم ولی جواب با حل تمرین یکی نشد حالا این روش کجاش اشتباه هست ؟؟
========================================
این هم روش کتاب ...ولی من میخوام بدونم مال من چی اش اشتباه هست ؟

این هم شکلی که توی حل تمرین کشیده :

==========================

یکی یه چیزی بگه کلی زمان گذاشتم تا نوشتمش این جا :mrgreen:
من یه سوال از مسئله 24 کتاب جبه دار فصل دومش دارم . جواب توی حل المسائلش رو دیدم ولی من از یه روش دیگه می رم با جواب اون شکل موج ها یکی نمی شه . نمی دونم چرا روش من جواب نمی ده این سوال :

شکل موج ب همین که توی سوال بالا گفته همون تصویر اولی هست .
===================================
من روش کلی که رفتم رو می گم ببینید مشکلش کجاست اگه نیاز به هست تا به صورت ریاضی بنویسم .
خوب الان q توی سوال در واقع تابعی از v هست از طرفی v هم تابعی از t هست .
خوب تابع چند ضابطه ای q رو به دست اوردم .
خوب حالا مشتق q نسبت به v رو به دست آوردم :
حالا تابع چند ضابطه ای v ( همون شکل اول که بالای محور طول هاش نوشته x ) به دست آوردم که شد :
حالا مشتق v نسبت به t رو به دست آوردم :
بعد طبق این رابطه داریم :
مشتق توابع چند ضابطه ای v و q رو که گرفتم بعد هم داخل هم ضربشون کردم بعد شکل رو کشیدم ولی جواب با حل تمرین یکی نشد حالا این روش کجاش اشتباه هست ؟؟
========================================
این هم روش کتاب ...ولی من میخوام بدونم مال من چی اش اشتباه هست ؟

این هم شکلی که توی حل تمرین کشیده :

==========================
یکی یه چیزی بگه کلی زمان گذاشتم تا نوشتمش این جا :mrgreen:
دیدگاه