اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم نول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سیم نول

نوشته اصلی توسط eshgh_namordeh
    اگر پات عایق باشه هرگز برق نمیگیره
    دمپائی و ..... کلا برق نمیگیره
    مطمئن باش یا دستت یا جائیت اتصالی داشته
    یک چیز دیگه هم هست وقتی دفعه های اول به برق دست میزنی حتی وقتی که عایقی کمی لرزش احساس میکنی اما با تکرار این کار اصلا حس نمیکنی حتی خیلی دیر برق میگیره

بدنت باید عادت کنه

مرا زیاد برق گرفته مثلا یکبار دوستم از این شوکر شوخیها داد دستم فندک بود هر چی میزدم دیدم رشن نمیشه گفتم بابا فندکت خرابه اصلا هیچی احساس نکردم خودش تعجب کرد فکر کرد خرابه ضد از دستش پرتش کرد

لامپ مهتابی و کم مصرف که دیدن پر پر میزنه شبها علتش اینه که در مسیر سیم کشی برق با اینکه کلیدها قطع هست اما یک فاز خیلی ضعیف وجود داره مثل کلیدهائی که چراغ دارند همون لامپ نئون کوچیکشون و خیلی چیزهای دیگه باعث میشه جریان خیلی کمی به وجود بیاد و به قول دوستمون وجود ترانس و مدارهای تقویت و... باعث میشه پرپر بزنند
    اما راه حل : برای اینکه جریان ضعیف را از بین ببرید یکی از لامپها را باز کنید جاش یک لامپ معمولی ببندید اینطوری درست میشه ، یعنی کافیه دو سر سیم تغذیه که میاد برای لامپها یک لامپ پر مصرف معمولی بزارید درست میشه
    دلیل علمی بگو که چرا . اینکه باید عادت کنی که نشد . کار یدفه می شه یه بنده خدایی میره اون دنیا . چرا این اتفاق ها میافته و چرا کفش های مخصوص ساخته می شه و چه جوری . مثلا از چه ماده ای .

البته قبول دارم وقتی که بگیرت یه بار تا مدتی کمتر حساس می شویم ولی چرا .

دیدگاه

حالا شما یک وسیله را روشن کردی و دست به سیم نولش میزنی مثل اینه که دو تا مقاومت موازی بستی ، یکیش وسیله ات هست یکیش هم خودت ، که وسیلت چون هنوز به نول وسله مثل اتصال کوتاه میمونه هیچ اتفاقی برات نمیفته

در اکثر وسایل برقی با خاموش کردن فقط یک سیم قطع میشه (مثلا در لامپها فاز با کلید قطع میشه )در اینصورت اگر سیم فاز قطع بشه نول دستگاه همچنان نول خواهد بود. در ضمن روشن یا خاموش بودن وسایل هیچ تاثیری روی سیم نول منزل نخواهد داشت.

دیدگاه

من یک نفر را میشناسم که با اینکه کفشش عایق بوده و در حالتی که با لباسی که عایقه حدود 10 سانتی متری توزیع برق شرکت(20kv) قرار داشته برق اونا گرفت و با کلی شانس و نفس مصنوعی برگشت ولی یکی از انگشتاش را برای همیشه از دست داد یعنی قطع شد.
        اگر ولتاژ خیلی بالا باشه کفش عایق هیچ تاثیری نداره چون ولتاژ اونقدر بالاست که از پایه انسان تا زمین که فاصلش خیلی هم نیست ارک و جرقه زده میشه و جریان از بدن ما عبور میکنه...دقیقا مثل نشتی خازنها....درسته که جوشن خازن ها کاملا از هم عایق اند ولی گاهی اوقات الکترون ها از یک جوشن به جوشن دیگه جهش میکنند.
        الکترونیک فقط ترانزیستور نیست...موفقیت فقط الکترونیک نیست...زندگی فقط موفقیت نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی کربلایی
          حرف شما مثل این موضوع هست که اگر کلید که سر راه لامپ مهتابی هست نول وصل کنیم و فاز مستقیم به لامپ وصل باشه وقتی که کلید رو خاموش کنیم . در شب که نور کمه می بینیم که لامپ مهتابی پر پر می کنه .
          منم خیلی دوست دارم دلیل علمی این موضوعات رو بدونم . البته این یکی رو احساس می کنم که به خاطر این باشه که اون سلف سر راه ترانس با افزایش ولتاژ یک حالت قوس میرای رو ایجاد میکنه در کنتاکت های ملید و باعث روشن شدن لحظه ای می شه .
          وقتی کلید قطع شد(کلیدمعمولی بدون لامپ ) مسیر جریان کاملا قطع شده و اگر اثری از روشنایی وجود داشته باشه از القای برق شهر در مدار خواهد بود .من فقط در لامپهای کم مصرف دیدم. مهتابی به احتمال زیاد دارای کلید لامپدار بوده ولتاژ 220 از طریق ان به لامپ متصل میشود .در هر دو حالت راه حل، قرار دادن یک مقاومت کم ( تا اونجاییکه نسوزه) مثلا 300 کیلو بین فاز و نول لامپ (مثلا در داخل سرپیچ )برای کاهش ولتاژ القایی و یا ولتاژ ناشی از کلید لامپدار(که این منابع برق در هر دوحالت دارای امپدانس داخلی بالا است پس با مقاومت کوچک اصطلاحا لود خواهند شد) است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmmaherani
            چون ولتاژ اونقدر بالاست که از پایه انسان تا زمین که فاصلش خیلی هم نیست ارک و جرقه زده میشه و جریان از بدن ما عبور میکنه...
            عایقها تا ولتاژ کار تعیین شده عایق هستند و در یک ولتاژی ناگهان به هادی تبدیل میشوند.

دیدگاه

[quote author=mmmaherani link=topic=59540.msg330701#msg330701 date=1329333980]

دیدگاه

یک چیز دیگه هم هست وقتی دفعه های اول به برق دست میزنی حتی وقتی که عایقی کمی لرزش احساس میکنی اما با تکرار این کار اصلا حس نمیکنی حتی خیلی دیر برق میگیره
                نوشته اصلی توسط مهدی کربلایی
                دلیل علمی بگو که چرا . اینکه باید عادت کنی که نشد . کار یدفه می شه یه بنده خدایی میره اون دنیا . چرا این اتفاق ها میافته و چرا کفش های مخصوص ساخته می شه و چه جوری . مثلا از چه ماده ای .

البته قبول دارم وقتی که بگیرت یه بار تا مدتی کمتر حساس می شویم ولی چرا .
                من که تا حالا اینطوری نشدم البته همیشه یه چیزی میذارم زیر پام از بالش گرفته تا یه تیکه پارچه ضخیم یا فرشچه .. ولی فکر کنم بشه این رو توجیه کرد چون بدن رساناس همیشه جا برای الکترون اضافی وجود داره نمونش تخلیه یا شارژ با الکتریسیته ی ساکنه
                یه کلیپی بود که عیب یابی خطوط فشار قوی رو نشون میداد اونجا هم قبل از اینکه طرف بپره رو سیم ها یه میله رو به آرومی نزدیک سیم ها میکرد تا هلیکپتر و بدن با سیم ها هم پتانسیل بشن (یه همچین چیزی) با نزدیک شدن به سیم ها جرقه های 30-40 سانتی زده میشد.. همین کار رو هم موقع جدا شدن باید انجام میدادن

فازمتر رو بزنید به فار و یه تیکه فلز رو وصل کنید به سر فازمتر و دستتون رو بکشید طوری که اون تکه فلز به هیچ جایی وصل نباشه اگه دقت کنید چراغ فاز متر خیلی کم ولی باز روشن میشه (با آلمینیوم 7* 20 روشن میشه). یا یه سیم رو ببندید به سر فاز متر و سر دیگه رو تو دستتون بگیرید حالا بپرید بالا ببینید چراغ فاز متر کم نور میشه یا نه! من که امتحان کردم حتی یه ذره هم کم نشد :mrgreen: .. حتی خود فازمتر هم بدون اینکه چیزی بهش وصل شده باشه نور خیلی خیلی ضعیفی داره (فاز متر هیچ مدار بسته ای نداره) ..
                من فکر میکردم فاز متر اینطوری کار میکنه که جریان از بدن ما به فرش و کفش و ... و نهایتا به زمین منتقل میشه و چراغ روشن میشه. ولی وقتی به جایی وصل نیستیم چرا باید روشن بشه oo:

این، 2 حالت میتونه داشته باشه
                1- بدن ما و هر ماده ی رسانای دیگه با هوا تبادل الکترون میکنه و فاز متر رو روشن میکنه و یا:
                2- به هر ولتاژی دست بزنیم بسته به ولتاژ، مقداری الکترون به بدن تزریق میشه ولی چون ولتاژ پایینه (نسبت به الکتریسیته ی ساکن) ما احساس نمیکنیم
                وقتی ما دستمون رو فقط به فاز میزنیم چون جریان متناوبه در یک سیکل الکترون به بدن تزریق میشه و در سیکل بعدی اون الکترون ها تخلیه میشن و چراغ فاز متر روشن میشه. ولی اگه اینطوری باشه اون لرزش خفیفی که eshgh_namordeh گفتن همیشه باید وجود داشته باشه :-?
                در هر صورت الکترون حالیش نیست محیط بسته س یا نه همینکه سیم وصل میشه به یه رسانا و یه اتم خالی میبینه حداقل یه چند تایی میپرن اونور :mrgreen:

زندگی پر ز وجود است ولی ..
                ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

- بدن ما و هر ماده ی رسانای دیگه با هوا تبادل الکترون میکنه و فاز متر رو روشن میکنه و یا:
                  پس چرا پرنده گان رو که رو سیم میشینن برق نمی گیره
                  دوستان باید یک دلیل قانع کننده برای برق گرفتگی باشه اصلا چرا باید فاز متر در هر شرایط روشن بشه ؟

یک مساله دیگه : برق 220 ولت برق گرفتگی شدید شدید داره و لی برق 50 ولت ترانس وقتی که دو دسیمش دوتا دستت باشه اصلا نداره چرا ؟ خوب شدت جریان یک چهارم میشه ولی باید یکم لرزش احساس بشه یا نه ؟
                  تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                  داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

اگه دلیل روشن شدن فاز متر تبادل الکترون بین بدن و هوا باشه چون توانش کمه میشه گفت پرنده ها رو نباید برق بگیره چون سطح تماسشون کمتر از یه آدمه ولی اگه دلیل دیگه ای داشته باشه ...
                    کسی محفظه ی خلا داره اینو امتحان کنه ؟

نوشته اصلی توسط aliila
                    یک مساله دیگه : برق 220 ولت برق گرفتگی شدید شدید داره و لی برق 50 ولت ترانس وقتی که دو دسیمش دوتا دستت باشه اصلا نداره چرا ؟ خوب شدت جریان یک چهارم میشه ولی باید یکم لرزش احساس بشه یا نه ؟
                    ...
                    بستگی به ضخامت و رطوبت پوست و حتی مقدار فشار دادن سیم هم داره .. 40 50 ولت متناوب رو من قشنگ احساس میکنم

ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

من یه دفعه فازمتر رو روی زمین خیس دست گذاشتم یه چیز جالب دیدم موهای دستم بلند میشد نور فازمتر هم زیاد بود

پرنده ها هم وقتی روی سیم فاز میشینن که مسیر بسته ای ندارن پس اتفاقی برای پرنده نمیافته شما هم برید از اون 5 تا سیم به سیم اخری که فازه اویزون شو چیزیت نمیشه.

اما برق فشار قوی بخاطر میدانش اثر میزاره.

کمترین مقاومت مربوط به بچه ها و زنان هست که 1300 اهمه

حالا در مورد برق 50 ولت جریان میشه 1.3/50=38.4 میلی امپر و جریان خطر 50 میلی امپر است 50*1.3=65 ولت پس از 65 ولت به بالا خطر داره حسن!!!
                      الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alielec
                        پرنده ها هم وقتی روی سیم فاز میشینن که مسیر بسته ای ندارن پس اتفاقی برای پرنده نمیافته.
                        مسیر بسته وجود داره جریان هم از بدن پرنده رد میشه .. مثل اینه که 2 تا مقاومت چند صدم اهمی با یه مقاومت چند ده کیلو اهمی موازی شده. خلاصه رد میشه ولی درصد بسیار ناچیزیه ..

نوشته اصلی توسط alielec
                        کمترین مقاومت مربوط به بچه ها و زنان هست که 1300 اهمه
                        حالا در مورد برق 50 ولت جریان میشه 1.3/50=38.4 میلی امپر و جریان خطر 50 میلی امپر است 50*1.3=65 ولت پس از 65 ولت به بالا خطر داره حسن!!!
                        بین خطر مرگ و احساس برق گرفتگی البته تفاوت هایی وجود داره ولی کلا بحث یه چیز دیگه س. چرا وقتی به جز هوا هیچ نقطه ی مشترکی با زمین نداریم فاز متر روشن میشه یعنی هوا تا این حد میتونه جریان رو انتقال بده؟ یا دلیل دیگه ای داره؟

دیدگاه

نمیدونم چرا فاز متر تو هوا روشن میشه .
                          ولی بقیه چیزهایی که گفتم مربوط به درس ایمنی بود.

ولی قصد من از ایجاد این موضوع این بود که
                          استادمون میگفت برای حفاظت سیم نول رو به بدنه دستگاه وصل میکنن تا در صورت اتصال فاز به بدنه اتصالی کنه و فیوز عمل کنه . حالا من میگم که مگه نول خطر نداره چرا پس مستقیم به دستگاه وصل میشه . در ضمن بچه هایی که درس ایمنی داشتند بیشتر میدونن .

الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

توی سیستم جدید یعنی tn-c-s اول میان سیمه ارت که از چاه ارت در میاد به سیم نول وصل میکنن. و بعد جای اینکه 3 تا سیم تا دسگاه یا توی تاسیسات تا واحد ببرن 2 تا سیم میبرن. بعد اون 2 تا سیم میره توی محافظ جان و از خروجیش 2 تا سیم فاز و نول در میاد و از همون ورودی نول محافظ جان یه سیم میگیرن واس ارت. واس مقرون به صرفه بودن. فکر کنم استادتون اینار توضیح نداده بوده.
                            طب اسلامی

دیدگاه

چرا سیم ارت رو گفته اما جدا یعنی سه تا سیم وارد ساختمان میشه

حالا من خودم یه سوال دارم

سیم نول مگه از وسط ستاره نمیاد و کارش هم متعادل کردن هست . وقتی ما سیم نول رو به ارت وصل کنیم که برگشتی به وسط ستاره نداریم و سیگنال برگشتی از سیم ارت زمین میشه و دوباره انگار سیم نول نداریم . :read:
                              الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

بله دوستمون درست میکند کشورهای خارجی چاه ارت دارند و بدنه دستگاهها حتی وسایل خونه مثل یخچال فریزر لباسشوئی و... اگر دقت کنید کلیدهاش به جز دو شاخ نری روی بدنش یک قسمت فلزی داره که به ارت وصل بشه که متاسفانه ایران توی خونه ها ارت نمیزارن ... بله به نول وصل کردن مساوی با مرگ باید به ارت وصل بشه که معمولا به شوفاژ لوله آب وصل میکنند یا تیر آهن ساختمان

فازمتر به خاطر لامپ ساختار لامپ نئونش هست که با میکرو آمپر روشن میشه و وقتی یک سرش نزدیک فاز باشه با القای الکترومغناطیسی و تماس دست که بدنمون نول هست میتونه روشن بشه مخصوصا اگر وسیله ایی روشن باشه که جریان در سیم باشه و میدان الکترومغناطیس دور سیم باشه

هر ولتاژی یک میدان مغناطیس اطرافش ایجاد میکنه که این میدان بر بار الکتریکی اطرافش اثر میزاره هر چی این ولتاژ و بار بزرگتر باشه نیروی میدان هم روی اون بار بیشتر هست پس یک انسان که جثه بزرگتری دارد بیشتر تحت میدان قرار میگیره تا پرنده و ضمن اینکه انسان عایق 100 درصد نیست و به قول دوستمون مواد پلاستیکی تا 400 الی 600 ولت میتوانند مقاومت میکنند بعدش اتمهاش به هم میریزه و رسانا میشه مگه این که برای این مورد ساخته شد باشه اما پرنده عایقش هواست و فاصله ایی که تا اولین رسانا یعنی زمین داره زیاده اندازه اش هم کوچیکه اثر نیرو روش کمتره به همین خاطر پرنده ها را برق نمیگیره تازه پوست پاهاشون خودش یک عایق خیلی قویه ماشالله خدا انبر دست ساخته !!!!
                                به ازای هر 1000 ولت انسان باید 1 cm از سیم فاصله بگیره یعنی در فاصله زیر 1 cm مثل اینه که سیم را با دست گرفته ، پس در 200 کیلو ولت باید 2 متر فاصله بگیره چون میدان الکترو مغناطیس اون را جذب خودش میکنه و یونهای خونش را تجزیه میکنه دود میشه !!!

بری همین خاطر کنار دکلهای فشار قوی همیشه عکس اسکلت گذاشتن آقا جون مرگگگگگگگگگگگگ
                                دزدهای سیم هم با تفنگ شکاری به سیمها میزارن قطع میکنند بعد میدزدند ناشی ها هم پر

همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
                                کانت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X