اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوت میدان الکتکریکی با میدان مغناطیسی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تفاوت میدان الکتکریکی با میدان مغناطیسی

سلام خسته نباشید می شه از نظر مفهومی توضیح بدین فرق میدان الکتریکی با مغناطیس دقیقا چیه؟

پاسخ : تفاوت میدان الکتکریکی با میدان مغناطیسی

سلام دوست عزیز .

اساسا میدان الکتریکی در اطراف یک بار الکتریکی ساکن به وجود می آید . ( اصطلاحا به این باره میگن بار چشمه )
    و میدان الکتریکی در ناحیه ای که هست بر بار های الکتریکی دیگر نیروی f رو وارد می کند .مثلا شما فرض کن در ناحیه ای میدان الکتریکی E رو داری ، یه بار ( مثلا بار q) رو هم در این ناحیه میدان خودت قرار می دی
    و مسلمه که به اون نیرو ی F وارد می شه ( وبعد هم اینو ورداشتن فرمولش کردن F= Eq )

* حالا اگر این میدان الکتریکی دارای خطوط میدان هم جهت ، مساوی و به یک فاصله ( وموازی ) هم باشند ، اون رو میگن " میدان الکتریکی یکنواخت" هست .
    *گاهی هم در یک ناحیه مشخص چند تا بار ساکن الکتریکی وجود داره که خوب معلومه که باید برآیند این میدان ها رو محاسبه کرد .

اما . . . میدان مغناطیسی : در اطراف بارهای الکتریک متحرک ، میدان مغناطیسی به وجود می آید .( واز اون جا که در یک سیم رسانای حامل جریان هم ، بارها حرکت می کنند و میرن و می یان ، پس
    در اطراف یک جریان( I ) هم می تونه میدان مغناطیس (B) ناشی از حرکت کردن بارها پدید بیاد . )
    پس . . . میدان مغناطیسی از هردو تا هم یک بار الکتریکی متحرک ( دارای سرعت V ) و هم در اطراف سیم حامل جریان (I) تولید می شه .

* اگر هم می خوای خیلی در موردش بخونی و بدونی " کتاب فیزیک هالیدی - جلد 3 - فصل های " میدان الکتریکی " و " میدان مغناطیسی " خیلی خوبه .

دیدگاه

لطفا هر کی اطلاعاتی در این مورد داره بگه. من هر چقدر این دو تارو میخونم باز هم سردرنمیارم. واضح ننوشتن

دیدگاه

سلام
        ببینید خیلی چیزارو قرار نیست از همون اول بفهمید!
        حالا یا واقعا سخته درکش مثل همین....یا اینکه ادم باهاش برخورد نداشته و درکی ازش نداره!
        خیلی چیزارو باید اولش حفظ کنید و بعدا هر چی جلو میرید و بیشتر باهاش کار مکینید و درگیر میشید و...... کم کم درکش میکنید....هرچقدر بیشتر درکش میکنید میفهمید که قبلا چقدر درکش نکرده بودید!
        ما یه استادی داشتیم،تخصصش مخابرات میدان بود و طراحی آنتن و اینها....ادم خفنی بود و تو کارش قوی
        خب یه میدانی باید درک خیلی خوبی داشته باشه از میدان ها....دقیقا سر همین سوال شما به ما همین جوابی رو داد که من نوشتم!
        میگفت من بعد از بالای ده سال کار و طراحی و مقاله و ..... کم کم دارم اینارو خوب میفهمم!شما چه انتظاری از خودتون دارید؟!!؟
        البته اغراق و شکسته نفسی میکرد .....
        موفق باشید
        ................Fx7SAM................

دیدگاه

با یک نگاه دیگه:
          در فضای اطراف یک بار الکتریکی خاصیتی بوجود میاد که اگه یک بار دیگر در این فضا قرار داشته باشه تحت تاثیر این خاصیت بهش نیرو وارد میشه.این خاصیت در اطراف بار رو میدان الکتریکی میگن.
          حالا اگه همون بار شروع به حرکت کنه در اطراف خود علاوه بر میدان الکتریکی خاصیت اهنربایی نیز بوجود میاورد که اگه یک ذره اهنی در این فضا باشد انرا جذب میکند به این خاصیت میدان مغناطیسی میگن.

دیدگاه

سلام
            فکر کنم متوجه شدم که سوال شما چیه
            میخواهید بدونید بنیان بار الکتریکی و مغناطیسی چیه؟
            هنوز در بزرگترین آزمایشگاه ها مثل سرن دنبال جواب همین مسئله هستند وتا بحال فیزیکی که دنیا با اون توانسته تا به اینجا پیشرفت کنه بر پایه چندین اصول موضوعی مثل قبول وجود میدان بار اکتریکی و مغناطیسی میباشد، در این مورد حتی خیلی از دانشمندان جدید در خصوص نوع قوانین فیزیک در این عالم به شک افتاده اند.
            بهرحال خاصیتی که بار الکتریکی در اطراف خود بعنوان میدان الکتریکی ایجاد میکنه و همینطور برای میدان مغناطیسی اثراتی هستند که دانشمندان تابحال درحال مطالعه و قانون بندی آنها بوده اند .
            قوانین ماکسول از ۴ قانون در مورد آثار این میدانها بصورت تجربی توسط چندین دانشمند فیزیکدان قبل از ایشان بدست آمده که توانسته بیشتر پدیده ها در این خصوص مثل امواج الکترومغناطیسی یا نور و رفتار های آن رو توجیه کند.
            جدیدترین ویرایش توسط sohcher; ۲۲:۱۰ ۱۳۹۸/۰۸/۱۳.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X