که مقدار خروجی توی ورودی سیستم تاثیر گذار باشه. یعنی با دونستن مقدار خروجی، به سیستم ورودی بدیم .
مثلاً شما در حال رانندگی هستید. همین طور که پدال گاز رو فشار میدین، دور موتور میره بالا. اگه بدون توجه به عقربه دور موتور یا صدای موتور، به گاز دادن ادامه بدین، موتور ماشین پیاده میشه! ولی وقتی میبینید که دور موتور از یه حدی بالاتر میره دنده عوض میکنید یا کمتر گاز میدین. یا اگه دور موتور پایین باشه بیشتر گاز میدین. در حقیقت صدای موتور یا عقربه نشون دهنده دور موتور فیدبکی هست که شما از خروجی موتور میآگیرین و با توجه به اون، به موتور ورودی میدین ( گاز میدین ). به این میگن فیدبک. البته از نوع منفی
در مورد پ امپ هم همینطوره. اگه فیدبک منفی باشه، با زیاد شدن ولتاژ خروجی، ورودی کم میشه و با کم شدن خروجی، ورودی زیاد میشه و اگر فیدبک مثبت باشه، عکس این حالات اتفاق میفته.
سلام فکر کنم با مثالی که آقا احسان زدند (ماشین) تا عمر داری مفهوم فیدبک رو یادت نره حالا من می خوام یه مثال بزنم که شبا هم خواب فیدبک ببینی :biggrin:
یه مثال از سیستم کنترل دما برات میزنم دیدم گفتش شاید خالی از لطف نباشه! شکل زیر رو ببینید:
مثلا شما می خوای دمای یه اتاق رو ثابت رو یه مقدار نگه داری. این دمای ثابت یا مطلوب ما تو شکل 25 درجست در این سیستم کنترل دما، به وسیله ی مبدل امدیم دما رو به یک سیگنال الکتریکی تبدیل کردیم درواقع 25 درجه معادل همون 10 ولت شد. تو یه اتاق که هوا سرده میایم به وسیله ی یه هیتر هواشو گرم می کنیم حالا اگه این هیتر کنترل شده نباشه هوای اتاق رو خیلی گرم می کنه فیدبک ما اینجا سنسور ماست به این صورت که دمای خروجی هیتر رو میاد اندازه می گیره به محض اینکه به مقدار مطلوب ما یعنی 25 درجه (یا 10ولت) رسید دستور میده که هیتر رو خاموش کنه اما باز هم نمونه گیری ادامه داره چون هیتر خاموشه ممکنه باز هوا سرد شه مثلا ممکنه این مقدار 9.9 ولت رو نشون بده حالا دستور میده که هیتر روشن شه انقدر ادامه بده تا به 10 ولت برسه.
با همه ی این تفاسیر هنوزم نفهمیدم اون فیدبکی که تو الکترونیک 2 خوندیم چی بود
نه معادله خاصی نداره خیلی وقت ها با ضرب و تقسیم یا استفاده از تقسیم مقاومت به دست میاریم.
به کتاب الکترونیک 2 تالیف استاد میر عشقی رجوع کن(ساده گفته).
یا جزوه الکترونیک 2 رو توی اینترنت سرچ کن.اصولا OPAMP چیز زیاد سختی نیست زود یاد میگیره ادم.
تا مجبور نباشی به چیزی برسی هیچ گاه به آن نخواهی رسید.
اسم انتشارات رو نمیدونم
اما این کتاب رو هم خود من دارم و خوندم که از استاد تقی شفیعی هست (اسم استاد را بالا به دلیل اینکه من هر سه کتاب مرجع الکترونیک رو دارم اشتباه نوشتم برای همین پوزش میخوام) اما اون کتاب یکی از کتاب های خیلی خوب هست.اما الان یه توصیه میکنم که چون تازه میخوای یاد بگیری و به مثال هم زیاد (البته احیانن) نیاز پیدا میکنی کتاب تحلیل و طراحی مدارات الکترونیک جلد دوم تالیف مهندس تقی شفیعی انتشارات شیخ بهایی رو تهیه کن بیشتر به درد شما مخوره (خیلی مثال حل شده داره) من شخصا کتاب الکترونیک صدرا رو ترجیح میدم(خیلی سخت گفته البته) و کتاب های تقی شفیعی و میر عشقی رو خوندم و از این بین به شما موکدا توصیه میکنم ار بین این 3 کتاب رفرنس تقی شفیعی رو بخونید(آبی رنگ) و از خیر میر عشقی بگذرید(کتاب قهوهای رنگ) .و به سمت صدرا نرید.
تا مجبور نباشی به چیزی برسی هیچ گاه به آن نخواهی رسید.
ممنون
من فعلاً دارم Engineering Circuit Analysis رو می خونم. نوشته ی ویلیام هایت
خیلی ازش خوشم اومده. اینو ول کنم برم سراغ چیزی که شما فرمودید یا همینو ادامه بدم؟
نه عزیزم اگر میبینی که کاملا متوجه میشی همین کتابی رو که داری بخون . این کتاب هایی که من گفتم (مخصوصا صدرا .به غیر از این دو کتاب ایرانی) از اون دسته از کتاب هایی هست که خیلی وقته دارن تو دانشگاه ها درس داده میشن اما وقتی کاملا این رو کتاب خودت رو میفهمی نیازی نیست رفرنس رو عوض کنی اصولا هر کس بنا به سلیقه و البته نیاز از یه رفرنس استفاده میکنه و از همون هم خوشش میاد
(اون 2 تا کتاب ایرانی به دلیل سادگیش برای کسانی هست که میخوان سریعا درس رو پاس کنن).کتاب های دیگه ای هم هست مثل کتاب آقای گری که یه کمی پیشرفته تر هستش.برای حل مسئله نظر من همون کتاب استاد شفیعی مناسب هست (قیمتش هم بد نیست اگر استوک بگیری 3 تا 4 هزار تومان هست.
موفق باشی و سربلند.
تا مجبور نباشی به چیزی برسی هیچ گاه به آن نخواهی رسید.
مثل اینکه از بس بچه ها با فیدبک منفی کار کرده اند تنها همن رو بیادشون مونده.البته حق دارند .اون هم به این دلیل که فید بک منفی خیلی زیاد کار برد داره.وقتی که ما یک مدار داریم که کاری را انجام می دهد اگر ما برای تأثیر گذاشتن بر نحوه کار این مدار انرژی ای را به چرخه آن وارد کنیم به زبان علمی گفته می شود که ما به این مدار یک پسخوردی داده ایم( مدار دارای فیدبک است).حال این پسخورد اگر از خروجی مدار گرفته شده باشد و به مدار داده شود به آن پسخورد منفی و اگر از منبعی دیگر (نه از این حلقه ما گرفته شده باشد) پسخوردمثبت گویند.این پسخورد منفی می تواند یک ولتاژ ac باشد که یک مدار برای تقویت شدن آن را به یک تقویت کننده می دهد.اگر توجه کنیم یک تقویت کننده بدون ولتاژ ac ورودی هم روشن است و در حال کار، اما یک ولتاژ ورودی که به آن از بیرون می دهیم می تواند بر نحوه کارش موثر باشد و تغییراتی را در خروجی آن اعمال کند.
شکر که این سرا را دست بشر نداد
ورنه بجز خرابی دست بشر ندارد
شکر که دست من را،دست قلم زدن نسیت
ورنه بجز تباهی دست ترم ندارد
دیدگاه