سلام
دیود زنر مقاومت منفی درون خودش داره؟؟؟؟؟؟
چه جوری باعث کاهش ولتاژ میشه؟؟؟؟؟؟
هنگامیکه پتانسیل الکتریکی دو سر دیود را در جهت معکوس افزایش دهیم در ولتاژ خاصی پدیده شکست اتفاق می افتد که بستگی به ناخالصی های پیوند دارد، یعنی با افزایش بیشتر ولتاژ ، جریان بطور سریع و ناگهانی افزایش خواهد داشت. دیود زنر برای استفاده در ناحیه شکست پیوند P-N طراحی شده است.
ببینید تو کتاب نوشته که به خاطر غیر خطی بودن مشخصه دیدو دو نوع مقاومت می توان برای دیود تعریف کرد.
1- مقاومت استاتیکی
2- مقاومت دینامیکی
مقاومت استاتیکی دیود در هر نتقطه از مشخصه اون نسبت ولتاژدو سر دیود به جریان ان در نقطه مورد نظر که مقدار ثابتی نیست و در نقاط مختلف از شخصه دیود فرق می کند.
مقاومت دینامیکی عبارت از نسبت تغییرات ولتاژ دو سر دیود به تغییرات جریان که مقاومت دینامیکی دیود در حقیقت مقاومت دو سر دیود از دید سیگنال کوچک است.
می دونم این جواب سوال شما نیست اما شاید بهتون کمک کرد.اگر چیز بیشتری دستگیرم شد براتون می نویسم.
این عبارت که دیود زنر باعث کاهش ولتاژ می شه شاید زیاد درست نباشه. بهتره بگیم دیود زینر مانع از افزایش ولتاژ دو سر خودش بیش از مقدار تعیین شده ای می شه اونم با کمک مقاومت سری شده با زینر.
اینکه زینر مقاومت منفی داره خیر نداره
زینر با جریان کار میکنه اگر در اثر افزایش ولتاژ ورودی مدار( مقاومت زینر) جریان زینر به Izmin برسه طبق منحنی مشخصه دیود زینر دیگه ولتاژ دو سرش از حد معینی بالا نمی ره(Vz) و اختلاف ولتاژ ورودی (Vin) و خروجی (Vz) می افته رو مقاومت البته با افزایش بیشتر ولتاژ ورودی جریان زینر هم افزایش پیدا خواهد کرد که اگه به Izmax برسه زینرتون فوت می کنه :bye :bye :bye :bye
دیدگاه