اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم نول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سیم نول

یه سوال ابتدایی از برق دارم

سیم نول رو اگه دست بزاریم اتفاقی نمیافتد

حالا میخوام بدونم که اگه یه وسیله داره کار میکنه فاز برق رو میبره تو دستگاه و نول برمیگردونه حالا اگه ما سیم نول رو لخت کنیم و دست بزاریم چه اتفاقی میافته . چرا؟
    الکترونیک همه کاره دنیا

پاسخ : سیم نول

سلام به نظر من اتفاقی نمیوفته..و راحت میتونی دستو بزاری مگر در صورتی که جریان بارت اونقدر زیاد باشه و دوباره مقاومت سیم نول تا زمین انقدر باشه که بین سیم نول و زمین اختلاف ولتاژ بوجود بیاد.میتونی حدس بزنی که جریان و مقاومت چقدر باید بالا باشه.

دیدگاه

بهترین راهش اینه که با یک ولت متر AC، اختلاف پتانسیل اون رو با زمین مقایسه کنی. چرا چون اگه جریان باشه، از اون سیم میاد و از آدم میگذره و به زمین منتقل میشه اون وقت :eek: این شکلی میشی.
      برای این کار یک سر ولت متر رو به سیم بزن و سر دیگه اش رو به ی چیزی مثل لوله آب یا شوفاژ بزن. اگه ولتاژ داشت یعنی برق می گیره.

دیدگاه

اگه نول خروجی دستگاه به نول برق شهر وصل نباشه انگار که فازه و شما رو برق میگیره!

دیدگاه

من برای سیم کشی یه ساختمون رفته بودم که صاحب خونه تو خونه ی قبلیش بود و میخواست بیاد به خونه ی جدیدش بخاطر همین از کنتر خونه ی قبلیش که دقیقا کنار خونه ی جدید بود استفاده کردیم یعنی در عین حال که واحد قبلی از برق استفاده میکرد از همون کنتر یه فازو نول هم برای واحد جدید گرفتیم(ببخشید که این همه خونه خونه میکنم میخوام خوب متوجه بشید :rolleyes و من که هنوز فیوزها و برق بعضی از قسمتهارو وصل نکرده بودم خیلی راحت به نولش دست میزدم و اثری از برق گرفتگی نبود
          لازم به این نکته هم توجه کنید که در واحد قبلی وسایل معمول (مثل یخچال و لامها و...) در حال استفاده شدن بودن oo:.
          خدایا چگونه زیستن را به من بیاموز ، چگونه مردن را خود خواهم آموخت
          "دکتر علی شریعتی"

دیدگاه

سیم نول درست بعنوان زمین در نظر گرفته میشه و توی پستهای توزیع زمین میشه
            و توحالت عادی و تئوری ولتاژی نداره.اما هیچ وقت هنگام کار با خیال راحت بهش دست نزنید.تصور کنین اون مامور برق که برق رو روی تیر برق ها تقسیم و به خونه های مختلف میده توازن بار را رعایت نکرده باشه
            و یا اتصال کوتاهی توی فازهی دیگه و مواردی از این قبیل باعث میشه سیم نول تو برخی اوقات برقدار باشه و اونوقت قیاه آدم میشه مثل همونی که دوستمون گفت :eek:
            همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

از همتون ممنون

اما من هنوز جواب سوالم رو نگرفتم . اگه گاهی اوقات باید بترسیم و گاهی نترسیم اون موقع ها چه مواقعی هست؟
              الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

1. اگه از دو سیمی که از یه دستگاه تکفاز به برق وصل میشه، سیم نول رو لخت کنیم و به اون دست بزنیم، داستان زیر:
                فرض کن اینجا یه کارخونه کوچیکه. خط 20kv سه فاز دمه درب تحویله شما میشه. تو این کارخونه یه ترانسه مثلا" 1600kva مثلث به ستاره (20kv به 380v) وجود داره. شما با سه کابل تک سیمه فشار قوی برق 20kv رو به اولیه ترانس (که مثلثه) میدی. تو ثانویه (یعنی ستاره) سه فاز که هر کدوم (تو بی باری) نسبت به هم 380v اختلاف دارن به شما تحویل میده. سر وسط این ستاره میشه نول کارخونه. که (البته بازم تو بی باری) با هر کدوم از سه فازش 220v اختلاف ولتاژ داره. در اینجا باید اینو بگم که در کنار همین ترانس یه چاه ارت کنده میشه و سر وسط ترانس به محل نمناکی تو عمق زمین وصل میشه.( بعدا" میفهمی این ارت به چه دردی میخوره). حالا تو این کارخونه یه سری دستگاه آمپر بالا داریم که بدنه ی همه ی اونها به ارت وصله و اصولا" و عموما" ورودی اصلی اون ها سه فاره: مثله دستگاه جوش HF 600A یا دستگاه جوش زیر پودری 1000 آمپری یا کوره القایی یا حتی DC موتورهایی که تو خطوط تولید کارخونه ها زیاد دیده میشن و تغذیه اینورتر اونا سه فازه. از طرفی دو تا ساختمون اداری و مهندسی و همچنین روشنایی کل کارخونه رو داریم که برق مصرفی شون تک فازه. با دستگاههای سه فاز که مشکلی نداریم، چونکه از هر سه فاز ستاره ترانس به صورت مساوی جریان میکشن و اختلاف ولتاژ بین سه فاز همچنان 380v میمونه، مگر...(مگرش رو بعد میگم). اما برای تغذیه تک فازها باید بار روی هر فاز به صورت متقارن توزیع شود. برای این کار باید آمپر وسایل تکفاز رو از روی توانشون محاسبه کرد و با هم جمع کرد و به نسبت مساوی روی هر فاز توزیع کرد. باید به این نکته توجه کرد که وسایل با چه احتمالی با هم همزمان کار میکنند. آمپر وسایلی که کمتر با هم به مدار وصل میشوند را نیابد با هم جمع کرد، بلکه باید وسیله ی با آمپر بالاتر رو به عنوان معادل در نظر گرفت. خوب اگه این کار رو نکنیم، آمپر کشیده شده از فازها متقارن نبوده و اختلاف ولتاژ هر فاز با نول دیگه 220v نیست، مثلا" یکی 240، یکی 180، و دیگری... . در اینجا بیس مرکز ستاره از نول جابه جا میشه و به یه ولتاژ دیگه مثلا" 30v (نسبت به ارت) میره. خوب حالا میفهمی اون ارته چی بوده. اگه حالا دستت به بدنه ی یکی از دستگاههای کارخونه باشه (که حتما به ارت وصله)، یه کوچولو هم خیس باشه، و دسته دیگت بخوره به نول، جیییززززززز........ .
                برای دستگاههای سه فاز هم یه حالت وجود داره که باعث عدم تقارن فاز بشن (همون مگره)، اونم اینه که یکی از فازهاشون به بدنه اتصال بده (که ارته) و البته اگه تو ورودی دستگاه فیوز مناسب انتخاب شده باشه، می پره و هیچ مشکلی به وجود نمیاد. :job:

2. خوب حالا اگه از دو سیمی که از یه دستگاه تکفاز به برق وصل میشه، سیم نول رو قطع کنیم و به اون دست بزنیم، این سیم به احتمال زیاد دارای اصطلاحا فاز برگشتی بوده و مسیر جریانشو از بدن شما به زمین برقرار میکنه و دوباره جیییززززززز........ .

دیدگاه

همیشه برق از محلی عبور میکنه که مقاومت کمتری داره یعنی بیشترین جریان را از اون مقاومت کمتر عبور میده همون موازی بستن مقاومتهاست ، حالا فرض کن 3 تا مقاومت مختلف را موازی بستیم و بیائیم با یک سیم اول و آخرش را وصل کنیم یعنی اتصال کوتاه پس هیچی از مقاومتها عبور نمیکنه

حالا شما یک وسیله را روشن کردی و دست به سیم نولش میزنی مثل اینه که دو تا مقاومت موازی بستی ، یکیش وسیله ات هست یکیش هم خودت ، که وسیلت چون هنوز به نول وسله مثل اتصال کوتاه میمونه هیچ اتفاقی برات نمیفته

اما اگر نول وسیله را از پریز جدا کنی حالا برق از بدن مبارک عبور میکنه تا وسیله را روشن کنه و برق میگیره ...

همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
                  کانت

دیدگاه

در واقع چون سیم نول مقاومتش کمتره جریان برگشتی از بدن ما عبور نمیکنه و ما رو برق نمیگیره :applause:
                    الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

یک سوال که همیشه از بچگی من ازیت میکنه همینجا می پرسم

30 سانتی متر از سیم فاز را لخت میکنم و روی اون فقط یک لایه لنت میزنیم بعد به سیم دست میزنیم خوب برق گرفتگی نیست چون لنت برق جلوی جریان رو میگیره .
                      حال به جای آنکه به سیم فاز لنت بزنیم به کف پای راست مان همان یک لایه لنت را میچسبانیم و روی همان پا وای می ایستیم ( یک لنگه پا ) و به همان قسمت لخت سیم فاز دست میزنیم برق عین هلو از بدن عبور میکنه و دچار برق گرفتگی اساسی میشویم
                      چرا ؟
                      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

پارطوبتش بیشتر و وقتی یک پا وای میستید کلی فشار میاد روی لنت که باعث میشه رطوبت ازش عبور کنه و اتصال ایجاد بشه

دیدگاه

حرف شما مثل این موضوع هست که اگر کلید که سر راه لامپ مهتابی هست نول وصل کنیم و فاز مستقیم به لامپ وصل باشه وقتی که کلید رو خاموش کنیم . در شب که نور کمه می بینیم که لامپ مهتابی پر پر می کنه .
                          منم خیلی دوست دارم دلیل علمی این موضوعات رو بدونم . البته این یکی رو احساس می کنم که به خاطر این باشه که اون سلف سر راه ترانس با افزایش ولتاژ یک حالت قوس میرای رو ایجاد میکنه در کنتاکت های ملید و باعث روشن شدن لحظه ای می شه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                            پارطوبتش بیشتر و وقتی یک پا وای میستید کلی فشار میاد روی لنت که باعث میشه رطوبت ازش عبور کنه و اتصال ایجاد بشه
                            خوب پس چرا وقتی که دمپایی خشک هم پامون هست برق می تونه ما رو بگیره و فقط کفش های مخصوص هست که مشکل رو حل می کنه .

دیدگاه

اگر پات عایق باشه هرگز برق نمیگیره
                              دمپائی و ..... کلا برق نمیگیره
                              مطمئن باش یا دستت یا جائیت اتصالی داشته
                              یک چیز دیگه هم هست وقتی دفعه های اول به برق دست میزنی حتی وقتی که عایقی کمی لرزش احساس میکنی اما با تکرار این کار اصلا حس نمیکنی حتی خیلی دیر برق میگیره

بدنت باید عادت کنه

مرا زیاد برق گرفته مثلا یکبار دوستم از این شوکر شوخیها داد دستم فندک بود هر چی میزدم دیدم رشن نمیشه گفتم بابا فندکت خرابه اصلا هیچی احساس نکردم خودش تعجب کرد فکر کرد خرابه ضد از دستش پرتش کرد

لامپ مهتابی و کم مصرف که دیدن پر پر میزنه شبها علتش اینه که در مسیر سیم کشی برق با اینکه کلیدها قطع هست اما یک فاز خیلی ضعیف وجود داره مثل کلیدهائی که چراغ دارند همون لامپ نئون کوچیکشون و خیلی چیزهای دیگه باعث میشه جریان خیلی کمی به وجود بیاد و به قول دوستمون وجود ترانس و مدارهای تقویت و... باعث میشه پرپر بزنند
                              اما راه حل : برای اینکه جریان ضعیف را از بین ببرید یکی از لامپها را باز کنید جاش یک لامپ معمولی ببندید اینطوری درست میشه ، یعنی کافیه دو سر سیم تغذیه که میاد برای لامپها یک لامپ پر مصرف معمولی بزارید درست میشه
                              همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
                              کانت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X