سلام توابع همبستگی بیشتر در مخابرات استفاده می شن وقتی همبستگی یک سیگنال با خودش انجام شود همبستکی خودی و وقتی با سیگنالی دیگر کارولیشن شود همبستگی متقابل (cross correlation)نام دارد.تا اونجایی که من یادم مونده وقتی دو سیکنال شبیه همدیگر باشند کارولیشن آنها عددی بزرگ میشه و وقتی کمتر شبیه هم باشند این مقدار کوچیکتر خواهد شد-کلا این عملگر برای مقایسه ی دو سیگنال در پردازش سیگنال و مخابرات استفاده میشه و می تونه معیاری از شباهت مثلاً دو سیگنال صوتی به همدیگر باشه ببخشید چون خیلی وقت پیش باهاش کار کردم چیز بیشتری یادم نمیاد
ممنون از جوابتون
خب چه لزومی داره برای اینکه تشابه دو سیگنال رو بفهمیم از تابع همبستگی در حوزه فرکانس استفاده کنیم؟
میتونیم مستقیما در حوزه زمان این شباهت رو بررسی کنیم
ما هم یه توضیح ناقص با مثال بزنیم. فرض کنید در حال پردازش سیگنال صوتی برای تشخیص حروف گفته شده هستید.
در حوزه زمان حرفی مثل چ یه رفتاری داره که با رفتار حروف دیگه فرق داره و اگه شما صدای یه حرف چ رو داشته باشین و با این نمونه مقایسه (در اینجا منظور بدست آوردن مقدار همبستگی) کنید خب یه مقدار عددی که نشاندهنده شبهات دو سیگنال هست رو به شما میده و هر چی این عدد بزرگتر باشه بهتر هست.
اما:
بدلایل بسیار زیادی مثل رفتار پیچیده سیگنال در حوزه زمان و یا شباهت چند حرف به هم مثلا س و ش در حوزه زمان ؛ عملا بهتره از ویا¾ا¾ا¾ژگیهای دیگه سیگنال هم استفاده بشه مثل ویژگی zero crossing و همچنین همبستگی در حوزه فرکانس!
fft در واقع نسخه ی بهینه شده ی dft (تبدیل فوریه ی گسسته )است. برای اینکه مشخصات طیفی یک سیگنال گسسته رو در حوزه ی فرکانس ببینیم باید ازش dft بگیریم اما ازونجایی که این تبدیل نیاز به محاسبات مختلط زیادی داره اجرای اون روی پردازنده های dsp یا حتی روی fpga خیلی خوب عمل نمی کنه چون در جاهایی که نیاز به محاسبات real time داریم سرعت برامون خیلی مهم هست، پس یک الگوریتم بهینه که در واقع یک ابتکار زیرکانه در استفاده از dft است معرفی شد که همانfft یا تبدیل فوریه ی سریع است که تعداد محاسبات اون برای بدست آوردن فوریه سیگنال به شدت کاهش یافته است. همونطور که دوستان اشاره کردند کدهاش رو می تونید در اینترنت و برای پردازنده های مختلف پیدا کنید که البته به نظر من اگه خودتون بنویسید بهتره چون این کدها معمولاً هنگام اجرا با خطا مواجه می شن یا اینکه اگر سرعت در کارتون خیلی مهم نباشه می تونید از روابط dft که یک جمع نسبتاً ساده هستش استفاده کنید- بی سوادی مارو به علم خودتون ببخشید/موفق باشید.
دیدگاه