اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در حل سوال مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در حل سوال مدار

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
    خواهش میکنم. :nerd:
    جواب سوال چهارم صفر به نظر میرسه.شاید خواستن داوطلب رو به شک بندازن!
    سوال آخر هم شما یه دونه حلقه بیشتر ندارین؛KVL بزنین، نهایتا مقدار زمان داده شده رو تو منبع قرار بدین که میشه مقدار ولتاژ اون لحظه که اون رو هم تو معادله میذارین و جواب بدست میاد. اون سلف و مقاومت وسطی هم حذف میشن.
    سلام
    اره منم به شک افتادم ولی به نظر خودمم بعد از گذشت مدت زمان طولانی جریان 10 اهمیه 0 میشه
    من فقط شکم به اینه که تو t=2pi اون سلف و خازن وسط رو میشه حذف شده در نظر گرفت یا نه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan004600
      من فقط شکم به اینه که تو t=2pi اون سلف و خازن وسط رو میشه حذف شده در نظر گرفت یا نه
      سلف و مقاومت وسط، دلیلی داره که حذف نشه؟ به چی شک دارین؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
        سلف و مقاومت وسط، دلیلی داره که حذف نشه؟ به چی شک دارین؟
        اخه تو سوال سوم (سوال شماره 18) گفته در زمان بسیار طولانی پس از بسته شدن کلید جریان کلید را حساب کنید یعنی انگار در زمان های اولیه بسته شدن کلید اوضاع فرق داره ، اگه فرقی وجود نداشته باشه برای حل سوال اخر باید در جوابی که واسه سوال سوم بدست میاد t رو 2pi جایگذاری کنیم

دیدگاه

واسه این گفته در زمان های طولانی که تو لحظه ی بسته شدن کلید، جریانی که از سلف رد میشده؛ طبق (-IL(t+) = IL(t ؛ برقرار خواهد بود و این جریان از کلید رد خواهد شد تا جایی که سلف دشارژ بشه.

دیدگاه

مقاومت غیرخطی هست و مشخصه اون داده شده، ولتاژ اولیه خازن 2 ولت هست و در لحظه t=0 کلید بسته میشه. ولتاژ دو سر خازن در زمان بی نهایت و همچنین مقدار جریانش چقدر خواهد بود؟

دیدگاه

در لحظه ی کلیدزنی ، ولتاژ خازن ثابت و برابر 2 ولت است
              پس ولتاژ مقاومت هم 2 و جریانش هم 2 میشه
              توی بینهایت، خازن اتصال باز میشه ، در نتیجه جریانش و جریان مقاومت صفر میشه ، پس ولتاژشون 1 خواهد شد

موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsan004600
                مقاومت غیرخطی هست و مشخصه اون داده شده، ولتاژ اولیه خازن 2 ولت هست و در لحظه t=0 کلید بسته میشه. ولتاژ دو سر خازن در زمان بی نهایت و همچنین مقدار جریانش چقدر خواهد بود؟
                تحلیل من از این مدار این هست که ولتاژ خازن از 2 ولت تا 1 ولت به شکل نمایی کاهش پیدا میکنه و با رسیدن به 1 ولت؛چون مولد انرژی نداریم؛جریان عبوری صفر میشه و ولتاژ خارن 1 ولت باقی میمونه.
                نکته ی جالب:
                کل شکل رو 90 درجه خلاف حرکت ساعت بچرخونین.(محور ولتاژ بیاد بالا) حالا در راستای محور ولتاژ قرینه بکنین شکل رو.
                شکل به نظرتون آشنا نمیاد؟ اگه محور VوI رو برعکس کنیم؛ اون موقع این شکل در اصل تغییر مقیاس یافته و تقریب خورده ی منحنی مشخصه ی دیود میشه که قسمت شکست بهمنی اون کشیده نشده.(شاید به درک بهتر بتونه کمک کنه-البته اگه خودم اشتباه نکرده باشم! :mrgreen: )

دیدگاه

به نام خالق تفکر و دانایی!
                  سلام علیکم :smile:
                  من یک دانش اموز سال سوم هستم تو فیزیکم به چند تا مشکل اساسی برخوردم :angry:
                  1.فرق اختلاف پتانسیل الکتریکی(اختلاف ولتاژ) با انرژی پتانسیل الکتریکی چیه؟ا
                  2.لامپ در چه صورتی می سوزه؟
                  3.این جمله درسته"درلامپ های درخت زینتی (لامپ کوچولوها)همه مقاومت ها و ولتاژها و توانهاشون با هم برابرن؟
                  4.جریان چیه ؟اون طوری که من برداشت میکنم مثل یک ادمیه که نشسته وسط مدار و یک ساعت هم دستش و بارهای عبوری رو میشماره
                  پس چه جوری جریان حرکت میکنه و جهت داره ؟
                  اصلا چه الزامی بوده که جریان رو گذاشتن خب برحسب جهت حرکت بارها همه ی این مسائل رو بیان میکردن!
                  اینکه جریان حرکت میکنه اصلا ماهیت فیزیکی داره ؟با توجه به اینکه معلممم میگه"فیزیک یعنی علم دیدن"
                  5.چرا وقتی در جهت جریان حرکت کنیم (خلاف جهت شارش الکترون ها)افت پتانسیل داریم؟وچرا وقتی در جهت خلاف جریان (هم جهت با حرکت الکترون ها )افزایش پتانسیل داریم؟
                  داستان مدار رو من برای خودم مثل یک رو مجسم می کنم که ماهی ها همون الکترو ها هستن و یک عالمه مانع (مقاومت )جلوشونه
                  خب وقتی این ماهی ها در جهت شارش با رها حرکت کنن باعث افت پتانسیل میشه!تو این داستان جایی برای جریان باقی نمی مونه؟
                  6.چرا وقتی از پایانه +به پایانه-میریم کاهش نیروی محرکه داریم وچرا وقتی از پایانه -به +میریم افزایش نیروی محرکه داریم؟

7.چرا ولتاژدر مدار های موازی با هم برابرن؟وچرا در مدارهای متوالی جریان ها باهم برابرن؟(نمی تونم درک کنم خب مکه چی میشه که ماهی ها یک دفعه رفتارشون عوض میشه؟)
                  8.اینکه نیروی محرکه تو مدار چیکار مینه رو من اینطوری فک می کنم که ماهی ها که خسته و کوفته رود رو پیمودن حالا به یک جای امن رسیدن و غذا می خورن و شارژ میشن و دوباره تو رود خونه حرکت میکنن وتا وقتی غذای وجود داره اینا میتونن تو رود خونه حرکت کننن :rolleyes:
                  خب تا اینجا مولد باعث شارژ الکترون ها میشد اما چه جوری انرژی پتانسیلشون رو کاهش میده رو نمی تونم بفهممم

ممنون میشم کمکم کنید باتشکر :nerd:
                  دل بستن و امید به داشته های دیگران، قفسی است زرین ، که ارزو پرواز را به تو خواهد اموخت نه پرواز کردن را.ضعیفیم چون رابطه مان با خدا درست نیست ، چون ارامش درون نداریم ، داشته هارا بیشتر کنیم تا پریشانی ذوب شود
                  http://www.mahak-charity.org/main/fa
                  دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HIVAD
                    به نام خالق تفکر و دانایی!
                    سلام علیکم :smile:
                    من یک دانش اموز سال سوم هستم تو فیزیکم به چند تا مشکل اساسی برخوردم :angry:
                    1.فرق اختلاف پتانسیل الکتریکی(اختلاف ولتاژ) با انرژی پتانسیل الکتریکی چیه؟ا
                    2.لامپ در چه صورتی می سوزه؟
                    3.این جمله درسته"درلامپ های درخت زینتی (لامپ کوچولوها)همه مقاومت ها و ولتاژها و توانهاشون با هم برابرن؟
                    4.جریان چیه ؟اون طوری که من برداشت میکنم مثل یک ادمیه که نشسته وسط مدار و یک ساعت هم دستش و بارهای عبوری رو میشماره
                    پس چه جوری جریان حرکت میکنه و جهت داره ؟
                    اصلا چه الزامی بوده که جریان رو گذاشتن خب برحسب جهت حرکت بارها همه ی این مسائل رو بیان میکردن!
                    اینکه جریان حرکت میکنه اصلا ماهیت فیزیکی داره ؟با توجه به اینکه معلممم میگه"فیزیک یعنی علم دیدن"
                    5.چرا وقتی در جهت جریان حرکت کنیم (خلاف جهت شارش الکترون ها)افت پتانسیل داریم؟وچرا وقتی در جهت خلاف جریان (هم جهت با حرکت الکترون ها )افزایش پتانسیل داریم؟
                    داستان مدار رو من برای خودم مثل یک رو مجسم می کنم که ماهی ها همون الکترو ها هستن و یک عالمه مانع (مقاومت )جلوشونه
                    خب وقتی این ماهی ها در جهت شارش با رها حرکت کنن باعث افت پتانسیل میشه!تو این داستان جایی برای جریان باقی نمی مونه؟
                    6.چرا وقتی از پایانه +به پایانه-میریم کاهش نیروی محرکه داریم وچرا وقتی از پایانه -به +میریم افزایش نیروی محرکه داریم؟

7.چرا ولتاژدر مدار های موازی با هم برابرن؟وچرا در مدارهای متوالی جریان ها باهم برابرن؟(نمی تونم درک کنم خب مکه چی میشه که ماهی ها یک دفعه رفتارشون عوض میشه؟)
                    8.اینکه نیروی محرکه تو مدار چیکار مینه رو من اینطوری فک می کنم که ماهی ها که خسته و کوفته رود رو پیمودن حالا به یک جای امن رسیدن و غذا می خورن و شارژ میشن و دوباره تو رود خونه حرکت میکنن وتا وقتی غذای وجود داره اینا میتونن تو رود خونه حرکت کننن :rolleyes:
                    خب تا اینجا مولد باعث شارژ الکترون ها میشد اما چه جوری انرژی پتانسیلشون رو کاهش میده رو نمی تونم بفهممم

ممنون میشم کمکم کنید باتشکر :nerd:
                    سلام دوست من.
                    حقیقتا الان فرصت جواب دادن به همه ی سوالاتتون رو ندارم.
                    چندتا راهنمایی میکنم؛با اون فرض و تصور برین جلو ببینین باز هم همین مسائل براتون تکرار میشه یا نه؟

1-انرژی پتانسیل الکتریکی به سطح ولتاژ منبع(باطری) گفته میشه، اما اختلاف پتانسیل، به تفاوت ولتاژ در هر نقطه از مدار گفته میشه.اختلاف پتانسیل یه عبارت کلی هست.اختلاف پتانسیل دوسر باطری برابره با همون انرژی پتانسیل الکتریکی.در حالی که مثلا تو یه مدار سری اختلاف پتانسیل بین دوسر مقاومت مطرح میشه.(این توضیح ناقص هست؛فعلا تا همینجا قضیه رو نگه دار تا بعدا ادامه ش رو تکمیلتر میگم بهت.)

2-هر لامپی یه محدوده ولتاژ برای کار کردن صحیح داره.اگه از اون مقدار بیشتر بهش ولتاژ اعمال بکنی میسوزه.البته این یکی از دلایلش بود.هر قطعه ای یه عمر مفید داره.با تموم شدنش اون قطعه از کار میفته و...

3-به احتمال خیلی خیلی خیلی زیاد بله.

مهم:
                    4-جریان چیه؟ اختلاف پتانسیل(ولتاژ) چیه؟
                    یه آبشار رو در نظر بگیر.حجم آبی که از آبشار به پایین ریخته میشه؛معادل هست با جریان الکتریکی.ارتفاع آبشار هم همون اختلاف پتانسیل هست.اگه اختلاف سطح یا ارتفاع نباشه؛ آب هم حرکت نمیکنه. یعنی دوتا باطری 12 ولت اگه موازی بسته بشه؛ جریانی عبور نمیکنه.چون اختلاف سطح نداریم.

تو انتقال انرژی الکتریکی ؛ حرکت الکترون مهم نیست؛ چیزی که منتقل میشه ارتعاشات الکترون ها هست که سرعت انتقال ارتعاشات تقریبا همون سرعت نور هست.

در مورد کاهش اختلاف پتانسیل و...
                    یه مسیر لوله کشی بسته رو فرض کن که با یه پمپ داریم آب رو داخل لوله ها به گردش در میاریم.حالا یه شیر نزدیک پمپ هست؛ یه شیر هم خیلی دور.هر دوتا شیر آب رو باز کن.مشخصا اولین شیر آب، فشار آب بیشتری داره تا اون یکی شیرهای در مسیر

خب دیگه بقیه ش رو خودت فکر کن.به نتیجه که رسیدی بیا ادامه ش رو بریم جلو.موفق باشی

دیدگاه

دوست عزیز آقای مستقیمی راست میگن
                      راستش این بحث ، به نظر من با تایپ کردن جواب دادنش سخته چون خیلی خیلی خیلی مفصله
                      اما در حد امکان میشه جواب داد

قبل از هر چیز به شما تبریک میگم ، به خاطر طرز فکرت ، من همیشه علاقه مند این طرز فکر بودم ، که مسائل سخت با مثال های ساده ، قابل فهم بشن

ضمن تایید جواب های آقای مستقیمی منم در مورد بعضی سوالات نظرمو میگم

2. لامپ ها انواع مختلفی دارن ، اگه منظورت لامپ هایی غیر از "لامپ های رشته ای" باشه ، باید گفت که این لامپ ها از قسمت های مختلفی تشکیل میشن ، مثلا یه لامپ کم مصرف از یک مدار برای تغذیه و یک حباب تشکیل شده ، حالا اگه هر کدوم از این قسمت ها خراب بشه ، اصطلاحا میگن لامپ سوخته ، حتی ممکنه که فقط یه مقاومت از مدار تغذیه سوخته باشه ، اما چون باعث شده که لامپ دیگه کار نکنه ، میکن سوخته

در لامپ های رشته ای این داستان ساده تره ، چون ساختمان اونا ساده تره
                      فقط یه حباب هست که فیلامان (رشته) تنگستن از داخلش رد شده
                      اگر به هر دلیلی این فیلامان قطع بشه ، لامپ سوخته به حساب میاد

البته یه موضوع دیگه هم هست ، این لامپ هایی که من گفتم همه با برق شهر تغذیه میشن ، یعنی ولتاژ دو سرشون ثابت و برابر 220 ولت متناوب هست
                      اگر ولتاژ متغیر باشه (حالتی رو فرض کن که شما یه لامپ کوچیک چراغ قوه رو گرفتی و میتونی به هر چند تعداد باتری که میخوای وصلش کنی ، در این حالت شما میتونی ولتاژی متغیر داشته باشی ) بحث توان پیش میاد
                      فیلامان تنگستن یه مقدار مقاومت داره ، و طبیعتا یه مقدار توان قابل تحمل ...
                      حالا اگه شما بیشتر از ولتاژ مجاز به یه لامپ رشته ای بدی ، طبق رابطه ی P=V^2/R توان از حد قابل تحمل فیلامان بیشتر میشه و اون لامپ میسوزه

4. دقیقا جریان یعنی تعداد بارهای رد شده در یک مدت زمان معین
                      حالا بار چیه ؟
                      یه الکترونه ، این الکترون رو هر مولکول به مولکول کناریش میده و اون هم به کنار دستیش میده ، تا زمانی که به اونور سیم برسه
                      پس الکترون از یک طرف سیم به طرف دیگه جریان پیدا کرده
                      شما فرض کن تو مدرسه ، آخر صف وایسادی ، اگه محکم نفر جلوییت رو هول بدی ، اونم به نفر جلوییش میخوره و الی آخر ، همه تا اولین نفر زمین میخورن
                      "هولی" که شما به نفر جلوییت وارد کردی ، به نفر اول صف رسید ، این یعنی جریان پیدا کرد
                      هول دادن شما هم میشه "اختلاف پتانسیل" !!!

اوه اوه اوه
                      خیلی زیاد شد
                      همونطور که گفتم اینا خیلی جای بحث داره ...
                      به نظرم شما اگه بتونی حضورا با یکی که برق خونده صحبت کنی خیلی بهت کمک میکنه

موفق باشی

دیدگاه

سلام :nerd:
                        با توجه به این نمونه سوال :

در مدار الکتریکی شکل رو به رو ولت سنج و امپرسنج ایده ال هستند
                        اگر به تدریج مقدار مقاومت متغییر را افزایش دهیمپیش بینی کنید:
                        الف)مقاومت معادل مدار چه تغییری میکند؟خب جوابش بدیهی هست که زیاد میشه
                        ب)مقدار هایی را که هر یک از ولت سنج ها و امپرسنج نشان می دهند چه تغییری میکند؟این جاش که دیگه...
                        من نمی تونم درک کنم چرا تو مولدولتاژافزایش پیدا میکنه
                        واینکه تو مقاومت کاهش پیدا مکنه (مگه جریان و ولتاژدر تضاد هم نیستن؟)

در بارهی سوالای قبلی از اقای مستقیمی وradical_babyممنونم میشه با همون ماهیا توضیح بدین؟
                        مگه الکترون ها حرکت نمیکنن؟؟؟؟؟
                        اختلاف سطح تو مقامت های موازی چه طوریه؟
                        یه موضوع اینه که فیزیک امسال رو مفهومی بهمون اموزش نمیدن(دبیر مربوطه)===>>عدم موفقیت تو امتحانات و کنکورررررر...
                        میدونم این بحثا برای شما تکراریه و کسل کننده ولی ...

برای اون کسی که داره این چیزا رو تازه یاد می گیره شیرینه و مطمئنا برای اموزگارش هم.
                        من بابت پیدا کردن سوالام گشتم تنها سایتی که کاربراش این همه فعال بودن این جا بود
                        سایت دانش اموزی معمولا سوالا بی پاسخ می مونن :sad:
                        حالا گذشته از همه اینا می دونید که وقتی علمی رو به کسی یاد بدین چی ثوابی داره؟
                        در رابطه با برق تنها کسایی که دور و برم مهندس هستن عمرانننننن!!! :eek:
                        بهترین معلم فیزیکم رو هم فقط موقع امتحانات خرداد می تونم ببینم
                        فعلا که از دست من فرارین :cry:

به هر حال اینترنت تنها امید منه!!!
                        خیلی خوش حال میشم کمک کنید :cry: :rolleyes:
                        دل بستن و امید به داشته های دیگران، قفسی است زرین ، که ارزو پرواز را به تو خواهد اموخت نه پرواز کردن را.ضعیفیم چون رابطه مان با خدا درست نیست ، چون ارامش درون نداریم ، داشته هارا بیشتر کنیم تا پریشانی ذوب شود
                        دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HIVAD
                          سلام :nerd:
                          ...

میدونم این بحثا برای شما تکراریه و کسل کننده ولی ...

برای اون کسی که داره این چیزا رو تازه یاد می گیره شیرینه و مطمئنا برای اموزگارش هم.
                          من بابت پیدا کردن سوالام گشتم تنها سایتی که کاربراش این همه فعال بودن این جا بود
                          سایت دانش اموزی معمولا سوالا بی پاسخ می مونن :sad:
                          حالا گذشته از همه انا می دونید انکه وقتی علمی رو به کسی یاد بدین چی ثوابی داره؟
                          ...
                          فعلا که از دست من فرارین :cry:

به هر حال اینترنت تنها امید منه!!!
                          خیلی خوش حال میشم کمک کنید :cry: :rolleyes:
                          علیک سلام.دلم رو به درد آوردی! :cry2: خوشم اومد! :nerd: با وجود کارهایی که همین الان مشغولش هستم و دستم به زور به کیبرد لپ تاپ میرسه؛ از دلم نیومد بدون جواب بذارمت.
                          خب...
                          بریم سراغ بعضی از جواب ها!:

نوشته اصلی توسط HIVAD
                          با توجه به این نمونه سوال :

در مدار الکتریکی شکل رو به رو ولت سنج و امپرسنج ایده ال هستند
                          اگر به تدریج مقدار مقاومت متغییر را افزایش دهیمپیش بینی کنید:
                          ...
                          ب)مقدار هایی را که هر یک از ولت سنج ها و امپرسنج نشان می دهند چه تغییری میکند؟این جاش که دیگه...
                          من نمی تونم درک کنم چرا تو مولدولتاژافزایش پیدا میکنه
                          واینکه تو مقاومت کاهش پیدا مکنه (مگه جریان و ولتاژدر تضاد هم نیستن؟)
                          رابطه ی مقاومت با ولتاژ رابطه ش مستقیم هست دیگه؟درسته؟
                          خب...هرقدر مقاومت بیشتر، افت ولتاژ روی مقاومت هم بیشتر.
                          حالا رابطه ی مقاومت با جریان چطوریه؟ عکس هم هست.هرچقدر مقاومت بیشتر، جریان کمتر.
                          برگردیم سراغ سوال:
                          میگه مقاومت متغیر رو زیاد میکنیم.این یعنی جریان عبوری کاهش پیدا میکنه.بقیه ی قطعات توی مدار؛ثابت هستن دیگه؟درسته؟ رابطه های بالایی رو نگاه کن.این جا r و R1 و ثابت هستن.پس ولتاژ و جریان تغییر خواهند کرد.(البته مقدار E هم ثابت هست.منظورم ولتاژ سایر نقاط هست) جریان مدار که فقط یه مسیر هست و مشخصا به خاطر افزایش مقاومت متغیر کم میشد. خب رابطه ی ولتاژ چی هست؟ V=I.R اگه I کم بشه و R ثابت باشه، V کم میشه یا نه؟ آره کم میشه.خب تا اینجا همه چیز مشخص هست و میگی که خب V1 کاهش پیدا میکنه و حتما V2 هم کاهش پیدا میکنه و سوال غلط حل شده! اما باید بگم که نه! V2 زیاد میشه! چرا؟
                          بیا یه بار دیگه به شکل با دقت نگاه کن.V2 از کجا تا کجا هست؟ از یه طرف E هست و از طرف دیگه r . نکته ی اصلی همینه.مقدار V2 در اصل برابر هست با (E-V(r
                          Eمقدارش ثابت هست.فکر کنم قضیه واضح شد.هرچقدر جریان بیشتری از مدار عبور کنه؛ روی r ولتاژ بیشتری میفته و سهم بقیه ی مدار از ولتاژ E کم میشه.با کاهش جریان، روی r هم ولتاژ کمتری میفته و در نتیجه ولتاژ V2 زیاد میشه.
                          جریان و ولتاژ تو مقاومت عکس هم هستن.بقیه جاها لزوما این قضیه صدق نمیکنه.

نوشته اصلی توسط HIVAD

در بارهی سوالای قبلی از اقای مستقیمی وradical_babyممنونم میشه با همون ماهیا توضیح بدین؟
                          مگه الکترون ها حرکت نمیکنن؟؟؟؟؟
                          اختلاف سطح تو مقامت های موازی چه طوریه؟
                          شباهت بهتری واسه این قضیه سراغ نداری؟ آخه خیلی ملموس نمیشه اگه بخوام این جوری بگم.
                          الکترون ها حرکت میکنن؛اما عامل اصلی انتقال برق؛ حرکت خود الکترون ها نیست.ارتعاشات الکترون هست که منتقل میشه.(ریخته شدن دومینو های ردیف شده پشت سر هم رو فرض کن)
                          تو مقاومت های موازی ولتاژ دوسر مقاومت ها یکسان هست و جریان به نسبت عکس مقاومت ها تقسیم میشه؛ مقاومت بیشتر،جریان کمتر.
                          موفق باشین.

دیدگاه

آقای مستقیمی کاملا واضح و کامل جواب رو توضیح دادن
                            در مورد ماهی ها هم باید بگم که این مثالت اصلا جامع نیست
                            اگه هر ماهی رو یه الکترون فرض کنی ، رودخونه هم میشه سیم
                            سنگهایی که نمیزارن سرعت ماهی زیاد بشه ، میشه مقاومت
                            اختلاف ارتفاع اول و آخر رودخونه هم میشه اختلاف پتانسیل ، که باعث میشه آب و در نتیجه ماهی ها بتونن حرکت کنن و این ارتفاع هر چه بیشتر باشه ، این حرکت سریع تره (اینجا مثال شما مورد داره ، ولی فقط برای اینکه بتونی تصور کنی ادامه میدم ، مثلا ماهی ها خودشون میتونن شنا کنن ولی الکترون ها نه ... )
                            حالا اگه رودخونه به یه دوراهی برسه ، اون راهی که موانعش بیشتره (مقاومتش بیشتره) ماهی ها کمتر از اونجا میرن
                            افت ولتاژ در مقاومت رو هم میشه با "خسته شدن" ماهی ها در برخورد با موانع همسان دونست
                            توی اون دو راهی ، مسیر پر مانع تر ماهی کمتری داره ، ولی مجموع خستگی این ماهی های کم با مجموع خستگی ماهی های زیاد در مسیر هموارتر برابره ، در نتیجه میشه گفت که ولتاژ (یا افت ولتاژ) در دو سر المان های موازی برابره
                            حالا اگه یه رودخونه انشعاب نداشته باشه و فقط یه مسیر باشه ، حتی اگه در بعضی جاها مانع کم باشه و در بعضی جاهای دیگه مانع زیاد باشه ، همه ی ماهی ها مجبورن که از اون مسیر رد شن ، در نتیجه در چند المان سری (مقاومت های سری مثل موانع سخت و هموار پشت سر هم ) جریان یکسانه
                            حالا فرض کن توی این رودخونه ، شما یه جا وایسادی و من صد متر پایین تر
                            ماهی ها در جهت جریان اب از پیش شما تا پیش من میان و در این راه به خاطر موانع خسته میشن (افت ولتاژ)
                            پس انرژی در "موقعیت" شما از انرژی در "موقعیت" من بیشتره
                            حالا اگه اونا رو اینبار از پیش من تا پیش شما بیاریم (در خلاف جهت جریان) اونا از سطح انرژی موقعیت من (کم) به سطح انرژی موقعیت شما (زیاد) میرسن ، یعنی انرژیشون زیاد تر میشه (اینجا هم بحث ایراد داره ، در واقعیت در خلاف جهت ماهی ها بیشتر خسته میشن ولی الکترون ها نه !!!)
                            فک کنم از اینجا جلوتر نریم بهتره
                            چون به خاطر نقص مثال شما ، بحث یکمی زیادی داره منحرف میشه و به غلط جلو میره :agree:

ولی تجربه ی جالبیه ، هیچ موقع تصور نمیکردم که یه روز برق رو با ماهی توضیح بدم :redface:
                            فکرشو بکن ، برق "های ولتاژ" و "هات لاین" رو با ماهی گلی توضیح بدی :mrgreen:

دیدگاه

سلام علیکم بحث جالبی شد!
                              من قاطی کردم oo:

میشه سوالای قبلیم رو هم جواب بدین ؟
                              فک کنم این صفحه تاپیک رو چند باری بخونم تا بفهمم :eek:

به هر حال خوشحالم که بی جواب نموندم :nice: :nice: :nice:
                              دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HIVAD
                                سلام علیکم بحث جالبی شد!
                                من قاطی کردم oo:
                                میشه سوالای قبلیم رو هم جواب بدین ؟
                                فک کنم این صفحه تاپیک رو چند باری بخونم تا بفهمم :eek:
                                به هر حال خوشحالم که بی جواب نموندم :nice: :nice: :nice:
                                پس سوالایی که مونده و جوابشونو نگرفتی هنوز
                                دوباره مطرح کن تا انشالله دوستان جواب بدن
                                چون پیداکردن اون سوالا بین اینهمه سوال کمی سخته :nerd:
                                واقعا خیلی عالیه که به صورت اساسی دنبال این چیزا هستی
                                بعدها نتیجه ش رو خواهی دید انشالله :read:
                                1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
                                2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
                                3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X