سلام
اپتو ظرفیتش بیش از مصرف بوبینه مشکلی از بابت کم آوردن نداره، تست کردم عملکردشون با ترانزیستور عین همه، البته منبع تغذیم رو که عوض کردم اوضاع خیلی بهتر شد افت رسید به حدود 0.7 الی نهایتا 1 ولت رو دو سر بوبین اما چرا باید همین هم باشه !
coil resistance : 360 ohm
coil current : 31.6ma
coil power : 0.36w
سلام
اپتو ظرفیتش بیش از مصرف بوبینه مشکلی از بابت کم آوردن نداره، تست کردم عملکردشون با ترانزیستور عین همه، البته منبع تغذیم رو که عوض کردم اوضاع خیلی بهتر شد افت رسید به حدود 0.7 الی نهایتا 1 ولت رو دو سر بوبین اما چرا باید همین هم باشه !
coil resistance : 360 ohm
coil current : 31.6ma
coil power : 0.36w
optotransistor IC=IF: 50ma
اونکه گفتم از بابت کم آوردن نبود. برای افزایش طول عمر و قابلیت اطمینان مدار، و مقاومت در برابر نویزها و حالتهای گذرا بود.
با فرض جریان سی میلی آمپری بوبین و یه CTR نرمال 50 درصدی برای اپتو، جریان اولیۀ اپتوی شما باید حدود 60 میلی آمپر باشه و این عمر اپتو رو کوتاه میکنه.
نورم جریان اولیه برای عملکرد پایدار و مطمئن اپتوکوپلرها کمتر از ده میلی آمپره.
ضمن اینکه کار در این شرایط مرزی، تو حالتهای ناخواستۀ ترانزینت، میتونه سبب سوختن قطعات بشه.
افت ولتاژ دو سر ترانزیستور اگه بیش از مقدار اشباع ذکر شده تو دیتا شیت هست، عاملش یا بتای پائینه و یا جریان کم بیس.
کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.
منبع تغذیه و اپتوترانزیستورم رو عوض کردم و دارلینگتون گذاشتم خیلی بهتر شد (مربوط میشه به بحث CTR که اشاره کردید) اما بازم 0.7V افت ولتاژ دارم سر بوبین، با ترانزیستور هم تست کردم همین 0.7V وجود داشت، بجا 12V هست 11.3V آیا این طبیعیه وقتی مد راه اندازیم هم امیتر مشترکه، از کلکتور خروجیمو گرفتم نه از امیتر!
با یک سنسور خروجی ترانزیستوری هم تست گرفتم خروجیش حدود 0.5 ولت کمتر از ولتاز تغذیش بود ... یعنی در سوئیچینگ با ترانزیستور این افت ولتاژ طبیعیه؟
سلام و درود ، در ترانزیستور های BJT ما پارامتری به اسم Collector-Emitter Saturation Voltage داریم ( در دیتاشیت به اختصار Vce-sat ) که مقدار افت ولتاژ طبیعی بین کلکتور-امیتر رو در حالت اشباع ترانزیستور رو نشون میده.
برای مثال ، در مورد ترانزیستور 13009 این مقدار 1 ولت در جریان بیس 1 آمپر و جریان کلکتور 5 آمپر هست.
یا برای ترانزیستور BC547 میتونه در حدود 400 میلی ولت باشه.
برای مطلع شدن از مقدار دقیق ، به دیتاشیت ترانزیستوری که استفاده کردید مراجعه کنید.
و در واقع به همین دلیل هست که برای افزایش بازدهی در مدارات سویچینگ ، به جای ترانزیستور BJT از ماسفت استفاده میشه.
علیک دردود اچ اس جانه فعال در انجمن، این مقدار افت در راه اندازی بوبین رله ضایع و در طول زمان مضر نیست؟ راهی برا جبران این افت ولتاژ دو سر بوبین هست؟ با ماسفت ها کار نکردم اما میدونم قیمتشون بالاتره، می ارزه برا رفع این مشکل بنظرت؟این پارامتر تو ماسفت ها میشه VDS (Sat) ؟ ماسفت 2N7000، پارامتر VDS(on) رو اگر همون باشه که فرمودی زده بین 0.6 تا 2.5 ولت در 10 ولته نیم آمپر! اونا هم دارند پس اما شاید کمتر درسته؟ اگر نمودار داشته باشه این پارامتر اونوقت براحتی میشه فهمید تو شرایط درایو ما چه افت ولتاژی طبیعیه پس.
از همراهیت سپاسگذارم
با یک سنسور خروجی ترانزیستوری هم تست گرفتم خروجیش حدود 0.5 ولت کمتر از ولتاز تغذیش بود ... یعنی در سوئیچینگ با ترانزیستور این افت ولتاژ طبیعیه؟
شما الان یه دستگاه تجاری هم باز کنید ، میبینید که بین کلکتور-امیتر ترانزیستور درایو رله ، باز هم افت ولتاژ داره ، هر چند کمتر یا بیشتر.
ماسفت های ارزان قیمت هم وجود دارن ، اما برای چنین مشکل کوچکی لازم نیست از ماسفت استفاده بشه.
همچنین در ماسفت ها پارامتر Rds(on) هست ، به معنی مقاومت درین-سورس در حالت روشن.
دقت کنید میفهمید که ماسفت در حالت وصل مثل یک مقاومت کم اهم رفتار میکنه در حالی که یه BJT در حالت وصل مثل یه دیود رفتار میکنه.
ولی خب به هر حال لازم نیست روی 0.7 ولت افت ولتاژ حساس بشید.
دیدگاه