اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاربرد اصلی اسیلاتور چیست؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کاربرد اصلی اسیلاتور چیست؟

سلام دوستان گرام

کاربرد اصلی اسیلاتور چیست؟ :question:
    چرا باید داخل مدار نوسان ایجاد کنیم؟
    آیا اسیلاتور با مدار تانک یا LC یکیه؟
    لطفا سطح پایین توضیح بدید من تازه کارم :redface:

من فقط می دونم کار اسیلاتور ایجاد نوسانه ما نمی دونم این نوسان برای چیه :eek:

پاسخ : کاربرد اصلی اسیلاتور چیست؟

سلام. :nice:
    وظیفه اصلی اسیلاتور ایجاد فرکانس یا همون نوسان هست که با فرکانسهای مختلفی و البته شکل های مختلف شکل میگیره.
    کاربرد اسیلاتورها در مخابرات برای عمل مدولاسیون کاربرد داره.به این صورت که یه فرکانس کم با طول موج زیاد(مثل صدا) رو روی به فرکانس زیاد با طول موج کم سوار میکنند که یه سری مزیت ها داره،مثلا نویز پذیری سیگنال رو در مدولاسیون FM بسیار کم میکنه و مهمتر از همه طول آنتن گیرنده و فرستنده رو کاهش میده.اثبات ریاضی یادم نیست ولی یادمه اگه یه موج صدا مدوله نمیشد طول آنتن فرستنده و گیرندش به حدود 1 کیلو متر میرسید.درصورتی که الآن حدود چند سانتی متره.البته این فقط یکی از کاربردهای بیشمار اسیلاتورهاست. :agree:
    و مدار تانک هم یه بخشی از اسیلاتوهاست.یعنی یه جورایی اصلی ترین قسمت اسلاتور هستش.مدار تانک نوسان میکنه و باقی مدار پایداری نوسانات و شکل موج خروجی و... رو به عهداه دارن.
    یکی دیگه از کاربردهای اسیلاتورها در تلویزیون،رادیو،مخابرات،تلفن همراه و... هستش.حتی بهتره بدونی فرکانس کاری میکروکنترلر ها رو هم اسیلاتور تعیین میکنه.بستگی داره توی چه علمی از اسیلاتور استفاده کنی که در هر علم کاربردش تفاوت داره.
    از اساتید معذرت میخوام که یه کم غیر علمی و به زبان عامیانه توضیح دادم.آخه وقت نداشتم. :redface:
    حالا آقای آرش ببخشید فضولی میکنم :redface: ولی میخوام بدونم شما از رشته نظری به کارشناسی مخابرات رفتید؟

دیدگاه

راستش اسیلاتور برای پردازنده نقش سرعت رو داره یعنی اینکه در هر نوسان یه دستور رو اجرا میکنه و هر چی تعداد نوسان بالا باشه سرعت هم بیشتره

دیدگاه

سلام برو بچ با مرام سایت

آره Dr.Xylitol من رشتم ریاضی بوده الان هم ترم دوم مخابرات رو تموم کردم تازه اول راهم هنوز هیچی بلد نیستم :cry2: :angry:
        باید خیلی چیزا رو تو این تابستون یاد بگیرم مخصوصا برنامه نویسی میکرو avr و کار با مدار های مخابراتی
        فکر می کنم خیلی از بقیه عقبم :cry2:

دیدگاه

اوسیلاتور نوسان کنندس، یعنی یه مدار ناپایدار که بخاطر اینکه ناپایداره، تو یه فرکانس خاص (که مدار تعیین می کنه و ما هم مدار رو طراحی می کنیم) نوسان می کنه. حالا این سیستمی که داره خودش واسه خودش کار می کنه :biggrin: رو میشه مثل پریز برق تصور کرد. یعنی یه خروجی داره که میشه ازش گرفت و وصل کرد به یه جایی و باهاش یه کاری کرد
          مثلاً اگه اوسیلاتور ما فرکانس نوسانش 50hz باشه، این میشه برق شهر، و اگه بتونیم با یه مداری سطح ولتاژش رو برسونیم به 220 ولت rms، میشه دقیقاً خود پریز برق!! :nice:
          یا اگه اوسیلاتور ما فرکانس نوسانش بالاتر باشه، مثلاً تو مایه های چند مگاهرتز یا گیگاهرتز، میشه ازش برای راه انداختن میکرو استفاده کرد. که کاربردی که فرکانس اوسیلاتور توی میکرو (مثلاً avr) داره اینه که میکرو اجرای دستوراتش رو با این فرکانس تنظیم می کنه که مثلاً با اومدن هر لبه بالارونده (یا پائین رونده) یه دستور رو انجام بده.
          نوشته اصلی توسط ارش200
          آره Dr.Xylitol من رشتم ریاضی بوده الان هم ترم دوم مخابرات رو تموم کردم تازه اول راهم هنوز هیچی بلد نیستم :cry2: :angry:
          باید خیلی چیزا رو تو این تابستون یاد بگیرم مخصوصا برنامه نویسی میکرو avr و کار با مدار های مخابراتی
          فکر می کنم خیلی از بقیه عقبم :cry2:
          ببخشید من یه سوال دارم، شما ترم دوم کارشناسی مخابراتید؟ اگه این جائید که به نظر من اصلاً عقب نیستید.
          دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
            اوسیلاتور نوسان کنندس، یعنی یه مدار ناپایدار که بخاطر اینکه ناپایداره، تو یه فرکانس خاص (که مدار تعیین می کنه و ما هم مدار رو طراحی می کنیم) نوسان می کنه. حالا این سیستمی که داره خودش واسه خودش کار می کنه رو میشه مثل پریز برق تصور کرد. یعنی یه خروجی داره که میشه ازش گرفت و وصل کرد به یه جایی و باهاش یه کاری کرد
            مثلاً اگه اوسیلاتور ما فرکانس نوسانش 50hz باشه، این میشه برق شهر، و اگه بتونیم با یه مداری سطح ولتاژش رو برسونیم به 220 ولت rms، میشه دقیقاً خود پریز برق!! :nice:
            یا اگه اوسیلاتور ما فرکانس نوسانش بالاتر باشه، مثلاً تو مایه های چند مگاهرتز یا گیگاهرتز، میشه ازش برای راه انداختن میکرو استفاده کرد. که کاربردی که فرکانس اوسیلاتور توی میکرو (مثلاً avr) داره اینه که میکرو اجرای دستوراتش رو با این فرکانس تنظیم می کنه که مثلاً با اومدن هر لبه بالارونده (یا پائین رونده) یه دستور رو انجام بده.ببخشید من یه سوال دارم، شما ترم دوم کارشناسی مخابراتید؟ اگه این جائید که به نظر من اصلاً عقب نیستید.
            سلام
            اول تشکر برای جواب
            شما میگید من قب نیستم :rolleyes:
            خوب :eek:چرا؟
            من خودم دانشجوی آزاد هستم ولی خودمو با بقیه دانشجوهای بین المللی و شریف مقایسه می کنم
            فکر کنم از اونا خیلی عقبم :angry: :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ارش200
              سلام
              اول تشکر برای جواب
              شما میگید من قب نیستم :rolleyes:
              خوب :eek:چرا؟
              من خودم دانشجوی آزاد هستم ولی خودمو با بقیه دانشجوهای بین المللی و شریف مقایسه می کنم
              فکر کنم از اونا خیلی عقبم :angry: :cry2:
              والا عقب بودن به نظر من یعنی این که تو خواب باشی و فکر کنی که همه چیو تو دانشگاه یاد میگیری. اما این که از الان داری به فکر اینجور چیزامیفتی، خودش باعث میشه وقتی داری فارغ التحصیل میشی کلی کار کرده باشی. البته نباید خودت رو با بچه های فنی حرفه ای یا اونایی که از قبل دانشگاه شروع کردن هم مقایسه کنی. اما وقتی علم برق رو یاد بگیری، می تونی خیلی سریع به همه برسی.
              دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

سلام
                سوال!
                این فرکانسی که اوسیلاتور تولید میکنه چجوری روی سرعت پردازش اطلاعات تاثیر میذاره؟
                من همه جا اینو فهمیدم که یه پردازشگر با هر فرکانسی که بهش میرسه مینونه بخشی از اطلاعات رو پردازش کنه. این یعنی چی؟ اگه این فرکانس نباشه نمیتونه پردازش کنه؟ نقش این فرکانس چیه؟
                کار بسیار ظریفی است که انسانی را ببخشیم، بی آنکه ارزشش را در نظر خود او و خودمان پایین بیاوریم

دیدگاه

معمولا پردازشگرها از تعداد انبوهی فلیپ فلاپ و مدارات منطقی ساخته شدن.
                  و همونطور که مستحضرهستید فلیپ فلاپ با یه پالسی به نام پالس ساعت کارمیکنن.
                  تنیجه اینکه پردازشگرهم پالس ساعت داره که بهش میگن فرکانس کاری.حالا هرچه این فرکانس بالاتر باشه سرعت کار مدار بیشتر میشه.اگه این سیگنال نباشه نمیتونه پردازش کنه.درضمن این سگنال باید مربعی و به صورت پالس باشه.
                  به عنوان مثال یه میکرو AVR با فرکانس 8 مگاهرتز میتونه 8000000 خط دستور رو توی یک ثانیه انجام بده.و اگه همین فرکانس بشه 16مگاهرتز میتونه 16000000 خط رو در یک ثانیه انجام بده.

دیدگاه

یعنی هر چی تعداد پالس هایی که برای میکرو توو یک ثانیه میفرستیم رو بیشتر کنیم میکرو سریعتر کار میکنه؟
                    محدودیتی نداره؟
                    کار بسیار ظریفی است که انسانی را ببخشیم، بی آنکه ارزشش را در نظر خود او و خودمان پایین بیاوریم

دیدگاه

محدودیت ها رو خود شرکتهای سازنده تعیین میکنن.مثلا برای بیشتر میکرو های AVR فرکانس 16 مگاهرتز ماکزیمم مقداره.
                      در ضمن همیشه هم سرعت بالا خوب نیست.

دیدگاه

ممنون که جواب میدین.
                        چرا؟
                        چرا همیشه سرعت بالا خوب نیست؟

دیدگاه

خوب سرعت بالاتر انرژی بیشتری میبره و برای مداراتی که قضیه ذخیره انرژی دارن خیلی مهمه.
                          موارد زیادی هست که الآن حضور ذهن ندارم که نام ببرم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.Xylitol
                            خوب سرعت بالاتر انرژی بیشتری میبره و برای مداراتی که قضیه ذخیره انرژی دارن خیلی مهمه.
                            موارد زیادی هست که الآن حضور ذهن ندارم که نام ببرم.
                            ممنون.
                            درباره فلیپ فلاپها خیلی کم میدونم...تقریبا هیچی..! :cry:
                            مدار منطقیو نگا کردم چیز زیادی دسگیرم نشد..یه بحث میزنم دربارش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.Xylitol
                              درضمن این سگنال باید مربعی و به صورت پالس باشه.
                              من در مورد این یه کم واستون توضیح بدم. :read: :nice:
                              فلیپ فلاپ ها (که یه جور المان منطقی هستن و من تعجب می کنم چطور تو کتاب منطقی نتونستید چیزی راجع بهش پیدا کنید) هم مثل همه المان های منطقی دیگه از ترانزیستور ساخته میشن. که بسته به اینکه ترانزیستور از نوع fet باشه یا bjt میرن تو دسته های TTL یا CMOS.
                              این ترانزیستور ها اگه ورودیشون پالسی باشه، می تونن مثل سوئیچ عمل کنن (مباحث اینجوری میره تو شاخه تکنیک پالس). که برای سیستم فلیپ فلاپ ما نیاز داریم که دوتا از این ترانزیستورها باشن که با هر بار اومدن پالس خروجیشون (یکی از کلکتور ها) بر اساس اوون حالتی که فلیپ فلاپ می خواد عمل کنه. یعنی مثلاً ثابت بمونه، یا 1 بشه، یا 0، یا تغییر کنه.
                              حالا اینو با این مساله بذار کنار همدیگه: هر چی سرعت این کلاک ها بره بالاتر، سرعت این تغییرات می ره بالاتر. علاوه بر موردی که Dr.Xylitol گفت، محدودیت سرعت سوئیچ ترانزیستورها هم یکی دیگه از موارد محدود کننده سرعت می شن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X