اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چه رله ای برای میکرو مناسب است

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چه رله ای برای میکرو مناسب است

سلام
    توضیحی می خواهم برای اینکه چه رله ای استفاده کنم که میکرو به آن اجازه قطع و وصل شدن آن را بدهد .

پاسخ : چه رله ای برای میکرو مناسب است

شما نباید رله رو با میکرو مستقیما درایو کنید. چون هم جریان زیادی بوبین میخواد بکشه (که هر چقدر ولتاژ تحریک بوبین بیشتر باشه طبعا جریان بیشتری هم نیاز داره) و هم نویز حاصل از قطع ولتاژ روی بوبین.
    شما میتونید هم از رله 5 ولت استفاده کنید و هم 12 ولت.(بیشتر هم میتونید و لی اینا روتین هست)

بهترین راه اینه که از یک ترانزیستور ساده مثل BC107 یا 2N2222 استفاده کنید . در حالت امیتر مشترک.
    دقیقا دو سر بوبین یک دیود مثلا 1N4007 بطوری که کاتد دیود به VCC وصل باشه. بیس رو هم با یک مقاومت 1k به میکرو وصل کنید.
    امیتر هم که به زمین وصل میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م

دقیقا دو سر بوبین یک دیود مثلا 1N4007 بطوری که کاتد دیود به VCC وصل باشه.
      سلام دوستان
      ببخشید میشه توضیح بدید این دیود نقشش چیه؟ نزاریم چی میشه؟

دیدگاه

از این مدار استفاده کن دوست عزیز.

اگر حفاظت بیشتر میخوای از اپتوکوپلر استفاده کن.

دیدگاه

از دوست عزیز snup2006 عذر میخوام اما چند مورد در پست ایشون بود که به نظرم درست نبود. اول اینکه جهت اون دیود درست نیست و باید در بایاس معکوس باشه. دوم اینکه مقاومت 100 اهم یه مقدار کمه. سوم اینکه اونجا که نوشتین برای حفاظت بیشتر از اپتو استفاده کن ، در صورتی درسته که دو تا تغذیه مجزا یعنی زمین تغذیه ها یکی نباشه ، درست خواهد بود ، وگرنه اگر زمین ورودی و خروجی اپتو یکی باشه میشه یک ترانزیستور معمولی.

حالا نقش دیود :
          بوبین رله یک سلف هست. وقتی تغذیه به بوبین وصل میشه مشکلی پیش نمیاد ، اما وقتی تغذیه قطع میشه ،جهت ولتاژ تو سلف برعکس میشه و یه ولتاژ بزرگی رو که بستگی به اندوکتانس سلف و میزان انرژی ذخیره شده توش داره به مدار میکرو بدبخت میده.
          وقتی ما یک دیود به صورت بایاس معکوس قرار میدیم ، در اصل میایم مسیر تخلیه ای برای اون ولتاژ ایجاد میکنیم.
          به این دیود دیود هرزگرد هم میگن که نقش خــــــــــیلی مهمی هم داره.
          در ضمن اون مقاومت نیازی نیست شما میتونید برای اینکه متوجه بشید رله روشن هست یا نه یک LED سری کنید با بوبین رله .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م
            از دوست عزیز snup2006 عذر میخوام اما چند مورد در پست ایشون بود که به نظرم درست نبود. اول اینکه جهت اون دیود درست نیست و باید در بایاس معکوس باشه. دوم اینکه مقاومت 100 اهم یه مقدار کمه. سوم اینکه اونجا که نوشتین برای حفاظت بیشتر از اپتو استفاده کن ، در صورتی درسته که دو تا تغذیه مجزا یعنی زمین تغذیه ها یکی نباشه ، درست خواهد بود ، وگرنه اگر زمین ورودی و خروجی اپتو یکی باشه میشه یک ترانزیستور معمولی.
            خواهش میکنم مهندس
            خوشحال میشم عیب کار رو بگی تا کسی گمراه نشه.
            ولی من این مدار رو بستم و جواب گرفتم.
            اون LED نوری هست اگر دقت کنی و همینجوری باید بایاس بشه تا وقتی رله فعال شد اون LED روشن بشه.
            راجع به اپتو هم من مداری پیشنهاد ندادم و گفتم برای محکم کاری میتونی از ایتو استفاده کنی و چون مداری رو با اپتو نبستم مداری هم پیشنهاد ندادم تا خدای نکرده اشتباهی نشه.

خوشحال میشم عکسی از شماتیک مدار پیشنهادیتون رو قرار بدید.(هم با اپتو هم بدون اپتو)

دیدگاه

متوجه شدم که LED هست. درسته ، جواب میده اما اصولی نیست. اگر مقدار اندوکتانس سلف شما زیاد باشه خودمونی بگم بوبینی که میخوای روشن کنی بزرگ باشه اونوقت تفاوت را احساس میکنید! .
              این هم یک مدار ساده و پیشنهادی. در ضمن در مورد اپتو کوپلر من گفتم در صورتی درسته که تغذیه ها مجزا باشند. نگفتم اشتباده هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م
                متوجه شدم که LED هست. درسته ، جواب میده اما اصولی نیست. اگر مقدار اندوکتانس سلف شما زیاد باشه خودمونی بگم بوبینی که میخوای روشن کنی بزرگ باشه اونوقت تفاوت را احساس میکنید! .
                این هم یک مدار ساده و پیشنهادی. در ضمن در مورد اپتو کوپلر من گفتم در صورتی درسته که تغذیه ها مجزا باشند. نگفتم اشتباده هست.

ممنون
                آره جریان برگشتی اگر زیاد باشه یک دیود موازی لازمه.

دیدگاه

اول باید جریان رو تقویت کنی یا از ssr استفاده کنی
                  راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X