اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک سوال در مورد دیود

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یک سوال در مورد دیود

راستش تو کتاب سدرا خوندم که رابطه نمایی ولتاژ جریان دیود تنها برای چند دهه که معمولا 7 دهه است بر قرار است.
    یکی به من بگه این ینی چی؟ ینی همیشه این رابطه بر قرار نیس . این 7 دهه نسبت چی به چی هس؟ :angry: :angry: :angry: :angry:

پاسخ : یک سوال در مورد دیود

شاید منظورش اینه که وقتی دیود وارد ناحیه شکست(بایاس معکوس) میشه دیگه این رابطه بر قرار نیست.
    انجمن طراحی مدارهای مایکرویو(فرکانس بالا)(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=283.0)
    انجمن شبکه های عصبی(http://www.eca.ir/forum2/index.php?board=207.0)

دیدگاه

پاسخ : یک سوال در مورد دیود

با سلام
      یکی از خواص بسیار مفید دیودها که در ترانزیستورهای دو قطبی و بسیاری از کاربرد های مفید دیگر می توان از آنها استفاده کرد اینه که رابطه نمایی جریان و ولتاژ دیودها در رنج بسیار وسیعی برقراره.تقریبا بیش از هفت بار ده برابر شدن که مضربی از 10000000( ده به توان هفت ) هستش.
      اینکه این رابطه آیا همیشه برقرار هست یا نه بر می گرده به این مطلب که رابطه نمایی بین جریان و ولتاژ دیود ها یک رابطه ایده آل بوده که با تقریب خوبی برقراره.
      و اما این هفت دهه چیه!!! منظور از این هفت دهه نسبت دو جریان مختلف در دیود هستش یعنی مثلا برای جریان 1mAو جریان 10kA می توان از این رابطه استفاده کرد و افت ولتاژ دیود را در این دو جریان با این رابطه بطور تقریبی پیدا کرد .
      تنها مشکلی که باقی می مونه اینه که در جریان های بسیار پایین این گفته ی هفت دهه مشکزاست. و من فکر می کنم که منظور جناب سدرا برای جریان های پایین تر از mA نمی باشد چون که خود ایشون برای یک دیود 1mA جریان اشباع رو با این رابطه محاسبه کرده که برای n=1 جریان ده به توان منفی پانزده میشه. که در واقع بین این دو جریان ده به توان دوازده اختلاف هستش.(دوازده دهه)
      در کل می توان گفت که این رابطه یه رابطه ایده آل بوده و همیشه برقرار نیست. از طرفی چون دیود یه رابطه ریاضی نبوده و یه قطعه فیزیکی هست براحتی می توان با تقریب خوبی از این رابطه استفاده کرد. خصوصا اینکه در ترانزیستورها از این رابطه به روابطی دیگری می رسیم که بسیار حیاتی بوده و مهمتر از همه در عمل جواب می دهند.
      هر آبروی که اندوختم ز دانش و دین
      نثار خاک ره آن نگار خواهم کرد. (حافظ)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X