اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه قعطه الکترونیکی سرد کننده؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یه قعطه الکترونیکی سرد کننده؟

سلام
    همنطور که از اسم تایپیک معومه دنباله یه المان الکترونیکی میگردم که با اعمال ولتاز به اون سرد بشه...
    یکی از بچه ها ازش استفاده کرده بود ولی نمیدونم اسمش چیه از دوستان هر کسی میدونه یا با هاش کار کرده ممنون میشم ازش راهنماییم کنه
    ذکات علم یاد دادنه ....

پاسخ : یه قعطه الکترونیکی سرد کننده؟

سلام
    اسمش ترموکولینگ هستش , سایز های مختلفی داره
    ولی در کل بدرد ساختن یخچال یا آب سرد کن نمیخوره چون مهار کردنش مشکله
    اینو بدونین که وقتی یه طرفش سرد میشه سمته دیگه به شدت داغ میشه و حتما باید با یک هیت سینک یا رادیاتور بزرگ خنک بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدرضا حسینی
      سلام
      اسمش ترموکولینگ هستش , سایز های مختلفی داره
      ولی در کل بدرد ساختن یخچال یا آب سرد کن نمیخوره چون مهار کردنش مشکله
      اینو بدونین که وقتی یه طرفش سرد میشه سمته دیگه به شدت داغ میشه و حتما باید با یک هیت سینک یا رادیاتور بزرگ خنک بشه
      من چند باری میخواستم برم بخرم و باهش یک چیزی بسازم ولی چند بار پاساژ رفتم ولی یادم رفت بپرسم
      ولتاژ کاریش و جریان کشیش چقدر است؟
      اختلاف دماش هم که فک میکنم 60 درجست!
      قیمتش چقدره ؟
      هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MEGAMAN
        من چند باری میخواستم برم بخرم و باهش یک چیزی بسازم ولی چند بار پاساژ رفتم ولی یادم رفت بپرسم
        ولتاژ کاریش و جریان کشیش چقدر است؟
        اختلاف دماش هم که فک میکنم 60 درجست!
        قیمتش چقدره ؟
        سلام
        در مشهد قیمتش بین 8 الی 25 تومنه
        ولتاژ بین 6 تا 15 ولت , جریان هم به نسبت سایز ترموکولینگ و ولتاژ بین 1 تا 5 آمپر هستش
        اختلاف دما دقیقا یادم نیست , ولی میتونه تا حد -30 درجه سانتی گراد دما رو پایین بیاره

دیدگاه

اصل اسمش Peltier هست. من قبلا با قیمت حدود 35 تومان تولید شرکت روسی Nord رو خریدم. اما انواع آلمانیش هم که به صورت فیلم با ضخامت نیم میلیمتر هم هست تولید شده. در این مدل بخصوص روسی نزدیک 60 وات توان مصرفیشه و مهمترین مسئله اینه که اولا یک رنج دمایی کار داره و ثانیا در این رنج اختلاف دمایی بین 50 تا 70 درجه سانتیگراد میده. میشه از گرم کردنش هم استفاده کرد ولی عمدتا برای سرد کردن استفاده میشه. از طرف دیگه اگر طرف سردش رو گرم کنین و اون یکی طرفش رو سرد جریان خروجی هم میده. یه چیزی تو مایه های پیل حرارتی.
          اساسش هم بر اساس Peltier Effect هست.

دیدگاه

از تمامی دوستان ممنون
            ایا میشه باهاش یه یخچال برای ماشین درست کرد ؟ و یه مسئله که هست گرماشو فکر کنم بشه با یه هیت سینگ گردن کلفت و یه فن قوی حل کرد ایا شدنی و اگه میشه به چنتا از اینا نیاز دارم ؟
            من فکر کنم تو همین یخچالای ماشینا هم از همین نوع استفاده شده دست میگم
            ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
              از تمامی دوستان ممنون
              ایا میشه باهاش یه یخچال برای ماشین درست کرد ؟ و یه مسئله که هست گرماشو فکر کنم بشه با یه هیت سینگ گردن کلفت و یه فن قوی حل کرد ایا شدنی و اگه میشه به چنتا از اینا نیاز دارم ؟
              من فکر کنم تو همین یخچالای ماشینا هم از همین نوع استفاده شده دست میگم
              برای یک یخچال دولیتری بین 4-2 عدد لازم است.
              اما اصلا به صرفه نیست چون قیمت و حجم و تبادل حرارتی بالایی لازم دارد.
              و به قول بعضی ها قاتل برق ماشین است و طی یک روز اگه ماشین خاموش باشد باتری را تموم میکند!!!
              هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

اگه قرار باشه این به اصطلاح "یخچال" درب اش همیشه باز باشد بعله صرف نمیکنه اما در صورتی که بخوایین یک نوشابه یا یک بطری آب یا چیزی در این حدود رو خنک و نه یخزده نگهداری کنین می ازره. اما مسلما با یک مدار کنترلی مجهز به دماسنج

دیدگاه

یک نکته هم توجه کن برا بهتر خنک کردن اشتباه نکنی و نری المان توان بالا بخری چون کنترل گرماش مشکل میشه به جای یک المان توان بالا از چند المان کم توان استفاده کن(این المانها تا400وات هم من دیدم اما کنترل طرف گرمش بسیار مشکله)
                  کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                  ولتر

دیدگاه

یک نکته هم توجه کن برا بهتر خنک کردن اشتباه نکنی و نری المان توان بالا بخری چون کنترل گرماش مشکل میشه به جای یک المان توان بالا از چند المان کم توان استفاده کن(این المانها تا400وات هم من دیدم اما کنترل طرف گرمش بسیار مشکله)
                    پس برای کار من دقیقا به چنتا و چند وات از این ترموکولینگها احتیاج هست؟
                    و یه سوال دیگه ایا هر چقدر ولتاز بهش بدیم خنکتر میشه یا نه تا یه حدی دیگه بیشتر نمیره و اصطلاحا المان به اشباع میره درضمن از دوستان کسی pdf چیزی ازش داره
                    البته ببخشید هنوز تو net سرچ نکردما :redface:

و به قول بعضی ها قاتل برق ماشین است و طی یک روز اگه ماشین خاموش باشد باتری را تموم میکند!!!
                    مگه این ماشینایی که یخچال دارم مواقعی که ماشین خاموشه یخچالشون کار میکنه؟ :surprised:
                    من اگه خواستم بسازم این کارو نمیکنم در ضمن فکر نکنم 1 الی 2 امپر برای موقعی که ماشین روشنه زوری به ماشین بیاره...
                    ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

اگه ماشین خاموش باشه خوب کار نکنه بهتره. گرچه هم من شنیدم که بعضی انواع ماشینهای آمریکایی از این قطعه به عنوان کولر استفاده میکنن و هم اینکه 4 الی 5 سال پیش من برای اولین بار این قطعه رو دست یکی از دوستان دیدم که از دل و روده کولر خراب یک ماشین آمریکایی بیرون کشیده بود. ضمنا گفتمکه اینا یک رنج کاری دمایی دارن و بیرون از اون محدوده کار نمیدن. ضمنا هیچ وقت گارانتی نمیکنن که مثلا "50 درجه خنک کنن" بلکه عمدتا میگن "تا حداکثر 50 درجه بین دو طرف اختلاف دما ایجاد میکنن". بنا براین نمیشه ازشون انتظار داشت راست کار یک کولر آبی یا گازی حال بدن اما نسبت به توان مصرفی و جاشون خیلی مفید هستن.

دیدگاه

چه جالب!!
                        من تا الان یه همچین چیزی ندیده و نشنیده بودم. برای اینکه بحث تاپیک دوستمون منحرف نشه کسی از دوستان میتونه در یک پست نحوه عملکرد این قطعه رو توضیح بده؟ اینکه چه اتفاقی می افته که با اعمال ولتاژ، سرما تولید میشه!! ( البته با اجازه صاب تاپیک(صابخونه))
                        خیلی جالب بود!
                        چقدر این ندیدن ها و نشنیدن ها مردم را خوشبخت کرده (دکتر علی شریعتی)

دیدگاه

برای من هم خیلی جالبه
                          چند وقته پیش تو امجد (احتمالا طبقه بالا) به اسم "المان سرد کننده" دیدم.
                          متاسفانه قیمت نکردم.

دیدگاه

همینکه توی گوگل دنبال Peltier Effect بگردین کلی داستان و مدرک میاد بالا. نمونش:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect

عمده محسناتش هم شامل:
                            -عدم وجود گاز خنک کننده (که ممکنه برای محیط زیست خطرناک باشه)
                            - فشرده و کوچک بودن.
                            - بدون قطعه حرکتی (از فن مورد نیاز برای خنک کردن بگذریم)
                            - هزینه کمتر نسبت به تجهیزات سنتی.
                            - بدون نیاز به نگهداری.

دیدگاه

سلام
                              در تهران نیوکیت داره این سایتش هت مشخصاتش هست
                              http://www.newkitiran.com/peltier/peltier.htm
                              قیمتش هم معلوم هست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X