اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال از درس مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال از درس مدار

سلام 2تا سوال داشتم فقط خواهش میکنم هرچه سریعتر جواب بدین...
    1.دوتا جعبه سیاه به شکل زیر داریم که مدار یکی توننی و دیگری نورتنی هستش
    چطور میتونیم بدون دیدن داخلش بفهمیم کدوم توننی و کدوم نورتنیه ؟؟؟؟
    Rth =RN=1 Vth=IN*RN

2.با استفاده از تبدیلات ستاره به مثلث و برعکس: روی اضلاع یک مکعب مقاوتهای یکسان داریم وAB,BC وCD سه ضلع از این مکعب هستن
    Rab=? Rac=? Rad=؟

دیدگاه

پاسخ : سوال از درس مدار

نوشته اصلی توسط FRasi

2.با استفاده از تبدیلات ستاره به مثلث و برعکس: روی اضلاع یک مکعب مقاوتهای یکسان داریم وAB,BC وCD سه ضلع از این مکعب هستن ولی متاسفانه بلد نبودم عکسشونو UPLOAD کنم :sad:
      RAB=? RAC=? RAD=?

از طریق سایت زیر عکس رو اپلود کنید و لینک تصویر کوچک رو توی پست قرار بدید..با عکس بهتر میشه مشکلتونو حل کرد.

http://www.ecapic.ir/
      فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

سلام
        اگه میشه بگید در مدار زیر Vx چرا برابر با صفر شد؟!؟!؟!؟

------- --------- ----------- ---------- --------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------
        و اگه میشه بگید در مدار زیر چرا Voc (eoc) i مساوی 48v و Rth برابر با 2/3 اهم شد(بین نقاط A و B )؟!؟!؟!؟

دیدگاه

سلام
          من اولی رو بهت میگم راستش دومی رو الان وقت ندارم توضیح بدم انشاا... فردا اگه کسی جواب نداد من میگم
          جواب اولی خیلی ساده ست درواقع یه نکته ی خیلی کوچیک بیشتر نداره!! به مقاومت 10 اهم نگاه کن... چه جریانی ازش میگذره؟؟ جواب: به اندازه ی همون 0.4Vx که منبع وابسته ی جریان داره نشون میده. این فرمول رو هم که میدونیم: V=IR. پس باید ولتاژ دو سر مقاومت چقدر بشه؟ جواب: 10 ضرب در 0.4Vx که میشه 4Vx اما رو شکل نشون داده ولتاژ دو سر مقاومت هست Vx . یعنی 4Vx = Vx . این معادله کی برقراره؟ تنها وقتی که Vx برابر 0 باشه.

برای شکل دوم هم فقط اینو بگم که برای محاسبه ی Rth باید روش های زیر رو اعمال کنید:
          اول همه ی منابع مستقل رو باید حذف کنید (منبع ولتاژ رو اتصال کوتاه و منبع جریان رو مدار باز)
          دوم یه منبع ولتاژ فرضی به اسم Vt بین دو سر A و B میذاری
          سوم جریان کشیده شده از Vt رو It نام گذاری کن
          چهارم هم با روش های تحلیل مدار، نسبت Vt/It که همون Rth میشه رو بدست میاری

حالا خودت یه خورده روش فکر کن
          Goodbye

دیدگاه

سلام عذر می خوام به خاطر تاخیر
            اول یه سوال!! احیانا این سوال تکلیف درس مدارتون که نیست؟ :mrgreen:
            یادگیری مدار نیاز به سر و کله زدن با مثال داره به قول خودمونی ترش یه دونه آدم باید تو سر خودش بزنه یه دونه تو سر سوال :mrgreen: هر چند به جواب هم نرسیم. مهم سر و کله زدنه. پس حتما شما باید قبلش با شکل مداریتون کلنجار رفته باشید اینجوری به مرور و یواش یواش شیرینی این درس رو می چشید شما هم دقیقا تو همین مسیر هستی.
            من روش حل رو (خلاصه شده ش رو) رو کاغذ نوشتم و ازش عکس گرفتم و فایلش رو میذارم اینجا. آخه یه خورده تایپ این فرمولا اینجا دشواره. فقط قبلش اجازه بدید یه توضیح بدم:
            تو این فایل من Rth رو بدست آوردم همونطور که بالا هم گفتم برای بدست اوردن Rth اول باید منبع ولتاژ رو حذف کنی یعنی اتصال کوتاه کنی. بعد بین دو طرف A,B که می خوای Rth رو حساب کنی یه منبع ولتاژ فرضی میذاری بعد هم همونطور که گفتم Vt/It میشه Rth

حالا راستش من امدم برای بدست اوردن Voc ، اول In (جریان نورتن) رو بدست اوردم و از اونجایی که Voc=In . Rth در نتیجه با ضرب جریان نورتن در Rth می تونی Voc رو بدست بیاری. راستش راه دیگه ای هم هست که به طور مستقیم Voc رو بدست بیاریم ولی حالا دیدم Rth رو که بدست اوردیم حالا بیام جریان رو هم بدست بیارم بعد ولتاژ رو. الان خیلی حضور ذهن ندارم باید بری دیگه از استادت بپرسی براتون حل کنه :rolleyes:
            راستی اینم بگم که ساده شده ی معادلات رو نوشتما! اون روشی هم که دو تا دترمینان رو هم به هم تقسیم کردم فکر کنم اسمش روش کرامر هست اگه بلدی که هیچ اگه نه که باید به کتاب محاسبات مراجعه کنی

http://powers.persiangig.com/other/Rth.rar
            Goodbye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط powers
              سلام عذر می خوام به خاطر تاخیر
              اول یه سوال!! احیانا این سوال تکلیف درس مدارتون که نیست؟ :mrgreen:
              یادگیری مدار نیاز به سر و کله زدن با مثال داره به قول خودمونی ترش یه دونه آدم باید تو سر خودش بزنه یه دونه تو سر سوال :mrgreen: هر چند به جواب هم نرسیم. مهم سر و کله زدنه. پس حتما شما باید قبلش با شکل مداریتون کلنجار رفته باشید اینجوری به مرور و یواش یواش شیرینی این درس رو می چشید شما هم دقیقا تو همین مسیر هستی.
              من روش حل رو (خلاصه شده ش رو) رو کاغذ نوشتم و ازش عکس گرفتم و فایلش رو میذارم اینجا. آخه یه خورده تایپ این فرمولا اینجا دشواره. فقط قبلش اجازه بدید یه توضیح بدم:
              تو این فایل من Rth رو بدست آوردم همونطور که بالا هم گفتم برای بدست اوردن Rth اول باید منبع ولتاژ رو حذف کنی یعنی اتصال کوتاه کنی. بعد بین دو طرف A,B که می خوای Rth رو حساب کنی یه منبع ولتاژ فرضی میذاری بعد هم همونطور که گفتم Vt/It میشه Rth

حالا راستش من امدم برای بدست اوردن Voc ، اول In (جریان نورتن) رو بدست اوردم و از اونجایی که Voc=In . Rth در نتیجه با ضرب جریان نورتن در Rth می تونی Voc رو بدست بیاری. راستش راه دیگه ای هم هست که به طور مستقیم Voc رو بدست بیاریم ولی حالا دیدم Rth رو که بدست اوردیم حالا بیام جریان رو هم بدست بیارم بعد ولتاژ رو. الان خیلی حضور ذهن ندارم باید بری دیگه از استادت بپرسی براتون حل کنه :rolleyes:
              راستی اینم بگم که ساده شده ی معادلات رو نوشتما! اون روشی هم که دو تا دترمینان رو هم به هم تقسیم کردم فکر کنم اسمش روش کرامر هست اگه بلدی که هیچ اگه نه که باید به کتاب محاسبات مراجعه کنی

http://powers.persiangig.com/other/Rth.rar
              نه بابا تکلیف کجا بود؟! :biggrin: من چون این درس را خودم از روی کتاب میخونم سوال های زیادی برام ایجاد میشه و تا بیام درس را یادبگیرم وقت تحویل جواب تمرین ها به استاد تمام هست :biggrin: پس اگه از تکلیف هام هم بپرسم شما نگران نباشید...درصورت پیدا کردن جواب هم دیگه هیچ نمره ای گیرم نمیاد :biggrin:

این سوال هم یکی از مثال های کتاب هست که اصل سوال چیز دیگه ای هست ولی یه جاش میگه: با تحلیل های مناسب بدست می آوریم Voc=.... و..... (یعنی از جواب سوال این قسمت را سانسور میکنه و جواب نهایی را مینویسه)
              و این سوال برام پیش اومد که خب این تحلیل های ساده چی هستن که تو کتاب ننوشته....انشالله برای تکالیف هم مزاحم میشم فعلا باید یادبگیرم ببینم چی هستن اینا :biggrin:

ولی خب..خیلی خوب توضیح دادی. مثل همیشه
              ولی برای مدار اولی که Vx صفر شد یه سوال پیش اومد. شما گفتید جریان در اون مش 0.4Vx هست.....پس اون جریانی که اون منبع ولتاژ 10v ایجاد میکنه چی میشه؟! آیا این منبع، جریانی را در اون مش به وجود نمیاره؟!
              البته توی یکی از انجمن های دیگه یه نفر این که Vx صفر میشه را کاملا نقض کرد :biggrin: ولی خب یه نفر دیگه هم دقیقا حرف شما را زد و گفت Vx=0 هست

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                اون تمرین و اینا رو شوخی کردم :mrgreen:
                البته توی یکی از انجمن های دیگه یه نفر این که Vx صفر میشه را کاملا نقض کرد
                چه جوری این کارو کرد؟؟؟ خیالت راحت صفر میشه. شما قانون سوم انیشتین (یا آینشتاین) رو نقض بکن ولی اینو نه :icon_razz:
                با درنظر گرفتن تمام تاثیراتی که هر کدوم از مش های ما داره ایجاد میکنه منبع جریان وابسته ی ما (تو مش سمت راست) داره 0.4Vx رو تولید میکنه. این یعنی جریان مش سمت راست ما 0.4Vx هستش (حله؟)
                جریان مش سمت چپ هم که خودش گفته Ix
                جریان مقاومت 20 اهم چی میشه؟ میشه Ix+0.4Vx
                این دو خط بالا رو همینجوری گفتم ربطی به سوال شما نداشت. حالا دلیل اون فردی که گفته بوده Vx صفر نمیشه چی هستش؟
                راستش می خواستم یه مدار بکشم با جمع آثار برات توضیح بدم الان اصلا وقت ندارم باید برم. تا آخر شب یا فردا برات میذارم
                Goodbye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط powers
                  سلام دوست عزیز
                  اون تمرین و اینا رو شوخی کردم :mrgreen:
                  البته توی یکی از انجمن های دیگه یه نفر این که Vx صفر میشه را کاملا نقض کرد
                  چه جوری این کارو کرد؟؟؟ خیالت راحت صفر میشه. شما قانون سوم انیشتین (یا آینشتاین) رو نقض بکن ولی اینو نه :icon_razz:
                  با درنظر گرفتن تمام تاثیراتی که هر کدوم از مش های ما داره ایجاد میکنه منبع جریان وابسته ی ما (تو مش سمت راست) داره 0.4Vx رو تولید میکنه. این یعنی جریان مش سمت راست ما 0.4Vx هستش (حله؟)
                  جریان مش سمت چپ هم که خودش گفته Ix
                  جریان مقاومت 20 اهم چی میشه؟ میشه Ix+0.4Vx
                  این دو خط بالا رو همینجوری گفتم ربطی به سوال شما نداشت. حالا دلیل اون فردی که گفته بوده Vx صفر نمیشه چی هستش؟
                  راستش می خواستم یه مدار بکشم با جمع آثار برات توضیح بدم الان اصلا وقت ندارم باید برم. تا آخر شب یا فردا برات میذارم
                  سلام
                  ایشون یه همچین چیزایی گفتن:
                  Vx صفر نمیشه! حساب کنین. میتونین یه بار هم Vx رو مساوی صفر قرار بدین که به تناقض میرسه!
                  و سپس من گفتم:
                  نه عزیز...صفر میشه...حالا چراشو نمیدونم....

اصلا اصل سوال چیز دیگه ای بوده، میرسه به اینجا و میگه: واضح است که Vx صفر است و......
                  من هم توی همین گیرم که چرا صفر شد؟! درضمن این توی یکی از مثال های کتاب جبه دار هست...شونصدبار تاحالا ویرایش شده بعید میدونم اشتباه باشه...!!!
                  و باز ایشون جواب دادن:
                  آقای جبه دار هم همین محاسبات رو انجام میده و ممکنه که اشتباه هم داشته باشه. اگر شما با محاسبه صفر بدست نیارین یعنی که صفر نیست. و یه جا اشکال داره.
                  این مدار دو تا مش و دو تا مجهول داره که به راحتی قابل محاسبست!
                  همین چند دقیقه پیش باز اینو گفتن:
                  oh yea
                  Vx
                  چه چیز عجیبیه!!!
                  اگر جریان مقاومت و منبع جریان رو مساوی قرار بدیم هر مقداری میتونیم به Vx بدیم.
                  و اگر ولتاژ مقاومت رو با استفاده از منبع جریان وابسته به دست بیاریم با Vx برابر نمیشه!
                  ----------
                  درمورد اون سوالی که میخواین از جمع آثار برام حل کنید باید بگم بسیار ممنونم از شما دوست عزیز....ولی یادمه گفتید وقت ندارید و برای ارشد میخونید و....اصلا راضی نیستم از وقت خودتون برای من بزنید....با خیال راحت به کارتون برسید. بالاخره دوستان دیگری هم شاید پیدا بشن که جواب سوال های چرت و پرت منو بدن :biggrin:

دیدگاه

یه سوالی پیش اومد...
                    این که میگن مثلا در فلان مدار ، فلان دیود مثلا ولتاژ x هدایت میکند یعنی چی؟ از کجا باید مقدار اون x را بدست بیاریم؟

مثلا تو همین مدار پایینی....از کجا بفهمیم هرکدوم ار دیودعها به ازای چه ولتاژی هدایت میکنن؟

آیا میشه گفت فلان دیود به ازای جریان x آمپر هدایت میکنه؟ درمورد این هم یه توضیح بدید

دیدگاه

سلام
                      میشه یه نفر این سوال را جواب بده؟ :

تحت چه شرایطی انرژی تلف شده یک مقاومت ماکزیمم هست؟!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X