اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با ماسفت

نوشته اصلی توسط محمد.ح
    میتونید با استفاده از یه گیت درایور مثل TC426 و یه اپتو کوپلر و چند تا مقاومت و یک دیود فست به راحتی موتورتون رو درایو کنید..

ولتاژ گیت درایور هم 15 ولت.مقاومت بین گیت و گیت درایور هم 33 اهم یا 47 اهم و مقاومت بین گیت و سورس ماسفت هم بین 10 تا 18 کیلو اهم.
    فرض کنید این مدار در ماشین استفاده میشه حتمآ برای ساخت 15 ولت یه مدار سویچنگ میسازین.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE
      از جواباتون ممنونم.

حالا یک نقشه براتون می زارم که ببینید چطور میشه یه ماسفت رو با ولتاژ بالاتر از 12 سوئیچ کرد.مطمئن باشید این نقشه رو جای دیگه نمی بینید
      میشه در مورد مدار کمی توضیح بدید؟
      وقتی C1815 سویچ بشه خازن 0.1 میکرو توسط دیودهای 1n4148 شارژ میشه وقتی ترانزیستور خاموش شد
      ولتاژ خازن به ولتاژ 12+ تغذیه اضافه میشه و به گیت اعمال میشه.
      البته PWM باید معکوس به بیس اعمال بشه .

دیدگاه

وقتی C1815 سویچ بشه خازن 0.1 میکرو توسط دیودهای 1n4148 شارژ میشه وقتی ترانزیستور خاموش شد
        1- یعنی وقتی bjt سویچ میشه هیچ ولتاژی روی گیت نمی افته Mosfet رو سویچ کنه؟

2 - Nosfet N Chanel برای طرف VCC به نظرتون بد نیست؟ بهتر نیست از P استفاده کنیم؟ یا VCC رو مستقیم بدیم به موتور و اون طرف روبدیم به درین؟

3 - لفظ VCC برای اونجاهایی که با رنگ قرمز مشخص کردم مناسبه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE
          1- یعنی وقتی bjt سویچ میشه هیچ ولتاژی روی گیت نمی افته Mosfet رو سویچ کنه؟

2 - Nosfet N Chanel برای طرف VCC به نظرتون بد نیست؟ بهتر نیست از P استفاده کنیم؟ یا VCC رو مستقیم بدیم به موتور و اون طرف روبدیم به درین؟

3 - لفظ VCC برای اونجاهایی که با رنگ قرمز مشخص کردم مناسبه ؟
          1-برای همین باید pwm معکوس بشه یا یه طبقه ترانزیستوری به ورودی اضافه بشه.
          2-برای چی بد باشه :question: در توانهای بالا N راحتتر پیدا می شه.این روش استفاده از نقطه نظر طراحی عالیه.
          3-چه اشکالی داره :question:

دیدگاه

سلام

دوست عزیز یکمی بیشتر توضیح میدید درباره دو مداری که گذاشتید ؟
            تو اولی اون دو تا ترانزیستور چه جوری عمل میکنه ؟
            کشکل مدار باز کننده تایپیک چی بوده که عمل نکرده ؟
            چرا با ماسفت دیود موازی می کنن ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del

فرض کنید این مدار در ماشین استفاده میشه حتمآ برای ساخت 15 ولت یه مدار سویچنگ میسازین.
              من قبلا تو روبات چند بار با 15 ولت و دفعات زیادی هم با 12 ولت راه انداختم..استاد ناراحت نشو.. :nerd:
              در ضمن اگر من بخواهم تو ماشین...اونم از نوع الکتریکیش این رو بسازم که هیچ وقت اینکارو نمیکنم ! از Dc-Dc استفاده میکنم که مطمئن باشم ولتاژ گیت-درایورم درسته و کم و زیاد نمیشه.

دیدگاه

تو مسیری که مشخص کردم مگه با توجه با این مسیر اختلاف ولتاژ روی گیت ماسفت
                نمیافته از طرفی ماسفت مگه قطعه کنترل شونده با ولتاژ نیست. چرا پس سویچ نمیکنه؟
                البته من مدار رو شبیه سازی کردم جواب گرفتم از بابت دونستن نحوه کاری مدار میپرسم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح

من قبلا تو روبات چند بار با 15 ولت و دفعات زیادی هم با 12 ولت راه انداختم..استاد ناراحت نشو.. :nerd:
                  در ضمن اگر من بخواهم تو ماشین...اونم از نوع الکتریکیش این رو بسازم که هیچ وقت اینکارو نمیکنم ! از Dc-Dc استفاده میکنم که مطمئن باشم ولتاژ گیت-درایورم درسته و کم و زیاد نمیشه.

[/quote]

سلام
                  بحث علمی باعث ارتقای دانش میشه. ناراحت شدن معنی نداره.
                  مسئله این نیست که ما چطور میتونیم یک کاری انجام بدیم. مسئله اینه که چطور با حداقل امکانات و داشته هامون اون کار رو انجام بدیم.
                  :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE
                    تو مسیری که مشخص کردم مگه با توجه با این مسیر اختلاف ولتاژ روی گیت ماسفت
                    نمیافته از طرفی ماسفت مگه قطعه کنترل شونده با ولتاژ نیست. چرا پس سویچ نمیکنه؟
                    البته من مدار رو شبیه سازی کردم جواب گرفتم از بابت دونستن نحوه کاری مدار میپرسم.

سلام
                    مسیر جریان از اونجا که شما کشیدی برقرار نمیشه.
                    مسیر از دو مقاومت و خازن برقرار میشه.
                    جریان مسیری رو انتخاب می کنه که اختلاف سطح بیشتری رو داشته باشه.
                    و برای اینکه موتور از کار بیافته ترانزیستور bgt باید سوئیچ بشه و در حالت اشباح بمونه.
                    درسته ماسفت کنترل شونده با ولتاژه اما وقتی گیت با پالس تحریک میشه جریان قابل توجه ای از گیت سورس عبور میکنه.در حالت تحریک گیت با DC جریان در حد نانو آمپره.

دیدگاه

سلام
                      اول ممنون از تمامی دوستان بابت پاسخاتون
                      با دقت که میخونم میشه یه چیزایی از توش فهمید :biggrin:

میشه لطف کنید بگید ماسفتی که من استفاده کردم چرا باید پایه درینش به زمین وصل باشه؟
                      اصلا یه کم در مورد این سه تا پایش بفرمایید
                      اوون طور که من فهمیدم اگر پایه گیت رو یک کنیم جریان سورس وصل میشه به درین
                      حال اگر درین به منفی موتور وصل باشه باید سورسه ماسفت رو به زمین وصلید و گیت رو یک کرد
                      درسته دوستان؟

دیدگاه

دوست عزیز اگه مدارو با این شماتیکی که صفحه اول گذاشتی بستی که همیشه موتور کار می کنه. جهت باتری ها اشتباهه! یعنی مسیر جریان رو بگیری می بینی که خودش رو می بنده از اون دیود داخلی. :mrgreen: اما بسته به اینکه nچنل باشه و یا pچنل فرمان فرق می کنه(ولتاژ گیت نسبت به درین). بهتره n چنل استفاده کنی چون در هر حال این ولتاژ درین-گیته که جریان ماسفت رو کنترل می کنه .
                        یه کار ساده تر هم اینه که از درایر استفاده کنی .تو بازار هم پره IR03 (فکر کنم همین برای درایو یه شاخه ای) باشه.(تو پروتئوس هم هست-تو بازار هم پره-ارزون هم هست )
                        Gracias A La Vida
                        [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
                        http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
                        زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pajuhaan
                          دوست عزیز اگه مدارو با این شماتیکی که صفحه اول گذاشتی بستی که همیشه موتور کار می کنه. جهت باتری ها اشتباهه! یعنی مسیر جریان رو بگیری می بینی که خودش رو می بنده از اون دیود داخلی. :mrgreen: اما بسته به اینکه nچنل باشه و یا pچنل فرمان فرق می کنه(ولتاژ گیت نسبت به درین). بهتره n چنل استفاده کنی چون در هر حال این ولتاژ درین-گیته که جریان ماسفت رو کنترل می کنه .
                          یه کار ساده تر هم اینه که از درایر استفاده کنی .تو بازار هم پره IR03 (فکر کنم همین برای درایو یه شاخه ای) باشه.(تو پروتئوس هم هست-تو بازار هم پره-ارزون هم هست )
                          اون اشتباه معکوس بستن باطری رو ما به حساب بی توجهی در کشیدن نقشه گذاشته بودیم.
                          مثل الان که اشتباه آقای پژوهان در این عبارت(ولتاژ گیت نسبت به درین) رو به حساب اشتباه در تایپ کردن می زاریم. :biggrin:

دیدگاه

من موتوری دیدم که فکر کنم brushless بود و روی اون نوشته بود 90 امپر.
                            1- ایا همچنین brushless ای وجود داره و اون چیزی که بنده دیده بودم brushless بود؟
                            2- اگه بله در مورد راه اندازی و اصول درایور موتورهای brushless توضیحی میدید؟

دیدگاه

بی سوادی بنده رو ببخشید. :redface:
                              مثل الان که اشتباه آقای **** در این عبارت(ولتاژ گیت نسبت به درین) رو به حساب اشتباه در تایپ کردن می زاریم.
                              یعنی این جمله اشتباهه که بگیم "ولتاژ گیت نسبت به درین"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE
                                من موتوری دیدم که فکر کنم brushless بود و روی اون نوشته بود 90 امپر.
                                1- ایا همچنین brushless ای وجود داره و اون چیزی که بنده دیده بودم brushless بود؟
                                2- اگه بله در مورد راه اندازی و اصول درایور موتورهای brushless توضیحی میدید؟
                                اگه منظور از brushless موتور بدون جاروبکBLDC من تا حدودی کار کردم البته 2 آمپرش. :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X