اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ :دانلود برایت اسپارک

دوست عزیز nanocycle درود بر شما
    اگر به عکس زیر نگاه کنید تا الان نزدیک به 80 نفر دانلود کردند

پس ایراد از سیستم شماست
    اگر میشه لطف کنید از یک سیستم دیگر امتحان کنید

و تشکر بابت این نرم افزار را نباید از من بکنید من هم مثل شما یک کاربر هستم که این نرم افزار در این انجمن برای بار چندم معرفی کردم

باید این تشکر از سازندگان این نرم افزار کرد که چه جالب و متفاوت با دیگران رفتار قطعات الکترونیکی را شبیه سازی کردند.
    دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

پاسخ : درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

این دقیقا همون سیستم زنگ اخبار هست
      حتی من فندک برقی با این سیستم دیدم!
      ولی من تا حالا این کارو ندیده بودم
      خیلی جالبه
      شما وقتی یه LED و مقاومت جای دیود هرزگرد میذارید تا مقاومت رو به 1000مگا اهم!!! نرسونید LED میسوزه
      حالا من یه سوال دارم
      این توان(منظورم ولتاژ و جریان خروجی سیم پیچ هست) رو چطور میشه محاسبه کرد؟
      آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

فتوسل

خب دوستان بزرگوار ادامه گفتگو از فتوسل دنبال میکنیم
        اگر این پروژه یادتون باشه

سمت چپ چپ ؛ یک فتوسل حساس به روز هست
        یعنی هروقت روز بشه (نور محیط زیاد بشه) ال ای دی روشن میشه!

خب میدونید یکی از کاربرد های اصلی فتوسل در شهر خودتون چیه؟

_بله درست گفتید؛در روشن و خاموش کردن روشنایی معابر شهری و بین شهری.

چند سئوال پیش میاد اینجا:

مقاومت نوری اصلا چی هست؟
        _ قطعه ای هست حساس به نور محیط که اگر نور محیط زیاد بشه مقاومتش کم میشه و جریان از خودش عبور میده و کاربرد های دیگرش در پنل بیرونی آیفون های تصویری ، در دوربین های مدار بسته ، بعضی از گوشی های و هر سیستمی که نیاز به تشخیص نور محیط دارد از مقاومت نوری استفاده میکند.

سئوال بعدی که میخوام مطرح کنم اینه که یک قطعه دیگر با مقاوت نوری سری شده است! نام این قطعه چیست و کاربردش چیست؟

البته قبل از این که سئوال جواب بدید چند نکته را اشاره کنم
        این مدار روز تشخیص میده!!! اگر ما بخواهیم این مدار شب تشخیص بده چی؟ یعنی حساس به کم شدن نور محیط باشه و هروقت نور از یک حدی کمتر شد ال ای دی روشن کنه ، در اینصورت باید چیکار کنیم؟

خب سراغ سئوال قبلی
        _جواب اینست که قطعه ایکه می بینید با مقاومت نوری سری شده خودش هم یک نوع مقاومت هست ولی از نوع متغیر.یعنی با پیچی که سازنده اش روی آن تعبیه دیده شما میتونید مقامتش را کم کنید تا جریان عبوری زیاد شود
        یا پیچ برعکس بچرخانید تا مقاومت زیاد شود و جریان عبوری از این قطعه کم بشود.

اگر کسی هم با سری یا موازی مشکلی یا سئوالی دارد بگوید تا با کمک هم تشریحش کنیم

خب کاربرد این مقاومت متغیر در این مدار چیست؟
        _بله درست گفتید حساسیت مدار به روشنایی محیط را تنظیم میکند
        پس حالا فقط یک سئوال بی جواب مانده چطور مدار حساس به شب را درست کنیم؟

دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

پاسخ : درک مفاهیم ساده و کاربردی الکترونیک با نرم افزار برایت اسپارک به همراه پروژه ها

دوستان این چند عکس را هم ببینید تا وقتی برای خرید قطعه میرید یه آشنایی از قبل داشته باشید . و همچنین راهنمایی در مورد حساسیت نسبت به شب یا تاریکی!

مقاومت های متغیر ولوم دار و بدون ولوم(که با پیچ گوشتی تنظیم میشه)

دیدگاه

اینم عکسی از پروژه

اینم خود پروژه
            http://s5.picofile.com/file/81169074...ocell.spk.html

تا بریم توضیحاتش اول از تقسیم ولتاژ مقاومتی شروع کنیم و برسیم به راه اندازی رله با ترانزیستور و نقشش توی مدار

دیدگاه

خب فکر کنم تا حالا تشخیص داده اید که چطور فتوسل حساس به نور بسازید یا حساس به تاریکی!
              بله همانطور که شما در شکل دیدید فقط کافی هست خروجی فتوسل از بعد مقاومت نوری بگیرید تا حساس به روشنایی باشد
              و اگر از قبل مقاومت نوری خروجی بگیرید حساس به تاریکی میشود اما چطور؟

به قول فیلم پایتخت حساس نشو

دوستان یک سئوال دیگر پیش میاد چرا قبل از مقاومت نوری یک مقاومت معمولی هست؟

اینجا بحثی باز میشه به اسم تقسیم ولتاژ مقاومتی

دیدگاه

تقسیم ولتاژ مقاومتی

آموزشی هم در خود نرم افزار برایت اسپارک هست که نظر شما را به آن جلب میکنم و اگر سئوالی پیش آمد لطفا در همین تاپیک مطرح کنید قطعا اساتید این سایت پاسخگو خواهند بود

حالا اگر یکی از این مقاومت ها متغییر باشد ( البته با در نظر گرفتن هدف شما میتونه مقاومت بالایی متغیر باشه یا پایینی) شما میتوانید ولتاژ متغیری در خروجی داشته باشید
                البته خروجی میتواند V2 باشد و ورودی V1 هم اینکه میتواند V1 خروجی باشد و V2 ورودی(که این یکی فعلا بحث ما نیست)

فقط دوستان دقت کنید اگر بخواهیم بدون تنظیم حساسیت یک فتوسل را ببندیم فقط با یک عدد فتوسل و بدون هیچ مقاومتی میتوانید فتوسل درست کنید که حساس به روشنایی
                ولی برای ساخت فتوسل حساس به تاریکی حداقل نیاز به یک مقاومت دیگر هم دارید که بصورت تقسیم ولتاژ مقاومتی بسته میشود به گونه ای که مقاومت نوری پایین قرار میگیرد و خروجی از بین دو مقاومت گرفته میشود.
                اگر گفتید چطور کار میکند؟

دیدگاه

مقاومت نوری چی کار میکند؟

خب همین طور که شما هم میدونید مقاومت مثل یک خمش در شلنگ آب می ماند باعث کند شدن جریان آب در شلنگ آب و کند حرکت کردن الکترون ها در مدار میشود
                  و به همان قدر باعث ازدحام الکترون ها پشت مقاومت میشود یعنی فشار آب پشت خمش شلنگ زیاد تر میشود نسبت به بعد خمش!!!
                  چی گفتم
                  پس هر موقع شما مقاومتی در مسیر حرکت الکترون ها بگذارید باعث کند شدن حرکت آنها میشوید
                  و همچین یک اختلاف ولتاژی هم در دو سر مقاومت به وجود می آورید
                  که به اصطلاح میگویند فلان ولتاژ روی مقاومت افتاده
                  یا در دو سرش فلان قدر افت ولتاژ داریم

بعضی از مقاومت ها همین طور که خودتان میدونید متغیر هستند و شما میتوانید مقاومتش را تغییر دهید ولی بعضی تابع یکی از شرایط محیطی هستند مثلا در این مثال نور
                  حال اگر فقط یک مقاومت نوری با ال ای دی سری کنیم وقتی نور محیط کم باشد گویا شلنگ آب خم کردید و هیچ الکترونی حرکت نمیکند یا آهسته حرکت میکند که ال ای دی خاموش میشود
                  و وقتی نور محیط زیاد میشود مقاومت داخلی ال دی آر( light-dependent resistor LDR) کم میشود و جریان الکترون ها زیاد میشود و ال ای دی روشن میشود

اما در نوع حساس به شب
                  وقتی نور وجود دارد چون ال دی آر مقاومتش کم است الکترون ها مسیر خود را از داخل ال دی آر می بندند
                  دوستان آب به خاطر نیروی جاذبه همیشه مسیری روی زمین انتخاب میکند oo: که شیبش (سر پایینی اش) بیشتر باشد
                  الکترون ها هم همیشه مسیری انتخاب میکنند که مقاومت آن مسیر کمتر باشد و بیشتر الکترون ها به همین دلیل از ال دی آر میگذرند
                  و فقط یه فسقلی از ال ای دی میگذرد!
                  حال اگر محیط تاریک شود ال دی آر مقاومتش زیاد میشود و الکترون ها مسیری که مقاومتش کمتر هست را انتخاب میکنند که این مسیر همان مسیر ال ای دی هست و بنا به همین رفتار اینبار ال ی دی روشن میشود
                  اگر با برایت اسپارک ببینید متوجه متوجه میشوید
                  و اگر این لینک ها را هم ببینید که دیگه حل میشه

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%...88%D8%B1%DB%8C

دیدگاه

رله

دوستان ولی شما قرار نیست با این فتوسل یک ال ای دی فقط روشن کنید!!!!
                    شما قصدتون اینه که چراغ صد واتی که با برق شهر کار میکند را کنترل کنید
                    خب به نظر میاد که شما هم فهمیدید علت استفاده از رله چیه!! :job:

بله شما وقتی با یک نیروی کم بتوانید یک نیروی زیاد را کنترل کنید رفتاری شبیه به یک رله داشتید
                    در حقیقت شما با یک توان کم رله را تحریک میکنید
                    و رله عمل قطع یا وصل انجام میدهد و مثلا لامپ صد وات شما را خاموش یا روشن میکند.

رله به وسیله یک سیم پیچ (بوبین) تحریک میشود یعنی در حقیقت سیم پیچ آهنربا میشود وقتی که ازش جریان بگذرد و یک نازل کلید را به سمت خود میکشد
                    در حقیقت همان کاری که شما هر روز با انگشت خود روی زنگ آیفون خونتون انجام میدهید اینجا به وسیله نیروی آهنربا الکتریکی انجام میشه
                    و یکی از پایه های خروجی را از ورودی قطع میکند و دیگر خروجی را به ورودی وصل میکند
                    به اصطلاح میگویند رله دارای دو خروجی هست
                    نرمالی اپن = در حالت عادی باز است و با تحریک شدن بوبین بسته میشود=NO
                    نرمالی کلوز =در حالت عادی بسته است و با تحریک شدن بوبین باز میشود=NC

خب دو تا تحقیق به عهده شما
                    یک. برای خرید رله به چی باید دقت کنیم ؟ چند مدل رله توی بازار هست که همین قطع وصل جریان را به گونه ای دیگر انجام میدند؟
                    دو . انواع مقاومت متغیر را نام ببرید و بگویید چطور مقاومت شان تغییر میکند؟

دیدگاه

رله معکوس

اگر ما جریان کمی داشته باشیم میتوانیم با کمک رله جریان زیادی را کنترل کنیم
                      اما اگر جریان مون خیلی کم باشه دیگه رله نمی تونه به دادمون برسه
                      چون خود رله هم با اون جریان کم تحریک نمیشه چه برسه بخواد یه جریان دیگری قطع و وصل کنه!!!

پس راه حل چیست
                      نیاز به قطعه ای هست که بتواند همان کار رله را انجام دهد (قطع و وصل جریان)
                      ولی بتواند با جریان خیلی کم هم تحریک شود

خب مشخصه که آن قطعه ترانزیستور هست :applause:
                      همونی که دنیا را تغییر داد
                      البته ما الان فقط داریم از یکی از توانایی های این قطعه استفاده میکنیم آن هم
                      سوئیچینگ هست .یعنی قطع و وصل جریان با سرعت خیلی بیشتر نسبت به رله.با جریان تحریک خیلی کمتر نسبت به رله.
                      فقط دوستان چون این ترانزیستور هایی که ما استفاده میکنیم کاربردشان برای جریان های کم هست باز ما از رله استفاده میکنیم

یعنی در حقیقت جریان خروجی فتوسل اینقدر ضعیف که نمیتونه رله تحریک کنه
                      پس از یک ترانزیستور هم قبل رله استفاده میکنیم
                      تا با جریان خیلی کم تحریک بشه و جریان کم کنترل کنه
                      و بعد رله
                      با جریان کم تحریک میشه و جریان زیاد کنترل میکنه. :wow:

دیدگاه

رفتار ترانزیستور در مدل آبی :eek:

با یک جریان کم آب ، یک جریان زیاد آب را کنترل میکند(قطع یا وصل)

دیدگاه

با یک فشار کم ، یک فشار زیاد را کنترل میکند.

الان از شما انتظار میره که با کمی جستجو در کتاب های فنی حرفه شاخه الکترونیک مدارس طریقه تشخیص پایه های ترانزیستور را با مولتی متر دیجیتال یاد بگیرید

و بگید تفاوت ترانزیستور منفی با مثبت در چیه؟

دیدگاه

ترانزیستور منفی و مثبت

خب قطعا با مطالعه کتاب های فنی حرفه ای فهمیدید که دو نوع ترانزیستور منفی و مثبت در خانواده BJT ها داریم
                            خب الان در این عکس کدام NPN و کدام PNPهست؟ تفاوت روشن شدن (بایاس) این دو با هم چیست؟

از شما انتظار می رود الان با پایه های ترانزیستور امیتر کلکتور و بیس کامل آشنا باشید.
                            این هم فایل مربوط به برنامه هست
                            http://s5.picofile.com/file/81171968...istor.spk.html
                            لطفا به جهت جریان و پایانه باطری دقت کنید.

دوستان خواهند پرسید از کجا به کتاب های دبیرستانی فنی حرفه ای شاخه الکترونیک دسترسی داشته باشیم
                            و من قبل از اینکه بپرسند جواب خواهم داد
                            این لینک را ببینید :read:
                            http://www.chap.sch.ir/category/58

http://www.chap.sch.ir/category/105

دوستان اگر این مدار ها را خودتون روی برد برد نبندید و جواب نگیرید دیگه ...

دیدگاه

رید رله

کلیدی مکانیکی حساس به حضور آهنربا
                              من یکی که خیلی باهاش سرگرم میشم :icon_razz:

این دو پروژه را تحلیل کنید ببینم چی کار میکنید
                              مخصوصا منتظر تحلیل اونی هستم که با ترانزیستور بسته شده

اینم فایل های برنامه
                              http://s5.picofile.com/file/81172020...2_led.spk.html

http://s5.picofile.com/file/81172019...RELAY.spk.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arashmojtaba
                                کلیدی مکانیکی حساس به حضور آهنربا
                                من یکی که خیلی باهاش سرگرم میشم :icon_razz:

این دو پروژه را تحلیل کنید ببینم چی کار میکنید
                                مخصوصا منتظر تحلیل اونی هستم که با ترانزیستور بسته شده

اینم فایل های برنامه
                                http://s5.picofile.com/file/81172020...2_led.spk.html

http://s5.picofile.com/file/81172019...RELAY.spk.html
                                با سلام
                                می خواستم مدار اولتون رو تحلیل کنم البته شاید اشتباه باشه اما حالا می ریم جلو ببینیم چی می شه
                                لحظه ی اول که اهنربایی در کار نیست تا کلید مغناطیسی رو تحریک کنه جریان از منبع و مقاومت 880اهم به بیس ترانزیستور رفته و باعث به اشباع رفتن ترانزیستور می شود که در نتیجه کلکلتور و امیتر اتصال کوتاه شده وLED1روشن می شود
                                حالت دوم هم که اهنربا رو به اون کلید مغناطیسی نزدیک می کنیم زمانی که کلید وصل شد بیس به زمین اتصال پیدا می کنه و صفر می شه یعنی قطع می شه و جریان راه خودشو از مقاومت دوم یعنی مقاومت کلکتور باز کرده و به مقاومت LED2رسیده و باعث روشن شدن اون LEDمی شود
                                فکر کنم درست باشه
                                فقط یه مشکلی که اینجا پیش می یاد اونم اینه که لحظه ی اول که LED1وصله بین کلکتور و زمین یه ولتازی وجود داره که باعث می شه LED2به صورت ضعیف روشن باشه که اونم فکر کنم اگه مقاومت کلکتور رو یه کم زیاد کنید حل بشه
                                با تشکر
                                به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X