اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم نول

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سیم نول

اگر پروبهای ولتمتر روی رنج میلی ولت ac باشه و با دو دست بگیرید ولتاژ القایی اندازه گیری میشه و اگر به پروب اسیلوسکوپ دست بزنید ولتاژ 50 هرتزو خواهید دید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtnfs
      اگر پروبهای ولتمتر روی رنج میلی ولت ac باشه و با دو دست بگیرید ولتاژ القایی اندازه گیری میشه و اگر به پروب اسیلوسکوپ دست بزنید ولتاژ 50 هرتزو خواهید دید
      در این رنج 0.1 یا 0.2 میلی ولت ac رو نشون میده
      gtnfs جان ولتاژ القایی در حد میلی ولت چه تاثیری در روشن شدن فاز متر داره؟ ولتاژ خیلی بیشتری باید باشه تا لامپ نئون فازمتر روشن بشه

نوشته اصلی توسط arvinfx
      در جواب اوندوستمون با فازمترش: :biggrin:

به احتمال 100% شما نزدیک یه میدان الکترو مغناطیسی قوی بودید! ترانس های 50Hz اولیه شون همیشه وصله و جریان ازشون رد میشه و این جریان میدان الکترو مغناطیس ایجاد میکنه که به توان ترانس مربوط میشه! بدن شما هم نقش جذب کننده رو داره اگر قبول ندارید یه ترانس کوچیک 50Hz رو بزنید به برق و بعد فاز متر رو بزنید به لوله آب یا نول بعد با اونیکی دسدت ترانسو بگیر تو دسدت میتونی ببینی که فازمتر روشن میشه !!!

دسدتو نزدیک و دور کنی میتونی ببینی دسدت نقش دیمر رو داره واسه فاز متر ایفا میکنه :biggrin:
      ارادت آورین خان فاز متر هم سلام میرسونه خدمتت :mrgreen:

ترانس مودم و پاور کامپیوتر تو اتاقم هست. شما گفتی ترانس رو بگیرم تو دستم آخه چه لزومی داره این کارو بکنم وقتی منبع میدان 1 یا 2 متر با من فاصله دارن اینکار لازمه؟ یعنی اثر میدان اینقدر زیاده که در این فاصله باعث بشه 50 تا 100 ولت تو بدن القاء بشه؟
      به خاطر گل روی شما 3 متر از ترانس و پاور فاصله گرفتم ولی همون آش و کاسه س

--
      از همه ی اینا گذشته روشن شدن LED ها چی؟ 2 ثانیه(برای هر LED ) صبر کردم و دستم رو به ال ای دی زدم ولی روشن نشدن ولی وقتی همین کار رو بعد از لمس فاز انجام میدادم بسته به حالت دیود، یکی از LED ها روشن میشد

اگر القا از ترانس یا یه منبع دیگه باعث روشن شدن فاز متر بوده باشه باید وقتی فازمتر رو به لوله ی گار میزنم روشن بشه ولی همچین اتفاقی نمی افته حتی تو تاریکی هم چیزی دیده نمیشه
      همه جای خونه امتحان کردم و فاز متر در حالی که رو هوا هستم روشنه. حتی ترانس ضعیف هم تو اتاق های دیگه نداریم
      زندگی پر ز وجود است ولی ..
      ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

ارادت آورین خان فاز متر هم سلام میرسونه خدمتت :mrgreen:

ترانس مودم و پاور کامپیوتر تو اتاقم هست. شما گفتی ترانس رو بگیرم تو دستم آخه چه لزومی داره این کارو بکنم وقتی منبع میدان 1 یا 2 متر با من فاصله دارن اینکار لازمه؟ یعنی اثر میدان اینقدر زیاده که در این فاصله باعث بشه 50 تا 100 ولت تو بدن القاء بشه؟
        به خاطر گل روی شما 4 متر از ترانس و پاور فاصله گرفتم ولی همون آش و کاسه س
        ترانسهای سویچینگ انی تاثیرو ندارن! لااقل من ندیدم.
        سب کن ببینم از 4 متری فازمتر تو هوا روشن میشه؟!!!!!!!!

دیدگاه

http://groups.google.com/group/alt.e...708e2?lnk=raot
          تو این لینک در توضیح نحوه ی کار فاز متر نوشته

"If you are not toucvhing ground the current flows to ground through the capacitance between your body and ground"
          اگر به بدن به زمین متصل نباشه ، جریان از طریق خازن تشکیل شده از بدن و زمین و فاصله ی بین اونها ، برقرار میشه
          این توضیح به نظر درستر میاد :-??

یه منبع سوئیچینگ 40 ولت دارم که وقتی یک سر LED رو به اون و سر دیگه رو به یه رسانا وصل میکردم LED روشن میشد هرچی حجم رسانا رو بیشتر میکردم نور ال ای دی هم بیشتر میشد با اون توضیح رابطه ی بین تغییر حجم رسانا و نور ال ای دی رو میشه توجیه کرد
          زندگی پر ز وجود است ولی ..
          ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

مساله بالا حل شد و فکر نکنم نکته ابهامی باقی باشه
            حالا یک مساله دیگه ؟
            صفحه تاچ موبایل ها که خازنی هستند چطوری کار میکنن
            خوب میگه یک جوشن بدن انسان و یک جوشن زمین حالا زمین به موبایل که راه نداره اصلا موبایل با باطری کار میکنه
            من فکر میکنم از خاصیت آنتن شدن بدن کار میکنه
            تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
            داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
              مساله بالا حل شد و فکر نکنم نکته ابهامی باقی باشه
              حالا یک مساله دیگه ؟
              صفحه تاچ موبایل ها که خازنی هستند چطوری کار میکنن
              خوب میگه یک جوشن بدن انسان و یک جوشن زمین حالا زمین به موبایل که راه نداره اصلا موبایل با باطری کار میکنه
              من فکر میکنم از خاصیت آنتن شدن بدن کار میکنه
              ضریب دی الکتریک بدن ظرفیت خازنو تغییر میده.و از این خاصیت برای تشخیص مکان استفاده میشه

نوشته اصلی توسط aliila
              یک سوال که همیشه از بچگی من ازیت میکنه همینجا می پرسم

30 سانتی متر از سیم فاز را لخت میکنم و روی اون فقط یک لایه لنت میزنیم بعد به سیم دست میزنیم خوب برق گرفتگی نیست چون لنت برق جلوی جریان رو میگیره .
              حال به جای آنکه به سیم فاز لنت بزنیم به کف پای راست مان همان یک لایه لنت را میچسبانیم و روی همان پا وای می ایستیم ( یک لنگه پا ) و به همان قسمت لخت سیم فاز دست میزنیم برق عین هلو از بدن عبور میکنه و دچار برق گرفتگی اساسی میشویم
              چرا ؟
              کف پا و سطح زمین بهمراه عایق لنت یک خازن تشکیل میدن که به علت نازک بودن عایق خازن بزرگ بوده و جریان از طریق این خازن عبور خواهد کرد.

دیدگاه

من هنوز جواب سوالم رو واضح نگرفتم

یعنی اخرش سیم نول خطرناکه یا نه

خیلی بحث شد اما کسی به طور قطعی نگفت جه موقع خطرناکه و چه موقع نه

این موضوع برای حفاظت مهمه پس اگه کسی واضح میتونه بگه :read:
                الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alielec
                  من هنوز جواب سوالم رو واضح نگرفتم

یعنی اخرش سیم نول خطرناکه یا نه

خیلی بحث شد اما کسی به طور قطعی نگفت جه موقع خطرناکه و چه موقع نه

این موضوع برای حفاظت مهمه پس اگه کسی واضح میتونه بگه :read:
                  1- اگر سیم نول از داخل دیوار ساختمان یا از ورودی ساختمان و یا از پست برق داخل کوچه و غیره قطع بشه ، قطب نول دارای ولتاژ 220 ولت خواهد شد. علتش هم متصل بودن از یک طرف به فاز توسط وسایل روشن منزل و معلق بودن از طرف دیگر است. چون وسایل خانگی و یا لامپ امپدانس کمی دارند پس این ولتاژ مانند فاز خطرناک است.
                  2- ممکنه به علت عدم تساوی جریان سه فاز، نول نسبت به زمین ولتاژ پیدا کنه.

به دو دلیل فوق نبایستی به نول اعتماد کرد. مثلا به نول دست میزنید و برق گرفتگی هم نیست. ولی همون موقع برقکار سرکوچه سیم نولو قطع میکنه و منجر به برق گرفتگی مثل فاز میشه.

دیدگاه

دیدم حالا که بحث فاز و نول و برقگرفتگی هست جای یه مدار محافظ در مقابل برق گرفتگی کمه واین مدار در یه تاپیک قدیمی برای یکی از دوستان گفتم و اینجا هم درج میکنم

باتوجه به اینکه ترانس فقط به عنوان حسگر در مدار به کار میره در نتیجه میشه از ترانس های کوچک و ضعیف استفاده کرد که مثلا 100 میلی آمپر جریان دارن و قیمت کمی هم دارن

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aswhu600
                      دیدم حالا که بحث فاز و نول و برقگرفتگی هست جای یه مدار محافظ در مقابل برق گرفتگی کمه واین مدار در یه تاپیک قدیمی برای یکی از دوستان گفتم و اینجا هم درج میکنم

باتوجه به اینکه ترانس فقط به عنوان حسگر در مدار به کار میره در نتیجه میشه از ترانس های کوچک و ضعیف استفاده کرد که مثلا 100 میلی آمپر جریان دارن و قیمت کمی هم دارن

البته این توضیحاتی که تو این کتاب داده شده برای همون محافظ جان هست یا کلید FI . منم مدل D&G ش پیشنهاد میکنم.فکر کنم تو این گرونیا یه 40,50 تومنی شده باشه. تا 1 ماه پیش 28 تومن بود,حتما پیشنهاد میکنم تو خونه هاتون استفاده کنید. اگر منزلتون در جای مرطوب هستش نوع 25 میلی آمپر و اگر در جای خشک هستید نوع 10 میلی آمپرش بخرید. حتما به این نکتش توجه کنید. چون بازاریا همینجوری ریختن میفروشن. بیشترشونم خبری از اینش ندارن بیشترشونم 25 میلی هست.
                      طب اسلامی

دیدگاه

اگه میخواید بدونید که چه وقت سیم نول به اصطاح برق داره . باید بگم تو مدارهایه ac تقریبا همیشه فاز برگشتی وجود داره.و برای جلوگیری از خطر میتونید از یک فازمتر استفاده کنید

دیدگاه

یعنی فاز برگشتی اینقدر قدرت داره که فازمتر رو روشن کنه

اخه در واقع فاز برق رو میاره مصرف میکنه و اضافه اون برگشتی میشه . که در واقع برای تعادل ستاره استفاده میشه :read:
                          الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

ببخشید دوستان حالا که بحث مهتابی و پرپر زدنش هست یه سوال دارم چرا لامپهای کم مصرف وقتی خاموشن هر چند ثانیه یک بار چشمک میزنن که نورش هم بد نیست زیاده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط EDMOND
                              ببخشید دوستان حالا که بحث مهتابی و پرپر زدنش هست یه سوال دارم چرا لامپهای کم مصرف وقتی خاموشن هر چند ثانیه یک بار چشمک میزنن که نورش هم بد نیست زیاده
                              بخاطر شارژ شدن خازن ورودیشه که باعث میشه ولتاژش از یه حدی که بیشتر شد مدار فعال بشه و چون ضرفیت خازن محدوده زود خالی میشه و مدار خاموش میشه و این یعنی چشمک زدن لامپ حالا لابد میپرسی کلید که خاموشه! ولی 100% میتونم بهت بگم که پریزت از این لامپیاس که از همون طریق جریان شارژ خازن ایجاد میشه

با یه مقاومت موازی با لامپ کمصرف یا موازی کردن یه لامپ پر مصرف میتونی برطرفش کنی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X