اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شارژ و دشارژ سوپر خازن (ابر خازن)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

شارژ و دشارژ سوپر خازن (ابر خازن)

سلام و عرض ادب خدمت اساتید
    میخوام ابر خازن رو در مدار میکروکنترلر بعنوان باطری بکاپ لحظه ای استفاده کنم و تا جایی که میدونم جریان شارژش مثل باطری باید آهسته و پیوسته انجام شه تا رسیدن به شارژ کامل در غیر اینصورت عمر مفیدش کاهش پیدا میکنه و خراب میشه.
    آیسی TP4056 رو کسی باهاش کنترل ابر خازن انجام داده؟

تو سایتهای خارجی دیدم ابر خازن رو با این آیسی شارژ میکردند، سئوال اینه که دائم در حال اتصال به برق در مدار میشه کنترل شارژ کرد؟
    خراب نمیشه خازن دائم با این آیسی به برق وصل باشه؟قطع کن داخلی داره بعد از شارژ کامل؟چیزی در این مورد تو دیتاشیتش ندیدم (جریان شارژش رو برای این مصرف قاعدتا باید بیارم زیر 10mA)
    یا باید حتما بعد از شارژ مدارش رو خاموش کنیم تا شارژ بعدی؟
    خودم فکر میکنم اگر بعد از شارژ کامل خازن، تغذیه مدار شارژ آیسی قطع شه خازن بعد از مدتی دشارژ میشه و داستانش مثل باطری نیست در نتیجه باید یا زود به زود (مثلا هر چند ساعت) شارژ شه یا دائم به خروجی آیسی وصل باشه.
    مدار کاربردی که جواب گرفته باشید چی پیشنهاد میدید برای روشن خاموش کردنش چون تو دیتاشیتش فقط یک مدار راه اندازی وجود داره.
    با تشکر
    جدیدترین ویرایش توسط mrtz_2024; ۱۶:۳۵ ۱۴۰۴/۰۱/۰۸.

نوشته اصلی توسط mrtz_2024 نمایش پست ها
    میخوام ابر خازن رو در مدار میکروکنترلر بعنوان باطری بکاپ لحظه ای استفاده کنم و تا جایی که میدونم جریان شارژش مثل باطری باید آهسته و پیوسته انجام شه تا رسیدن به شارژ کامل در غیر اینصورت عمر مفیدش کاهش پیدا میکنه و خراب میشه.

تو سایتهای خارجی دیدم ابر خازن رو با این آیسی شارژ میکردند، سئوال اینه که دائم در حال اتصال به برق در مدار میشه کنترل شارژ کرد؟
    خراب نمیشه خازن دائم با این آیسی به برق وصل باشه؟قطع کن داخلی داره بعد از شارژ کامل؟چیزی در این مورد تو دیتاشیتش ندیدم (جریان شارژش رو برای این مصرف قاعدتا باید بیارم زیر 10mA)
    خودم فکر میکنم اگر بعد از شارژ کامل خازن، تغذیه مدار شارژ آیسی قطع شه خازن بعد از مدتی دشارژ میشه و داستانش مثل باطری نیست در نتیجه باید یا زود به زود (مثلا هر چند ساعت) شارژ شه یا دائم به خروجی آیسی وصل باشه.
    مدار کاربردی که جواب گرفته باشید چی پیشنهاد میدید برای روشن خاموش کردنش چون تو دیتاشیتش فقط یک مدار راه اندازی وجود داره.
    با تشکر
    با سلام و درود،
    بله آیسی TP4056 هنگام پر شدن شارژ ، به شکل خودکار جریان رو قطع میکنه ، و مقدار ولتاژ قطع هم حدودا بین 4.1 تا 4.2 ولت هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود،
      بله آیسی TP4056 هنگام پر شدن شارژ ، به شکل خودکار جریان رو قطع میکنه ، و مقدار ولتاژ قطع هم حدودا بین 4.1 تا 4.2 ولت هست.
      سلام و سپاس از پاسختان
      بله روی 4.1 الی 4.2 ولت شارژ رو کامل میکنه اما برخلاف باطری که با رسیدن به این محدوده چراغ شارژش خاموش میشه روی ابر خازن چراغ شارژ آیسی همچنان چراغ CHARGE با STANDBY روشن میمونه که فکر کنم بخاطر ماهیت خازن به نسبت باطریه بهمین دلیل مردد شدم در مورد اینکه دائم به آیسی متصل باشه.
      مدار کاربردی شارژ ابر خازن برای 3.3 ولت سراغ دارید مهندس؟
      تو سایتها نمونه هایی با ماسفت دیدم که میشد 3.3V کرد مثل این:
      We provided an in-depth guide on this topic, so continue reading if you want to learn more about the Supercapacitor charging circuit!

تعجبم اینه که هیچ مقاومتی با خازن برای کند کردن فرایند شارژ و محدود کردن جریان سری کرده بودند و ماسفت خودش مستقیم بعنوان سوئیج شارژ میکرد، این بدلیل مقاومت داخلی خود ماسفته؟
      جدیدترین ویرایش توسط mrtz_2024; ۱۷:۵۲ ۱۴۰۴/۰۱/۰۹.

دیدگاه

با تشکر
        من نمی دونم کاربردتان چیست دقیقا ولی چون مدار میکرو کنترلری هست من باشم خازن رو با یک مقاومت مناسب سری میکنم که موقع روشن شدن مدار با یک جریان مناسب و به ارامی تا حد ولتاژ vccشارژ شوداز طرفی یک ماسفت (لاجیک لول بهتره) با این مقاومت موازی می کنم و گیت ماسفت رو بوسیله یک پایه i/oمیکرو یا یک مدار تایمر مثلا با ای سی ۵۵۵ به این صورت کنترل می کنم که ماسفت رو بعد از یک تاخیر مناسب مثلا ۲۰ ثانیه روشن کنه و این شکلی بعد از این مدت ابر خازن با جریان مناسب به حد شارژ خودش میرسه و بعد هم که ماسفت روشن شد مقاومت بوسیله ماسفت موازی با مقاومت که بعد از مثلا ۲۰ ثانیه روشن شده بای پس شده و از مدار خارج میشه و خازن مستقیم در مدار قرار میگیره .فکر می کنم ماهیت شارژ شدن خازن با باطری کمی متفاوته و خازن ها در مدار بعد از شارژ کامل که در مدت زمان کمی انجام میشه مشکلی ندارند همچنان در دو سر خود ولتاژ داشته اعمال شده داشته باشند

دیدگاه

سلام
          وقتی برق شهر میره و در کارخانه قراره دیزل بیاد تو مدار تغذیه وقفه کوتاهی رخ میده که میکرو رو ریست میکنه، در اون وقفه ی کم نیازی به استفاده از باتری نمیبینم برا همین میخوام از ابرخازن استفاده کنم چون این قطعی برق در صورتی که دیزل به مشکل خورده باشه یا دیرتر بیاد تو مدار تغذیه ممکنه حدود 10 تا 20 دقیقه هم طول بکشه اگر همه چیز اوکی باشه کمتر مثلا 1 دقیقه.
          طرح شما فکر خوبیه اما متاسفانه پایه های میکرو تا خرخره پر هستند و جا ندارم برای استفاده جهت این مورد، بعبارتی 20 ثانیه به خازن برای شارژ زمان بدیم بعد ماست رو خاموش کنیم یا با تاخیر 20 ثانیه ای شارژ کنیم؟ دلیل تاخیر چیه؟
          میشه لطفا لینکی مشابهش ارسال کنید؟
          منظور از لاجیک لول همان P Channel هست؟
          طرحی شبیه به این دیدم:
          A comparison of passive and active supercapacitor charging methods emphasizes the need for a close inspection on power source and supercapacitor demand.

از همراهیتان سپاسگذارم
          جدیدترین ویرایش توسط mrtz_2024; ۱۲:۲۵ ۱۴۰۴/۰۱/۱۰.

دیدگاه

سلام
            وقتی برق شهر میره و در کارخانه قراره دیزل بیاد تو مدار تغذیه وقفه کوتاهی رخ میده که میکرو رو ریست میکنه، در اون وقفه ی کم نیازی به استفاده از باتری نمیبینم برا همین میخوام از ابرخازن استفاده کنم چون این قطعی برق در صورتی که دیزل به مشکل خورده باشه یا دیرتر بیاد تو مدار تغذیه ممکنه حدود 10 تا 20 دقیقه هم طول بکشه اگر همه چیز اوکی باشه کمتر مثلا 1 دقیقه.
            طرح شما فکر خوبیه اما متاسفانه پایه های میکرو تا خرخره پر هستند و جا ندارم برای استفاده جهت این مورد، بعبارتی 20 ثانیه به خازن برای شارژ زمان بدیم بعد ماست رو خاموش کنیم یا با تاخیر 20 ثانیه ای شارژ کنیم؟ دلیل تاخیر چیه؟
            میشه لطفا لینکی مشابهش ارسال کنید؟
            منظور از لاجیک لول همان P Channel هست؟
            طرحی شبیه به این دیدم:
            A comparison of passive and active supercapacitor charging methods emphasizes the need for a close inspection on power source and supercapacitor demand.

از همراهیتان سپاسگذارم
            شما احتمالا منظور منو اشتباه متوجه شدین.من هم اگه اشتباه نکنم مسٔله شما اینه که یک خازن بزرگ یا ابر خازن می خواهید در مدار داشته باشین و چون وقتی خازن کاملا خالیه و با روشن شدن مدار تازه میخواد شارژ بشه جریان اولیه زیادی میکشه و یک جریان هجومی و ضربه ای بوجود میاد که هم برای مدار بده و هم به خازن آسیب میرسونه.خوب یک راه حل اینه که این جریان ضربه ای رو با یک مقاومت سری با خازن محدود کنیم که خازن به آرامی شارژ بشه همون ۲۰ ثانیه که من بعنوان مثال گفتم خوب این کار رو که بکنیم خازن به ارامی شارژ میشه ولی بعد خود مقاومت سری برای زمانی که می خواهید از انرژی ذخیره شده در خازن استفاده کنید مشکل ساز میشه پس باید بعد از شارژ شدن خازن بوسیله مقاومت محدود کننده جریان مقاومت از مسیر حذف یا بای پس بشه .این کار رو معمولا در مدارات قدرت بوسیله یک رله انجام می دهند و بعد از اینکه خازن شارژ شد بوسیله رله دو سر مقاومت رو اتصال کوتاه می کنند و مقاومت عملا دیگه از مدار حذف میشه و خازن بصورت کاملا عادی در مدار قرار میگیره ولی در این مورد شما انرژی زیادی بصورت ذخیره در خازن ندارید که زمان قطع برق بتونه انرژی بوبین رله رو هم تامین کنه و جریان تغذیه میکرو کنترلر هم کمه پس بهتره بجای رله از یک ماسفت تر جیجا لاجیک لول بجای رله استفاده کنید ماسفت لاجیک لول هم تونه P Channelباشه هم N Channel در حقیقت ماسفتی است که برای روشن شدن بوسیله میکرو کنترلر احتیاجی به درایور نداره و مستقیم به میکرو یا مدار تاخیر وصل میشه و میکر مستقیم میتونه روشنش کنه.این ماسفت بعد از اون تاخیر و شارژ شدن آرام خازن مقاومت بای پس (دور میزنه) میکنه و از مدار خارج میکنه و خازن شارژ شده بصورت عادی در مدار قرار میگیره البته واضح است باید از یک ماسفتی استفاده شود که مقاومت درین سورس کمی داشته باشد

این شماتیک رو ببینید یک شماتیک از یک ایده اولیه است که بنظر من میرسه و البته واضح است مقدار مقاومت و زمان تاخیر و دیگر موارد باید با توجه به مشخصات خازن باید محاسبه بشه و کلا مدار قبل از اجرا باید شبیه سازی حالت گذرا و ایستا بشه و مدار تکمیل بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid.mm نمایش پست ها

شما احتمالا منظور منو اشتباه متوجه شدین.من هم اگه اشتباه نکنم مسٔله شما اینه که یک خازن بزرگ یا ابر خازن می خواهید در مدار داشته باشین و چون وقتی خازن کاملا خالیه و با روشن شدن مدار تازه میخواد شارژ بشه جریان اولیه زیادی میکشه و یک جریان هجومی و ضربه ای بوجود میاد که هم برای مدار بده و هم به خازن آسیب میرسونه.خوب یک راه حل اینه که این جریان ضربه ای رو با یک مقاومت سری با خازن محدود کنیم که خازن به آرامی شارژ بشه همون ۲۰ ثانیه که من بعنوان مثال گفتم خوب این کار رو که بکنیم خازن به ارامی شارژ میشه ولی بعد خود مقاومت سری برای زمانی که می خواهید از انرژی ذخیره شده در خازن استفاده کنید مشکل ساز میشه پس باید بعد از شارژ شدن خازن بوسیله مقاومت محدود کننده جریان مقاومت از مسیر حذف یا بای پس بشه .این کار رو معمولا در مدارات قدرت بوسیله یک رله انجام می دهند و بعد از اینکه خازن شارژ شد بوسیله رله دو سر مقاومت رو اتصال کوتاه می کنند و مقاومت عملا دیگه از مدار حذف میشه و خازن بصورت کاملا عادی در مدار قرار میگیره ولی در این مورد شما انرژی زیادی بصورت ذخیره در خازن ندارید که زمان قطع برق بتونه انرژی بوبین رله رو هم تامین کنه و جریان تغذیه میکرو کنترلر هم کمه پس بهتره بجای رله از یک ماسفت تر جیجا لاجیک لول بجای رله استفاده کنید ماسفت لاجیک لول هم تونه P Channelباشه هم N Channel در حقیقت ماسفتی است که برای روشن شدن بوسیله میکرو کنترلر احتیاجی به درایور نداره و مستقیم به میکرو یا مدار تاخیر وصل میشه و میکر مستقیم میتونه روشنش کنه.این ماسفت بعد از اون تاخیر و شارژ شدن آرام خازن مقاومت بای پس (دور میزنه) میکنه و از مدار خارج میکنه و خازن شارژ شده بصورت عادی در مدار قرار میگیره البته واضح است باید از یک ماسفتی استفاده شود که مقاومت درین سورس کمی داشته باشد

این شماتیک رو ببینید یک شماتیک از یک ایده اولیه است که بنظر من میرسه و البته واضح است مقدار مقاومت و زمان تاخیر و دیگر موارد باید با توجه به مشخصات خازن باید محاسبه بشه و کلا مدار قبل از اجرا باید شبیه سازی حالت گذرا و ایستا بشه و مدار تکمیل بشه
              متوجه شدم، سپاس از وقتی که صرف کردید استفاده کردیم مهندس

دیدگاه

سلام و سپاس از پاسختان
                بله روی 4.1 الی 4.2 ولت شارژ رو کامل میکنه اما برخلاف باطری که با رسیدن به این محدوده چراغ شارژش خاموش میشه روی ابر خازن چراغ شارژ آیسی همچنان چراغ CHARGE با STANDBY روشن میمونه که فکر کنم بخاطر ماهیت خازن به نسبت باطریه بهمین دلیل مردد شدم در مورد اینکه دائم به آیسی متصل باشه.
                مدار کاربردی شارژ ابر خازن برای 3.3 ولت سراغ دارید مهندس؟
                تو سایتها نمونه هایی با ماسفت دیدم که میشد 3.3V کرد مثل این:
                We provided an in-depth guide on this topic, so continue reading if you want to learn more about the Supercapacitor charging circuit!

تعجبم اینه که هیچ مقاومتی با خازن برای کند کردن فرایند شارژ و محدود کردن جریان سری کرده بودند و ماسفت خودش مستقیم بعنوان سوئیج شارژ میکرد، این بدلیل مقاومت داخلی خود ماسفته؟
                اینکه چراغ آبی و قرمز باهم روشن میشن ، یا اینکه به سرعت چشمک میزنن ، بخاطر مقاومت نشتی ابر خازن و آیسی و ESR ابرخازن هست.
                در کل اگر 4.2 ولت برای شما کافیه ، همون TP4056 کار شما رو راه میندازه و نیازی نیست نگران باشید.
                وگرنه باید با استفاده از آپ امپ یه مدار شارژ طراحی کرد.
                این لینکی که دادید هم شماتیک داخلش ایراد فنی داره ، مثلا‌ کلکتور BC557 رو به خط +12 ولت وصل کرده !

دیدگاه

اینکه چراغ آبی و قرمز باهم روشن میشن ، یا اینکه به سرعت چشمک میزنن ، بخاطر مقاومت نشتی ابر خازن و آیسی و ESR ابرخازن هست.
                  در کل اگر 4.2 ولت برای شما کافیه ، همون TP4056 کار شما رو راه میندازه و نیازی نیست نگران باشید.
                  وگرنه باید با استفاده از آپ امپ یه مدار شارژ طراحی کرد.
                  این لینکی که دادید هم شماتیک داخلش ایراد فنی داره ، مثلا‌ کلکتور BC557 رو به خط +12 ولت وصل کرده !
                  سلام
                  مشکلم با اون مدار اینه که دائم روشنه هم آیسی هم خازن دائم بهش وصله ...
                  پس دائم کار بودن خازن با اون آیسی مشکلی برا خازن از نظر تحلیل و خرابی پیش نمیاره بنظر شما...
                  جریان شارژ رو هر چه بیارم پائین تر بهتره مهندس درسته؟ مثلا زیر 10ma
                  طرح ساده تری مثل چیزی که دوستمون بالا اشاره کردند چطوره بنظر شما مهندس؟
                  سپاس مهندس

دیدگاه

سلام
                    مشکلم با اون مدار اینه که دائم روشنه هم آیسی هم خازن دائم بهش وصله ...
                    پس دائم کار بودن خازن با اون آیسی مشکلی برا خازن از نظر تحلیل و خرابی پیش نمیاره بنظر شما...
                    جریان شارژ رو هر چه بیارم پائین تر بهتره مهندس درسته؟ مثلا زیر 10ma
                    طرح ساده تری مثل چیزی که دوستمون بالا اشاره کردند چطوره بنظر شما مهندس؟
                    سپاس مهندس
                    همون حدون 5 , 10 میلی آمپر هم خوبه ، جریان شارژ لازم نیست زیادی پایین باشه.
                    طرح ایشون هم دیدم ، به نسبت سادگیش جالبه ، ولی لازمه 1 پایه میکروکنترلر بهش اختصاص داده بشه.

دیدگاه

همون حدون 5 , 10 میلی آمپر هم خوبه ، جریان شارژ لازم نیست زیادی پایین باشه.
                      طرح ایشون هم دیدم ، به نسبت سادگیش جالبه ، ولی لازمه 1 پایه میکروکنترلر بهش اختصاص داده بشه.
                      یا خروجیه آپ امپ و آیسی هایی مثل 555
                      کیفیت استفادش از نظر طول عمر خازن به نسبت آیسی TP منظورمه

دیدگاه

متوجه شدم، سپاس از وقتی که صرف کردید استفاده کردیم مهندس
                        یک بار دیگه من این شماتیک رو نگاه کردم ،قبلا هم گفتم این روش با رله و برای بانک خازن مدارات قدرت مثل اینورتر ها استفاده میشه ولی الان که به شماتیک که گذاشته بودم چشمم به دیود هرز گرد داخل ماسفت افتاد یک ایده دیگه بنظرم رسید که اگه بشه خیلی راحتره ،نگاه که کردم چون ولتاژ و جریان کمه اگر یک دیود شات کی که افت ولتاژ کمی داره رو بجای ماسفت دقیقا مثل دیود هرز گرد داخل ماسفت بذارین لا اقل در نظر اول مدار باید جواب بده چون اگر این کار رو بکنید زمانی که برق به سیستم وصله و خازن میخواد شارژ بشه دیود در بایاس معکوسه و جریان باید از مقاومت حتما رد و جریان محدود میشه و زمانی که خازن هم شارژ شد باز برق به سیستم وصله دیگه جریانی از این شاخه عبور نخواهد کرد چون در آن زمان خازن اتصال بازمیشه حالا زمانیکه برق قطع میشه و مصرف کننده میخواد از انرژی خازن استفاده کنه دیود شات کی در بایاس موافق قرار میگیره و مدار از طریق دیود شاتکی بسته میشه و دوباره در این زمان مقاومت بای پس میشه ، اینجا فقط می مونه افت ولتاژ دو سر دیود شاتکی(که البته اگر از ماسفت هم استفاده کنید این افت ولتاژ بین درین سورس حالا کمتر یا بیشتر وجود داره و خودشو نشون میده) و چون مدار میکرو کنترلری هست و ولتاژ کلا کم برای این افت ولتاژ روی دیود شاتکی باید فکری کنید و کمی ولتاژ شارژ خازن رو بیشتر در نظر بگیرید ،در این حالت دیگه احتیاجی به مدار کنترل کننده و یا i/oمیکرو هم ندارید،البته بازم تاکید می کنم باید مقادیر دقیق محاسبه بشه و حتما بوسیله شبیه ساز حالت های مختلف را بصورت ایستا و گذرا شبیه سازی بشه

دیدگاه

با تشکر
                          سلام
                          قطعات تمام اون لینکی که بالا ارسال کردید شامل آیسی 555 ، آپ امپ و ماسفت رو اون آیسی TPدر خودش داره اصلا ساخته شده برا همین که شما اونا رو نخری رو برد جا اشغال کنی...
                          خودش برا فهمیدن اینکه الان وقت شارژه یا قطع جریان شارژ از طریق آپ امپ ولتاژ باطری متصل بهش رو نمونه برداری میکنه، خودش ماسفتی که امید جان بالا اشاره کرد داره، خودش اون تاخیر رو که شما در اون مدار با 555 تامین میکنی داره
                          در مورد نگرانی شما در مورد عمر باطری متصل بهش باید عرض کنم باطری اگر دائم بهش وصل باشه تا وقتی برق تغذیه اصلی وصله از خازن برداشت نمیکنه اما OVER CHARGE هم به اون معنا ندارید فقط دشارژ لحظه ای دارید که همونم باعث میشه دو چراغ همزمان با هم روشن باشند در حالی که وقتی باطری بهش وصله اینطور نیست که اگر LED ها رو حذف کنید اونم بچشم نمیاد چون خروجی آیسی با ماسفت محافظت شده و جریان دشارژ راه به داخلش نداره و فقط میتونه خودشو در LED ها تخلیه کنه و به شما نشون بده.
                          در ماژول های موجود در بازار یک آیسی بنام DW01A برای همین منظور استفاه میشه که لینک نمونش رو زیر ارسال کردم که اونجا دیتاشیتشم هست:
                          پکیج : SOT-23-6 دمای کاری : 40- تا 85 درجه سانتی‌گراد محافظت از اضافه شارژ : 4.3V± 50mV

از نظر حرفه ای استفاده آیسی TP و DW که بالا لینک کردم بهتره، حتی میتونید DW هم نگذارید، اما از نظر اقتصادی برای کاربرد شما طرح امید جان بسیار کم هزینه تره و کارتونم راه میندازه فقط کافیه ماسفت رو از چیزی مثل میکرو بگیرید که بالاتر با توجه به اینکه گفتید خروجی میکرو نمیتونید بهش اختصاص بدید پیشنهادم آپ امپه مقایسه گره که هر وقت ولتاژ باطری از 3.3V کمتر شد آپ امپ مقایسه گر به ماسفت برای شارژ فرمان بده.
                          این لینکم که بالا ارسال کردید خیلی خوب بود و مدل پیشرفته تری از طرح امید جان داخلش بود: که نیاز به یک آپ امپ داشت فقط برای تحریک پایه گیت:
                          https://www.techbriefs.com/component...upercapacitors
                          استفاده تکی از TP خوبه فقط یک مقاومت RPRG در حد 30 کیلو میخواد و دیگه هیچی اما عیبش اینه که خروجی باطری رو باید با زنری چیزی که اونم از خروجی خازنت تغذیه انگلی میکنه 3.3V کنی بدی به میکرو چون اون تا 4.1V شارژ میکنه، طرحی ماسفت امیدم کم هزینه ترشه تا 3.3V هم شارژ میکنه اما پایه میکرو میخواد یا آپ امپی چیزی که بالاتر توضیح دادم اما اینکه که کدومش انتخاب شماست به دید و جیب طراح و فضای روی برد بستگی داره موفق باشید
                          جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۹:۲۹ ۱۴۰۴/۰۱/۱۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها

سلام
                            قطعات تمام اون لینکی که بالا ارسال کردید شامل آیسی 555 ، آپ امپ و ماسفت رو اون آیسی TPدر خودش داره اصلا ساخته شده برا همین که شما اونا رو نخری رو برد جا اشغال کنی...
                            خودش برا فهمیدن اینکه الان وقت شارژه یا قطع جریان شارژ از طریق آپ امپ ولتاژ باطری متصل بهش رو نمونه برداری میکنه، خودش ماسفتی که امید جان بالا اشاره کرد داره، خودش اون تاخیر رو که شما در اون مدار با 555 تامین میکنی داره
                            در مورد نگرانی شما در مورد عمر باطری متصل بهش باید عرض کنم باطری اگر دائم بهش وصل باشه تا وقتی برق تغذیه اصلی وصله از خازن برداشت نمیکنه اما OVER CHARGE هم به اون معنا ندارید فقط دشارژ لحظه ای دارید که همونم باعث میشه دو چراغ همزمان با هم روشن باشند در حالی که وقتی باطری بهش وصله اینطور نیست که اگر LED ها رو حذف کنید اونم بچشم نمیاد چون خروجی آیسی با ماسفت محافظت شده و جریان دشارژ راه به داخلش نداره و فقط میتونه خودشو در LED ها تخلیه کنه و به شما نشون بده.
                            در ماژول های موجود در بازار یک آیسی بنام DW01A برای همین منظور استفاه میشه که لینک نمونش رو زیر ارسال کردم که اونجا دیتاشیتشم هست:
                            پکیج : SOT-23-6 دمای کاری : 40- تا 85 درجه سانتی‌گراد محافظت از اضافه شارژ : 4.3V± 50mV

از نظر حرفه ای استفاده آیسی TP و DW که بالا لینک کردم بهتره، حتی میتونید DW هم نگذارید، اما از نظر اقتصادی برای کاربرد شما طرح امید جان بسیار کم هزینه تره و کارتونم راه میندازه فقط کافیه ماسفت رو از چیزی مثل میکرو بگیرید که بالاتر با توجه به اینکه گفتید خروجی میکرو نمیتونید بهش اختصاص بدید پیشنهادم آپ امپه مقایسه گره که هر وقت ولتاژ باطری از 3.3V کمتر شد آپ امپ مقایسه گر به ماسفت برای شارژ فرمان بده.
                            این لینکم که بالا ارسال کردید خیلی خوب بود و مدل پیشرفته تری از طرح امید جان داخلش بود: که نیاز به یک آپ امپ داشت فقط برای تحریک پایه گیت:
                            https://www.techbriefs.com/component...upercapacitors
                            استفاده تکی از TP خوبه فقط یک مقاومت RPRG در حد 30 کیلو میخواد و دیگه هیچی اما عیبش اینه که خروجی باطری رو باید با زنری چیزی که اونم از خروجی خازنت تغذیه انگلی میکنه 3.3V کنی بدی به میکرو چون اون تا 4.1V شارژ میکنه، طرحی ماسفت امیدم کم هزینه ترشه تا 3.3V هم شارژ میکنه اما پایه میکرو میخواد یا آپ امپی چیزی که بالاتر توضیح دادم اما اینکه که کدومش انتخاب شماست به دید و جیب طراح و فضای روی برد بستگی داره موفق باشید
                            مهندس جان سلام
                            حضور شما و دوستانی که بالاتر در این پست مشارکت کردند و بنده رو مستفیض کردند برام مغتنمه واقعا مخصوصا شما و مهندس HS که قبلا هم زیاد به دادم رسیدید، فرمایشتون کاملا قابل درکه که طرحی که در اون لینک هست شباهت زیادی به مدار امید خان داره و با کمی تغییر برای سیگنال تحریک قابل استفادست فقط باید یک مقاومت با خازنم سری کنم چون اونجا این کار رو نکرده در خروجی ماسفت.
                            امتیازش نسبت به آیسی TP اینه که نیازی نیست 4.1V رو به 3.3V تقلیل بدم که این خودش جریان میکشه از خروجی خازن توسط زنر، تقسیم ولتاژ مقاومتی یا رگولاتور و از نظر بهینگی مصرف انرژی اینجای کار میلنگه، مهندس HS و امید جانم اگر با فرمایشات مهندس AZIZ موافقند خوشحال میشم خیالم رو در استفاده از طرح مهندس AZIZ راحت کنند یعنی اینکه با سوئیچ ماسفت از طربق رصد ولتاژ خازن از طریق آپ امپ ماسفت رو روشن و خاموش کنم.
                            سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X