اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار ac القایی ( سوال )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار ac القایی ( سوال )

سلام من دارم مبانی الکترونیک می خونم که به یه قسمتی رسیدم که با عقلم جور در نمیاد اکن صفحه هاش رو براتون می زارم :

من 2 تا مشکل دارم یکی اینکه می گه ولتاز القیی با ولتاژ اعمالی 180 درجه اختلاف فاز داره : چطور ممکنه مگه ولتاژ القایی به تغییرات ولتاژ اعمالی بستگی نداره باید باهم 90 درجه اختلاف فاز داشته باشن
    (این قسمت ممکنه از اشکالات کتاب باشه)
    مشکل دومم اینه که می گه فاز ولتاژ اعمالی 90 درجه از جریان جلوتره : اینکی که کلا دیگه جور در نمیاد آخه اگه ولتاژ القایی با ولتاژ اعمالی 90 درجه اختلاف فاز داره ولی چونکه ولتاژ اعمالی همیشه بیشتر از ولتاژ القایی هست پس اختلاف فاز ولتاژ اعمالی و جریان باید کمتر از 90 درجه باشه
    میشه یه نفر برام توضیح بده که چیزی که من میگم مشکل داره یا کتاب . اگه کتاب مشکل داشته باشه باید یکی جدیدشو تهیه کنم

پاسخ : مدار ac القایی ( سوال )

سلام.
    اون چیزی که میدونم(اگه اشتباهه دوستان تذکر بدن) ولتاژ القایی که 180 درجه اختلاف فاز داره، به خاطر قانون لنز هست.(ولتاژ القایی با ولتاژ اعمالی مخالفت میکنه.مخالفت یعنی همین 180 درجه اختلاف فاز) اما اختلاف فاز جریان و ولتاژ تو مدارهای R-L یا R-C حداکثر 90 درجه هست که اون هم از طریق (arctan(XL/R به دست میاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
      سلام.
      اون چیزی که میدونم(اگه اشتباهه دوستان تذکر بدن) ولتاژ القایی که 180 درجه اختلاف فاز داره، به خاطر قانون لنز هست.(ولتاژ القایی با ولتاژ اعمالی مخالفت میکنه.مخالفت یعنی همین 180 درجه اختلاف فاز) اما اختلاف فاز جریان و ولتاژ تو مدارهای R-L یا R-C حداکثر 90 درجه هست که اون هم از طریق (arctan(XL/R به دست میاد.
      پس یعنی وقتی می گه 90 درجه منظورش حداکثرش هست ؟

دیدگاه

با سلام--کتاب درست نوشته ولی شما دقت کافی در کاربرد لغات ندارید.یکی جریان و دیگری ولتاژ و محلی که این ولتاژها و جریانها اعمال و تولید میشوند.هنگامیکه به یک سیم پیچی که به دور یک هسته پیچیده شده ولتاژی وصل کنیم در ان جریانی بوجود میاید که 90 درجه با ولتاژ اعمال شده به ان سیم پیچ اختلاف فاز دارد.حال اگر یک سیم پیچ دیگر نیز در همان جهت به دور ان هسته پیچیده شده باشدولتاژی که در ان سیم پیچ دوم القا میشود 180 درجه با ولتاژ سیم پیچ اولیه اختلاف فاز خواهد داشت.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
          با سلام--کتاب درست نوشته ولی شما دقت کافی در کاربرد لغات ندارید.یکی جریان و دیگری ولتاژ و محلی که این ولتاژها و جریانها اعمال و تولید میشوند.هنگامیکه به یک سیم پیچی که به دور یک هسته پیچیده شده ولتاژی وصل کنیم در ان جریانی بوجود میاید که 90 درجه با ولتاژ اعمال شده به ان سیم پیچ اختلاف فاز دارد.حال اگر یک سیم پیچ دیگر نیز در همان جهت به دور ان هسته پیچیده شده باشدولتاژی که در ان سیم پیچ دوم القا میشود 180 درجه با ولتاژ سیم پیچ اولیه اختلاف فاز خواهد داشت.
          خوب منکه راه حل برای حساب کردن نمی خوام علتش رو میخوام بدونم چرا 90 درجه اختلاف فاز داره؟ یک سیم پیچی که شما ذکر کردی تا حدودی می تونه جلوی تغییرات جریان رو بگیره و نه به طور کامل

دیدگاه

معنی 180 درجه یعنی تغییراتشان مخالف هم است یعنی اگر اولی در حال زیاد شدن باشد دومی در حال کم شدن است و رابطه ولتاژ و جریان سلفچنین است که مشتق جریان متناسب با ولتاژ است که باعث میشود اگر جریان سینوسی باشد ولتاژ کسینوسی شود و این یعنی 90 درجه اختلاف فاز ولتاژ و جریان.وقتی گفته شود که مخالفت میکند معنی ان این نیست که جلوی انرا میگیرد بلکه معنیش این است که اگر اولیه گیرنده و یا مصرف کننده انرپزی باشد ثانویه دهنده و یا تولید کننده انرژی است.
            در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

معنی 180 درجه یعنی تغییراتشان مخالف هم است یعنی اگر اولی در حال زیاد شدن باشد دومی در حال کم شدن است و رابطه ولتاژ و جریان سلفچنین است که مشتق جریان متناسب با ولتاژ است که باعث میشود اگر جریان سینوسی باشد ولتاژ کسینوسی شود و این یعنی 90 درجه اختلاف فاز ولتاژ و جریان.وقتی گفته شود که مخالفت میکند معنی ان این نیست که جلوی انرا میگیرد بلکه معنیش این است که اگر اولیه گیرنده و یا مصرف کننده انرپزی باشد ثانویه دهنده و یا تولید کننده انرژی است.
              من با اون 180 درجه دیگه کاری ندارم ولی اون 90 درجه برام مهمه شما باز هم همون جواب قبلی رو به من دادین من دارم می گم چی باعث می شه که این جریان دقیقا 90 درجه عقب بیوفته
              اگر ولتاژ اعمالی برابر با Esin2pft باشه ولتاژ القایی که برابر LdI/dt هست می شه LdE/Rdt ولتاژ القایی نمی تونه به طور کامل جلوی اون رو بگیره هر جوری حساب کنیم جریان کمتر از 90 درجه عقب میوفته
              در جلوتر کتاب سر همین حرفش که می گه جریان دقیقا 90 درجه عقب تر هست میاد از قوانین برداری استفاده می کنه
              در یک موج سینوسی از ولتاژ اعمالی می تونیم بگیم چون ولتاژ القائی در جهت عکس ولتاژ اعمالی هست و به تغییرات اون بستگی داره پس در قسمت های اول موج ولتاژ القایی برابر 2pfLE/R هست و ولتاژ اعمالی در همون لحظه برابر 0 هست این می تونه جریان رو عقب بندازه ولی جریان تا جایی عقب میوفته که 2pfLEcos2pft/R=Esin2pft باشه که 2pft فاز اون هست لحظه ای میشه که جریان از 0 شروع به زیاد شدن می کنه و تا اونجا عقب افتاده که فقط وقتی 90 درجه هست که ولتاژ اعمالی 0 باشه چون در 90 درجه تغییرات ولتاژ اعمالی 0 می شه ولی ولتاژ اعمالی در حداکثر قرار داره و ولتاژ القایی در اون لحظه 0 هست که در فاز 90 درجه ما حداکثر جریان رو داریم ولی شکل این کتاب نشون می ده که جریان در لحظه ی فاز 90 درجه در حداقل قرار داره

دیدگاه

رابطه ولتاژ و جریان سلف چنین است که مشتق جریان متناسب با ولتاژ است که باعث میشود اگر جریان سینوسی باشد ولتاژ کسینوسی شود و این یعنی 90 درجه اختلاف فاز ولتاژ و جریان.

دیدگاه

سلام roohi.
                  میشه بگی سوالت دقیقن چیه؟من خوندم ولی چیزی نفهمیدم.منظورت حالت گذراست؟
                  خدایا نمی گویم دستم را بگیر .... عمریست گرفته ای ..... مبادا رها کنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رحمت زحمت
                    سلام roohi.
                    میشه بگی سوالت دقیقن چیه؟من خوندم ولی چیزی نفهمیدم.منظورت حالت گذراست؟
                    سوال من اینه :
                    اگه در سلف ولتاژ و جریان 90 درجه اختلاف فاز داشته باشن باید وقتی ولتاژ به حداکثر رسید جریان شروع به زیاد شدن بکنه و وقتی ولتاژ از حداکثر به 0 رسید جریان در حد اکثر قرار می گیره در حالی که یک سلف تا حدودی می تونه جلوی تغییرات جریان رو بگیره . ولتاژ اعمالی به سلف در فاز 0 برابر 0 ولت و تا فاز 90 درجه به شکل سینوسی افزایش پیدا می کنه وقتی قرار باشه که یک سلف بطور کامل در برابر هر جریان متغییری مقاومت کنه 90 درجه اختلاف فاز میوفته نه در حالتی که تا حدودی در برابر تغییرات جریان مقاوم باشه
                    همونطور که میدونید در فاز 90 درجه تغییرات جریان 0 و ولتاژ حد اکثر هست که یعنی ولتاژ القا شده از سمت سلف 0 هست و دقیقا مثل این می مونه که سلفی وجود نداشته باشه جریان در فاز 90 درجه باید حداکثر باشه نه حداقل ! تمامی شرایط برای جریان حداکثر صدق می کنه
                    با توجوه به مطالب موجود و زیاد بودن اونها یعنی من اشتباه می کنم می خوام بدونم کجای کارم اشتباه هست که باعث می شه به یه همچین نتیجه ای برسم

دیدگاه

اگه در سلف ولتاژ و جریان 90 درجه اختلاف فاز داشته باشن باید وقتی ولتاژ به حداکثر رسید جریان شروع به زیاد شدن بکنه و وقتی ولتاژ از حداکثر به 0 رسید جریان در حد اکثر قرار می گیره در حالی که یک سلف تا حدودی می تونه جلوی تغییرات جریان رو بگیره . ولتاژ اعمالی به سلف در فاز 0 برابر 0 ولت و تا فاز 90 درجه به شکل سینوسی افزایش پیدا می کنه وقتی قرار باشه که یک سلف بطور کامل در برابر هر جریان متغییری مقاومت کنه 90 درجه اختلاف فاز میوفته نه در حالتی که تا حدودی در برابر تغییرات جریان مقاوم باش
                      ببین فرض کن یه منبع سینوسی به یک سلف ایده ال وصل شده.ولتاژ منبع شروع به افزایش میکنه در این حالت یه جریانی متغیر به وجود میاد.حالا دو سر سلف یه ولتاژ القایی به وجود میاد .این ولتاژ القایی در جهتی هست که می خاد مانع از افزایش جریان وارد شونده به سلف بشه .تا زمانی که این ولتاژ القایی برابر با ولتاژ ورودی نشه حالت گذراست که دامنه جریان ابتدا زیاده بعدش کم میشه وفازش به اختلاف 90 درجه با ولتاژ ورودی شروع به نوسان میکنه.
                      تا اینجا مشکلی هست؟

دیدگاه

ببین فرض کن یه منبع سینوسی به یک سلف ایده ال وصل شده.ولتاژ منبع شروع به افزایش میکنه در این حالت یه جریانی متغیر به وجود میاد.حالا دو سر سلف یه ولتاژ القایی به وجود میاد .این ولتاژ القایی در جهتی هست که می خاد مانع از افزایش جریان وارد شونده به سلف بشه .تا زمانی که این ولتاژ القایی برابر با ولتاژ ورودی نشه حالت گذراست که دامنه جریان ابتدا زیاده بعدش کم میشه وفازش به اختلاف 90 درجه با ولتاژ ورودی شروع به نوسان میکنه.
                        تا اینجا مشکلی هست؟
                        خوب دستت درد نکنه حالا راحتر می تونم سوالمو بپرسم حرف من اینه که این ولتاژی که می خواد از افزایش جریان جلوگیری کنه به اندازه ای قوی نیست جلوی اون رو بگیره حالا حرفم واضح تر شد ؟
                        من می گم که جریان به وسیله ی ولتاژ برایند که می شه تفریق ولتاژ القایی و ولتاژ اعمالی بوجود میاد اگه این قسمت حرفم مشکلی داره بهم بگید
                        حالا اگه تفریق این ولتاژ ها زودتر از رسیدن فاز (90 درجه) 0 بشه و بعدش شروع به افزایش کنه چی ؟

دیدگاه

من می گم که جریان به وسیله ی ولتاژ برایند که می شه تفریق ولتاژ القایی و ولتاژ اعمالی بوجود میاد اگه این قسمت حرفم مشکلی داره بهم بگید
                          وقتی مدار به حالت دایمی خودش رسید دیگه اختلافی بین ولتاژ منبع و القایی وجود نداره.(موازیندالبته در حالت ایده ال که از مقاومت صرف نظر کردیم.)ولتاژ منبع و ولتاژ القایی برابر میشن و جریانی جاری میشه که نسبت به این ولتاژ 90 درجه پسفاز است.
                          حالا اگه تفریق این ولتاژ ها زودتر از رسیدن فاز (90 درجه) 0 بشه و بعدش شروع به افزایش کنه چی ؟
                          اگر هم سلف ایده ال نباشه دارای مقاومت باشه ولتاژ القایی کمتر از ولتاژ منبع میشه ولی تفریقش هیچ وقت صفر نمیشه.چرا فکر میکنی در این حالت تفریقش صفر میشه؟

دیدگاه

وقتی مدار به حالت دایمی خودش رسید دیگه اختلافی بین ولتاژ منبع و القایی وجود نداره.(موازیندالبته در حالت ایده ال که از مقاومت صرف نظر کردیم.)ولتاژ منبع و ولتاژ القایی برابر میشن و جریانی جاری میشه که نسبت به این ولتاژ 90 درجه پسفاز است.اگر هم سلف ایده ال نباشه دارای مقاومت باشه ولتاژ القایی کمتر از ولتاژ منبع میشه ولی تفریقش هیچ وقت صفر نمیشه.چرا فکر میکنی در این حالت تفریقش صفر میشه؟
                            این فکر رو می کنم چون که جریان صفر می شه
                            (وقتی مدار به حالت دایمی خودش رسید دیگه اختلافی بین ولتاژ منبع و القایی وجود نداره)
                            می شه این قسمتش رو بیشتر توضیح بدی ؟ مگه ولتاژ القائی v=LdI نیست ؟ مگه ولتاژ القائی به L بستگی نداره ؟

دیدگاه

کسی نیست جواب سوال آخرم رو بده؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X