اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

:applause:

دقیقا درست و کامل بود و با تحلیل شما دیگه حرفی برای گفتن باقی نمی مونه
    اگر کسی در مورد تحلیل ایشون سئوالی داره در همین جا بپرسه
    سپاس ویژه از TABASOOMTZ :job:

تحلیل مدار بعدیمون داستان ولتاژ متناوب و یکسوسازی آن و ریپل گیری به کمک خازن ودر نهایت ولتاژ مستقیم

دوستان لطفا آموزش های خود برایت اسپارک را هم نگاه کنند که خالی از لطف نیست
    .
    دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

پاسخ : درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
      با سلام
      لحظه ی اول که اهنربایی در کار نیست تا کلید مغناطیسی رو تحریک کنه جریان از منبع و مقاومت 880اهم به بیس ترانزیستور رفته و باعث به اشباع رفتن ترانزیستور می شود که در نتیجه کلکلتور و امیتر اتصال کوتاه شده وLED1روشن می شود
      حالت دوم هم که اهنربا رو به اون کلید مغناطیسی نزدیک می کنیم زمانی که کلید وصل شد بیس به زمین اتصال پیدا می کنه و صفر می شه یعنی قطع می شه و جریان راه خودشو از مقاومت دوم یعنی مقاومت کلکتور باز کرده و به مقاومت LED2رسیده و باعث روشن شدن اون LEDمی شود
      فکر کنم درست باشه
      با تشکر
      سلام
      نباید میگفتین که ترانزیستور به اشباع میره
      چون در حالتی که میدان مغناطیسی در کار نیست جریان بیس میشه Ib=(10-0.7)/800=11.62mA
      و این بستگی به مدل ترانزیستور داره که با این مقدار جریان بیس به اشباع بره یا نه

و تویه حالت ایده آل زمانی که ترانزیستور به اشباع میره ، کلکتور امیتر رو اتصال کوتاه میگیرن
      ولی تویه عمل ولتاژ کلکتور امیتر در حالت اشباع تقریبا از 0.1ولت تا 1ولت میتونه باشه که مقدار این ولتاژ بستگی به مدل ترانزیستور متفاوته

حالت دوم رو هم درست نوشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده
        سلام
        نباید میگفتین که ترانزیستور به اشباع میره
        چون در حالتی که میدان مغناطیسی در کار نیست جریان بیس میشه Ib=(10-0.7)/800=11.62mA
        و این بستگی به مدل ترانزیستور داره که با این مقدار جریان بیس به اشباع بره یا نه

و تویه حالت ایده آل زمانی که ترانزیستور به اشباع میره ، کلکتور امیتر رو اتصال کوتاه میگیرن
        ولی تویه عمل ولتاژ کلکتور امیتر در حالت اشباع تقریبا از 0.1ولت تا 1ولت میتونه باشه که مقدار این ولتاژ بستگی به مدل ترانزیستور متفاوته

حالت دوم رو هم درست نوشتین
        با سلام
        اون جریانی که شما بدست اوردین یه جریان بزرگی واسه بیس معمولا جریان بیس در حد میکرو امپریا 1و2میلی امپر بدست می یاد که اگه اون هم به بیتا برابر ضرب بشه یه جریان بزرگی می ده که همون حالت اشباع به جود می اد
        بله اشباع ترانزیستور در عمل واقعا اتصال کوتاه نیست و حدود 0.2تا 0.3من شنیدم اما شما که می گین تا 1ولت تا حالا من نشنیدم اگه اون جوری بو که نمی گفتن کلکتور امیتر در حد 0اه
        یه نکته دیگه اگه شما حتی تو نرم افزار هم ولتاز بین بیس و زمین رو اندازه بگیرین می بینین که خیلی بیش تر از 0.7رو بیس می یوفته که این خودش یعنی اشباع
        حالا اگه شما اثبات دیگه ای دارین با تحلیل بفرمایین
        به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

منبع تغذیه متناوب

اول از همه خیلی خوشحال شدم اساتید محترم در بحث شرکت میکنند
          تحلیل میکنند
          تحلیل ها را نقد میکنند
          امید به اینکه سایر بزرگواران نیز در بحث شرکت کنند :nerd:

لطفا رفتار این مدار ها را با منبع متناوب راببینید

به علت خطای چشم انسان ها ( درک نکردن فرکانس های بالاتر از 25 هرتز) فرکانس را خیلی کم در نظر گرفتیم
          مثلا اگر یک ال ای دی 30 بار در ثانیه چشمک بزند , این چشمک برای چشم انسان ها محسوس نیست

این هم فایل برنامه
          http://s5.picofile.com/file/8117298568/LED_AC.spk.html

و یک تعریف دم دستی از ولتاژ متناوب و مسیر جریان آن:
          با پیروی از سایر پدیده های طبیعی
          همیشه مسیر حرکت انرژی از سمت قسمت پر انرژی به سمت کم انرژی هست

در منبع ولتاژ تصویر بالا ما دو پایانه داریم
          در پایانه اول دو نقطه بیشینه و کمینه داریم یعنی مثبت ده ولت و منفی ده ولت در یک پایانه منبع داریم که بافرکانس 0.25هرتز جای خود را با هم عوض میکنند

و ودر پایانه بعدی همیشه یک صفر ولت داریم همان زمین مدار .

خب مشخص هست که وقتی ولتاژ پایانه اول ده ولت مثبت هست انرژی اش نسبت به پایانه دوم(صفر ولت) بیشتر هست و جریان از سمت ده ولت مثبت به سمت صفر ولت هست
          اما بعد از لحظاتی ولتاژ پایانه اول ده ولت منفی میشود .انرژی اش نسبت به پایانه دوم (صفر ولت) کمتر هست؛ پس جریان از پایانه پر انرژی به سمت کم انرژی یعنی مسیر جریان از صفر ولت به سمت منفی ده ولت هست :eek:
          پس جهت مسیر جریان در منبع متناوب پشت سر هم تغییر میکند
          به خاطر همین موتور یکبار چپ گرد میچرخد و بار دیگر راست گرد

حالا یک سئوال اگر فرکانس منبع 50 هرتز (فرکانس برق شهر ایران) باشدموتور دی سی (آرمیچر) چه رفتار از خود نشون میدهد
          خودتان با یک ترانس امتحان کنید،الکترونیک یک علم تجربی و عملی هست oo:
          دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

رفتار خازن در جریان مستقیم و جریان متناوب

خب دوستان حتما شما هم میدانید خازن چیست و چه کاربردی دارد
            یکی از کار برد های اصلی اش ذخیره انرژی به صورت ولتاژ در خود هست و توانایی تخلیه انرژی ذخیره شده در کسری از ثانیه را دارد
            خازن از مخزن میاد
            کاری که فلاش تانک دستشویی خونه تان انجام میدهد ؛ شبیه به کاری هست که خازن در مدار فلاش دوربین عکاسی تان انجام میدهد

کاربد دیگرش ایجاد تاخیر در مدار هست
            مثلا تاخیر در خاموش شدن یا تاخیر در روشن شدن ال ای دی! (مدار بعدیمان همین هست)

کاربرد دیگر خازن برای جدا کردن جریان متناوب از جریان مستقیم.کاری شبیه به یک الک

یا کاربرد دیگر آن جدا کردن یک فرکانس از یک فرکانس دیگر با انتخاب ظرفیت خازن مورد نظر

دوستان خازن کاربرد های دیگر هم دارد که آهسته آهسته به کمک شما به آن ها میرسیم
            حالا این عکس را ببینید

این هم فایل برنامه

http://s5.picofile.com/file/81173025...sorce.spk.html

دیدگاه

ایجاد تاخیر با خازن

لطفا این تصویر را هم ببینید تا بعد بریم سراغ تحلیل :read:

capacitor delay circuit

این هم فایلش
              http://s5.picofile.com/file/81173025...sorce.spk.html

دیدگاه

با سلام
                اون جریانی که شما بدست اوردین یه جریان بزرگی واسه بیس معمولا جریان بیس در حد میکرو امپریا 1و2میلی امپر بدست می یاد که اگه اون هم به بیتا برابر ضرب بشه یه جریان بزرگی می ده که همون حالت اشباع به جود می اد
                سلام
                باز هم میگم بزرگی جریان بیس به مدل ترانزیستور , hfe بستگی داره
                مثلا برای BC548 جریان بیس 10میلی آمپر زیاده و برای KSE13003 جریان بیس 0.8 آمپر زیاده و برای 2N3055 جریان بیس 6آمپر زیاده ( از رویه دیتاشیت و تجربه عملی)

بله اشباع ترانزیستور در عمل واقعا اتصال کوتاه نیست و حدود 0.2تا 0.3من شنیدم اما شما که می گین تا 1ولت تا حالا من نشنیدم اگه اون جوری بو که نمی گفتن کلکتور امیتر در حد 0اه
                کیفیت ترانزیستور مهمترین عامل تعین کننده در مقادیر ولتاژ و جریان در عمله و یه دلیل دیگه هم مدل ترانزیستور

ولتاژ کلکتور امیتر اشباع تا حتی 3 ولت هم میتونه باشه نمونه اش 2N3055 که به ازایه Ic=10A و Ib =3.3 A ولتاژ کلکتور امیتر اشباع میشه 3 ولت ( از رویه دیتاشیت و تجربه عملی)
                ولتاژ کلکتور امیتر اشباع برای BC548 به ازای Ic = 100 mAو Ib = 5.0 mA برابر 0.6 ولت هستش

یه نکته دیگه اگه شما حتی تو نرم افزار هم ولتاز بین بیس و زمین رو اندازه بگیرین می بینین که خیلی بیش تر از 0.7رو بیس می یوفته که این خودش یعنی اشباع
                حالا اگه شما اثبات دیگه ای دارین با تحلیل بفرمایین
                باز هم باید بگم که مدل ترانزیستور و دمای بدنه و نقطه اتصال ترازیستور یکی از عوامل تعیین کننده ولتاژ و جریانه

یه مثال
                ترانزیستور KSE13003 دو حالت اشباع ولتاژ بیس امیترش در دمایه 25 درجه 1.2 ولته که اگر دمایه برنش به 120 دجه برسه این ولتاژ تا 3 ولت هم افزایش پیدا میکنه ( از رویه دیتاشیت و تجربه عملی)

پس میبینیم که هر چی تئوری خوندیم رو باید در عمل پیاده کنیم تا ببینیم که آیا این تئوری ها درست است یا نه
                خوشحال میشم اگه نظری داشته باشید بگید

دیدگاه

سلام
                  می خواستم این مدارو با هم تحلیل کنیم البته با اجازه ی arashmojtabaاقا

این هم فایلش
                  http://tabasoomtz.persiangig.com/document/TOTEM.spk
                  دوستان بفرمایید ببینیم چطوری می شه این مدار خوب رو تحلیل کرد با روش خیلی ساده
                  اون منبعی که 0ولته رو هم یک بار با 5ولت تحلیل کنید
                  دوستان لطفا از ایجاد پست های تشکر خوداری کنید تا تاپیک سنگین نشه
                  در صورت امکان از دکمه ی تشکر برای ادامه ی این کار استفاده کنید

دوستان نمی خوان شروع به تحلیل این مدار کنن؟؟

TABRIZ

دیدگاه

کار فوق العاده خوبی رو شروع کردین
                    اگر یه فهرست به پست اولتون اضافه کنین و مداراتی که میذارین و تحلیل میشه رو توی اون فهرست بگنجونین خیلی جالب میشه

ادامه بدین، خیلی ممنون

«پشتکار» «پشتکار» «پشتکار»

دیدگاه

آقا نرم افزار خیلی قشنگ و جالبیه :wow: فقط یه سوال به کتابخونه این نرم افزار نمیشه قطعه جدید اضافه کرد مثلا ماسفت ؟ یا اینکه چرا نمیشه رله هاشو تغییر داد که مثلا حساس به چقدر ولتاژ باشه 3 یا 5 یا 9؟ :question: :question:

دیدگاه

پیشنهاد به اینکه در پست اول لیستی تهیه شود از پروژه ها و لینک داده شود به همان پروژه خیلی جالب بود و حتما این کار را انجام میدهم.
                        دوست دیگری که فرمودند چرا کتابخانه این نرم افزار .... ؛ شما میتوانید پیشنهاد تان را به سازنده این نرم افزار میل کنید تا در نسخه های بعدی...
                        دوست خوبمون جناب TABASOOMTZ
                        من قصد دارم مدارهایی را با هم تحلیل کنیم که کاربردی باشد
                        ولی این مداری که شما گذاشتید به نظر من فقط جنبه آموزشی دارد
                        ولی اگر سایر دوستان و اساتید و حتی خود شما آن را تحلیل کنید من استقبال میکنم
                        ولی به نظر شما اگر بریم سراغ مدارهای کاربردی تا مفاهیم اولیه را بهتر درک کنیم (البته برای شما و افرادی مثل شما این فعل اشتباه است چون قصد شما آموزش به دیگران هست) بهتر نیست :nerd:
                        میریم به ادامه بحث :arrow:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arashmojtaba
                          پیشنهاد به اینکه در پست اول لیستی تهیه شود از پروژه ها و لینک داده شود به همان پروژه خیلی جالب بود و حتما این کار را انجام میدهم.
                          دوست دیگری که فرمودند چرا کتابخانه این نرم افزار .... ؛ شما میتوانید پیشنهاد تان را به سازنده این نرم افزار میل کنید تا در نسخه های بعدی...
                          دوست خوبمون جناب TABASOOMTZ
                          من قصد دارم مدارهایی را با هم تحلیل کنیم که کاربردی باشد
                          ولی این مداری که شما گذاشتید به نظر من فقط جنبه آموزشی دارد
                          ولی اگر سایر دوستان و اساتید و حتی خود شما آن را تحلیل کنید من استقبال میکنم
                          ولی به نظر شما اگر بریم سراغ مدارهای کاربردی تا مفاهیم اولیه را بهتر درک کنیم (البته برای شما و افرادی مثل شما این فعل اشتباه است چون قصد شما آموزش به دیگران هست) بهتر نیست :nerd:
                          میریم به ادامه بحث :arrow:
                          دوست عزیز البته حق با شماست اما این مداری که گذاشتم واسه راه اندازیه ماسفته
                          البته اسراری هم نیست اگه دوست داری بریم سراغ مدارهای کاربردی دیگه
                          شروع کنین

TABRIZ

دیدگاه

خواستم از دوست عزیزی که استارتر این تاپیک هستند تشکر ویژه کنم ، من خیلی وقت دنبال یه چنین نرم افزاری برای آموزش الکترونیک به افراد خردسال بودم ( هفت ، هشت ساله ) :mrgreen:
                            یه سوال داشتم آیا نسخه ای از این نرم افزار برای تبلت هم وجود داره :question:
                            خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                            [hr]

دیدگاه

جناب غفاری این لینک دانلود سایر نسخه های این برنامه هست که متاسفانه من هنوز نسخه ای برای اندروید (تبلت)ندیدم
                              ولی برنامه هایی دیگری برای اندروید (تبلت ) هست که خارج از بحث این تاپیک هست.
                              خیلی دوست دارم در یک تاپیک دیگر تجربه آموزشی خودمون (من و شما و سایر دوستان) از آموزش الکترونیک به بچه ها را به اشتراک بگذاریم :agree:

و دوست خوبمون جناب TABASOOMTZ عزیز ؛ حقیقتش من خودم تشخیص ندادم که این مدار راه انداز ماسفت هست!
                              قطعا این مداری کاربردی هست ؛ پوزش من را بپذیرید به حساب کم سوادی من بگذارید
                              خوشحال میشوم خودتان یا سایر اساتید شروع به تحلیل کنید
                              قطعا انجمن برای همین هست ( تبادل علم و تجربه )
                              لطفا شروع کنید :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arashmojtaba
                                و دوست خوبمون جناب TABASOOMTZ عزیز ؛ حقیقتش من خودم تشخیص ندادم که این مدار راه انداز ماسفت هست!
                                قطعا این مداری کاربردی هست ؛ پوزش من را بپذیرید به حساب کم سوادی من بگذارید
                                با سلام
                                دوست عزیز خواهش می کنم بیش از این مارو خجالت ندید ما که چیزی نیستیم در مقابل شما
                                اما می ریم سراغ تحلیل

همان طور که از شکل پیداست این یه مدار نات هست که همتون باهاش اشنایی دارین همونطور که گفتیم طبقه اخر توتم پل هست که برای راه اندازی این طبقه به ترانزیستوری که در وسط قرار داره نیاز داریم که نقش درایور طبقه اخر رو داره و طبقه اول هم که ورودی هست .
                                در صورتی که ورودی صفر باشه طبق توضیحاتی که رو تصویر دادم خروجی یک میشه
                                ورودی یک باشه هم عملکرد ترانزیستور ها برعکس میشه .
                                ویرایش:اون off که اون بالا گوشه نوشتم رو یادم رفت پاک کنم اون اشتباهیه
                                البته این توضیحات رو به کمک جناب شاهرخ مستقیمی و جناب مجید اینجا نوشتم
                                موفق باشین

TABRIZ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...