اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحویه محاسبه مقاومت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحویه محاسبه مقاومت

نوشته اصلی توسط SINASET
    سلام خدمت دوستان ، ممنون بابت توضیحات ...
    دوستان خوب توضیح دادن ، ولی من منظورم چیزی دیگرست ...(بد دارم منتقل میکنم)

ببینید در فرمول و مباحث نظری حق با دوستانه ، ولی در مباحث عملی نمیشه همچنین چیزی پیاده کرد..(تلافت اهمی یک مقاومت 28 واتی و یا حتا همون 5 واتی بالاست ..) پس من مجبورم از یک مقاومت با توان 1/2 یا 1/4 واتی استفاده کنم ، که مصرف برقشم بهتر باشه (چون مثلا بیش از 500 و یا 250 میلی امپر جریان نمیده .. )
    حالا یک خورده مسئله رو روشن تر میکنم ، مثلا ما بعد از اینکه برق رو از ترانس 12 ولتاژ و با امپر 4 گرفتیم ، میدیم به دیود و بعد خازن و بعد با مقاومت های (توان پایین 1/4 و یا 1/2 و نهایت 1 واتی ) اون رو برای میکرو بسته به کارمون کاهش و یا افزایش میدم !! من معمولا ندیدم از مقاومت های توان بالا 3 یا 5 یا 10 یا 28 برای چنین کاری استفاده کنند ، معمولا از همون مقاومت های که خدمتون عرض کردم استفاده می کنند ، بجاش اهمش رو افزایش یا کاهش میدن ، مگه اینطور نیست ؟

دوستان راهنمایی فرمایند ، ممنون از صبر و بردباریتون..
    با سلام
    دوست عزیز من از گفته های شما درمورد اتلافت اهمی یک مقاومت 28 واتی و یا حتا همون 5 واتی چیزی سر در نمی یارم... oo: oo: oo:
    میشه در مورد مداری که مد نظرت هست شماتیکی قرار بدی
    در هر حال اگه می خای از خروجی ترانس 12 ولت برای تغذیه میکرو (5 ولت)استفاده کنی ازپل دیود ورگولاتور استفاده کن :smile: :smile:

لـعـن الله قـاتـلیـک و ظـالـمـیـک یـا فـاطـمـه الـزهـرا سلام الله علیها

دیدگاه

داداش اگه میخوای بازده زیاد باشه باید از آیسی LM2576 استفاده کنید
      وگرنه چه رگلاتور و چه مقاومت هر دو تلفات دارند
      اگه برای میکرو میخاین از همون 7805 استفاده کنید
      و مقاومت اصلا بدرد این کار نمیخوره
      به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
      الکترونیک قدرت
      الکترونیک آنالوگ
      طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
      ---------------------BMCELEC@-------------------
      ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
      ---------------www.bmc-elec.com--------------
      ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

سلام،بازم تشکر از دوستان ..

ولی دوستان بحث ما در رابطه با محاسبه مقاومته ، فکر میکنم بازم منظورم رو بدرستی منتقل نکردم .

اینطوری بیان میکنم شاید دوستان متوجه منظورم بشن . ببینید مگه در همه مدارها (دیجیتال و حتا بیشتر انالوگ ها ) از مقاومت های 1/8 و 1/4 و 1/2 و 1 و نهایت 2 واتی استفاده نمی کنند ؟ بیشتر این مقاومت اهم بالایی دارن ، مثلا 10 یا 100 یا 1000 کیلو اهم هستن، این اهم بالا به چه دلیلی است؟ (مگر برای کاهش یا افزایش ولتاژ و جریان ها برای رسیدن به کاربرد مد نظر نیست ؟)،
        یک مثل دیگه ، من یک ولتاژ 7 با جریان 250 میلی دارم ، یک بار میدم به یک مقاومت 100 اهمی (1/4 واتی) و یک بار دیگه میدمش به یک مقاومت 1 کیلو اهمی (1/4 واتی) و یک بار دیگه به 100 کیلو اهمی (1/4 واتی) در سه صورت خروجی ولتاژ و جریان من چقدر میشه ؟ این رو باید چطور محاسبه کنم ؟

دوستان متوجه منظورم شدن ؟
        باتشکر از صبر و بردباریتان..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
          سلام،بازم تشکر از دوستان ..

ولی دوستان بحث ما در رابطه با محاسبه مقاومته ، فکر میکنم بازم منظورم رو بدرستی منتقل نکردم .

اینطوری بیان میکنم شاید دوستان متوجه منظورم بشن . ببینید مگه در همه مدارها (دیجیتال و حتا بیشتر انالوگ ها ) از مقاومت های 1/8 و 1/4 و 1/2 و 1 و نهایت 2 واتی استفاده نمی کنند ؟ بیشتر این مقاومت اهم بالایی دارن ، مثلا 10 یا 100 یا 1000 کیلو اهم هستن، این اهم بالا به چه دلیلی است؟ (مگر برای کاهش یا افزایش ولتاژ و جریان ها برای رسیدن به کاربرد مد نظر نیست ؟)،
          یک مثل دیگه ، من یک ولتاژ 7 با جریان 250 میلی دارم ، یک بار میدم به یک مقاومت 100 اهمی (1/4 واتی) و یک بار دیگه میدمش به یک مقاومت 1 کیلو اهمی (1/4 واتی) و یک بار دیگه به 100 کیلو اهمی (1/4 واتی) در سه صورت خروجی ولتاژ و جریان من چقدر میشه ؟ این رو باید چطور محاسبه کنم ؟

دوستان متوجه منظورم شدن ؟
          باتشکر از صبر و بردباریتان..
          ببین دوست عزیز
          این سری محاسبات چون از یه قانون kvl تبعیت می کند ساده است و نتایج در تئوری وعملی یکسان بوده حالا صورت مسله شما
          شما در یه سمت مقاومت( سه مقاومت با مقادیر مختلف ) منبعی با ولتاژ 7 (Vin)وجریان تامینی 250 (Iin)میلی امپر دارید باید ببینیم در سمت دیگه مقاومت چه پارامتری برای شما مهم بوده :

1- ولتاژ سمت دیگه مقاومت :(Vout)

مثلا اگر ولتاژ 5 ولت (Vout=5v) در سمت دیگه مقاومت مد نظر شما باشد اختلاف ولتاژ یا همون افت ولتاژ دو سر مقاومت (Vin - Vout =VR )
          2= 7-5 میشه که با تقسیم همین ولتاژ ( 2 ولت) به مقدار مقاومت ها جریان عبوری از مقاومت مشخص میشود
          Iout=IR= VR / R برای مقاومت 100 اهم این جریان برابر 20 میلی امپر شده 2/100=0.02
          یا
          2-جریان عبوری از مقاومت:(Iout)
          اگه جریان 250 میلی امپر در سمت دیگه مقاومت مد نظر شماست افت ولتاژ مقاومت (VR)را محاسبه کرده از مقدار اولیه ولتاژ(Vin) کم کرده
          (Vin - VR =Vout) برای مقاومت 10 اهم این ولتاژ برابر با VR=10*0.25 =2.5 شده بنابراین ولتاژ خروجی برابر 4.5=2.5-7
          :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
          لـعـن الله قـاتـلیـک و ظـالـمـیـک یـا فـاطـمـه الـزهـرا سلام الله علیها

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
            سلام خدمت دوستان ، ممنون بابت توضیحات ...
            دوستان خوب توضیح دادن ، ولی من منظورم چیزی دیگرست ...(بد دارم منتقل میکنم)

ببینید در فرمول و مباحث نظری حق با دوستانه ، ولی در مباحث عملی نمیشه همچنین چیزی پیاده کرد..(تلافت اهمی یک مقاومت 28 واتی و یا حتا همون 5 واتی بالاست ..) پس من مجبورم از یک مقاومت با توان 1/2 یا 1/4 واتی استفاده کنم ، که مصرف برقشم بهتر باشه (چون مثلا بیش از 500 و یا 250 میلی امپر جریان نمیده .. )
            حالا یک خورده مسئله رو روشن تر میکنم ، مثلا ما بعد از اینکه برق رو از ترانس 12 ولتاژ و با امپر 4 گرفتیم ، میدیم به دیود و بعد خازن و بعد با مقاومت های (توان پایین 1/4 و یا 1/2 و نهایت 1 واتی ) اون رو برای میکرو بسته به کارمون کاهش و یا افزایش میدم !! من معمولا ندیدم از مقاومت های توان بالا 3 یا 5 یا 10 یا 28 برای چنین کاری استفاده کنند ، معمولا از همون مقاومت های که خدمتون عرض کردم استفاده می کنند ، بجاش اهمش رو افزایش یا کاهش میدن ، مگه اینطور نیست ؟

دوستان راهنمایی فرمایند ، ممنون از صبر و بردباریتون..
            با سلام
            دوست عزیز تو توان های بالا تلفات اهمی نداریم تلفات به صورت حرارت است واون هم به خاطر جریان شماست
            شما فکر کنم از بحث توان می ترسین یا اشکال دارین که نمی خواین از مقاومت وات بالا استفاده کنین
            ببینید تو تئوری عرض نمی کنم تو عمل برا اینکه به ضریب اطمینان به مدارتون بدین تا درصورت نبودن مدارتون در حالت ایده ال اسیبی به مدار وارد نکنه شما که تو مثلا مدارتون 3.5وات محاسبه کردین تو سطح پایین بهتره از 5وات اما تو مدارات صنعتی و در شرایط سخت شما باید به جای 3.5وات از مقاومت 10وات استفاده کنین
            انواع و اقسام رنج مقاومت ها دلیل بر این داره که هر ولتاز و هر جریانی نیاز مند یه مقاومت اه به خاطر همین انواع رنج مقاومت وجود داره
            با تشکر
            به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hosein_310
              ببین دوست عزیز
              این سری محاسبات چون از یه قانون kvl تبعیت می کند ساده است و نتایج در تئوری وعملی یکسان بوده حالا صورت مسله شما
              شما در یه سمت مقاومت( سه مقاومت با مقادیر مختلف ) منبعی با ولتاژ 7 (Vin)وجریان تامینی 250 (Iin)میلی امپر دارید باید ببینیم در سمت دیگه مقاومت چه پارامتری برای شما مهم بوده :
              1- ولتاژ سمت دیگه مقاومت :(Vout)
              مثلا اگر ولتاژ 5 ولت (Vout=5v) در سمت دیگه مقاومت مد نظر شما باشد اختلاف ولتاژ یا همون افت ولتاژ دو سر مقاومت (Vin - Vout =VR )
              2= 7-5 میشه که با تقسیم همین ولتاژ ( 2 ولت) به مقدار مقاومت ها جریان عبوری از مقاومت مشخص میشود
              Iout=IR= VR / R برای مقاومت 100 اهم این جریان برابر 20 میلی امپر شده 2/100=0.02
              یا
              2-جریان عبوری از مقاومت:(Iout)
              اگه جریان 250 میلی امپر در سمت دیگه مقاومت مد نظر شماست افت ولتاژ مقاومت (VR)را محاسبه کرده از مقدار اولیه ولتاژ(Vin) کم کرده
              (Vin - VR =Vout) برای مقاومت 10 اهم این ولتاژ برابر با VR=10*0.25 =2.5 شده بنابراین ولتاژ خروجی برابر 4.5=2.5-7
              :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
              سلام و بازم تشکر از پاسخ دو دوست عزیز...

پاسخ شما خوب بودید و تا حدودی به حل مشکل من نزدیک شدیم ،ولی هنوز مشکل حل نشده ...
              شما پاسخ قسمت اول پست قبلم رو نفرمودید ؟ ضمن اینکه چرا در کتاب ها و حتا خود شما برای محاسبه از اهم پایین مثلا 10 نهایت 100 اهم استفاده میکنید ، شما چند مثال با 1 کیلو 10 کیلو و 100 کیلو و 1 مگا ، با ولتاژ زیر 20 و امپر زیر 4 بزنید .. البته اگر حوصله و وقتش رو دارید ... :redface:
              با سلام
              دوست عزیز تو توان های بالا تلفات اهمی نداریم تلفات به صورت حرارت است واون هم به خاطر جریان شماست
              شما فکر کنم از بحث توان می ترسین یا اشکال دارین که نمی خواین از مقاومت وات بالا استفاده کنین
              ببینید تو تئوری عرض نمی کنم تو عمل برا اینکه به ضریب اطمینان به مدارتون بدین تا درصورت نبودن مدارتون در حالت ایده ال اسیبی به مدار وارد نکنه شما که تو مثلا مدارتون 3.5وات محاسبه کردین تو سطح پایین بهتره از 5وات اما تو مدارات صنعتی و در شرایط سخت شما باید به جای 3.5وات از مقاومت 10وات استفاده کنین
              انواع و اقسام رنج مقاومت ها دلیل بر این داره که هر ولتاز و هر جریانی نیاز مند یه مقاومت اه به خاطر همین انواع رنج مقاومت وجود داره
              با تشکر
              سلام. در رابطه با تلفات اهمی ، منظورم همون حرارتی بود که شما فرمودید ...
              حقیقتش زیاد از مقاومت توان بالا خوشم نمیاید ، چون انرژی نسبتا بالایی رو هدر میده (مگر برای کارهای لحظه ی و یا مدارات هوشمند سوئیچینگ ) (که اگر اشتباه نکرده باشم ، در مدارات سوئیچینگ (اکتیو)با تغییر موج ها انرژی به میزان درخواست اون رو اصلاح می کنند،که در این صورت اتلافی بسیار پایین تری صورت میگره ... ) البته این موضوع مربوط به بحث ما نمیشه ...
              بحث اصلی من مربوط به همون عنوان تاپیکه، در محاسبه مقاومت مشکل دارم ...
              باتشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
                سلام و بازم تشکر از پاسخ دو دوست عزیز...

پاسخ شما خوب بودید و تا حدودی به حل مشکل من نزدیک شدیم ،ولی هنوز مشکل حل نشده ...
                شما پاسخ قسمت اول پست قبلم رو نفرمودید ؟ ضمن اینکه چرا در کتاب ها و حتا خود شما برای محاسبه از اهم پایین مثلا 10 نهایت 100 اهم استفاده میکنید ، شما چند مثال با 1 کیلو 10 کیلو و 100 کیلو و 1 مگا ، با ولتاژ زیر 20 و امپر زیر 4 بزنید .. البته اگر حوصله و وقتش رو دارید ...
                دوسن عزیز نمی دونم چرا شما به این کیلو ها حساس شدین!!! :icon_razz:
                خب اگه ولتاز یه سر مقاومت شما 12ولت و از سر دیگرش هم 5ولت بخوایم بگیریم 7ولت افت دارین اگه با فرض اینکه جریانمون هم 1میلی امپره می شه 7کیلو اهم
                توان هم 7وات بدست می یاد
                با تشکر

TABRIZ

دیدگاه

با سلام و تبریک سال نو.
                  مقاومت قطعه ایه که مقدار اهم ثابت داره، ولی ولتاژ و جریانش ثابت نیستن و از طریق اهمش به هم مربوطن. یعنی V = R * I .
                  تو فرمول بالا فقط اهم ثابته،اگه ولتاژ زیاد بشه، جریان زیاد میشه و اهم ثابت میمونه و بالعکس. بگذریم از اینکه اصولا رگولاسیون ولتاژ با مقاومت کار درستی نیست ولی شما میخوای 12 ولت رو تبدیل به 5 ولت کنی. بنا بر این باید اختلاف اونا یعنی 7 ولت بیفته روی مقاومتی که نمیدونیم چقدره. توی فرمول بالا ولتاژ 7 ولته که مساوی R * I هست. شما میتونی با مقادیر I و R بازی کنی. چون حاصلضربشون ثابته، هرکدوم رو ببری بالا اون یکی میاد پایین. مثلا میشه 7 اهم با 1 آمپر، یا 1 اهم با 7 آمپر، مثلا 700 کیلو اهم با 10 میکرو آمپر یا هر عدد دیگه ای که شما بخوای.
                  تا اینجای قصه تئوریش بود. توی عمل باید ملاحظات تلفات توان، تغییرات جریان مصرفی و جریان دهی منبع 12 ولتی رو هم در نظر بگیری.
                  امیدوارم افتاده باشه.
                  کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
                    ضمن اینکه چرا در کتاب ها و حتا خود شما برای محاسبه از اهم پایین مثلا 10 نهایت 100 اهم استفاده میکنید ، شما چند مثال با 1 کیلو 10 کیلو و 100 کیلو و 1 مگا ، با ولتاژ زیر 20 و امپر زیر 4 بزنید .. البته اگر حوصله و وقتش رو دارید ...
                    مقاومت برای محدود کردن جریانه نه پایین آوردن ولتاژ .. ولتاژ هم چون جریان محدود میشه مجبورا میاد پایین
                    این روش اصلا مناسب جزیان های بالا نیست مثلا شما میخواید هم بالای یک آمپر داشته باشید هم 12 رو بکنید 5 ولت و هم مقاومت وات پایین استفاده کنید .. این امکانش نیست

اینطوری حساب کنید مثلا ولتاژ 12 ولته شما 5 ولت نیاز دارید و جریان 250 میلی ..
                    7 ولت افت ولتاژ باید داشته باشیم روی مقاومت ضربدر 250 میلی آمپر میشه 1.75 وات .. پس برای اینکه از ولتاژ 12 ولت، ما 5 ولت 250 میلی آمپر داشته باشیم مجبوریم 1.75 وات تلفات ایجاد کنیم دقت کنید که مجبوریم تو این روش این میزان تلفات رو داشته باشیم ..
                    اگه میخواید مقاومت کم وات مثلا1.8 استفاده کنید ناچارا جریان میاد پایین میشه 17 میلی آمپر (410 اهم)
                    برای مقاومت 1/4 وات جریان میاد روی 35 میلی آمپر(200 اهم)
                    برای مقاومت 1/2 وات جریان میاد روی 71 میلی (98 اهم)
                    برای مقاومت 1 وات جریان میاد روی 142 میلی (49 اهم) و ...

اهم مقاومت چیزی نیست که بخواید روش مانور بدید با توجه به جریانی که لازم دارید و افت ولتاژی که نیاز دارید یه چیزی بدست میاد آخر سر

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                    توان هم 7وات بدست می یاد
                    7 میلی وات
                    زندگی پر ز وجود است ولی ..
                    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013
                      7 میلی وات
                      7وات :biggrin:
                      12ولت یه سر مقاومت داریم می خوایم 5ولت بگیریم با جریان 1میلی امپر پس 7ولت افت داریم که تقسیم بر 1میلی امپر می کنیم می شه 7کیلو اهم
                      حالا واسه توان هم از فرمول مقاومت در جریان به توان 2استفاده می کنیم که می شه 7وات

TABRIZ

دیدگاه

0.001 به توان دو میشه یک میلیونیوم که ضربدر 7000 میشه0.007 واتD:
                        زندگی پر ز وجود است ولی ..
                        ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

سلام دوباره ، و تشکر از همه دوستان ...
                          ضمن تشکر از دوستان ، گفته های کاربر afceaglee2013 نزدیک تر به مبحث مورد نظرمه.. (اما پست کاربران دیگه هم بسیار خوبه بوده )

حقیقتش هدف اصلی من کاهش و یا افزایش ولتاژ و جریان نیست ، فقط نحویه محاسبه دقیق مقاومت رو در مدار میخوام بدست بیارم (که این کار در حال حاضر برم سخته ) تا بفهم مثلا فلان مقاومت در فلان مدار به چه دلیلی استفاده شده ... (تا در اینده این مشکل رو نداشته باشم و بتونیم کارهای دقیق انجام بدم)
                          دوستان می تونید بفرماییند مقاومت ها در مدار زیر (سنسور ربات) دقیقا چه کاری انجام میدن ؟(یعنی خروجی و ورودیشون چقدر ، و چقدر میشه ، و برای چنین اصلا چنین مقاومت های استفاده شده ؟)

بازم تشکر از وقتی که میزارید

دیدگاه

اون 270 اهم برای تامین تغذیه فرستنده مادون قرمز از 5 ولته
                            و بسته به جریان و ولتاژ فرستنده تعیین میشه که در این مدار 270 شده
                            مقاومت 10 کیلو برای بایاس معکوس گیرنده هست و بازم بستگی به ولتاژ وجریان گیرنده داره
                            اون پتانسیومتر 20 کیلو هم برای تعیین ولتاژ رفرنسه(ولتاژ مرجع)اگه به دو سر کناری یک مقاومت متغیر 0 ولت و X ولت وصل شود از سر وسط آن میتوان ولتاژ هایی از 0 تا X گرفت و از این خاصیت برای تعیین ولتاژ رفرنس استفاده میشه و جریان دهی بستگی به مقدار مقاومت داره
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni
                              اون 270 اهم برای تامین تغذیه فرستنده مادون قرمز از 5 ولته
                              و بسته به جریان و ولتاژ فرستنده تعیین میشه که در این مدار 270 شده
                              مقاومت 10 کیلو برای بایاس معکوس گیرنده هست و بازم بستگی به ولتاژ وجریان گیرنده داره
                              اون پتانسیومتر 20 کیلو هم برای تعیین ولتاژ رفرنسه(ولتاژ مرجع)اگه به دو سر کناری یک مقاومت متغیر 0 ولت و X ولت وصل شود از سر وسط آن میتوان ولتاژ هایی از 0 تا X گرفت و از این خاصیت برای تعیین ولتاژ رفرنس استفاده میشه و جریان دهی بستگی به مقدار مقاومت داره
                              سلام ..ممنون
                              اما نیاز به محاسبات بهتر دارم ، شما فرض کنید ،امپرش 1 است ..لطفا بصورت دقیقا ورودی و خروجی ها رو بفرمایید...

دیدگاه

آمپر چی یکه؟
                                الکترونیک قدرت
                                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X