اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پریز برق AC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پرز برق AC

وقت ه مصرف کننده رو به دو سم که با هم اختلاف پتانسل دارن وصل مکنم جران همشه از طرف سم که مثبت تره به طرف سم دگه جار مشه بنابران تو نم سکل دوم که فاز نسبت به نول اختلاف پتانسل کمتر دار جهت جران از نول به فاز هستش

دیدگاه

پاسخ : پریز برق AC

پس "از نول میشه جریان کشید"
      و اون تحلیل پل دیودی که دیده بودم که جای + و - رو توو نیم سیکل دوم عوض کرده بود درسته.
      ok?
      دوستان ok بدن بریم!!
      کار بسیار ظریفی است که انسانی را ببخشیم، بی آنکه ارزشش را در نظر خود او و خودمان پایین بیاوریم

دیدگاه

اینکه چرا فاز متر با نول روشن نمیشه : مدار فازمتر شامل یه مقاومت چند مگا اهمی و یه لامپ کوچیک هست. بدن انسان هم تقریبا 2 مگا اهم مقاومت داره. وقتی فازمتر رو به فاز میزنین حلقه جریان از طریق فاز و فازمتر و بدن ما به زمین بسته میشه و لامپ فازمتر روشن میشه. (یادتون باشه که عامل برق گرفتگی و اون چیزی که به بدن انسان ضربه میزنه جریان هست و نه ولتاژ) با توجه به مقاومت بزرگی که داخل فازمتر هست جریان زیادی از بدن ما نمیگذره و مارو برق نمیگیره. اما نول دارای ولتاژ صفر هست و حلقه ای که با فاز متر میبنده از صفر هست به صفر که در نتیجه جریان صفر رو نتیجه میده و لامپ فاز متر روشن نمیشه.
        اگه شما سیم نول رو با دستتون لمس کنین شما رو برق نمیگیره چون با بدنتون حلقه زمین به زمین رو کامل کردین که باعث ایجاد جریان نمیشه.
        اما اگه شما سیم فاز رو لمس کنین به احتمال زیاد دچار برق گرفتگی میشین. زیرا همونطور که گفتم با توجه به مقاومت تقریبی بدنتون(که با اهم متر هم میتونین اندازه بگیرین) با ولتاژ بالاتر از 70 ولت تقریبا جریانیکه بخواد دخلتون رو بیاره از بدنتون رد میشه.
        اما شما میتونید با یک کار ، سیم فاز رو لمس کنین و برق هم نگیردتون. و اونم اینه که مقاومت بدنتون به زمین رو افزایش بدین. من خودم اینکار رو کردم. ابتدا بنتون رو کامل خشک کنین. روی یه صنلی چوبی قرار بگیرین. چند تا پتو روی صندلی بذارین وبرین رو ی اونها. حالا با احتیاط سیم فاز رو تو دستتون بگیرین. نترسین برق شما رو نمیگیره . و اگه یه نفر به بدن شما فاز متر بزنه و فازمتر روشن میشه :nice:

دیدگاه

جالب بود ولی تکراری بودا!!
          از خودم نقل قول میکنم!!
          و اون تحلیل پل دیودی که دیده بودم که جای + و - رو توو نیم سیکل دوم عوض کرده بود درسته.
          ok?
          دوستان ok بدن بریم!!
          ok???
          کار بسیار ظریفی است که انسانی را ببخشیم، بی آنکه ارزشش را در نظر خود او و خودمان پایین بیاوریم

دیدگاه

پتو متو نمیخوادش آقا یه کفشی که تهش خیس نباشه بپوشین با خیال راحت دست بزنین.فقط جورابتونم خیس نباشه احتیاتا. منکه روزی با صدتا سیم همیجوری کار میکنم.هنوزم نگرفدتم.اما مواظب بودم.شمام 2 روز با برق سر کار داشته باشین عادت میکنین حتما
            طب اسلامی

دیدگاه

اقا اینارو ول کنید!
              اینارو توو تلوزیونم میگن خب!
              اینو بچسب!
              ok?
              دوستان ok بدن بریم!!

دیدگاه

بحثه جالبیه.
                شما میگی که تو نیم سیکل مثبت جهت جریان از فاز به نوله.خوب حالا فکر کن که سیکل منفی نداشته باشیم نولی که به زمین وصله زمین رو پر میکنه از حفره.یعنی زمین مثل ظرفیه که ازش داریم الکترون میکشیم.
                اگه به همین صورت ادامه بدیم که الکترونهای زمین تموم میشه!!!
                اینم میگم که ما اونطرف وقتی داریم برق رو تولید میکنیم نیازی به زمین نداریم و فقط برای مبنای ولتاژ ازش استفاده میکنیم.
                حالا با این منطق شما انتظار داری که تو نیم سیکل منفی جریان از طریق سیم نول تامین نشه؟؟؟
                این نظر منه.اگه مشکلی داره دوستان صحیحش رو بگن. :rolleyes: :rolleyes:

دیدگاه

خب من به این نتیجه رسیدم که به نول هم جریان میره هم ازش جریان کشیده میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 74ls245 نمایش پست ها
                    سلام.
                    L-)
                    یه سوال که حسابی گیجم کرده!
                    در مورد برق AC.
                    وقتی یه وسیله (مثلا سشوار یا هرچیز برقی دیگه) رو به برق میزنیم فرق نمیکنه که دوشاخه رو کدوم وری میزنیم به پریز. یعنی فرقی نداره که کدوم پایه دوشاخه داخل کدوم سوراخ پریز میره. به نظر میاد فاز و نول فرقی نداره.
                    ولی وقتی با فازمتر امتحان میکنیم فقط توو یکی از سوراخا روشن میشه!! :angry:
                    چرا؟ :-/
                    ممنون میشم جواب بدین.
                    سلام دوست عزیز
                    برق شهر مثبت و منفی ندارد. در هر ثانیه 50 بار جای مثبت و منفی عوض میشود. یعنی نول و فاز در خانه شما باید هر دو برق داشته باشد ولی اینطور نیست. علت:
                    اگر برقی که در نیروگاه تولید می شود هر دو سیم آن را به خانه ها می آوردند آنگاه هر دو سیم دارای جریان برق میشد.
                    ولی برای صرفه جویی در سیم کشی ، یک رشته سیم را از نیروگاه به خانه می آورند و به جای سیم دوم از کره ی زمین استفاده میکنند چون زمین رساناست( به این صورت که در نیروگاه سیم دوم را در زمین فرو میکنند و در اداره برق محله شما نیز یک سیم در زمین فرو میکنند و به عنوان سیم نول به خانه ی شما می اورند) یعنی بین سیم دوم نیروگاه برق و سیم نول خانه ی شما کره ی زمین قرار دارد.
                    پس وقتی فاز متر را به سیم نول میزنیم انگار فاز متر را به زمین وصل کرده ایم و برق ندارد.
                    اما این سوال پیش می اید اگر در نیروگاه برق سیم دوم را به زمین وصل میکنند پس زمین باید دارای جریان باشد و وقتی فاز متر را به زمین (یا سیم نول خانه ی خود) میزنیم باید روشن شود. اما علت چیست که روشن نمی شود:
                    برای اینکه ما خودمان روی زمین ایستاده و یک مدار بسته را تشکیل نمیدهیم ( اختلاف پتانسیل بین ما که روی زمین هستیم و سیم نولی که به زمین وصل است صفر است چون هر دو به زمین وصلیم). برای برقراری جریان حتما باید مدار بسته باشد.
                    حالا اگر ما روی سیم فاز وایسیم و فاز متر را به زمین (یا سیم نول) وصل کنیم فاز متر روشن میشود. ولی این آزمایش را انجام ندهید چون خطرناک است و جزغاله میشوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X