اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در حل سوال مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در حل سوال مدار

سلام جناب رستمی!!!!! :nice: :arrow: :angry:
    الان که این مطلب رو می نویسم به کامپیوتر دسترسی ندارم و دارم با گوشی می نویسم
    نتونستم نقل قول کنم:( :redface:
    سوال 5 رو درجهت مخالف جریان که چرا انرژی زیاد میشه
    وسوال6 و7
    الان دبیر فیزیکم داره مغناطیس رو درس میده
    دوست ندارم فکر مشغول اون جور مساءل بشه الکتریسیته مفهومی تره وجالب تر
    باتشکرررررررر :cry2:
    دل بستن و امید به داشته های دیگران، قفسی است زرین ، که ارزو پرواز را به تو خواهد اموخت نه پرواز کردن را.ضعیفیم چون رابطه مان با خدا درست نیست ، چون ارامش درون نداریم ، داشته هارا بیشتر کنیم تا پریشانی ذوب شود
    http://www.mahak-charity.org/main/fa
    دانش +جو...

دیدگاه

خب یه مثال به ذهنم رسید که فکر کنم خوب متوجه بشی:

اگه از طبقه ی دهم یه ساختمان به طرف پایین شیرجه بزنی(مثلاً ها...یه وقت اینکار رو نکنی! :mrgreen: ) رفته رفته از تعداد طبقات کم میشه یا زیاد؟ چرا؟ چون تو از یه سطح بالا؛ به سطح پایین داری حرکت میکنی و این حرکت به خاطر جهت جاذبه ی زمین هست.
      اگه برعکسش باشه چی؟تو داری خلاف جهت جاذبه حرکت میکنی(تو مدار میشه خلاف جهت عبوری جریان) و رفته رفته هم به ارتفاعت از سطح زمین(سطح صفر) افزوده میشه یعنی تعداد طبقات بیشتر.
      واضح بود؟ :rolleyes:

دیدگاه

جناب مستقیمی اوکی شدم oo: :mrgreen:
        اینی که شما گفتین درسته ومثال جالبیه(یاد سال دوم میفتم مبحث سرعت و سقوط)
        نمی دونم این ی مشکله یا ن؟اینکه من همه چیز رو میام برای خودم یک مثال واقعی میارم(حالا پیدا کردن شباهتاش که...)
        اما
        اما و..
        در جهت جریان یعنی خلاف جهت حرکت الکترون ها
        این جا اصلا چرا بحثی از حرکت الکترون ها نیس
        شما میگین حرکت الکترون ها مهم نیس و ارتعاشاتشون مهمه
        خوب این ی جوراییه!
        یعنی الکترون ها حرکت نمی کننن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟و فقط سرجاشون می لرزن؟ oo:
        باز هم بگم این مثالتون خیلی جالبه
        سقوططططططططططططططط.....

دل بستن و امید به داشته های دیگران، قفسی است زرین ، که ارزو پرواز را به تو خواهد اموخت نه پرواز کردن را.ضعیفیم چون رابطه مان با خدا درست نیست ، چون ارامش درون نداریم ، داشته هارا بیشتر کنیم تا پریشانی ذوب شود
        دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صلوات
          جناب مستقیمی اوکی شدم oo: :mrgreen:
          اینی که شما گفتین درسته ومثال جالبیه(یاد سال دوم میفتم مبحث سرعت و سقوط)
          نمی دونم این ی مشکله یا ن؟اینکه من همه چیز رو میام برای خودم یک مثال واقعی میارم(حالا پیدا کردن شباهتاش که...)
          اما
          اما و..
          در جهت جریان یعنی خلاف جهت حرکت الکترون ها
          این جا اصلا چرا بحثی از حرکت الکترون ها نیس
          شما میگین حرکت الکترون ها مهم نیس و ارتعاشاتشون مهمه
          خوب این ی جوراییه!
          یعنی الکترون ها حرکت نمی کننن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟و فقط سرجاشون می لرزن؟ oo:
          باز هم بگم این مثالتون خیلی جالبه
          سقوططططططططططططططط.....
          استفاده از مثال خوبه؛ اما به تدریج سعی کن مفهوم رو تو ذهنت تجسم کنی.با تمرین زیاد بهتر میتونی اینکار رو انجام بدی و البته یه خرده که بزرگتر بشی؛ آمادگی ذهنت بیشتر میشه برای این قضیه.

خب...قبلش بذار یه مفهوم رو بهت بگم:
          الکترون ها از قطب منفی به سمت قطب مثبت حرکت میکنن.جهت حرکت لرزش اون ها هم همینطوره.اما...این رو سعی کن هیچوقت بهش توجه نکنی.چرا؟ چون اون موقع که تازه برق اختراع شده بود(خلاصه از همون اولش!) فکر میکردن که جریان الکتریکی از سمت مثبت به منفی در حال حرکته؛ یعنی اشتباه فکر میکردن(همون غلط میکردن خودمون! :mrgreen: ) بعد ها که متوجه شدن؛ گفتن که خب آقا ما تا الان اشتباه فکر میکردیم؛ فرقی میکرد؟ نه! پس این رو قرارداد میکنن که جهت جریان؛ همون از مثبت به منفی باشه.
          در مورد حرکت الکترون ها و ارتعاشات الکترون ها:
          فرض کن یه جا تجمع خیلی زیادی هست.مثلا زیارتگاه ها یا یه همچین جاهایی.تو داری آروم آروم تو اون فشار و ازدحام جمعیت حرکت میکنی به سمت جلو....همینجا وایستا! آیا میتونی حرکت نکنی؟ خیلی سخته.چرا؟ چون جمعیت دارن تو رو هُل میدن.حالا اگه یه نفر اون وسط سکندری بخوره و بیفته چی میشه؟ تو امتداد افتادنش، هرکی باشه به خاطر افتادن اون یه تکون اساسی میخوره و احتمالا بیفته و نفر جلویی هم بیفته و... حالا اونی که داشت میفتاد رو نگهش دارن و نذارن کامل بخوره زمین.ضربه ی ناشی از افتادنش که به نفر جلویی منتقل شده بود؛ چی شده؟ اون ضربه (مثلا) به 5 نفر جلوتر منتقل شده اما این آقا الان همچنان داره آروم آروم بین جمعیت حرکت میکنه.
          اون آقا، الکترون تشریف دارن! و بقیه افراد هم همینطور.حرکت رو به جلوی اونها هم حرکت الکترون ها هست.تکون خوردن های نفرات به خاطر برخورد سایرین هم همون لرزش الکترون هست.
          حرکت الکترون ها تو جاهای دیگه اهمیت ویژه ای داره.مثلا کجا؟ تلویزیون های قدیمی سیاه و سفید یا رنگی (و اسیلوسکوپ های CRT) که اصطلاحاً CRT بهشون میگفتن
          تصویر به خاطر برخورد الکترون به صفحه ی فسفرسانس شکل میگرفت.
          یا تو روش های قدیمی تولید اشعه ی X ، الکترون رو از طریق میدان الکتریکی خیلی قوی(در حد چندین کیلو ولت) بهش شتاب میدادن و بعد از شتاب گرفتن؛ به یه صفحه ی فلزی برخورد میکرد و انرژی جنبشی الکترون به دو صورت آزاد میشد.یه بخش به شکل گرمای ایجاد شده در اون فلز در میومد و یه بخش دیگه تبدیل به اشعه ی X میشد.
          اینجا خود الکترون داره حرکت میکنه و اثراتی رو به وجود میاره.اما تو مدارهای الکتریکی الکترون علاوه بر حرکت؛ لرزش هم میکنه و سرعت انتقال لرزش هر الکترون به الکترون بعدی، تقریبا معادل با سرعت حرکت نور هست.برای ما سرعت انتقال لرزش اهمیت داره(البته الان که دارم فکر میکنم؛ میبینم خیلی هم اهمیت نداره!! :biggrin:فقط همین مفهوم رو متوجه بشی کافیه.)

نوشته اصلی توسط صلوات
          ی چیز که بگم ببخشید که این قدر سوال می پرسم
          به امید اینکه حوصلتون سر نره :cry2:
          شما که قصد اذیت کردن نداری.سوالت رو میپرسی و پیگیر جوابش هم هستی.خیلی ها تو انجمن میان سوال میپرسن و میرن و پشت سرشون هم نگاه نمیکنن! بعد 4 ماه میان میگن آقا انجمن فعال نیست و...
          موفق باشی.

دیدگاه

سلام علیکم
            خییییییییییییییییییلی جالب بود!!
            این درسته که هر چی ولتاژ بره بالا نور لامپ هم میره بیشتر میشه؟ینی هر چی مقامت تنگستن بره بالا نورش هم بیشتر میشه؟؟
            2.اینکه باتری وقتی در جهت جریان باشه میشه مولد واینکه وقتی خلاف جریان باشه میشه مصرف کننده دلیلش چیه؟
            یک سوال که مربوط به سال دوم میشه:
            http://8pic.ir/images/11708608223551406460.png

چه جوری این مدار برق تولید می کنه ؟؟طبق قانون شدت جریان با مقاومت رابطه عکس داره پس چه جوری امپر سنج به کار میفته؟؟؟ oo:
            چند تا سوال درباره یمغناطیس:(نمی دونم به این جا مربوط میشه یا نه؟)
            1.میدان مغناطیسی چیه ؟
            تعریف کتابم :خاصیتی که در اطراف اهنربا وجود داره که می تونه اجسام فلزی رو جذب کنه و به اهنربا تبدیل کنه
            من میدان رو این مثل یک کتری پر ابجوش می دونم که داره غلغل می کنه و دورو برش رو هم گرم میکنه این گرمای حاصله میشه میدون!
            خوب تو اهن ربای واقعی این خاصیت به خاطر چی به وجود میاد؟(فکر کنم بازهم این اقا الکترونه پشت پردس!
            این فصل کتابم یک جورایی تازگی داره
            2.وقتی میدان داریم وبه ذره نیرو وارد می کنه
            چه عاملی باعث میشه که پروتون یک طرف بره و الکترون 180درجه اون طرف تر؟؟؟؟؟؟؟؟
            با تشکر :nerd:
            دانش +جو...

دیدگاه

سلام
              خدا رو شکر افراد برجسته سایت از جمله آقای مستقیمی و رستمی خیلی خوب راهنمایی و کمکتون کردن
              من تقریبا دو سال هست دارم مغناطیس می خونم بنابراین این سوالات رو جواب بدم به نحوی موثر تر از پاسخ به سوالات دیگر هست
              1.میدان مغناطیسی چیه ؟
              این سوال توضیحات و چالشهای زیادی دارد. همین دو کلمه تشکیل چند توضیحات اولیه را می دهند
              الف)میدان چیست؟
              ناتوانی ما در بیان بسیاری از تغییرات محیطی از جمله تغییرات بار ، جریان ، نیرو و ... به واسطه وجود برخی از اجسام عبارت میدان را انتخاب می کنیم.میدان مثل رایحه ی عطر گلها هست که عطر آن ناشی از خود گل ولی به صورت تغییرات محیطی خود را نشان می دهد.
              میدان گرامایی را به راحتی می توان از تغییرات یا حرکت ملکولی و انتشار انرژی جنبشی در نظر گرفت اما میدانهای مغناطیسی از لحاظ دید شهودی بسیار پیچیده تر عمل می کنن اما این در حالی هست که روابط میدان گرمایی و مغناطیسی هر دو بسیار سخت و پیچیده عمل می کنند و به واسطه سختی شهودی نمی توان گفت معادلات مغناطیسی سنگین تر خواهند بود
              ب)در ابتدا دو مبحث در الکترومغناطیس شکل گرفته بود یکی الکتریسیته و دیگری مغناطیس ، تا مدتها قبل (حدودا 150 سال پیش)فرض می شد این دو کاملا از هم جدا هستند اما با آزمایشات هرتز ، مارکونی ، آمپر نتایجی به دست آمد که این دو رو به نحوی به هم مرتبط می ساخت که برای کلی ترین حالت برای تغییرات عملی و شهودی در طبیعت لفظ میدان الکترومغناطیس به کار گرفته می شود.
              میدان مغناطیسی تنها ناشی از آهنرباهای ذاتی نیست و به واسطه حرکت بارها به وجود می آید ، اهنرباها نوعی از مواد مغناطیسی است که چون بارها به صورت دسته ای و در یک راستای خاص قرار گرفته اند و حرکت آنها به صورت منظم در شبکه ملکولی رخ می دهد به صورت ماندگار باقی مانده اند.

خوب تو اهن ربای واقعی این خاصیت به خاطر چی به وجود میاد؟(فکر کنم بازهم این اقا الکترونه پشت پردس!
              توضیحات کتاب دبیرستان در حد نیاز شماست و در بخش مواد فرو/دیا/پارا مغناطیس کتابتون توضیح این سوال به صورت بسیار ساده آمده است

2.وقتی میدان داریم وبه ذره نیرو وارد می کنه
              چه عاملی باعث میشه که پروتون یک طرف بره و الکترون 180درجه اون طرف تر؟؟؟؟؟؟؟؟
              میدان مغناطیسی کار انجام نمی دهد و تنها در صورتی نیرو به ذرات وارد می کند که ذرات به واسطه نیروهای دیگر در حال حرکت باشند.چون الکترون و پروتون تحت نیروهای میدان کوانتومی در کنار هم قرار گرفته و به دور هم می چرخند مغناطیس می تواند نیرو وارد کرده و باعث تغییرات مکانی آنها شود.
              میدان مغناطیسی می تواند ناشی از یک دسته بار باشد که از ذره ای شروع و به ذره ای دیگر ختم شود(خطوط میدان در هم بسته بوده و دیورژانس آنها صفر است(اصطلاحا به این میدان های مغناطیسی ساکن میدانهای سلونیدی گفته می شود)) همانند اینکه دو بار همنام همدیگر را دفع و دو بار غیرهمنام همدیگر را دفع می کنند نیروی ناشی از میدان مغناطیسی ساکن نیز با فرض نشات گرفتن از قسمت مثبت بارهای مثبت را از خود دور و بارهای منفی را به خود نزدیک می کند.

هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام علیکم اقای baby-1
                درسم به اون قسمتی که فرمودین نرسیده ولی می خونمش :read:
                در باره ی اینکه چرا اهن ربا همچین خاصیتی داره یه چیزایی از حرکت اسپینی (اگه اشتباه نکنم) شنیدم
                ولی نفهمیدم .. :cry2:
                الان هم دیگه معلم نیسسسسسسسسس :cry:
                با تشکرررر oo:
                دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صلوات
                  سلام علیکم اقای baby-1
                  در باره ی اینکه چرا اهن ربا همچین خاصیتی داره یه چیزایی از حرکت اسپینی (اگه اشتباه نکنم) شنیدم
                  با تشکرررر oo:
                  خب...دوست عزیزم صلوات!
                  ادامه ی سوالهاتون به کجا رسید؟

دیدگاه

علیک سلام

:cry2:ممنون جناب مستقیمی لطف دارین !

فکر می کنم دیگه تو این سایت نیام بهتر باشه !
                    ذهنم بابت بعضی از مسائل بدجوری درگیر شده
                    امیدوارم از دانشتون نهایت بهره رو ببرید :agree:
                    دانش +جو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صلوات
                      علیک سلام

:cry2:ممنون جناب مستقیمی لطف دارین !

فکر می کنم دیگه تو این سایت نیام بهتر باشه !
                      ذهنم بابت بعضی از مسائل بدجوری درگیر شده
                      امیدوارم از دانشتون نهایت بهره رو ببرید :agree:
                      چی؟؟؟!!!
                      مگه طوری شده؟کسی چیزی گفته بهت؟
                      اگه کمکی ازم برمیاد بگو...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صلوات
                        سلام علیکم اقای baby-1
                        با تشکرررر oo:
                        سلام جناب صلوات
                        شرمنده جدیدا از بس سرم شلوغ بوده نرسیدم جواب بدم
                        بحث مغناطیس خیلی گسترده هست و چون بردارها که پیش نیاز این بحث هست رو هنوز نخوندین(ان شالله در پیش دانشگاهی بهش اشاره می شه) نمی تونم زیاد این بحث رو گسترده و ریز به ریز بیان کنم و نگران از این هستم که توضیحات من مجهولات زیادی رو هنگام مفاهیم اولیه ، ناقص و ساده دبیرستانی در شما ایجاد کند .
                        بزارین کمی ساده تر بگم
                        اکثر افراد نیروهای بین هسته ای ، الکترون و پروتون رو تنها ناشی از مغناطیس می بینین این در حالی هست که در گستره فیزیکی نیروهای ملکولی و اتمی به نیروهای مغناطیسی ، ضعیف ، قوی و گرانشی تقسیم می شوند و نمی توان تنها نیرو و اثرات مغناطیسی را به اسپین یا همان چرخش تنها یک ذره ماده در نظر گرفت.اما برای حالت دبیرستان برای اینکه گمراه کننده توضیح ندم تنها فرض می کنیم که طبق تعریف اولیه باید بار به صورت متحرک باشد که میدان مغناطیسی در اطراف خود ظاهر کند.می دانیم که عناصری که بار را با خود حمل می کنن الکترون و پروتونها هستن بنابراین عنصر متحرک با فرض ثابت بودن پروتون،الکترون هست که در اطراف خود میدان مغناطیسی تولید می کند.حالا اگر مجموع الکترونهای درون ماده به دلیل خاصی تحت تاثیر قرار بگیرن (دلیل نیروی محیط ، وضعیت قرار گیری خود در عنصر و ... )و مجموع نیروهای خود را به صورت نیرویی با مقداری غیر صفر ظاهر کنند باعث می شوند که خواص مغناطیسی و نیروهایی که با این نام می شناسیم را از آنها شاهد باشیم.
                        حالا این توضیحات نقصهایی دارد که با مطالعه مفاهیم اولیه و قوانین ریاضی در آینده یواش یواش روشن می شن که اجازه بدین ادامه بحث رو به دوران بعد از پیش دانشگاهیتون محول کنید
                        1-طبق حرکتهای نسبی معنای بار ثابت بی معنا می شود پس آیا می توان میدان مغناطیسی را تنها مرتبط با حرکت الکترون دانست؟
                        2-نیرویی که در اینجا مطرح شد تنها انگار نیروی نیوتنی و گشتاوری در آن دیده می شود و بحث ذره و موجی، نسبیتی و ... میدان در نظر گرفته نشده است
                        3-طبق قضایای نیروی لورنتس، حرکت و جهت گیری خود الکترون به دور هسته ناشی از میدان مغناطیسی هست و این به چه صورت ممکن هست که ما فرض میدان مغناطیسی را از الکترون شروع کردیم؟
                        حالا ان شالله همان توضیحات ابتدایی رو در نظر بگیرین تا سوالات من یا بعدی شما ، در کل درس شما جا بگیرد و چیزی فراتر از آن که به نحوی برای امتحانات پایانی شما به حکم اطلاعات عمومی در نظر گرفته می شود باعث عدم حل سوالات یا فهم کلی مفهوم درس فیزیک نشوید
                        هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام
                          در مدار روبه رو کلیدk1را بسته .و کلید k2باز است.اگر پس از تعادل کلید k2را بسته .اختلاف پتانسیل نهایی دو سر خازن c1نسبت به حالت قبل چند ولت تغییر کرده است؟؟؟

اشتباهی اون mcمیکرو فارادن :nerd:

یکی از دوستان این جوابو دادن
                          نوشته اصلی توسط sky_star
                          وقتی k1 بسته هست و خازن c3 در مدار نیست .ما دوتا خازن 12و6 رو در مدار داریم که باهم سری هستند ومعادل شون می شه 4
                          در نتیجه از رابطه q=c*v
                          بار کلی رو بدست بیاریم که می شه
                          q=30*4=120m
                          حالا ولتاز خازن 12mf می شه :
                          v =120m/12m=10
                          این راه تشریحیش
                          حالا اگر کلید k2 هم بیاد در مدار تنها فرقش اینکه یک خازن با 12 ,6 تا موازی شده اگر که به راحتی معادل 6و12 رو که می شه 4 به جاشون بزاری حالا دوتا خازن 4 میلی موازی داری که که معادشون می شه جمعشون یعنی 8 میلی فاراد و ولتاژ کل مدارم که هست 30 ولت
                          خوب q=30*8m=240m

بعد ش می تونی q شاخه موازیا که هر کئوم می شه q1=q2=240/2=120 ,و ادامه ماجرا تا می رسی به مون ولتاژ 10 برای خازن c1
                          اما این راه بچه هایی که ...
                          بریم سراغ یک راه مهندسی

اون دوتا گره صورتی
                          نشون می دهه بر سر هر شاخه همون 30 ولت قرار گرفته حالا چه خازن 4m با کلید وارد مدار شه چه نشه فرقی به حالش نمیکنه
                          ولی من فکر می کنم
                          وقتی کلید بسته میشه اون مقاومت پاییننیه به کار میفته !!!تو کتابم نوشته که اگه تفاومت مقاومت خیلی خیلی زیاد باشه اون خازن بزرگه از کار میفته و الکترونا از اون مقاومت کوچیکه رد میشن!!
                          جواب میشه صفر !!یعنی اینکه تفاوت ولتاژخازن c1میشه صفر ولی قبولش سخته!!!

خب من فکر می کنم که فقط باید خازنc3تو مدار بمونه !اگه اینطوری باشه تفاوت ولتاژخازنc1یک عدد منفی میشه!!!!! :rolleyes: :mrgreen:
                          دانش +جو...

دیدگاه

اقا یه نفرهم بیاد به ما کمک کنه
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=98647.0

دیدگاه

..
                              دانش +جو...

دیدگاه

سلام.
                                محاسبات خانم sky_star درست هست.اون خازن C3 چه باشه، چه نباشه، در هر صورت ولتاژ روی شاخه ی اون دوتا خازن که با هم سری هستن؛ یکسان هست.
                                اگر اون خازن با یکی از خازن های شاخه ی بالایی موازی میشد و با کلید قطع و وصل هم میشد؛ اون موقع دیگه این اتفاق نمی افتاد.
                                با موازی شدن خازن ها؛ فقط بار کل تغییر میکنه.فرض کنین این مدار 5 شاخه ی موازی هست با ظرفیت های 4میکرو فاراد. بار کل چی میشه؟
                                اول ظرفیت کل : 5×4میکرو = 20 میکرو
                                Q=C.V
                                بار کل=20میکرو×30ولت
                                600 میکرو کولن
                                بار هر شاخه:
                                30×4میکرو=120 میکروکولن
                                بار تو خازن های سری یکسان هست، پس ولتاژ اون خازن 12 میکرو کولن برابر خواهد بود با:
                                V=Q/C
                                ولتاژ=120/12میکرو = 10 ولت

حله؟ :nerd: مطمئن شدین؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X