اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک سوال ساده در رابطه خازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اینطوری بگم که قصد من از طرح این سوال یافتن جواب این سوال نیست
    من می خوام یک تست از اعضای سایت بگیرم
    با خودم دارم فکر میکنم که در ایران این جور کار ها غیر اخلاقی حساب میشه و از نظر عمومی درست نیست ؟و شاید باین نوع تاپیک ها برخورد قانونی صورت بگیرد
    اصلا من چه کاره هستم که با تحصلات نرم افزار از بچه های برق و الکترونیک تست بگیرم ؟ واقعا که ؟ به هر حال

کی میتونه فرمول جریان شارز خازن رو اثبات کنه و توضیح بده ؟

تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

پاسخ : یک سوال ساده در رابطه خازن

ایجاد این گونه تاپیکآ‌ها خلاف قوانینه.
    این مسئله در کتابآ‌های "مدارهای الکتریکی" (مدار1) توضیح داده شده و چیز عجیب و غریبی نیست.

دیدگاه

من که مهندس هم نیستم :( :angry: :angry: :sad: :cry2: ولی حالا با ریاضیات :mrgreen: جواب سوال شما رو می دم

آقای رضایی درست میفرمایند . این مباحث رو دانشجو های برق می خونند .

فرض بر این است که ولتاژ خازن قبل از عمل کلید زنی صفر هست . کافی هست معادله دیفرانسیل مدار به دست آورده بشه که از روی شکل هم پیداست که معادله دیفرانسیل حاصل از نوع مرتبه اول هست . من برای راحتی کار از اپراتور D استفاده می کنم .

یعنی هست از طرفی می دانیم :

حالا کافی هست یک kvl بزنیم که میشه :

حالا طرفین رو داخل اپراتور D ضرب می کنیم در واقع با این کار داریم از طرفین مشتق می گیریم چون منبع V نسبت به زمان ولتاژش ثابت هست بنابراین مشتقش هم صفر میشه . یعنی میشه :

در واقع این رابطه بالا معادل با این رابطه زیر هست :

به یک معادله دیفرانسیل مرتبه اول رسیدیم کافی هست این معادله رو حل کنید آسون ترینش این هست که از جدای پذیر حل کنید یا این که عامل انتکرال ساز رو به دست بیارید در طرفین ضرب کنید تا معادله به یک معادله کامل تبدیل بشه .
      البته در نهایت باید شرایط اولیه مدار رو اعمال کنید که مدار در لحظه کلید زنی جریانی برابر با ولتاژ منبع ثابت به مقاومت داره یعنی :

چون خازن در لحظه اول به دلیل خالی بودن و عدم شارژ ( در واقع اختلاف پتانسیل دو سرش صفر هست ) مثل اتصال کوتاه عمل می کنه .

مصادیق اظهار محبت به همسر
      بررسی مسائل جنسی در زندگی زناشویی(فایل صوتی)
      ویژگی های خانواده سالم - مصادیق احترام (فایل صوتی)
      اثر قصه گویی برای کودکان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط _مریم زارع _
        من که مهندس هم نیستم :( :angry: :angry: :sad: :cry2: ولی حالا با ریاضیات :mrgreen: جواب سوال شما رو می دم

فرض بر این است که ولتاژ خازن قبل از عمل کلید زنی صفر هست . کافی هست معادله دیفرانسیل مدار به دست آورده بشه که از روی شکل هم پیداست که معادله دیفرانسیل حاصل از نوع مرتبه اول هست . من برای راحتی کار از اپراتور D استفاده می کنم .
        با تشکر از شما
        برا من مهم هست که بدونم از هر 100 تا دانشجو که فارغ التحصیل میشه چندتاش مفاهیم پایه الکترونیک رو خوب می فهمن ( حتما میگید مگه تو چه کاره هستی ؟ آمار گیری یا فوضول محله هستی ) شاید یک استاد دانشگاه یا رئیس کل سازمان دانشگاه هم یک سری به این تاپیک بزنه
        خداییش پایه ای تر از خازن و مقاومت و بوبین چیز دیگه ای نیست

خانم زارع خیلی خوبه که این تاپیک به شما برنخورده و مساله رو شخصی نکرده اید البته فکر کنم با توجه به نوع اثبات شما ( که از اول دنبال حل معادله دیفرانسیلش بودید ) هنوز کلیت مساله رو کامل درک نکردید
        البته این نمی تونه از درجه های نظامی شما رو کمک کنه

بهتره همیشه خودمون خودمون رو بسنجیم تا اینکه همیشه مدعی باشیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
          البته فکر کنم با توجه به نوع اثبات شما ( که از اول دنبال حل معادله دیفرانسیلش بودید ) هنوز کلیت مساله رو کامل درک نکردید
          با سلام ....

من که به بی سوادی خودم اعتراف می کنم :angry: :angry::cry2:....خوب حالا کلیات مساله چی هست ؟

باز هم با ریاضی میشه یه چیرایی گفت می دونیم که مثلا جریان توی لحظه اول در مدار مشخصه چیه هست ولتاژ منبع به امپدانس دیده شده از عنصر ذخیره کننده انرژی که این جا خازن هست . حالا توی بی نهایت(زمانی برابر با 5 ثابت زمانی ) خازن شارژ کامل میشه یعنی اختلاف پتانسیلش با منبع صفر میشه در نتیجه اختلاف پتانسیل دو سر مقاومت هم صفر میشه و در نهایت جریان صفر میشه .... پس جریان مدار کاهش پیدا می کنه اما شیب کاهش مشخص نیست ...( که اینجا با حل معادله دیفرانسیل فهمیدم نمایی هست ) پس حتی قبل از حل کامل مدار می شه فهمید که باید یه عدد ثابتی داخل یه تابعی با شیب منفی ضرب بشه :mrgreen:

البته با لاپلاس هم میشه حل کرد .... :mrgreen: :mrgreen:

اثر قصه گویی برای کودکان

دیدگاه

اثبات کاملش اینجاست
            http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Capacitance
            البته تو کتاب ریاضیات مهندیسی تالیف اروین کروئیت سیگ هم مدارات RCL رو تو چند فصل برسی کرده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
              اثبات کاملش اینجاست
              توی این صفحه که فقط معادله ظرفیت خازن هست و بعضی معادلات ماکسول
              برای اثبات رابطه جریان مدار مرتبه اول به این چیزها نیست
              چون وقتی مداری رو میکشی و از دید مداری به اونها نگاه میکنی فرض میکنی که طول مدار در مقابل طول موج فرکانسهای مدار بسیار کوتاه تر هستند و پاسخها آنی هستند، دیگر خودت رو درگیر معادلات ماکسول و . . . نمیکنی
              تنها قوانینی که باید بدونی kvl و kcl هست و فرمول ولتاز یا جریان عناصر اصلی مدار
              http://dl.drelahi.net

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abolfazl_abedi
                چون وقتی مداری رو میکشی و از دید مداری به اونها نگاه میکنی فرض میکنی که طول مدار در مقابل طول موج فرکانسهای مدار بسیار کوتاه تر هستند
                با سلام ....

این جمله یعنی چی ؟می دونم منظورتون این هست که مدار فشرده باشه درسته ؟اما طول مدار رو چی در نظر می گیرید ؟
                اثر قصه گویی برای کودکان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط _مریم زارع _
                  با سلام ....

این جمله یعنی چی ؟می دونم منظورتون این هست که مدار فشرده باشه درسته ؟اما طول مدار رو چی در نظر می گیرید ؟
                  سلام
                  بله منظورم همون فشرده بودن مدار هست
                  منظورم این بود که اگر بخواهیم مدار رو در دنیای واقعی برسی کنیم طول سیمهایی که عناصر مختلف مدار رو به هم وصل میکنند رو خیلی کوتاه فرض کنیم،این باعث میشه که مثلا یک سیگنالی رو روی سیم میفرستیم همون موقع اون طرف دریافت کنیم،و دیگر نگران تاخیر فاز و این جور چیزها نباشیم و مجبور نشیم سیم رو مثل یک کانال انتقال با مشخصاتی خاص برسی کنیم

کلا میدونید چرا این چیزها رو گفتم
                  چون اخه یک مسئله ظاهرا ساده در الکترومغناطیس چند وقتی هست ذهنم رو مشغول کرده و به جواب نمیرسم
                  این مسئله این هست که برای نوسان یک بار الکتریکی q روی محور z به صورتz=d*cos(wt) چه مقدار انرژی لازم هست
                  تا یه جاهایی پیش رفتم ولی هنوز تمام مراحل رو نتونستم جواب بدم تازه هنوز سوالم رو جواب ندادم هزار چرا دیگه برای جوابش دارم

با خودم گفتم اگر بخواهیم این مدار رو از دید الکترومغناطیس برسی کنیم دیگه . . .
                  http://dl.drelahi.net

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                    اثبات کاملش اینجاست

آدرس رو اشتباهی دادم
                    آدرس درست اینجاست

http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Capacitor

من این مساله رو حدود 7 سال پیش در ریاضیات مهندسی خوندم اما واحد رو پاس کردم و تمام
                    اما حالا دارم روی آمپلی فایر کلاس d و t کار میکنم و همزمان روی کوره القایی کار میکنم که مجبورم با محاسبات جلو برم برا همین رفتم سراغ کتاب ریاضیات مهندسی که مفهوم فرمول رو بدونم چیه خیلی خوندم ولی یک جای کار میلنگید exp از کجا ظاهر میشد ؟ البته خانم زارع توضیحاتی داند ولی برا من شکل نمودار مهم نبود بلکه خود نمودار مهم بو که فهمیدم علت exp از اینجا ناشی میشه که نسبت تغییرات بار الکتریکی بر نسبت تغییرات ولتاز مقدار ثابتی دارد که همان ظرفیت خازن است یعنی اگر بار را شدید زیاد کنیم ولتاز هم زیاد میشه ولی با نسبت عکس یک عدد ثابت یعنی ولتاز خیلی کم زیاد میشه جالبه فکر کنم حتما میدونید که معادل خازن در مکانیک

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X