اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار درایور led چی هست ?

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پاسخ : کار درایور led چی هست ?

نوشته اصلی توسط ameen.kh
    ... این جریان حتی اگه 2 آمپر هم باشه با ترانزیستور 2n2222 بازم به میکرو آسیب نمیرسونه...
    oo:
    2 آمپر!

دیدگاه

پاسخ : کار درایور led چی هست ?

نوشته اصلی توسط ah rad
      خوب اگه میتونی ولتاژ وجریان رو کنترل کنی استفاده کن.
      خوب استفاده میکنم !مگه چیه :mrgreen: نون بگیرم ! نفت بریزم :mrgreen:

دیدگاه

... معمولا از درایو برای کاهش تلفات استفاده میشه ...
        - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
        ارتباط با من : ir02x6
        طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rohalamin
          oo:
          2 آمپر!
          الان کدوم قسمتش تعجب آور بود؟؟ :cry: :biggrin: :biggrin:

دیدگاه

بعضی از این درایورا مستقیم به 220 وصل میشن،و خوبی که داره حجم خیلی کمشه،کارکردش مثل همون مداره 220 به 5 هستش که با خازن و پل دیود میسازن ولی این سوییچینگه و توان های متفاوتی هم داره
            انحصار طلبی علمی در دنیای امروز جایگاهی ندارد،بیایید تا دانسته های خود را هرچند اندک؛با دیگران به اشتراک بگذاریم...
            فرهنگ و تمدن بی همتای ایرانیان به سبب حمله ی وحشیانه مغولان نابود شد،امروز نوبت من و توست که با انتشار دانسته های خود ایران را به جایگاه بی همتای گذشته باز گردانیم.

پیامبر اکرم(ص)فرمودند بهترین مردم کسانی هستند که خیرشان به دیگران برسد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ameen.kh
              الان کدوم قسمتش تعجب آور بود؟؟ :cry: :biggrin: :biggrin:
              اینکه از 2N2222 جریان 2 آمپری رد بشه!
              خب بدبخت میترکه!
              نوشته اصلی توسط ameen.kh
              ولی بهترین کار استفاده از ماسفت هستش که کلا جریان گیتش صفره و مسیر گیت از مسیر درین سورس کلا ایزوله هست!
              البته جریان گیت صفر نیست؛در حد میکرو یا نانو آمپر جریان نشتی ازش رد میشه.اما موقع روشن و خاموش کردنش جریان خیلی خوشگلی میکشه(یا باید ازش کشیده بشه تا خازن داخلی گیت-سورس تخلیه بشه) که بدون گیت درایور احتمال سوختن پایه ی میکرو وجود داره! (یا خوشبینانه ش درست روشن نشدن ماسفت و ایجاد تلفات گرمایی هست)

دیدگاه

حالا این همه بحث کردین یکی یه مدار نذاشت ببینیم چتوریه :cry: من یه LED ده وات دارم میخام ببینم باید برم حتماً درایورش رو بخرم که از خود LED گرونتره
                یا میشه بایه مدار ساده کارم راه میفته :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                  اینکه از 2N2222 جریان 2 آمپری رد بشه!
                  خب بدبخت میترکه!
                  حالا من دیتاشیت نگاه نکردم ولی یادم بود B ش رو 180 و 220 و اینا بود! :mrgreen: :biggrin: :mrgreen: :biggrin:
                  واسه اطلاعاتی کع دادی هم ممنون :icon_razz: ولی من بدون این دم و تشکیلات ماسفت به پایه میکرو زدم PWM به LED 10 وات میده هیچ مشکلی هم پیش نیومده!!! oo:

نوشته اصلی توسط امـیـد
                  حالا این همه بحث کردین یکی یه مدار نذاشت ببینیم چتوریه :cry: من یه LED ده وات دارم میخام ببینم باید برم حتماً درایورش رو بخرم که از خود LED گرونتره
                  یا میشه بایه مدار ساده کارم راه میفته :sad:
                  من تو یه پروژه که دست آموزشگاه هست و هر روز ازش استفاده میکنه تو یه قسمتش با یه موج PWM نور یه LED 10وات رو کنترل میکنم، با یه IRF640 و یه مقاومت آجری 5 وات خیلی خوب داره کار میکنه! از درایور هم استفاده نکردم!

دیدگاه

یعنی نمی تونی مدارش رو بزاری ما هم فیض ببریم :cry: :-((

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امـیـد
                      امیدجان شما در اصل نیاز به یه منبع تغذیه داری که 220 رو تبدیل کنه به 12 تا بتونی LED رو روشن کنی.
                      ساختنش به دردسرش نمی ارزه.
                      پیشنهاد میکنم اگه مصرف مدارت زیاده و فاصله هاشون از هم خیلی زیاد نیست،از پاور کامپیوتر به عنوان منبع تغذیه استفاده کنی.
                      LED درایور (مثلا همینی که عکسش رو گذاشتی) فقط یه منبع تغذیه ی سوئیچینگ 220 به 12 هست.

نوشته اصلی توسط ameen.kh
                      ولی من بدون این دم و تشکیلات ماسفت به پایه میکرو زدم PWM به LED 10 وات میده هیچ مشکلی هم پیش نیومده!!!

من تو یه پروژه که دست آموزشگاه هست و هر روز ازش استفاده میکنه تو یه قسمتش با یه موج PWM نور یه LED 10وات رو کنترل میکنم، با یه IRF640 و یه مقاومت آجری 5 وات خیلی خوب داره کار میکنه! از درایور هم استفاده نکردم!
                      اگه ماسفت از نوع لاجیک باشه،مشکلی پیش نمیاد.
                      بقیه ی ماسفت ها هم یه بازه ی هیسترزیس مانند دارن برای حداقل ولتاژ تحریک پایه ی گیت.با 5 ولت هم تحریک میشن.اما تحریک شدن کجا و روشن شدن کجا!
                      علاوه بر این؛ اگه جریان عبوری از ماسفت زیاد نباشه؛ مشکل خاصی پیش نمیاد(مثل همین مداری که فرمودین) اما اگه جریان زیادی رو بخواییم قطع و وصل کنیم،بدون گیت درایور، پدر ماسفت در میاد و...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امـیـد

امید جان جای اون کلیده میتونی صفر و یک شدن گیت رو با پایه میکرو کتنرل کنی
                        مقاومت 5 وات آجری بذار

اگه ماسفت از نوع لاجیک باشه،مشکلی پیش نمیاد.
                        بقیه ی ماسفت ها هم یه بازه ی هیسترزیس مانند دارن برای حداقل ولتاژ تحریک پایه ی گیت.با 5 ولت هم تحریک میشن.اما تحریک شدن کجا و روشن شدن کجا!
                        علاوه بر این؛ اگه جریان عبوری از ماسفت زیاد نباشه؛ مشکل خاصی پیش نمیاد(مثل همین مداری که فرمودین) اما اگه جریان زیادی رو بخواییم قطع و وصل کنیم،بدون گیت درایور، پدر ماسفت در میاد و...
                        خب این جریان واسه بعضی ماسفتا زیاده واسه بعضیاش اندازه!
                        مگه میشه بیشتر از تحمل ماسفت با استفاده از گیت درایو جریان کشید؟؟ oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ameen.kh
                          خب این جریان واسه بعضی ماسفتا زیاده واسه بعضیاش اندازه!
                          مگه میشه بیشتر از تحمل ماسفت با استفاده از گیت درایو جریان کشید؟؟ oo:
                          نه،مطلب رو خوب نرسوندم.
                          تو این مداری که شما باهاش LED راه اندازی کردین، چقدر جریان داره عبور میکنه؟ جریان قابل تحمل ماسفت چقدره؟
                          حالا فرض کنین بخواین از ماسفت IRF3205 که جریان نامی 110 آمپری رو میتونه عبور بده(تو دمای 25 درجه) و جریان 80 آمپری رو تو دمای 100 درجه بدنه میتونه عبور بده؛
                          5 آمپر دارین جریان رد میکنین.طبق منحنی Typical Transfer Characteristics که بر اساس Vgs و ID رسم شده؛ اگه دمای بدنه 25 درجه باشه؛ ولتاژ تحریک گیت-سورس 4 ولت هم باشه؛ خیلی خیلی خوب کار میکنه.
                          اما اگه بخواین جریان های بالایی رو عبور بدین؛ بدون اعمال ولتاژ بالا به گیت سورس، طبق همین منحنی، ماسفت یه خرده بهش فشار میاد! :mrgreen:
                          تنها نکته ی اصلی اینه که گیت درایور:
                          1-به عنوان یه بافر، ولتاژ بالاتر از ولتاژ کنترلر به گیت-سورس اعمال میکنه.
                          2-جریان که گیت درایور میتونه به گیت تزریق بکنه/ از گیت بکشه، بیشتر از کنترلر هست.
                          برای راه اندازی LED، این موارد خیلی به چشم نمیاد.اما اگه بخواین مثلا یه اینورتر درست بکنین یا کوره القایی یا... ؛ اونجا مجبورین از گیت درایور استفاده کنین.چون مدت زمانی که مجاز هستین ماسفت رو از ناحیه فعال به ناحیه قطع ببرین؛زمانی هست که مثلا جریان چند ده آمپری که داره از یه مدار مرتبه 2 (LC) عبور میکنه ، یه لحظه صفر میشه. باید قبل از اینکه جریان زیاد بشه زود ماسفت رو خاموش کنین.زود خاموش کردن یعنی دشارژ سریع خازن Cgs که اینکار رو گیت درایور به نحو صحیح و قابل اطمینانی انجام میده.
                          بحث از درایور LED اومد رسید به گیت درایور!! :biggrin:
                          الان آقا امید میان اینجا خون به پا میکنن! :twisted:

دیدگاه

نه،مطلب رو خوب نرسوندم.
                            تو این مداری که شما باهاش LED راه اندازی کردین، چقدر جریان داره عبور میکنه؟ جریان قابل تحمل ماسفت چقدره؟
                            حالا فرض کنین بخواین از ماسفت IRF3205 که جریان نامی 110 آمپری رو میتونه عبور بده(تو دمای 25 درجه) و جریان 80 آمپری رو تو دمای 100 درجه بدنه میتونه عبور بده؛
                            5 آمپر دارین جریان رد میکنین.طبق منحنی Typical Transfer Characteristics که بر اساس Vgs و ID رسم شده؛ اگه دمای بدنه 25 درجه باشه؛ ولتاژ تحریک گیت-سورس 4 ولت هم باشه؛ خیلی خیلی خوب کار میکنه.
                            اما اگه بخواین جریان های بالایی رو عبور بدین؛ بدون اعمال ولتاژ بالا به گیت سورس، طبق همین منحنی، ماسفت یه خرده بهش فشار میاد! :mrgreen:
                            تنها نکته ی اصلی اینه که گیت درایور:
                            1-به عنوان یه بافر، ولتاژ بالاتر از ولتاژ کنترلر به گیت-سورس اعمال میکنه.
                            2-جریان که گیت درایور میتونه به گیت تزریق بکنه/ از گیت بکشه، بیشتر از کنترلر هست.
                            برای راه اندازی LED، این موارد خیلی به چشم نمیاد.اما اگه بخواین مثلا یه اینورتر درست بکنین یا کوره القایی یا... ؛ اونجا مجبورین از گیت درایور استفاده کنین.چون مدت زمانی که مجاز هستین ماسفت رو از ناحیه فعال به ناحیه قطع ببرین؛زمانی هست که مثلا جریان چند ده آمپری که داره از یه مدار مرتبه 2 (LC) عبور میکنه ، یه لحظه صفر میشه. باید قبل از اینکه جریان زیاد بشه زود ماسفت رو خاموش کنین.زود خاموش کردن یعنی دشارژ سریع خازن Cgs که اینکار رو گیت درایور به نحو صحیح و قابل اطمینانی انجام میده.
                            بحث از درایور LED اومد رسید به گیت درایور!! :biggrin:
                            الان آقا امید میان اینجا خون به پا میکنن! :twisted:
                            سلام اقا شاهرخ
                            داشتم مطالب شما رومیخوندم .نکات مفیدی گفتید.یهسوال برام پیش اومدش گفتم بپرسم :nerd:
                            میخوام باirf630یه پل اچ درست کنم وحداکثر 4امپر عبور بدم(مشخصات ماسفت در25درجه 10امپر و100درجه 6امپر هستش)حالا اگه با mega32 وبودن درایور استفاده کنم.مشکلی پیش میاد مقاومت روی گیت بزارم؟چند کیلو؟
                            [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
                              سلام اقا شاهرخ
                              داشتم مطالب شما رومیخوندم .نکات مفیدی گفتید.یهسوال برام پیش اومدش گفتم بپرسم :nerd:
                              میخوام باirf630یه پل اچ درست کنم وحداکثر 4امپر عبور بدم(مشخصات ماسفت در25درجه 10امپر و100درجه 6امپر هستش)حالا اگه با mega32 وبودن درایور استفاده کنم.مشکلی پیش میاد مقاومت روی گیت بزارم؟چند کیلو؟
                              مقاومتی که با گیت سری میشه، معمولا زیر 10 اهم هست و اگه دفعات قطع و وصل ماسفت زیاده(در حد کیلو هرتز) بهتره که حداقل 1/2 وات باشه تا بتونه حرارت ناشی از عبور پالسهای جریان گیت رو دفع بکنه.
                              برای گیت درایور،اگه میخواین مدارتون بدون شک و تردید و ترس نسبت به بخش ماسفت؛ کار بکنه، یه مدار پوش-پول فسقلی ببندین، که هزینه ش فکر نکنم به 700-800تومن هم برسه.(یه ترانزیستور NPN و یه PNP و 3تا مقاومت)
                              به این لینک یه نگاهی بندازین؛در مورد راه اندازی ماسفت و درایورهای پوش-پول و توتم پل یه سری صحبتهایی شده.حالا متن ها به کنار! عکسهاش میتونه به دردت بخوره.
                              تحلیل مدار توتم پل

دیدگاه

سلام
                                ولی من پاور ال ای دی رو با منبع تغذیه روشن میکنم کمتر داغ میشه محدودیت جریان هم نداره، ولی درایور بشدت داغ میشه مثل این هست که جریان اضافی به ال ای دی میده !

پاور ال ای دی ۱۰۰ وات هست تا ولتاژ ۳۴ ولت ۴ امپر ، ۲۸ ولت ۸۰۰ میلی امپر نور خوبی داره ، توسط رگولاتور ولتاژ پاور بانک رو به ۲۸ برسونم برای مواقعی که برق میره خوبه درایور رو میشه اداپتور کرد مثلا ۱۲ یا ۲۴ ؟

جدیدترین ویرایش توسط Celine; ۱۶:۱۵ ۱۴۰۳/۰۷/۲۶.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X